OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Δεν θέλω να αντιπαρατεθούμε άξιε σύντροφε γι’ αυτό και δεν θα το συνεχίσω μετά από αυτό το ποστ.
Ένα σχόλιο όμως. Εσύ είσαι αυτός που νιώθει κατώτερος γιατί εσύ τους λες «σκουπίδια», άρα τους μισείς, άρα υποφέρεις από σύμπλεγμα.
Εγώ κάνω τελείως διαφορετική δουλειά, δεν μπαίνω σε καμία σύγκριση μαζί τους γιατί δεν βλέπω το λόγο, και ακριβώς επειδή δεν νιώθω κατώτερος δεν έχω κανένα κόμπλεξ και τους βγάζω το καπέλο.
Και επειδή η φιλοσοφική συζήτηση με γοητεύει πιο πολύ από του ιατρούς, έχω να πω πως διαφωνώ σε αυτό το τελευταίο που είπες φίλη ΟΧΙΑ.
Η αλήθεια δεν είναι ποτέ στη μέση! Αυτό είναι μύθος. Μην προσπαθείς να συμβιβάσεις ώστε να κρατάς ισορροπίες. Να έχεις το κουράγιο να παίρνεις θέση.
Σε κάποιο άλλο θρεντ είχα παραθέσει την εξής φράση του Νίτσε:
«Θαρραλέους, ανέμελους, είρωνες, βίαιους !
Έτσι μας θέλει η σοφία: είναι μια γυναίκα και αγαπάει πάντα μόνο τον πολεμιστή !»
Και όπως είχε πει κάποιος μεγάλος: «Η αλήθεια είναι πάντα η πιο απλή εκδοχή»
Αυτή έχει ονομαστεί και «φιλοσοφία του ξυραφιού», διότι «ξυρίζει» ότι επέρεται της λογικής, της απλότητας και της αλήθειας»
Άκου Νέαρχε, γνωρίζω πως το να μην παίρνεις ούτε το ένα μέρος ούτε το άλλο είναι εκ πρώτης όψεως διπλωματικό, ωστόσο, πιστεύω πραγματικά πως και εσύ έχεις δίκιο σε κάποια σημεία αλλά και ο laplace.
Συμφωνώ πως ο γιατρός είναι άνθρωπος και αυτή είναι η δουλειά του και πρέπει να πληρώνεται γι αυτό. Συμφωνώ. Επίσης πως χρειάζεται να ακούει και το "ευχαριστώ" ώστε αυτό να του δίνει ώθηση να συνεχίζει το λειτούργημά του. Δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, είναι όμως υποχρεωμένος αν θέλει να το κάνει, να το κάνει καλά, αλλιώς να μην έχει αξιώσεις.
Από την άλλη μου έχουν τύχει γιατροί που είναι ελεεινοί και άθλιοι και ντροπιάζουν το επάγγελμα. Δεν μπορώ να βγάλω μια θεωρία για όλους. Με καταλαβαίνεις;
Η θέση μου αυτή τη στιγμή δεν είναι διπλωματική. Απλά αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των δύο απόψεων.