Νέα

Κοινωνικές αναταραχές ή στημένη εξέγερση;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 428
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Μηνύματα
5.196
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Δυστυχώς πριν λίγο πυροβολήθηκε μια διμοιρία ΜΑΤ κοντά στο Υπ. Πολιτισμού και ένας τουλάχιστον αστυνομικός είναι πολύ σοβαρά.. Έχουν αποκλειστεί όλα τα Εξάρχεια και κάνουν ασύστολα και βίαια συλλήψεις. Φυσικά αμέσως πήγε η Ασφάλεια για αποκλεισμό του χώρου, αυτοψία κτλ κάτι που δεν είδαμε στα άλλα περιστατικά..
Αν μέχρι τώρα λέγαμε για σκληρές και απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας σε πορείες από αύριο μόνο με την Γάζα θα μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση.
Άσχημες μέρες ξημερώνουν.

Ακριβως οπως τα λες φιλε... Απο το κακο στο χειροτερο παει το πραγμα... Οσο ανακυκλωνεται η βια (δε λεω και δε ξερω απο ποιους... ισως απο καποιους που τους συμφερει αυτο) τοσο πιο ακραιες θα ειναι οι αντιδρασεις απο ολους...
 

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Μηνύματα
2.435
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Αν μέχρι τώρα λέγαμε για σκληρές και απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας σε πορείες από αύριο μόνο με την Γάζα θα μπορεί να συγκριθεί η κατάσταση. Άσχημες μέρες ξημερώνουν


 

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Μηνύματα
650
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Ωραίες οι φωτό με τις σφεντόνες και τα μπουκάλια φίλε PATH.. προσθέτω κι εγώ για το τι εννοούσα..

 

Συνημμένα

  • Pig_1.jpg
    Pig_1.jpg
    64,9 KB · Εμφανίσεις: 27
  • Pigs_2.jpg
    Pigs_2.jpg
    63,2 KB · Εμφανίσεις: 49
  • Pigs_3.jpg
    Pigs_3.jpg
    50,2 KB · Εμφανίσεις: 34

jasonbecker

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2008
Μηνύματα
697
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
6
Για τις τρεχουσες κοιν. αναταραχες, για την θεσμοποιημενη ατιμωρησια των μπατσων και ολων των παραπτωματων της δημ. διοικησης γενικοτερα,για την θεσμποποιημενη διαφθορα του πολιτικου συστηματος,για τις αθλιες παροχες του κρατους και ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, υπευθυνος ειναι ενας και μονο ενας: O ελληνικος λαος

Ο Ελληνας που (απ τον καναπε)κατηγορει το συνολο των εκαστοτε πολιτικών της εκαστοτε περιοδου
για ολα τα δεινα που τον ταλανιζουν, ειναι ο ιδιος Ελληνας, που το επομενο πρωι, θα κανει τεμεναδες σε υπουργους και βουλευτες για εξυπηρετηση των συμφεροντων του, ο ιδιος που θα δηλωσει στο Ε9, κατω του αφορολ. οριου,10.000, ενω μπορει να βγαζει 100.000, ο ιδιος που θα παρκαρει σε δρομο που ειναι ραμπα, για να μην περπατησει 3 λεπτα, ο ιδιος που θα ψηφισει τα ιδια ατομα 40 χρονια, τα οποια βριζει 40 χρονια, και και και και...

Ο ελληνικος λαος ειναι ο ιδιος, δημουργος του φαυλου κυκλου της ζωης του.
 

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.131
Like
196
Πόντοι
16
καλα το παει η ΕΛ.ΑΣ...


Πηγη ethnos.gr

Διάρρηξη... «έργο της αστυνομίας»
Η Σταυρούλα Γιαννακοπούλου βρήκε παραβιασμένη την κατοικία της. Στο Α.Τ. Εξαρχείων της εξήγησαν σε επιτατικό ύφος ότι στο σπίτι της έγινε έρευνα εν αγνοία της «E» 8/1
   
Βρήκε το διαμέρισμά της παραβιασμένο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων να καταγγείλει διάρρηξη και εκεί πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αστυνομική έρευνα στην κατοικία της που είχε γίνει... εν αγνοία της!

Η ίδια βρισκόταν εκτός Αθηνών και, όπως καταγγέλλει, όταν επέστρεψε βρήκε την πόρτα της εισόδου με ίχνη παραβίασης και ξεκλείδωτη. Ολα τα δωμάτια ήταν ανάστατα, αφού συρτάρια, βιβλία, και ντουλάπια είχαν μετακινηθεί και ψαχθεί.
Νόμισε -όπως είπε στο «Εθνος»- ότι είχε γίνει διάρρηξη και γι αυτό έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Εξαρχείων. Εκεί, όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οπως καταγγέλλει η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας», αλλά και η ίδια στο «Εθνος», το παραπάνω σκηνικό στο σπίτι της -που έγινε κατά τη
διάρκεια της Δευτέρας και λίγες ώρες μετά το συμβάν σε βάρος των αστυνομικών στα Εξάρχεια και τις κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν- «ήταν έργο της αστυνομίας».
«Οταν πήγα στο Α.Τ. Εξαρχείων» -αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου- «και είπα σε ποια οδό είχε γίνει, όπως... τουλάχιστον εγώ νόμιζα η διάρρηξη, τότε ήλθε ένας κύριος χωρίς στολή ο οποίος νευριασμένος και με επιτακτικό ύφος μου είπε ότι δεν ήταν διάρρηξη και να σηκωθώ να φύγω. Επειτα από αυτό σοκαρίστηκα και έβαλα τις φωνές. Ο ίδιος μου είπε να είσαι σίγουρη ότι ούτε πήραμε κάτι από το σπίτι σου ούτε αφήσαμε κάτι». Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου:
Επί πολλές ώρες και ενώ η ίδια απουσίαζε, μπαινόβγαινε στο διαμέρισμά της μεγάλος αριθμός αγνώστων. Επειδή μάλιστα αυτοί ήταν πολλοί και έκαναν φασαρία, οι γείτονες -όπως της είπαν- νόμισαν ότι στο σπίτι της είχε κάποια... γιορτή!
Ωστόσο, κανένας από τους γείτονες (αν και πρόκειται για οικογενειακή πολυκατοικία) δεν κλήθηκε από την αστυνομία να είναι παρών ως μάρτυρας, αν και κάτι τέτοιο το προβλέπει ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ούτε -όπως καταγγέλλει η Εναλλακτική Παρέμβαση καθώς και η κ. Γιαννακοπούλου- θυροκολλήθηκε στην πόρτα της έκθεση της έρευνας, κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. «Θεωρώ», μας είπε η δικηγόρος, «ότι το περιστατικό στο διαμέρισμά μου σχετίζεται με την αποχαλίνωση των διωκτικών αρχών».
Επίσης η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης» την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι η ίδια είναι μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας, μέλος της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, ενώ προσθέτει ότι ως δικηγόρος έχει υπερασπιστεί πολίτες που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής.
Οπως εξήγησε στο «Εθνος» ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΔΣΑ, (ο οποίος και υπογράφει το δελτίο Τύπου-καταγγελία της Εναλλακτικής Παρέμβασης):
«Σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας.
Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί.
Παράλληλα, με το άρθρο 255 παρ. 3 της Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή. Στη προκειμένη περίπτωση», -τονίζει ο κ. Κ. Παπαδάκης- «παραβιάστηκαν τρία βασικά σημεία που προβλέπει ο νόμος.
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Παπαδάκη «η εν λόγω ενέργεια που δεν είναι η πρώτη αποτελεί ένα μήνυμα προς τους δικηγόρους οι οποίοι, εκπληρώνοντας τον κοινωνικό τους ρόλο, αναλαμβάνουν την υπεράσπιση διωκομένων για δήθεν τρομοκρατικές πράξεις, θύματα αστυνομικών σκευωριών και της κρατικής καταστολής».
Από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, γίνεται λόγος για «αναιτιολόγητη παράτυπη και παράνομη έρευνα», αλλά και για «προσπάθεια τρομοκράτησης», η οποία όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο «στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».
 

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
442
Like
6
Πόντοι
1
Πέμπτη, 8 Ιανουάριος 2009
Ή το κλείνετε ή το σπάμε

Με πρόσχημα το Σύνταγμα και την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αντιπαρερχόμενοι όλα όσα συνέβησαν τον μήνα Δεκέμβριο στην πολύπαθη πρωτεύουσα της Ελλάδος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον μανδύα του «Κοινωνικού Φόρουμ» και διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων – σφραγίδα μπαινόβγαιναν σε καταστήματα κεντρικών δρόμων της Αθήνας μοιράζοντας στους ιδιοκτήτες τους τελεσίγραφα για κλείσιμο εντός δεκαλέπτου.

Και μπορεί να μην ήμουν παρών κατά τις «συζητήσεις» των διαφόρων υπευθύνων καταστημάτων με τους «συνδικαλιστές», οι οποίοι με τσαμπουκά και υπό τις οδηγίες του κ. Στρατούλη μπούκαραν, έκλειναν τις πόρτες και κουνώντας το δάκτυλο απειλούσαν θεούς και δαίμονες, όμως υπό ποία απειλή, αλήθεια, θα έκλεινε κανείς το κατάστημά του εν ριπή οφθαλμού; Υπό την απειλή κάποιας παραπομπής στην Δικαιοσύνη; Δεν νομίζω, την στιγμή που το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή έγινε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού. Προσωπικά, κάπως έτσι το φαντάζομαι και σχεδόν το διάβασα στα χείλη των εργατοπατέρων: «Φιλαράκι, κλείσε το μαγαζί και σχόλασε το προσωπικό εντός δέκα λεπτών, ειδάλλως όλοι αυτοί που είναι έξω θα μπουν μέσα και θα σου το κάνουν λαμπόγυαλο» Στη συνέχεια έβγαιναν έξω και φώναζαν: «Σύντροφοι, το κατάστημα έκλεισε!» (χειροκρότημα και ζητωκραυγές)

Θλιβερή εικόνα από θλιβερά όντα. Και μπορεί οι κάμερες να έδειξαν τους τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του να κλείνουν μόνο μεγάλα καταστήματα, όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια που κανείς δεν έθιξε. Ακροβολισμένες στην οδό Ερμού, τουλάχιστον μέχρι τις 13:30 ήταν οι γνωστές ομάδες άπλυτων, οι οποίοι δημιουργούσαν ανθρώπινες αλυσίδες ακόμη και μπροστά σε μικρές επιχειρήσεις, εμποδίζοντας και προπηλακίζοντας οποιονδήποτε προσπαθούσε να μπει σε κάποιο από αυτά τα μαγαζιά.

 

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Μηνύματα
650
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
... Προσωπικά, κάπως έτσι το φαντάζομαι και σχεδόν το διάβασα στα χείλη των εργατοπατέρων: «Φιλαράκι, κλείσε το μαγαζί και σχόλασε το προσωπικό εντός δέκα λεπτών, ειδάλλως όλοι αυτοί που είναι έξω θα μπουν μέσα και θα σου το κάνουν λαμπόγυαλο» ....

Σε αυτό το κομμάτι φαίνεται και η εγκυρότητα του αρθρογράφου που "προσωπικά", χωρίς να ήταν καν εκεί, ξέρει τι έγινε και μας ενημερώνει κι εμάς..
Το κείμενο που αναδημοσιεύεις και δείνεις και την πηγή για "εγκυρότητα" -ένα άσχετο παπαροblog- είναι από αναδημοσίευση από τις "Ελληνικές Γραμμές" που αυτοπροσδιορίζεται ως : "Πατριωτική ηλεκτρονική εφημερίδα, συνέχεια της ομώνυμης εφημερίδας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Βασικοί ιδεολογικοί άξονες των «Ελληνικών Γραμμών» είναι ο Ελληνικός εθνικισμός, η δημοκρατία, η ελεύθερη οικονομία και η εθνική αλληλεγγύη."

Ποτέ δεν είχα αμφιβολία για τη μειωμένη ευφυΐα των φασιστακίων αλλά τελευταία βρίσκεστε και σε παράκρουση. Συνδυασμός που σκοτώνει - κυριολεκτικά.

ΥΓ. Το Ζωδιακό Έτος του ιδιοκτήτη του Blog είναι "Αγριόχοιρος". 
 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
3.997
Κριτικές
41
Like
559
Πόντοι
6.055
Οι αναταραχές στην Ελλάδα δεν είναι παρά προμήνυμα κοινωνικών εξεγέρσεων που έρχονται και θα ενταθούν όσο οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης θα γίνονται πιο αισθητές. Όλοι καθόμαστε σε μια πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί ή μάλλον «περπατάμε σε ένα ναρκοπέδιο, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα εκραγεί, μόνο που δεν ξέρουμε πού και πότε θα σημειωθεί η επόμενη έκρηξη», λέει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν, ένας από τους κορυφαίους κοινωνιολόγους της εποχής.

«Όλοι ξέρουμε τη θεωρία για το “πέταγμα της πεταλούδας”. Σε ένα ναρκοπέδιο, ένα λάθος βήμα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη γιγαντιαίων διαστάσεων. Ένα υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και μια μεγαλύτερη συμπύκνωση της απογοήτευσης των νέων και της απελπισίας έκαναν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη το επίκεντρο του ελληνικού σεισμού», σημειώνει ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν, από τις σημαντικότερες φωνές της κοινωνιολογικής σκέψης, επίτιμος καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Λιντς (Αγλλία) και της Βαρσοβίας, βραβευμένος με τα ευρωπαϊκά βραβεία Αmalfi (1990) και Αdorno (1998).

Οι απόβλητοι. Για τον Μπάουμαν, είμαστε όλοι άνθρωποι που έχουν χάσει την πίστη τους στο μέλλον, «ρευστοί ήρωες», όπως λέει ο ίδιος, καθώς η νεωτερικότητα έχει και άλλη όψη: των ανθρώπων που μένουν πίσω στερούμενοι τα απαραίτητα μέσα επιβίωσης, γίνονται υπεράριθμοι, περιττοί, αναλώσιμοι και στο τέλος απόβλητοι, υποστηρίζει. Διευκρινίζει ότι χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό όταν λέει ότι «περπατάμε σε ναρκοπέδιο», σκοπίμως: «Η παραγωγή εκρηκτικού υλικού είναι οικουμενικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης ζωής, καθώς παράγονται αναγκαστικά “ακατάλληλοι” άνθρωποι, “απόβλητοι”, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη “νέα και βελτιωμένη” κοινωνική τάξη. Ο αριθμός αυτών των ανθρώπων αυξάνεται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς “ελαττωματικοί” καταναλωτές δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν για να ενταχθούν στην “ευπρεπή κοινωνία”, ενώ άλλοι αποβάλλονται εντελώς από το καταναλωτικό παιχνίδι, όπου φτιάχνονται και καταστρέφονται οι ανθρώπινες τύχες».

Όπως σημειώνει, «οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται στον τρόπο ζωής μας και τα αίτια της δυστυχίας δεν μπορούν να απαλειφθούν αναδιαρθρώνοντας τις κεφαλαιακές δομές των τραπεζών, όπως προτείνουν οι πολιτικές ελίτ. Οι πολιτικοί παίρνουν μέτρα αποζημίωσης των πλουσίων επειδή χάνουν τα υπέρογκα εισοδήματά τους κι αυτό με χρήματα που ελπίζουν να βγάλουν από τη φορολόγηση των πολιτών».

Σύμφωνα με τον νομπελίστα Αμάρτια Σεν, οι κυβερνήσεις πρέπει να αξιολογούνται με βάση τις δυνατότητες που προσφέρουν στους πολίτες τους. Ο Μπάουμαν, όμως, δεν συμφωνεί. Αντιτείνει πως «δεν μετράς τη δύναμη μιας γέφυρας με τον μέσο όρο δύναμης των πυλώνων της. Αν το κάνεις, τότε θα σε βρει ένα πικρό ξύπνημα, όπως συνέβη στην ελληνική κυβέρνηση». «Οι κυβερνήσεις και γενικότερα η ανθεκτικότητα της κοινωνίας πρέπει να μετράται με βάση την ποιότητα ζωής των ασθενέστερων, των πιο δυστυχισμένων. Η ποιότητα μιας κοινωνίας δεν κρίνεται από το ΑΕΠ και τις στατιστικές, αλλά από την αξιοπρέπεια ή μάλλον την αναξιοπρέπεια της ζωής των πιο στερημένων τμημάτων της».

«Υπάρχει επιστροφή».

Πάντως, δεν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον. «Ακόμη δεν έχουμε σκεφτεί σοβαρά στη βιωσιμότητα της κοινωνίας μας που βασίζεται στην κατανάλωση και την πίστωση. Η “επιστροφή στην ομαλότητα” προμηνύει επιστροφή σε κακούς και εν δυνάμει επικίνδυνους δρόμους. Σημαίνει ότι ουδείς, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι οικονομικοί παράγοντες, έχει αντιληφθεί την αιτία του προβλήματος. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο όπου δεν υπάρχει επιστροφή, υπάρχει ακόμη χρόνος να αλλάξουμε πορεία. Μπορούμε να μετατρέψουμε αυτό το σοκ και το τραύμα σε πλεονέκτημα για τα παιδιά μας». Η ρίζα του προβλήματος είναι αλλού, προσθέτει. Χωρίς κοινωνικά δικαιώματα για όλους, «ένας μεγάλος και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων θα θεωρούσε τα πολιτικά του δικαιώματα άχρηστα. Αν τα πολιτικά δικαιώματα είναι απαραίτητα για να τεθούν σε ισχύ τα κοινωνικά, και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι απαραίτητα για να μπορούν να λειτουργήσουν τα πολιτικά».


«Η... επιτυχία των τραπεζών έφερε το κραχ»


Η πιστωτική κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας των τραπεζών, υποστηρίζει ο Ζίγκμουντ Μπάουμαν. Αντιθέτως, ήταν αναμενόμενη και σε μεγάλο βαθμό προϊόν της εξαιρετικής επιτυχίας τους! «Επιτυχίας τους να μετατρέψουν μια πλειοψηφία ανδρών και γυναικών, νέων και γέρων, σε οφειλέτες: οφειλέτες για πάντα, από τη στιγμή που η συνθήκη του να είσαι χρεωμένος αυτοδιαιωνίζεται, ενώ προσφέρονται όλο και περισσότερα χρέη ως η μόνη ρεαλιστική σωτηρία από τα ήδη υπάρχοντα. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες το να λάβεις πίστωση έγινε ευκολότερο από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, ενώ το να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση δεν ήταν ποτέ δυσκολότερο! Όλοι αποπλανήθηκαν και μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι. Όπως το να αποκτήσουν παπούτσια όλοι οι ξυπόλητοι θα δημιουργούσε πρόβλημα στη βιομηχανία παπουτσιών, έτσι και το ότι μπήκαν στα χρέη σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που δεν είχαν χρέη δημιούργησε πρόβλημα στη βιομηχανία δανεισμού. Έτσι, η διάσημη πρόβλεψη της Ρόζας Λούξεμπουργκ επαληθεύθηκε για ακόμη μια φορά: όπως το φίδι που καταβροχθίζει την ίδια του την ουρά, ο καπιταλισμός έρχεται για ακόμη μια φορά επικίνδυνα κοντά σε μια ακούσια αυτοκτονία, καταφέρνοντας να εξαντλήσει την προμήθεια νέων παρθένων εδαφών προς εκμετάλλευση», σημειώνει.

Για του λόγου το αληθές παραθέτει τους αριθμούς: στις ΗΠΑ το συνολικό ποσό των απλήρωτων δανείων πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 15%, «και πάνω απ΄ όλα, τα συνολικά χρέη των φοιτητών κολεγίων, οι οποίοι θα αποτελέσουν τη μελλοντική ελίτ της χώρας, διπλασιάστηκαν. Η εκπαίδευση στην τέχνη του να ζεις με χρέη μέχρι να πεθάνεις ενσωματώθηκε στη διδακτέα ύλη, τόσο στην Αμερική όσο και στην Αγγλία. Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πάνε πίσω. Ο πλανήτης των τραπεζών ξεμένει από παρθένα εδάφη, αφού ήδη εκμεταλλεύθηκε ριψοκίνδυνα ακόμη και άγονη γη».

απο ΤΑ ΝΕΑ
 

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
442
Like
6
Πόντοι
1
μονο κατι ΗΛΙΘΙΟΙ αριστεροι πιστευουν οτι αυτοι που εκλειναν τα μαγαζια ηταν "παρθενες"
 

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Μηνύματα
838
Like
2
Πόντοι
6
[size=15pt]Οι εξεγέρσεις ως υποσυνείδητη ομαδική τελετή ενηλικίωσης[/size]

Από την αρχαιότητα ως σήμερα στις διάφορες τελετές ενηλικίωσης απαντάται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Κεντρικός πυρήνας του μοτίβου είναι η η συμβολικη θυσία με σκοπό την επαναγέννηση σε μια καινούρια ζωή στον κόσμο των ενηλίκων. Το παιδί ή ο έφηβος -ανάλογα με τον εθιμικό κώδικα- οφείλει να δεχθεί να θυσιάσει κάτι από το ίδιο του το κορμί, ώστε να γίνει αποδεκτός ως ισότιμο μέλος στην κοινωνία στην οποία ανήκει. Αναγνωρισμένος ως ενήλικας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα ή την κοινότητα, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στα μυστήρια της ζωής και της θρησκείας, στην πολιτική ζωή της αλλά και να κυκλοφορεί στην Φυλής με ψηλά το κεφάλι...


Οι κοινωνικές και πολιτισμικές δομές, όμως, διαμορφώνουν παράλληλα το πολιτικό -με την ευρεία ή τη στενή έννοια- περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται το άτομο στη διάρκεια της ζωής του. Να αναφέρω κάποιες από αυτές τις δομές. Ευφορία για την κατάκτηση της Eurovision, του Εuro στο ποδόσφαιρο, μούτζες για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και φωνές για το άρθρο 16 έτσι όπως καταγράφηκαν στα κινητά των νεαρών διαδηλωτών, οι οποίοι δεν νομίζω να καταλαβαίνουν επακριβώς όλα αυτά αλλά τα προσλαμβάνουν πιο πολύ με την μορφή μιας "περιρρέουσας ατμόσφαιρας" διαμορφωμένη από τους γονείς και τα ΜΜΕ.

Αυτό το rite de passage (ανάλογο του μοτίβου της 40άρας και του πρωτάρη) της εξελικτικής ψυχολογίας μαζί με τον διάχυτο εξεγερσιακό ρομαντισμό της ελληνικής κοινωνίας, την αδρεναλίνη, την μύηση στο πεζοδρόμιο, την μαγκιά, την κλανιά, την εξάτμιση αλλά και τον διονυσιασμό σε σχέση με την εξωτερίκευση του πένθους για τον χαμό ενός συνομήλικου αποτελούν έναν αχταρμά που σύνθεσαν το εκρηκτικό μίγμα της μερικώς χειραγωγημένης εξέγερσης στην Αθήνα.

 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
[size=15pt]Οι εξεγέρσεις ως υποσυνείδητη ομαδική τελετή ενηλικίωσης[/size]

Από την αρχαιότητα ως σήμερα στις διάφορες τελετές ενηλικίωσης απαντάται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Κεντρικός πυρήνας του μοτίβου είναι η η συμβολικη θυσία με σκοπό την επαναγέννηση σε μια καινούρια ζωή στον κόσμο των ενηλίκων. Το παιδί ή ο έφηβος -ανάλογα με τον εθιμικό κώδικα- οφείλει να δεχθεί να θυσιάσει κάτι από το ίδιο του το κορμί, ώστε να γίνει αποδεκτός ως ισότιμο μέλος στην κοινωνία στην οποία ανήκει. Αναγνωρισμένος ως ενήλικας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα ή την κοινότητα, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στα μυστήρια της ζωής και της θρησκείας, στην πολιτική ζωή της αλλά και να κυκλοφορεί στην Φυλής με ψηλά το κεφάλι...


Οι κοινωνικές και πολιτισμικές δομές, όμως, διαμορφώνουν παράλληλα το πολιτικό -με την ευρεία ή τη στενή έννοια- περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται το άτομο στη διάρκεια της ζωής του. Να αναφέρω κάποιες από αυτές τις δομές. Ευφορία για την κατάκτηση της Eurovision, του Εuro στο ποδόσφαιρο, μούτζες για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και φωνές για το άρθρο 16 έτσι όπως καταγράφηκαν στα κινητά των νεαρών διαδηλωτών, οι οποίοι δεν νομίζω να καταλαβαίνουν επακριβώς όλα αυτά αλλά τα προσλαμβάνουν πιο πολύ με την μορφή μιας "περιρρέουσας ατμόσφαιρας" διαμορφωμένη από τους γονείς και τα ΜΜΕ.

Αυτό το rite de passage (ανάλογο του μοτίβου της 40άρας και του πρωτάρη) της εξελικτικής ψυχολογίας μαζί με τον διάχυτο εξεγερσιακό ρομαντισμό της ελληνικής κοινωνίας, την αδρεναλίνη, την μύηση στο πεζοδρόμιο, την μαγκιά, την κλανιά, την εξάτμιση αλλά και τον διονυσιασμό σε σχέση με την εξωτερίκευση του πένθους για τον χαμό ενός συνομήλικου αποτελούν έναν αχταρμά που σύνθεσαν το εκρηκτικό μίγμα της μερικώς χειραγωγημένης εξέγερσης στην Αθήνα.

Παλιά αρκούσε μια επίσκεψη σε μπουρδέλο....
 

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Μηνύματα
8.757
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Προτείνω να μετακινηθεί η στιχομυθία στο θέμα "Η αγαμία στις μέρες μας".
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
[size=15pt]Οι εξεγέρσεις ως υποσυνείδητη ομαδική τελετή ενηλικίωσης[/size]

Από την αρχαιότητα ως σήμερα στις διάφορες τελετές ενηλικίωσης απαντάται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Κεντρικός πυρήνας του μοτίβου είναι η η συμβολικη θυσία με σκοπό την επαναγέννηση σε μια καινούρια ζωή στον κόσμο των ενηλίκων. Το παιδί ή ο έφηβος -ανάλογα με τον εθιμικό κώδικα- οφείλει να δεχθεί να θυσιάσει κάτι από το ίδιο του το κορμί, ώστε να γίνει αποδεκτός ως ισότιμο μέλος στην κοινωνία στην οποία ανήκει. Αναγνωρισμένος ως ενήλικας που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα ή την κοινότητα, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στα μυστήρια της ζωής και της θρησκείας, στην πολιτική ζωή της αλλά και να κυκλοφορεί στην Φυλής με ψηλά το κεφάλι...


Οι κοινωνικές και πολιτισμικές δομές, όμως, διαμορφώνουν παράλληλα το πολιτικό -με την ευρεία ή τη στενή έννοια- περιβάλλον, μέσα στο οποίο κινείται το άτομο στη διάρκεια της ζωής του. Να αναφέρω κάποιες από αυτές τις δομές. Ευφορία για την κατάκτηση της Eurovision, του Εuro στο ποδόσφαιρο, μούτζες για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και φωνές για το άρθρο 16 έτσι όπως καταγράφηκαν στα κινητά των νεαρών διαδηλωτών, οι οποίοι δεν νομίζω να καταλαβαίνουν επακριβώς όλα αυτά αλλά τα προσλαμβάνουν πιο πολύ με την μορφή μιας "περιρρέουσας ατμόσφαιρας" διαμορφωμένη από τους γονείς και τα ΜΜΕ.

Αυτό το rite de passage (ανάλογο του μοτίβου της 40άρας και του πρωτάρη) της εξελικτικής ψυχολογίας μαζί με τον διάχυτο εξεγερσιακό ρομαντισμό της ελληνικής κοινωνίας, την αδρεναλίνη, την μύηση στο πεζοδρόμιο, την μαγκιά, την κλανιά, την εξάτμιση αλλά και τον διονυσιασμό σε σχέση με την εξωτερίκευση του πένθους για τον χαμό ενός συνομήλικου αποτελούν έναν αχταρμά που σύνθεσαν το εκρηκτικό μίγμα της μερικώς χειραγωγημένης εξέγερσης στην Αθήνα.

Άψογος.
Ειδικά της τελευταίας πρότασης προσυπογράφω την κάθε λέξη.
Συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο τα όσα έγιναν.

Και ως επιφώτηση μου δείχνει την φράση που έψαχνα απεγνωσμένα να βρω για να κατανοήσω όσα γίνονταν εκείνες τις μέρες:
"Smells like Teen Spirit".
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Άψογος.
Ειδικά της τελευταίας πρότασης προσυπογράφω την κάθε λέξη.
Συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο τα όσα έγιναν.

Και ως επιφώτηση μου δείχνει την φράση που έψαχνα απεγνωσμένα να βρω για να κατανοήσω όσα γίνονταν εκείνες τις μέρες:
"Smells like Teen Spirit".
εγο δε καταλαβα τιποτισ απλα ενα εχο να ιπο,

ο βοθροσ οτι και να πεσι μεσα δε καταλαβενι τιποτισ
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Επιδρομή αναρχικών, μέρα μεσημέρι, στο Κολωνάκι. Η κεντρικότερη συνοικία των Αθηνών έρμαιο νεαρών, που φορούσαν μαύρες στολές, κουκούλες και μπότες και ξέσπασαν πάνω σε καταστήματα, τράπεζες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Με βαριοπούλες, πέτρες, τσεκούρια και  λοστούς, γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι, περίπου 100 άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά (αφετηρία τους φέρεται να ήταν η πλατεία της Δεξαμενής) στην οδό Σκουφά και άρχισαν να σπάνε τα πάντα στο διάβα τους. Και όλα αυτά, μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων, καταστηματαρχών και πολιτών, που είτε έπιναν τον καφέ τους, είτε ψώνιζαν ή έκαναν τις συναλλαγές τους μέσα στις τράπεζες. Οι καταστροφές συνεχίστηκαν και στις οδούς Πινδάρου και Σόλωνος. Σκουφά, Πινδάρου και Σόλωνος μοιάζουν με βομβαρδισμένο τοπίο. Στο δρόμο πέταγαν τυπωμένα φέιγ-βολάν με τα οποία οι νεαροί ζητούσαν την απελευθέρωση αναρχικού (γιο του Νίκου Βούτση, πολιτικού του ΣΥΡΙΖΑ) που βρίσκεται φυλακισμένος για ληστεία. Συγκεκριμένα έγραφαν: "Λευτεριά στον Γιώργο Βούτση που απαλλοτρίωσε την Εθνική Τράπεζα στου Γκύζη".
Κάτοικοι και καταστηματάρχες μαζεύουν τα σπασμένα γυαλιά και τις «κατεβασμένες» τζαμαρίες, προσπαθώντας να συγκρατήσουν την οργή και την αγανάκτησή τους. Yπάλληλοι και πελάτες σούπερ μάρκετ στη γωνία Δημοκρίτου και Σόλωνος κατάφεραν να εγκλωβίσουν δύο εκ των κουκουλοφόρων. Μόλις όμως έγινε αυτό αντιληπτό από τους υπόλοιπους κουκουλοφόρους, αυτοί επέστρεψαν και μετά από συμπλοκή κατάφεραν να τους απελευθερώσουν.
Επί μισή περίπου ώρα, ομάδες αναρχικών έδρασαν ανεμπόδιστα σπάζοντας  στο Κολωνάκι, αφού η αστυνομία ήταν απλά… απούσα. Όταν πλέον η περιοχή είχε μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο και οι νεαροί είχαν διαφύγει από τα γύρω στενά, έχοντας ταμπουρωθεί στη Νομική Σχολή, τότε εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για να… καθαρίσουν τα σπασμένα.

περισσότερα σχεττικά:
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Επιδρομή αναρχικών στο Κολωνάκι, γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι...

Την ίδια ώρα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής Yπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζητούσε συναίνεση και εξήγγειλε τη δημιουργία ενός οργάνου που θα εποπτεύει το κέντρο της Αθήνας.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απουσία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι ταραξίες να δρουν ανενόχλητοι...
 

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.149
Κριτικές
149
Like
2.831
Πόντοι
6.925
Ατολμοι και ανίκανοι σε λίγο και για να πάνε για κατούρημα συναίνεση θα ζητάνε. Δεν έχουν αρ@@ια ούτε για για τα αυτονόητα.
 

Swimmer

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Μηνύματα
288
Like
0
Πόντοι
1
Την ίδια ώρα από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής Yπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζητούσε συναίνεση και εξήγγειλε τη δημιουργία ενός οργάνου που θα εποπτεύει το κέντρο της Αθήνας.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απουσία της κυβέρνησης με αποτέλεσμα οι ταραξίες να δρουν ανενόχλητοι...

Τι είδους νέο όργανο θα είναι αυτό; Για δώσε περισσότερες πληροφορίες.
 

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Μηνύματα
1.959
Like
0
Πόντοι
16
το κρατος ειναι μπουρδελο αυτη τη στιγμη,και ειδικα η αστυνομια,και το εχουν παρει χαμπαρι ολοι,και αλωνιζουν.
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
[size=15pt]Οι εξεγέρσεις ως υποσυνείδητη ομαδική τελετή ενηλικίωσης[/size]

Πάρα πολύ ενδιαφέρον! Η πηγή του άρθρου? Γιατί αν το έγραψες εσύ έχουμε θέμα!  :grin:

Ως προς τα υπόλοιπα ελπίζω να μην κάνουν κανά λάθος τα παιδιά να χτυπήσουν κανέναν στρατιωτικό στόχο γιατί μετά θα χοντρύνει το παιχνίδι κ ελπίζω να βγώ λάθος....
κατά τα αλλα οι εχθροπραξίες συνεχίζονται...
Α!
Κ να μην ξεχάσω! Λευτεριά στον σύντροφο
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom