Μα στο είπα. Δεν την έχω διαβάσει
Αλλα αποκλείεις μια αναθεώρηση;
Όπως είπα το θεωρώ σχεδόν απίθανο να μας πετάξουν έξω από την Ευρωζώνη.
Αντίθετα:
1) Η ΕΚΤ θα αλλάξει τους κανόνες της έτσι ώστε να μπορεί να αγοράζει κρατικά ομόλογα
www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=192926]Η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας[/url]
2) Σκέφτονται ένα γενικότερο πακέτο στήριξης με μηχανισμούς δανεισμού σαν το ΔΝΤ
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=970045&lngDtrID=251]Σχέδιο στήριξης Ελλάδας και Ιταλίας εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση[/url]
από όπου αντιγράφω:
Μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο δανεισμού από το ΔΝΤ, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις Βρυξέλλες υπάρχει ανησυχία ότι αν οι δύο χώρες δεν μπορέσουν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, θα επηρεαστεί αρνητικά η ευρωζώνη στο σύνολό της.
.........
Αν οι δύο αυτές χώρες της ευρωζώνης και κυρίως η Ιταλία, που είναι μεγάλη οικονομία, διατρέξουν κίνδυνο να μη μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η ευρωζώνη στο σύνολό της. Υπάρχει κίνδυνος να κλονιστεί το όλο εγχείρημα του ευρώ, αφού τα παραδείγματα των δύο χωρών θα αποτελέσουν επιχείρημα στα χέρια των αντιπάλων του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
..........
Ένας λόγος είναι το γεγονός ότι το 2009 λήγουν πολλά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, περισσότερα από κάθε άλλο χρόνο, και συνεπώς η Ελλάδα θα χρειαστεί σημαντικού ύψους δανεισμό σε μια περίοδο που λείπει η ρευστότητα. Μάλιστα στην Ευρώπη διερωτώνται γιατί δεν φρόντισε η κυβέρνηση να μεταθέσει τον χρόνο εξόφλησης αυτών των τοκοχρεολυσίων όταν άρχισε να γίνεται σαφές ότι θα υπάρξουν δυσκολίες χρηματοδότησης εξαιτίας της κρίσης.
Απορίας άξιο πως ο Αλογό τα κατάφερε πάλι έτσι. Μα καλά εκεί στο LSE δεν έμαθε ότι πρέπει να κοιτάει πότε θα του γυρέψουν πίσω τα δανεικά;
Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει πολύ αυστηρή επιτήρηση από την ΕΕ. Περιμένετε υπαλλήλους της Κομισιόν να εγκαθίστανται στην Καραγιώργη Σερβίας.
Ίσως και αυτή να είναι η μόνος ελπίδα να περιοριστούν οι σπατάλες του Δημοσίου.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί ξεφτίλας. Αλλά και αυτό θα το καταπιούμε για να μην πούμε δυστυχώς επτωχεύσαμεν (πράγμα που βασικά ήδη έχει γίνει).
Είναι επίσης προφανές τώρα ότι κάθε κουβέντα για εθελοντική αποχώρηση από την Ευρωζώνη είναι αστεία. Τουλάχιστον έτσι όπως είμαστε τώρα θα πρέπει να φουντάρει και ολόκληρη η Ευρώπη για να φουντάρουμε και εμείς.