Εδω στην Ελλαδα οι Γιατροι δεν εδωσαν λογο στον Ιπποκρατη αλλα Εδωσαν λογο Στον Ευρω.
Κανενας δεν κανει καλα τη δουλεια του.
Αν δεν πληρωσεις ειναι ικανοι να σε αφησουν να πεθανεις
Βολικά αυτά τα περί όρκου του Ιπποκράτη ε;
Λες και ο Ιπποκράτης είπε στους ιατρούς να μην πληρώνονται.
Λες και ο ίδιος δεν πληρωνόταν.
Και βολική αυτή η λογική ότι ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να σου προσφέρει υπηρεσίες τσάμπα, ε; Είναι λειτούργημα, έτσι μας βολεύει να λέμε!
Όταν όμως είναι για υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, και ότι άλλο, εκεί ούτε μας περνάει από το μυαλό να μην πληρώσουμε, λογικό το βρίσκετε εκεί να μην σας προσφέρουν υπηρεσίες αν δεν πληρώσετε.
Ο λόγος είναι απλός. Ο Έλληνας είναι πάσχει από συμπλέγματα κατωτερότητας.
Με τον υδραυλικό δεν νιώθει άσχημα. Διότι ο υδραυλικός δεν διάβαζε νυχθημερόν για 20 χρόνια, άρα δεν είναι πιο σοφός από εμάς, άρα νιώθουμε αφέντες και τον πληρώνουμε ευχαρίστως.
Με το ιατρό όμως αλλάζει. Εκεί το κόμπλεξ μας φουντώνει! Δεν αντέχουμε να σκεφτόμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει τόσα πολλά και τόσο δύσκολα. Νιώθουμε μικρούληδες εκεί. Για αυτό μας τσούζει να τον πληρώσουμε Είναι το κόμπλεξ !
Και ναι, η ιατρική είναι λειτούργημα εκτός από επάγγελμα. Γιατί απαιτεί αυτοθυσία, και ενασχόληση με τη δύσκολη πλευρά της ζωής. Εκεί που κανένας δεν δέχεται το μοιραίο και το αποφεύγει βρίζοντας ή απλά αδιαφορώντας, ο ιατρός είναι εκεί προσηλωμένος. Καθημερινά.
Αλλά το ότι είναι λειτούργημα κύριοι δεν πάει να πει ότι δεν θα τον πληρώσουμε για τις υπηρεσίες του. Και βέβαια θα τον πληρώσουμε. Αλλά πρέπει να του πούμε και ένα ευχαριστώ.
Και αυτό το ευχαριστώ πονάει. Τον κάνει να νιώθει μικρούλι τον ελληνάκο μας (πάντα με το έψιλον μικρό, σαν το πουλί του).
Είναι πάλι αυτό το κόμπλεξ !
Oσο ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ο συγχρονος ελληνας,πιστευει οτι ο γιατρος ειναι ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ Κ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΝ(ενω σε ολο τον κοσμο αντιμετωπιζονται οπως ολοι οι εργαζομενοι)και βαραει προσοχες μπροστα του,ενω οι μαναδες μαθαινουν τις κορες πως να παιρνουν πιπα για να τυλιξουν πιο ευκολα εναν γιατρο για γαμπρο: ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..
Laplace μόνο στο χαρακτηρισμό «σκουπίδι» για τον σύγχρονο έλληνα μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Και σέβομαι πάντα κάποιον που δε διστάζει δημόσια να κριτικάρει τον εαυτό του. Γιατί και εσύ και εγώ νεοέλληνες είμαστε, άρα «σκουπίδια», και ξέρω πως πονάει να το λέμε...
Αλλά σε όλα τα άλλα έχεις άδικο.
Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες.
Έχω ζήσει 10 χρόνια σε Ευρωπαϊκές χώρες. Ο σεβασμός στο πρόσωπο του ιατρού είναι μεγάλος σε αυτές τις χώρες. Και δικαίως.
Μόνο στην Ελλάδα τους ιατρούς τους βρίζουμε, τους περιφρονούνε, και τους κλέβουνε. Ναι τους κλέβουνε, γιατί το λαϊκίστικο ελληνικό κράτος τους αφήνει ουσιαστικά απλήρωτους, εκμεταλλευόμενο το κόμπλεξ του μέσου έλληνα απέναντι στον ιατρό. Στην ουσία το κράτος κλέβει εμάς όταν δεν πληρώνει τους ιατρούς μας.
Λυπάμαι φίλε μου, αλλά στα λόγια σου φαίνεται αυτό το ίδιο κόμπλεξ που περιγράφω από την αρχή του ποστ.
Επειδή λοιπόν είχα μια ατυχία κάποια στιγμή της ζωής μου, χρειάστηκα ιατρούς. Και εδώ, και όταν ήμουν στο εξωτερικό. Και δόξα το θεό πήγαν όλα καλά (ή μάλλον δόξα τον ιατρό, διότι ο θεός τζάμπα μάγκας ήταν, ο ιατρός με έκανε καλά). Και το παραδέχομαι ότι πλήρωσα και μάλιστα ακριβά εδώ στην Ελλάδα. Αλλά δεν τα μετάνιωσα ποτέ. Και όσα και να του έδωσα δεν ήταν αρκετά. Το «ευχαριστώ μου» ήταν μέσα από τη καρδιά μου.
Και μη γελιέστε, το ποστ αυτό δεν επικεντρώνει στους ιατρούς, αλλά στον έλληνα. Σε αυτό το τέρας κομπλεξισμού, κακομοιριάς, και κουτοπονηριάς.
Είχε δίκαιο κάποιος που είχε πει: «Όταν το κόμπλεξ κατωτερότητας προέρχεται από κατωτερότητα πραγματική, τότε είναι ανίατο». Αυτή νομίζω ότι είναι και η περίπτωση του έλληνα (είπαμε, το έψιλον μικρό, σαν το πουλί μας!)