Νέα

Κονδυλώματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arxidoulis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 369K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
ε μην υπερβαλεις,το aids σκοτωνει,αυτο αντιμετωπιζεται..

απλα ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΟΛΕΣ..

αν με ακουγαν κιαλλες,τωρα θα ηταν υγιεις..

τουλαχιστον εισαι ωραιο πτωμα αμα εχεις ειτζ... παει αυτο ηταν δεν ξαναγαμιεμαι ποτε και με κανεναν. θα παω να γινω μοναχη

djvasilis25

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Φιλαρακο μακαρι σε σενα να λειτουργησει αυτη η μεθοδος.
Αν θυμασαι σου χα γραψει γι αυτα τα σκευασματα!!!
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα σε μενα δεν καναν δουλεια αυτα τα φαρμακα και πιστεψε με τα βαζα για πολυ καιρο!!!
Σκετη ταλαιπωρια!!!
Οπως σου γραψα και σε προηγουμενο ποστ μου, καθε γιατρος εχει διαφορετικη αποψη επι του θεματος.
Και οσο για τα τσαμπα λεφτα που σου πε μονο η aldara εχει 90Ε (εκτος αν στο γραψε στο βιβλιαριο).
Προσεχε με την aldara να μην την αφηνεις παραπανω ωρες απ οσο γραφει στις οδηγιες χρησης γιατι προκαλει εγκαυματα!!
Περαστικα σου οσο το δυνατο συντομοτερα!!!

Θα δοκιασω αυτα και μετα σειρα εχει ο επομενος γιατρος.
Τα φαρμακα θα παω να τα γραψω αυριο κιολας.
Οντως η Aldara εχει 90 Ευρω.

Ελπιζω να πανε ολα καλα και μετα ξανα γιατρο.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
τι ειναι αυτο ρε συ; το υπερηχογραφημα;

Όχι αυτό.
Κοιτάζει ο γιατρός τον κόλπο από μέσα με ειδικό πράγμα. Διάβασε αυτό το κομμάτι:

Πώς γίνεται η διάγνωση;
Για τη διάγνωση του HPV οι γιατροί ψάχνουν τις εκδηλώσεις του: κονδυλώματα και δυσπλασία. Δεν υπάρχει εξέταση αίματος για τον ΗPV.

Η εξέταση για τα κονδυλώματα είναι απλή, ανώδυνη και ο γιατρός μπορεί να τα διαγνώσει με γυμνό μάτι ή με μεγεθυντικό φακό. Για κονδυλώματα που βρίσκονται στον πρωκτό ή στον κόλπο χρειάζεται να γίνει μια πιο ειδική εξέταση (πρωκτοσκόπηση ή κολποσκόπηση). Όταν βρίσκονται κονδυλώματα στα εξωτερικά γεννητικά όργανα είναι καλό να γίνεται επίσης εξέταση του πρωκτού και του κόλπου (στις γυναίκες).

Καμία από αυτές τις εξετάσεις δεν είναι επώδυνη ή περίπλοκη.

Η δυσπλασία διαγιγνώσκεται με τεστ Παπ, τόσο για τον κόλπο, όσο και για το ορθό. Υπάρχει διχογνωμία για το τεστ Παπ ορθού. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή την εξέταση (τεστ Παπ ορθού) είναι απαραίτητο να την κάνουν κάθε χρόνο τα άτομα που διατρέχουν ψηλό κίνδυνο:

·     Άτομα που έχουν (παθητική) σεξουαλική επαφή από τον πρωκτό

·     Γυναίκες που έχουν διαγνωσμένη νεοπλασία στον τράχηλο της μήτρας

·     Όλοι όσοι έχουν λιγότερα από 500 Τ λεμφοκύτταρα (π.χ. οροθετικοί στον ΗΙV)

Ωστόσο άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι μια καλή κλινική εξέταση μπορεί να αντικαταστήσει το τεστ Παπ ορθού. Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δεν συνιστά αυτή την εξέταση προς το παρόν τουλάχιστον, εν αναμονή περισσότερων επιστημονικών στοιχείων.

Μπορούμε να βασιζόμαστε στο τεστ Παπ; Πόσο αξιόπιστο είναι;
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε απόλυτα στο τεστ Παπ. Η αξιοπιστία του δεν ξεπερνά το 80-85%. Σε αρκετά κέντρα του εξωτερικού έχει αναφερθεί ποσοστό 25-30% ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο συνδυασμός τεστ Παπ και κολποσκόπησης αυξάνει το ποσοστό αξιοπιστίας για παρακολούθηση του ιού και των εν λόγω βλαβών σε 100%.

Γιατί δεν μας εξασφαλίζει το τεστ Παπ;
Το τεστ Παπανικολάου δεν μας εξασφαλίζει για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορεί η λήψη του να μην είναι σωστή. Αρκετοί γιατροί χρησιμοποιούν βαμβακοφόρο στυλεό για τη λήψη των επιχρισμάτων. Με αυτό τον τρόπο, τα κύτταρα που λαμβάνονται είναι ελάχιστα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται η ψύκτρα, το βουρτσάκι, διότι έτσι λαμβάνονται πιο πολλά κύτταρα. Επίσης, μερικές φορές, δεν γίνεται η λήψη των κυττάρων βαθιά από τον τράχηλο, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν παθολογικές καταστάσεις. Μερικές φορές, είναι πιθανόν να μη γίνει σωστή εκτίμηση του δείγματος από τον παθολογοανατόμο. Τέλος, είναι δυνατόν για κάποιους λόγους οι ιστοί να μην αποφολιδώνουν κύτταρα που φέρουν βλάβη.

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
καλά που είσαι και απ τις ψαγμένες.......

τι κανουμε ρε περσονα την κωλονοσκοπηση ξερω αυτο δεν το ξερω.... 20 χρονων ειμαι ποτε δεν ειχα τπτ για να τρεχω ολη την ωρα στον γυναικολογο περα απο μια ψευτομολυνση που την παθαινεις σαν αυτες που κολλας απο την θαλασσα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
επειδη ξεφύγαμε...επαναλαμβάνω κι εγώ πως εδώ είναι το θέμα για κονδυλώματα.
Όσο για το θέμα με τους γιατρούς ισχύει ο ίδιος κανόνας που ισχύει για όλα τα πραγματα στη ζωή. Δεν μπορείς να γενικεύεις. Είναι σαν να λες όλους τους φιλάθλους μιας ομάδας αλήτες. Δεν είναι όλοι, όσο κι αν ορισμένοι έχουν γαλουχηθεί να το πιστεύουν αυτό. Ούτε καν οι περισσότεροι δεν μπορείς να πεις πως είναι γιατί απλά δεν τους ξέρεις όλους. Το ίδιο ισχύει για τους γιατρούς, τους δικηγόρους και βάλτε ό,τι άλλο επάγγελμα θέλετε.
Οι ταμπέλες δεν βγάζουν πουθενά.
Όποιος θεωρεί πως οι γιατροί στην Ελλάδα είναι σκάρτοι τότε να μην πηγαίνει σε αυτούς. Μόλις αρρωσταίνει βουρ στο εξωτερικό. Αυτό που εδώ στην Ελλάδα χωλαίνει είναι το σύστημα δτην παιδεία, την υγεία, τα πάντα. Όταν μπαίνει ο ασθενής και χωρίς να του ζητήσει τίποτα ο γιατρός βγάζει και του δίνει φακελάκι για να του εξασφαλίσει προτεραιότητα ή γιατί νομίζει πως έτσι θα πάρει καλύτερη νοσηλεία δεν είναι του γιατρού πρόβλημα. Είναι όμως θέμα του γιατρού όταν το ζητάει εκείνος. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μαύρο σε όλα ούτε άσπρο σε ολα ούτε καν γκρι παντού. Υπάρχουν περιπτώσεις.
Και επίσης όπως υπάρχουν κακοί μπογιατζήδες και ταξιτζήδες που δεν μπορούν να βρουν οδό ούτε με GPS, έτσι υπάρχουν και κακοί γιατροί σε όλα τα κράτη.
θυμάμαι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για να το κλείσω το θέμα.
Όταν ξεκίνησα να δουλεύω σαν τεχνικός οδοντιατρικών οργάνων, παρατήρησα πως όλοι οι οδοντίατροι μας δίνανε συμπαθητικό χαρτζηλίκι έξτρα (μαυρίλα). Όταν ρώτησα τον παλιότερο από εμένα γιατί το κάνουνε...(μην είναι για την ομορφάδα μου ρε παιδί μου - είχε κάτι μικρές οδοντιατρίνες μούρλια), εκείνος μου είπε πως το κάνανε για να εξασφαλίσουνε πως την επόμενη φορά αν έχουνε πρόβλημα θα πάμε πρώτα σε αυτούς. Φυσικά και εμείς πηγαίναμε άμεσα σε όλους γιατί ήτανε πολιτική της εταιρίας...ασχέτως μπουρμπουάρ.
Όπως φυσικά είναι και υποχρεωμένες οι κορασίδες στα διάφορα ιδρύματα να μας περιποιούνται και ΔΕΝ χρειάζεται να δίνουμε έξτρα. Το έξτρα απλά μετά από κάποιο καιρό το ζητάνε στάνταρ....και άμα δεν το δώσεις στραβομουτσουνιάζουνε...
είδατε πώς μοιάζουνε όλα;

djvasilis25

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
τουλαχιστον εισαι ωραιο πτωμα αμα εχεις ειτζ... παει αυτο ηταν δεν ξαναγαμιεμαι ποτε και με κανεναν. θα παω να γινω μοναχη

Απλα θελει προσοχη.
Εδω ειμαστε για να προλαβουμε αυτους που δεν εχουν κολλησει.
Ο ιος HPV που προκαλει τα κονδυλωματα κανει θραυση παιδια αυτες τις μερες και οχι μονο στην Ελλαδα.

Στο Δερματολογικο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης μου ειχαν κλεισει ραντεβου 3 μηνες νωριτερα.
Και την μερα που πηγα ειχε 20 νεαρους/νεαρες πριν απο εμενα για το ιδιο προβλημα!

Προληψη παντα και για ολους.
Μια φορα την παθαινεις...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
καλα μην το λες...χάλια ίνεσαι άμα έχεις και έιτζ. Αν και τώρα ποια, αν το πιάσεις στην αρχή και αυτό...μια χαρά γίνεσαι...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι κανουμε ρε περσονα την κωλονοσκοπηση ξερω αυτο δεν το ξερω.... 20 χρονων ειμαι ποτε δεν ειχα τπτ για να τρεχω ολη την ωρα στον γυναικολογο περα απο μια ψευτομολυνση που την παθαινεις σαν αυτες που κολλας απο την θαλασσα
είσαι προσεκτική και αυτό είναι ωραίο.....
Καλό θα είναι εσείς οι γυναίκες να ρωτάτε όσα περισσότερα μπορείτε τους γυναικολόγους σας. Πριν γίνει η ζημιά.....

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Όχι αυτό.
Κοιτάζει ο γιατρός τον κόλπο από μέσα με ειδικό πράγμα. Διάβασε αυτό το κομμάτι:

οχια πηγα και εκανα τεστ παπ αλλα δεν μου εκαναν αυτο το πραμα που λες... 3 φορες εχω κανει ολες κι ολες και δεν μου το εχουν κανει ποτε... μια περυσι και δυο φετος γτ η πρωτη δεν βγηκε κι επρεπε να το ξανακανω.... υπερηχογραφημα μου εκανε....

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
214
Πόντοι
36
μα ποσο προχωρημενο πρεπει να ειναι πια για να γινει ετσι; :S :S :S :S :S
στις φωτογραφιες ειναι πολυ προχωρημενες ππεριπτωσεις!!!
Εμενα δεν φτασανε ποτε σ αυτο το σημειο!!!
Αααα και για τις γυναικες καλο ειναι να κανουν το εμβολιο κυκλοφορει εδω και αρκετο καιρο και πληρωνεται και απ τα ταμεια!!!
Χρειαζεται τετοιου ειδους προληψη αν εισαι σεξουαλικα ενεργος και μιας ο ιος ειναι πολυ μεταδοτικος.

skistis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2008
Like
3
Πόντοι
1
ρε μάγκες ευτυχώς το μονο που έχω κολήσει ποτέ είναι μουνόψειρες και αυτές σε πολύ νεαρή ηλικία.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
προσοχη:ΕΤΣΙ γινεσαι συνηθως αν εχεις και aids..ειναι πολυ προχωρημενες..ΣΥΝΗΘΩΣ ειναι ΠΟΛΛΑ μικρα σπυρακια που δεν φαινονται,ειδικα αν ειναι μεσα στην γυναικα,μπορει να ειναι δεκαδες κ να μην φαινονται φυσικα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Απλα θελει προσοχη.
Εδω ειμαστε για να προλαβουμε αυτους που δεν εχουν κολλησει.
Ο ιος HPV που προκαλει τα κονδυλωματα κανει θραυση παιδια αυτες τις μερες και οχι μονο στην Ελλαδα.

Στο Δερματολογικο Νοσοκομειο Θεσσαλονικης μου ειχαν κλεισει ραντεβου 3 μηνες νωριτερα.
Και την μερα που πηγα ειχε 20 νεαρους/νεαρες πριν απο εμενα για το ιδιο προβλημα!

Προληψη παντα και για ολους.
Μια φορα την παθαινεις...
το είπαμε όμως και πιο πάνω. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο πως δεν ξέρουνε οι Έλληνες.
Είναι πως έχουνε τη λογική του μάγκα. σιγά μην το κολλήσω εγώ...εγώ τραβιέμαι...
τι να του πεις τώρα. σε ό,τι και να του πεις θα πει ο άλλος μια μαλακία χωρίς νόημα (για ευχαρίστηση, για τσιμούχες και αντρισμό...οτιδήποτε).
Εδώ πάνε στα μπουρδέλα και πέφτουνε με λαχτάρα να γλείψουνε εκεί που πήδησε ο άλλος. Λες και είναι σίγουροι πως η άλλη πλύθηκε πιο πριν. Θέλουνε ακάποτα, θέλουνε να τους κατουράνε, να τους χέζουνε ή ό,τι άλλο .
Για ποια υγεία μιλάμε;

evabb

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2008
Like
4
Πόντοι
16
στις φωτογραφιες ειναι πολυ προχωρημενες ππεριπτωσεις!!!
Εμενα δεν φτασανε ποτε σ αυτο το σημειο!!!
Αααα και για τις γυναικες καλο ειναι να κανουν το εμβολιο κυκλοφορει εδω και αρκετο καιρο και πληρωνεται και απ τα ταμεια!!!
Χρειαζεται τετοιου ειδους προληψη αν εισαι σεξουαλικα ενεργος και μιας ο ιος ειναι πολυ μεταδοτικος.

δεν μπορουν να το κανουν ολες.... εστω και μια φορα να το εχεις κανει χωρις δεν πιανει μου εχει πει γιατρος... αλλα το χειροτερο ειναι οτι το προφυλακτικο δεν σε προστατευει απο αυτο...... :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:

παιδια σε ποσο καιρο μεγαλωνουν αυτα.... πως το καταλαβενεις οτι τα εχεις πριν γινεις ετσι οπως στις φοτος;;;

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
οχια πηγα και εκανα τεστ παπ αλλα δεν μου εκαναν αυτο το πραμα που λες... 3 φορες εχω κανει ολες κι ολες και δεν μου το εχουν κανει ποτε... μια περυσι και δυο φετος γτ η πρωτη δεν βγηκε κι επρεπε να το ξανακανω.... υπερηχογραφημα μου εκανε....
Κοίτα μην αγχώνεσαι. Αν είσαι προσεκτική, με ποιον πας και τι κάνεις, λογικά δεν πρέπει να φοβάσαι. Απλά είναι καλύτερο για σένα να είσαι ενημερωμένη. Μόνο αυτό.
Χαλάρωσε  ;)
Αν έχεις αμφιβολίες για οτιδήποτε καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό. Θα στα πει καλύτερα και πιο σωστά!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αποκλείεται να μην εχει κολποσκόπιο ρε συ. Ζήτα το! Ενδοσκόπιο είναι όπως και το κωλονοσκόπιο, μόνο που είναι προφανές πως δεν μπορεί να έχει το ίδιο μάκρος και το ίδιο σχήμα, έτσι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom