Αυτές οι περιπτώσεις είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και καταδικαστέες! Aν πέσει στην αντίληψή σας μια περίπτωση κοπέλας-θύματος Trafficing, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. 210-6476825
Με αφορμή τη πολύ σωστή επισήμανση του Duracell ότι πρέπει να καταγγέλλουμε κάθε φαινόμενο που θεωρούμαι ύποπτο για trafficking στις αρμόδιες αρχές, σας καταθέτω μερικές σκέψεις.
Το traficking είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους.
Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία το πιο κερδοφόρο έγκλημα στο παγκόσμιο στερέωμα είναι το εμπόριο ναρκωτικών. Δεύτερο έρχεται το εμπόριο όπλων, και τρίτο το εμπόριο ανθρώπων, κοινώς trafficking. Και αν σκεφτούμε ότι μία ποσότητα ναρκωτικού πωλείται μία, δύο ή το πολύ τρεις φορές μέχρι να φτάσει στο χρήστη και να καταναλωθεί, η γυναίκα μπορεί να πωληθεί στη 16 της, ξανά στα 17 της σε άλλο νταβά, ξανά στα 18 της σε άλλον, ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να φτάσει σε ηλικία 30+ και να μην είναι πλέον κερδοφόρα. Όπως καταλαβαίνεται το οικονομικό όφελος της δουλεμπορίας είναι τόσο προνομιούχο που κάνει το trafficking το «έγκλημα του μέλλοντος».
Αν σε αυτό το μοτίβο συμπεριλάβουμε την ανθρώπινη διάσταση, τη δυστυχία, τη ταλαιπωρία, τη ταπείνωση, τον εξευτελισμό, την καταστροφή της ψυχικής υγείας και τη σοβαρή προσβολή της οργανικής υγείας, τότε το δράμα κορυφώνεται σε τέτοιο βαθμό, που θα έπρεπε να μας κάνει όλους να επαγρυπνούμε και να είμαστε αμείλικτοι σε κάθε είδους τέτοιο κρούσμα.
Είναι όμως στα αλήθεια έτσι τα πράγματα ;
Διακινούνται πράγματι χωρίς τη θέλησή τους όλες αυτές οι κοπέλες ;
Είναι πράγματι όλες τους θύματα, ή ξέρουν καλά τί πάνε να κάνουν εκεί που πάνε;
Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την απάντηση.
Πριν σχηματίσετε οποιαδήποτε άποψη για το θέμα σας συμβουλεύω να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο:
Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και ούτε λέω ότι συμφωνώ ή διαφωνώ μαζί του. Απλά με έβαλε σε σκέψεις.