Νέα

Κλασσική Μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 751
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

σας αρεσει η κλασσικη μουσικη?

• Ναι

Ψήφοι: 95 86,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 11 10,0%
  • Δεν ξερω

Ψήφοι: 2 1,8%
  • Δεν απαντω

Ψήφοι: 2 1,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    110

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ο πιο δραματικός ρόλος του τενόρου είναι αυτός του Οθέλλου στην ομώνυμη όπερα του Τζ. Βέρντι στην οποία ο πρωταγωνιστής κατατρώγεται από την παθολογική του ζήλεια προς την σύζυγό του την οποία στο τέλος φονεύει και αυτοκτονεί. Στο ρόλο του Οθέλλου διακρίθηκε ιδιαίτερα ο Μάριο ντελ Μόνακο ο οποίος έχει καταγεγραμμένες 218 ερμηνείες του ρόλου (άλλοι λένε πως ερμήνευσε τον ρόλο 427!!! φορές). Εδώ ανεβάζω το περίφημο "Esultate" στο οποίο είναι πραγματικά ανυπέρβλητος. Απολαύστε τον!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συνεχίζω το αφιέρωμα στον ανυπέρβλητο, στον ρόλο του Οθέλλου του Τζ. Βέρντι, Μάριο ντελ Μόνακο και ανεβάζω την άρια "Niun mi tema" στην οποία ο Οθέλλος έχει ήδη σκοτώσει την σύζυγό του, την Δεισδαιμόνα, και θρηνεί την απώλειά της. Η ηχογράφηση είναι από την όπερα της Ρώμης στις 26/12/1960. Απολαύστε την.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μία άλλη άρια του Οθέλλου στην ομώνυμη όπερα του Τζ. Βέρντι είναι η "Dio, mi potevi scagliar ".Ο Οθέλλος, συγγνώμη ο Μάριο ντελ Μόνακο, ερμηνεύει μοναδικά την άρια αυτή.Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον έθαψαν με το κοστούμι αυτού του ρόλου!
Η ηχογράφηση είναι από την πόλη του Μεξικού το 1951. Απολαύστε την ,συναγωνιστές!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Από την ίδια όπερα ανεβάζω το ντουέτο Οθέλλου-Ιάγου ερμηνευμένο από τους Μάριο ντελ Μόνακο και Τζουζέππε Ταντέι με τίτλο "Si pel ciel". Η ηχογράφηση είναι από την πόλη του Μεξικού το 1951. Απολαύστε τους!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Επειδή με κουράσατε πολύ με τις όπερες της μετά baroque εποχής (κλασικισμούς και ρομαντισμούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) βάζω αυτά, έτσι για να γουστάρω. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια τα έχω ακούσει πάνω από 356547,2 * π φορές.

Το υπεργαμάτο είναι πως το δεύτερο κομμάτι, το έχω ακούσει σε εκτέλεση πάλι με Bowman - Chance αλλά αντί να λέει τη λέξη "resound" όπως εδώ, λέει "rebound" και γουστάρω. Τώρα που το σκέφτομαι, θα γούσταρα υπερβολικά να ακούσω μια διασκευή που ο ένας τη μια φορά θα λέει resound και ο άλλος rebound και μετά πάλι να εναλλάσσονται. Με πιάνει ανατριχίλα και που το σκέφτομαι.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ολοκληρώνω το αφιέρωμα στον ρόλο του Οθέλλου με τον Μάριο ντελ Μόνακο ως ερμηνευτή του με το ερωτικό ντουέτο Οθέλλου-Δεισδαιμόνας με τον τίτλο "Gia nella notte densa". Στον ρόλο της Δεισδαιμόνας η Βικτωρία ντε Λος Άντζελες. Η ηχογράφηση είναι από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης το 1958. Απολαύστε τους!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Απαντώ στον συναγωνιστή sparkling-water ανεβάζοντας ένα από τα καλύτερα έργα του Henry Purcell, την chaconne in G minor. Ποιός είπε ότι δεν μάς αρέσει η μουσική της εποχής του Μπαρόκ ; Απολαύστε την!

mgb

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Handel - Sarabande 

From Handel's Keyboard Suite in D Minor. Composed in 1706 & Published in 1733.

This piece was popularized in the 1970s as the theme tune to Stanley Kubrick's Epic, Barry Lyndon.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συνεχίζω ανεβάζοντας το ροντό από την σουίτα Αμπντελάζαρ του Χένρυ Πέρσελλ, του αποκαλουμένου Μότσαρτ της Αγγλίας. Απολαύστε το ερμηνευμένο από την ορχήστρα του BBC.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ολοκληρώνω τις σημερινές μου αναρτήσεις με την άρια "Ombra mai fu" από όπερα της εποχής του Μπαρόκ , την όπερα Ξέρξης του Χέντελ. Απολαύστε την , ερμηνευμένη από τον Φρίτς Βούντερλιχ.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Και επειδή γουστάρεις Joan Sutherland, πάρε αυτό (η ηχογράφηση δε μου αρέσει, καίτοι δίνει μια αίσθηση ... baroque):

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συναγωνιστή, είναι μπαρόκ!. Είναι από την όπερα "Alcina του Χέντελ. Η ηχογράφηση είναι του 1960. Αναγράφεται στους υποτίτλους αυτού που έκανε την ανάρτηση στο youtube.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Συναγωνιστή, είναι μπαρόκ!. Είναι από την όπερα "Alcina του Χέντελ. Η ηχογράφηση είναι του 1960. Αναγράφεται στους υποτίτλους αυτού που έκανε την ανάρτηση στο youtube.
Ναι φυσικά, δε το έβαλα στην τύχη, έψαξα να το βάλω. Το ότι δίνει μια αίσθηση μπαρόκ ήταν αστείο ακριβώς επειδή είναι μπαρόκ :).

Πάρε τώρα και αυτό, που κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες φούγκες που έχω ακούσει ποτέ, από το ορατόριο Ιεφθάε του Handel, όταν η γυναίκα, ο αδερφός (και καλά αδερφός, αρχηγός άλλης φυλής) και ο μέλλον γαμπρός του Ιεφθάε θέλουν να τον πείσουν να μη θυσιάσει την κόρη του αλλά αυτός ανένδοτος λέει "I hear no more, her doom is fixed as fate". Καλά θα της έκανε της καριόλας (τελικά δε τη θυσίασε).

Αυτή την εκτέλεση έχω και εγώ, από τον Θεό John Eliot Gardiner.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ωραίο !!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:.Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, η όπερα της εποχής του μπαρόκ και ακόμη πιο πίσω ως την εποχή του Πέρρι και του Μοντεβέρντι!!!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Αλλάζω κλίμα και ανεβάζω το ντουέτο από την "Στέψη της Ποππαίας", όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι (1567-1643) η οποία γράφτηκε το 1642 με τίτλο "pur ti miro, pur ti godo" με τους Philippe Jaroussky και την Daniele de Niese στην παραγωγή του 2010 στο Θέατρο Ρεάλ της Μαδρίτης. Απολαύστε τους!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συνεχίζω στο ίδιο κλίμα με την γαμήλια τελετή Ορφέα και Ευρυδίκης από την όπερα "Ορφέας"(1609) του Κλ. Μοντεβέρντι (1567-1643) με τους Furio Zanasi (Ορφέα) και Arianna Savall (Ευρυδίκη). Το κομμάτι ονομάζεται "Rosa del ciel"
.Απολαύστε τους!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom