Νέα

Κλασσική Μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 751
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

σας αρεσει η κλασσικη μουσικη?

• Ναι

Ψήφοι: 95 86,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 11 10,0%
  • Δεν ξερω

Ψήφοι: 2 1,8%
  • Δεν απαντω

Ψήφοι: 2 1,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    110

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Από τον "Ορφέα" του Κλ. Μοντεβέρντι ανεβάζω τον πρόλογο της όπερας αυτής με τίτλο "Dal mi permesso" ερμηνευμένο από την Μονσερά Φιγκουέρας στο μεγάλο θέατρο Liceu της Βαρκελώνης.
Απολαύστε την, συναγωνιστές!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ανεβάζω τώρα τον πρόλογο της πρώτης όπερας που διασώθηκε σε ολοκληρωμένη μορφή. Πρόκειται για την "Ευριδίκη" του Τζάκοπο Πέρι(1561-1633)και του Τζούλιο Κατσίνι (1545-1618) και η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στις 6/10/1600! στη Φλωρεντία. Στο youtube υπάρχει και ολόκληρη η όπερα ! η οποία έχει διάρκεια 96 λεπτά.Η ηχογράφηση προέρχεται από την παρουσίαση της όπερας αυτής στις 6/10/2000 στο πανεπιστήμιο της Urbana-Campaign στο Ιλλινόι των ΗΠΑ. Απολαύστε τον!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Κλείνω το αφιέρωμα στην πρώτη όπερα που διασώθηκε, την "Ευριδίκη" των Τζ. Πέρι και Τζ. Κατσίνι, με το χορωδιακό του τέλους της όπερας αυτής με τίτλο "Biond'arcer che d'alto monte" από την παρουσίασή της στο Ιλλινόι των ΗΠΑ στις 6/10/2000. Απολαύστε το !

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ολοκληρώνω τις σημερινές μου αναρτήσεις με το ντουέτο "Addio dolce svegliare" από την τρίτη πράξη της όπερας "Μποέμ" του Τζ. Πουτσίνι, μία από τις τρεις αγαπημένες μου, ερμηνευμένο άριστα από τους Χ. Καρρέρας και Μ. Καμπαγιέ τον Δεκέμβριο του 1980 στο Θέατρο Λιτσέου της Βαρκελώνης. Οι δύο αγαπημένοι ,ο Ροδόλφος και η Μιμή, αποφασίζουν να χωρίσουν διότι ο Ροδόλφος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψει την άρρωστη Μιμή.Κάποια στιγμή το ντουέτο γίνεται κουαρτέτο με την είσοδο της Μουζέτας και του Μαρτσέλο ,οι οποίοι τσακώνονται και αποχωρούν. Απολαύστε το, συναγωνιστές!

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ολοκληρώνω τις σημερινές μου αναρτήσεις με το ντουέτο "Addio dolce svegliare" από την τρίτη πράξη της όπερας "Μποέμ" του Τζ. Πουτσίνι, μία από τις τρεις αγαπημένες μου, ερμηνευμένο άριστα από τους Χ. Καρρέρας και Μ. Καμπαγιέ τον Δεκέμβριο του 1980 στο Θέατρο Λιτσέου της Βαρκελώνης. Οι δύο αγαπημένοι ,ο Ροδόλφος και η Μιμή, αποφασίζουν να χωρίσουν διότι ο Ροδόλφος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να περιθάλψει την άρρωστη Μιμή.Κάποια στιγμή το ντουέτο γίνεται κουαρτέτο με την είσοδο της Μουζέτας και του Μαρτσέλο ,οι οποίοι τσακώνονται και αποχωρούν. Απολαύστε το, συναγωνιστές!
Με συγκινείς, και επειδή με συγκινείς, πάρε αυτό που είναι τελείως μη συγκινητικό αλλά πολύ πολύ χαλαρωτικό με την αγαπημένη μου anne sofie von otter:

Έτσι για να αλαφρύνουν λίγο τα πνεύματα.

Έχεις κάνει σπουδές σε μουσική;

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Βεβαίως, στο Ωδείο Αθηνών από το 1988 έως το 1996, από όπου πήρα πτυχίο και δίπλωμα  μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και παράλληλα παρακολούθησα άλλα 5 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα στο κλασσικό τραγούδι. Δυστυχώς δεν πήρα πτυχίο στο κλασσικό τραγούδι που πολύ θα το ήθελα διότι μετά το 1997 πέρασα στη φιλοσοφική σχολή Αθηνών, στο φιλοσοφικό της τμήμα. Ωστόσο, πρόλαβα και καλλιέργησα τη φωνή μου τόσο όσο να μπορώ να τραγουδώ αρκετά από όλα αυτά που ανεβάζω, είμαι λυρικός τενόρος.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Το Ωδείο Αθηνών στην οδό Ρηγίλλης και Β. Κωνσταντίνου είχε τότε 900-1100 σπουδαστές και τώρα από ότι μαθαίνω οι καθηγητές κάνουν ,δικαιολογημένα, επίσχεση εργασίας διότι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια!!!.Πώς καταντήσαμε :headbang: :headbang: :headbang:!!!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Και αφού θυμήθηκα το Ωδείο Αθηνών ας ανεβάσω την άρια του τενόρου από την όπερα "Ο μυστικός αρραβώνας" του Ντομένικο Τσιμαρόζα , την οποία τραγουδούσα το 1992-1993. Απολαύστε την, ερμηνευμένη από τον λυρικο-λετζέρο τενόρο Λουίτζι Άλβα το 1980 στο Μιλάνο . Η άρια ονομάζεται "pria che spunti in ciel l' aurora".Σε αυτήν ο τενόρος εξηγεί στη σύζυγό του το σχέδιο διαφυγής τους πριν χαράξει η αυγή.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Επιστρέφω στην εποχή του Μπαρόκ ,και συγκεκριμένα, στην όπερα του Χένρυ Πέρσελ "Διδώ και Αινείας" από την οποία ανεβάζω την εισαγωγή της ερμηνευμένη από το μουσικό σύνολο Telemann Ensemble υπό την διεύθυνση του Rafik Matta. Απολαύστε την, συναγωνιστές!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συνεχίζοντας, ανεβάζω από την ίδια όπερα του Χ. Πέρσελ "Διδώ και Αινείας" την περίφημη άρια της Διδούς "When I am laid in earth"  η επονομαζομένη "Ο θρήνος της Διδούς" η οποία συνοδεύεται από ένα υπέροχο χορικό ,ερμηνευμένη από την μέτζο-σοπράνο Μαλένα Έρνμαν. Κρίμα που ο Χ. Πέρσελ απεβίωσε σε ηλικία μόλις 36 ετών. Αν ζούσε θα έγραφε και άλλα αριστουργήματα.
. Είμαστε τυχεροί στην εποχή μας που υπάρχει η τεχνολογία και έχουμε τη δυνατότητα  να απολαμβάνουμε τέτοια αριστουργήματα δωρεάν! Απολαύστε την!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή βάρυνα το κλίμα, αλλάζω διάθεση ανεβάζοντας την "Μουσική των υδάτων" του Γ. Φρ. Χέντελ. Απολαύστε την, συναγωνιστές!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ολοκληρώνω τις σημερινές μου αναρτήσεις με τον κανόνα σε Ρε μείζονα του Γιόχαν Πάχελμπελ ερμηνευμένον από την συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου. Απολαύστε τον, συναγωνιστές!.Αν τον έχει ανεβάσει άλλος πριν από εμένα, ζητώ συγγνώμη.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συναγωνιστή, sparkling_water σε ευχαριστώ , έστω και καθυστερημένα, για το χαλαρωτικό κομμάτι που μού αφιέρωσες. Έχω ένα απωθημένο με την κλασσική μουσική στην οποία θα ήθελα να κάνω καρριέρα ως τραγουδιστής της όπερας για τον λόγο αυτό το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το "Vissi d' arte" από την Τόσκα του Πουτσίνι ακριβώς για τον αντίθετο λόγο που εκφράζουν τα λόγια αυτής της άριας, δηλαδή γιατί δεν έζησα για την τέχνη.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Συναγωνιστή, sparkling_water σε ευχαριστώ , έστω και καθυστερημένα, για το χαλαρωτικό κομμάτι που μού αφιέρωσες. Έχω ένα απωθημένο με την κλασσική μουσική στην οποία θα ήθελα να κάνω καρριέρα ως τραγουδιστής της όπερας για τον λόγο αυτό το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το "Vissi d' arte" από την Τόσκα του Πουτσίνι ακριβώς για τον αντίθετο λόγο που εκφράζουν τα λόγια αυτής της άριας, δηλαδή γιατί δεν έζησα για την τέχνη.
Εγώ δε ξέρω καν πιάνο, τι να πω; Είμαι ενθουσιασμένος πάντως με τις ικανότητές σου. Εγώ μόνο baroque μπορώ να ακούσω με ευχαρίστηση. Τα άλλα θέλουν προσπάθεια. Δε μπορώ να πω πως καταλαβαίνω ένα bach με την πρώτη φυσικά (αλίμονο!!!), αλλά μόνο και μόνο που ακούω τις περίεργες τις φούγκες του γουστάρω και προσπαθώ να το καταλάβω και σιγά σιγά έρχεται και η κατανόηση και γίνεται πιο όμορφο.

Παλιότερα τα κατέβαζα σε midi και προσπαθούσα να καταλάβω γραμμή γραμμή παράλληλα τις μελωδίες του.

Και μια που έβαλες την Διδώ, πάρε και αυτό, τι πανέμορφο κομμάτι (αν και όλο το έργο δε μπορώ να πω πως με τρελαίνει).

Fear no danger to ensue, τραγουδάει και αυτή η ομορφούλα η Nuria Rial. Το έκανα paste την ώρα που ξεκινάει το συγκεκριμένο τραγούδι.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μία άλλη άρια την οποία ερμηνεύει πολύ καλά ο Μάριο ντελ Μόνακο είναι αυτή από την όπερα "Αντρέας Σενιέ" του Ουμπέρτο Τζορντάνο με τίτλο "Un di, all' azzuro spazio" ή αλλιώς "Improvviso" από την Μετροπόλιταν όπερα της Ν. Υόρκης. Απολαύστε την, συναγωνιστές!

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Την άρια "Come un bel di di Maggio" από την όπερα "Αντρέας Σενιέ" ερμηνεύει υπέροχα ο Φράνκο Κορέλλι .Η άρια εμηνεύεται λίγο πριν ο πρωταγωνιστής οδηγηθεί στον θάνατο.
Απολαύστε την, συναγωνιστές!.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Κλείνω τις σημερινές μου αναρτήσεις με την άρια της Μιμής από την όπερα "Μποέμ" του Τζ. Πουτσίνι με τίτλο " Si mi chiamano Mimi" ερμηνευμένη από την Μιρέλλα Φρένι το 1971 στο Αμβούργο με συμπρωταγωνιστή τον Φράνκο Κορέλλι.Στην άρια αυτή η Μιμή απαντά στην κλήση του Ροδόλφου να παρουσιάσει τον εαυτό της αφού ο ίδιος το έχει κάνει πρώτος με την άρια "che gelida manina" , την επονομαζομένη "το ψηστήρι" Απολαύστε την!.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Στην όπερα Τόσκα του Τζ. Πουτσίνι υπάρχει το ντουέτο της απατηλής ελπίδας στο οποίο η Τόσκα και ο αγαπημένος της Μάριο Καβαραντόσσι τραγουδούν για τα σχέδια τους μετά την διαφυγή τους από τη Ρώμη. Απολαύστε το ερμηνευμένο από τους Μ. Καμπαγιέ και Χ. Καρέρας το 1979 στη Νίκαια (πιθανόν διότι η Καμπαγιέ δεν ερμήνευσε ποτέ την Τόσκα στο Παρίσι).

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ένα άλλο ντουέτο απατηλής ελπίδας συναντάμε στην όπερα Μποέμ του Τζ, Πουτσίνι στην τελευταία πράξη της οποίας ό Ροδόλφος και η Μιμή ξανασυναντώνται και θυμούνται τον τρόπο της αρχικής τους γνωριμίας. Η διαφορά με την Τόσκα έγκειται στο γεγονός ότι και οι δύο γνωρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ διότι η κατάσταση της υγείας της Μιμής είναι τραγική και μετά από λίγο πεθαίνει. Απολαύστε το  "Sono andati? Fingevo di dormire"
ερμηνευμένο από τους Α. Γκεοργκίου και Ρ. Αλάνια στις 2/8/2005.

vrotos

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μία πολύ δραματική άρια για σοπράνο είναι το "Suicidio" από την όπερα Τζοκόντα του Αμ. Πονκιέλι στην οποία η πρωταγωνίστρια σκέφτεται και τελικά πραγματοποιεί την αυτοκτονία της μετά από την απώλεια της μητέρας της αλλά και του αγαπημένου της που φεύγει με άλλη γυναίκα. Απολαύστε την ερμηνευμένη από την θεά της όπερας, την Μ. Κάλλας από ηχογράφηση στο Τορίνο τον Σεπτέμβριο του 1952.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom