Νέα

Κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 219K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
7.665
Πόντοι
2.356
Ναι μεν ένα αυτοκίνητο ή μηχανή είναι απαραίτητο για τον μέσο άνθρωπο (είτε μένει μόνος, είτε με τη σύντροφό του, για να μη βάλω και τον παράγοντα οικογένεια), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να μην είναι τόσο απαραίτητο (πχ να μένεις κέντρο, να τα έχεις όλα στα πόδια σου, ακόμα και τη δουλειά σου και είσαι συμβιβασμένος στο να κυκλοφορείς με μετρό και τον @vladimirosA . Αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η αγορά των αυτοκινήτων, δεν κοστίζει και περιουσία το να έχεις ένα αυτοκίνητο (ευτυχώς, όπως και ο αγοραίος έρωτας, έχει επιλογές για όλα τα πορτοφόλια).
Ε πάρτε και κανα ταξακι ρε μάγκες.. Είναι το μόνο που δεν ανέβηκε.. Μέχρι και το σουβλάκι 3 ευρώ πηγε το γαμηδι

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας,χωρίς αμάξι, που δεν έχει φάει αυτή την απάντηση από γυναίκα.

Χαίρομαι με αυτά που διαβάζω γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς πίστευα τα πάθαινα μόνο εγώ ,αλλά είμαστε πολλοί.

Από την άλλη κάποτε ζητάγαμε προίκα και πλέον θέλουν να έχεις και σπίτι και αμάξι και ολα
Η γκόμενα που θα σε ρωτήσει τι αυτοκίνητο έχεις δεν σε γουστάρει και απλά το βλέπει σαν ευκαιρία για να σε μειώσει να σε απαξιώσει και να σε κάνει να αισθανθείς σκουπίδι και πουθενας και ότι είσαι λίγος για αυτην, ότι και να της πεις δεν θα τη γαμησεις, αν της πεις πεζό εμένα θα σου πει μαρεσουν οι Μερσεντές έχει ένας φίλος μου, κλασική απάντηση , αν τις πεις Mercedes , θα σου πούνε εμένα μαρεσουν οι πορσε, την επόμενη φορά που θας ρωτήσουν ροχαλα στη μαπα :confused: :confused: :confused:

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.894
Πόντοι
5.506
τρωνε τρωνε τρωνε απο παντου....αλλα τουλαχιστον εχουμε αποτελεσμα
FUbO9UrWYAI-7th.jpg

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.040
Πόντοι
216
Παρτο το πρωί και δοκίμασε να το φάς το απόγευμα....
:confused:
H φρατζόλα καταναλώνεται μέσα σε τρεις ημέρες και παραμένει μία χαρά μέσα σε πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο χαρτί της...Για τα χρήματα που κοστίζει είναι σούπερ συγκρινόμενη με ψωμί εταιρείας από σούπερ-μάρκετ ή από άλλον απλό φούρνο.
Πάντως και το ψωμί του Φούρνου "Δήμος" στην οδό Θήρας ήταν εξαιρετικό αλλά από εκεί έχω να ψωνίζω από το 2015.

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Like
2.040
Πόντοι
216
Ναι μεν ένα αυτοκίνητο ή μηχανή είναι απαραίτητο για τον μέσο άνθρωπο (είτε μένει μόνος, είτε με τη σύντροφό του, για να μη βάλω και τον παράγοντα οικογένεια), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να μην είναι τόσο απαραίτητο (πχ να μένεις κέντρο, να τα έχεις όλα στα πόδια σου, ακόμα και τη δουλειά σου και είσαι συμβιβασμένος στο να κυκλοφορείς με μετρό και τον @vladimirosA . Αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η αγορά των αυτοκινήτων, δεν κοστίζει και περιουσία το να έχεις ένα αυτοκίνητο (ευτυχώς, όπως και ο αγοραίος έρωτας, έχει επιλογές για όλα τα πορτοφόλια).
Εγώ όταν έμενα στην Αγίου Μελετίου (μέχρι το 2015) και δούλευα συνεχώς ως σερβιτόρος,μία χαρά με βόλευε το Μετρό και το ταξί!Το αυτοκίνητο το θεωρούσα πρόβλημα ειδικά στο θέμα του παρκαρίσματος όταν έβλεπα τους συναδέλφους να αγκομαχάνε με το που να το παρκάρουνε,μήπως τους το τρακάρουνε,να ξεκινήσουνε νωρίς για να βρούνε θέση πάρκινγκ κτλ κτλ κτλ.
Ταξάρα και άγιος ο Θεός!

iagouaros1

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2019
Like
175
Πόντοι
1
οι τιμες πανε για πολυ πανω.παμε για βενεζουελα και τουρκια ηδη φαινεται εγω το προεβλεψααπο το 19 και εφυγα για σπουδες δουλεια απο το 20 οικονομολογος ειμαι παμε για βενεζουελα ειναι σιγουρο.
Tα αρχιδια σου προέβλεψες μαλάκα. Η Βενεζουέλα και η Τουρκία έχουν δικο τους νόμισμα που το έχουν υποτιμήσει, γι αυτό υπάρχει τεράστιος πληθωρισμός. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι θεμα χρόνου να πέσει

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.303
Πόντοι
3.936
Η γκόμενα που θα σε ρωτήσει τι αυτοκίνητο έχεις δεν σε γουστάρει και απλά το βλέπει σαν ευκαιρία για να σε μειώσει να σε απαξιώσει και να σε κάνει να αισθανθείς σκουπίδι και πουθενας και ότι είσαι λίγος για αυτην, ότι και να της πεις δεν θα τη γαμησεις, αν της πεις πεζό εμένα θα σου πει μαρεσουν οι Μερσεντές έχει ένας φίλος μου, κλασική απάντηση , αν τις πεις Mercedes , θα σου πούνε εμένα μαρεσουν οι πορσε, την επόμενη φορά που θας ρωτήσουν ροχαλα στη μαπα :confused: :confused: :confused:
Εγώ απαντούσα καλύτερο από το δικό σου σίγουρα!!

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
Και πριν 20 χρονια ετσι ηταν. Θυμαμαι γκομενα μας ρωτησε με εναν φιλο μου σε ενα παρτυ τι αμαξι εχουμε (στα 20+ εμεις τοτε) και οταν ειπαμε πως δεν εχουμε μας πεταξε το αξεχαστο: "Καλα τι αντρες ειστε εσεις χωρις αυτοκινητο;" :sad2::dunno:

Εδω που τα λεμε δεν παλευεται χωρις αυτοκινητο γενικα και οχι μονο σε σχεση με τις γκομενες. Ειδικα καλοκαιρι και ειδικα επαρχια, χωρις αυτοκινητο εισαι απλα πεθαμενος και δεν το ξερεις οπως λεει και ο Δημητρακαρος

Για την επαρχία δεν το συζητάμε. Σαφώς και έχεις απόλυτο δίκιο. Το αυτοκίνητο στην επαρχία είναι όπως το νερό. Δεν μπορείς χωρίς αυτό.

Τώρα, για την πόλη ναι, χρειάζεται κυρίως το καλοκαίρι. Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε εποχές που μπορεί ο καθένας να έχει αυτοκίνητο. Τόσες μέρες, αυτό προσπαθώ να σας πω τόσες μέρες. Πλέον, επειδή όλα έχουν ακριβύνει θα πρέπει να υπολογίζεις αρκετά με κάποιο δείκτη, ας το πούμε KPI προκειμένου να λες "με συμφέρει τελικά το αμάξι;"

To Total Cost of Car Ownership (TCCO) δηλαδή το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας ενός αυτοκινήτου πλέον έχει φτάσει σε σοβαρά ύψη.
Πλέον είναι πολυτέλεια το αυτοκίνητο.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
Και επειδή διάβαζα πάλι γράφατε για ψωμιά. Εντελώς άσχετο: Γιατί να τρώει κάποιος ψωμί; ξαναρωτάω. Μιλήστε με κανέναν φούρναρη να σας πει. Γενικότερα είναι καταστροφικά για την υγεία όλα τα είδη φούρνου.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Και επειδή διάβαζα πάλι γράφατε για ψωμιά. Εντελώς άσχετο: Γιατί να τρώει κάποιος ψωμί; ξαναρωτάω. Μιλήστε με κανέναν φούρναρη να σας πει. Γενικότερα είναι καταστροφικά για την υγεία όλα τα είδη φούρνου.
Τυπε εαν ζούσες σε ευρωπαικη χωρα για χρονια,ο φούρνος της γειτονιάς θα σ φαινοταν παράδεισος επι γης

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
<<Υ.Γ. Τις προάλλες μίλαγα με μια γκόμενα και της είπα να βγούμε καφέ και μου έλεγε οτι το αμάξι είναι απαραίτητο κλπ...>>

Έχω χάσει γκόμενα (κοντή,αδύνατη,βυζαρού) επειδή δεν είχα αυτοκίνητο να την πηγαίνω βόλτα στην Παραλιακή (έτος 2012) παρόλο που όπου πηγαίναμε ήτανε με ταξί που πλήρωνα εδώ.
Μετά από τρία χρόνια που είχε "δυναμώσει" η κρίση,άρχισε να με παίρνει στο τηλέφωνο για "επανασύνδεση" και εγώ (φυσικά) την συνέδεσα με...Κάϊρο !!!

Εγώ έχω αλλάξει τροπάριο . Αν μου σκάσει καμιά τέτοια – τσόκαρο , [ κάνουν μπαμ ] πριν με ρωτήσει εκείνη , την ρωτάω εγώ τι αμάξι έχει , και εάν δεν έχει αμάξι , της λέω ότι μου πέφτει λίγη χωρίς αμάξι .

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
Εγώ έχω αλλάξει τροπάριο . Αν μου σκάσει καμιά τέτοια – τσόκαρο , [ κάνουν μπαμ ] πριν με ρωτήσει εκείνη , την ρωτάω εγώ τι αμάξι έχει , και εάν δεν έχει αμάξι , της λέω ότι μου πέφτει λίγη χωρίς αμάξι .
Αυτό που λες μου θυμίζει τον Ζήκο στης Κακομοίρας που είπε στον άλλον "Πήγαινε να μαλώσεις μόνος σου".

Καμία "σοβαρή"* κοπέλα, σήμερα δεν θα πάει με κάποιον άντρα που δεν έχει αμάξι και δικό του χώρο.... Για αυτό εγω έχω πάψει να ασχολούμαι καθώς είμαι εντελώς εκτός ανταγωνισμου.

Το σοβαρή είναι σε εισαγωγικά γιατί αυτές επχιειρηματολογούν εν πολλοίς με πολλά στοιχεία για ποιο λόγο χρειάζεται ένα αμάξι... και σοβαροφέρνουν ως προς αυτο

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
Δηλαδή για να σας πω την πικρή αλήθεια, οι πιθανότητες να ρίξεις γκόμενα στα 35+ σου, χωρίς αμάξι και χωρίς δικό σου χώρο, είναι σχεδόν μηδαμινές. Όποιος δεν το παραδέχεται είναι μαλάκας.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.286
Πόντοι
4.546
Δηλαδή για να σας πω την πικρή αλήθεια, για να έχεις ελπίδες να ρίξεις γκόμενα στα 35+ σου, χωρίς αμάξι και χωρίς δικό σου χώρο, είναι σχεδόν μηδαμινές. Όποιος δεν το παραδέχεται είναι μαλάκας.
Θυμίζεις πολύ σαντμαν. Δε θεωρώ ότι για να ρίξεις γκόμενα είναι απαραίτητο η κατοχή αυτοκινήτου. Θα μπορούσε λόγου χάρη να έχεις ένα σαπάκι τύπου suzuki swift του 90' και να γυρίσει να σου πει ότι δεν μπαίνει σε σαράβαλα. Εκτός και όταν λες αμάξι αναφέρεσαι αποκλειστικά σε καινούρια μοντέλα της τελευταίας 5ετίας, οπότε εκει πάω πάσο.

iliasl

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2021
Like
2.310
Πόντοι
446
Αυτό που λες μου θυμίζει τον Ζήκο στης Κακομοίρας που είπε στον άλλον "Πήγαινε να μαλώσεις μόνος σου".

Καμία "σοβαρή"* κοπέλα, σήμερα δεν θα πάει με κάποιον άντρα που δεν έχει αμάξι και δικό του χώρο.... Για αυτό εγω έχω πάψει να ασχολούμαι καθώς είμαι εντελώς εκτός ανταγωνισμου.

Το σοβαρή είναι σε εισαγωγικά γιατί αυτές επχιειρηματολογούν εν πολλοίς με πολλά στοιχεία για ποιο λόγο χρειάζεται ένα αμάξι... και σοβαροφέρνουν ως προς αυτο

Αν τους είναι απαραίτητο το αμάξι , τότε να πάνε και να αγοράσουν ένα , και να αφήσουν κατά μέρους τις ” κοσμοθεωρίες “. Άντε με τα τσόκαρα , που δίχως να έχουν αμάξι και σπίτι , θέλουν να τις γαμήσουμε και από πάνω .

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.383
Πόντοι
2.356
Θυμίζεις πολύ σαντμαν. Δε θεωρώ ότι για να ρίξεις γκόμενα είναι απαραίτητο η κατοχή αυτοκινήτου. Θα μπορούσε λόγου χάρη να έχεις ένα σαπάκι τύπου suzuki swift του 90' και να γυρίσει να σου πει ότι δεν μπαίνει σε σαράβαλα. Εκτός και όταν λες αμάξι αναφέρεσαι αποκλειστικά σε καινούρια μοντέλα της τελευταίας 5ετίας, οπότε εκει πάω πάσο.

Μπορώ με excel και αριθμητική δημοτικού να αποδομήσω αυτό που λες. Δεν ξέρω ποιός είναι ο Σάντμαν και ούτε με αφορά. Παραθέτω μια αλήθεια.
Δεν αναφέρομαι σε παλαιότητα οχήματος. Αναφέρομαι στο κόστος ιδιοκτησίας. Το κόστος ιδιοκτησίας, όπως προφανώς αντιλαμβάνεσαι, όσο παλιώνει το αυτοκίνητο τόσο πιο υψηλό είναι. Βασικά πράγματα αυτά.

Ναι φίλε, αν πάω σε κοινή παρέα και γνωριστώ με γκόμενα το ότι δεν έχω αμάξι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα γιατί ήδη έχει γίνει, όπως και το γεγονός ότι είμαι των 700 ευρώ. Δεν μεμψοιμηρώ. Παραθέτω αλήθεια που ίσως βοηθήσει και άλλους.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.906
Πόντοι
9.297
Βασικά εγώ δεν τρώω ψωμί και σας το σύστημα και εσάς.
Μην τα διαβάζω αυτά και από str8 άντρες ρε...από gay και γκόμενες Ο.Κ....αλλα από str8 όχι ρε!!!
Ναι,αλλά αν σε κάποια φάση κληθείς να απαντήσεις στο ερώτημα"Να πάω το αμάξι για σέρβις η να πληρώσω το ενοίκιο" τι θα κάνεις;Ίσως για αυτό υπάρχουν τόσα κσκοσυντηρημενα αυτοκίνητα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom