Νέα

Κλασσική Μουσική

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 751
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

σας αρεσει η κλασσικη μουσικη?

• Ναι

Ψήφοι: 95 86,4%
  • Οχι

Ψήφοι: 11 10,0%
  • Δεν ξερω

Ψήφοι: 2 1,8%
  • Δεν απαντω

Ψήφοι: 2 1,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    110

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
RIAS: Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη χορωδεία του κόσμου

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
RIAS: Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη χορωδεία του κόσμου

Εννοείς χορωδία και όχι χορωδεία.

Πάρε αυτό, αγαπημένο. Όχι το μόνο, απλά έτυχε και το άκουγα τώρα που είδα το post σου.

Ο Michael Chance είναι ο αγαπημένος μου contra tenoro.

Επίσης, μια παιδική χορωδία. Τα σπάει.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287

Ώστε είσαι baroque-όφιλος! Εγώ δυσκολεύομαι να ακούσω κλασική ή ρομαντισμό, πόσο μάλλον μοντέρνους (καλά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) επειδή μου αρέσει πολύ η baroque και όσα ξεφεύγουν από τη φόρμα του με ενοχλούν λίγο στο αυτί.
Είναι μάλλον επειδή είμαι απαίδευτος μουσικά.

Πάρε και αυτό το αριστούργημα.

Τα κατά Ματθαίου πάθη είναι από τα αγαπημένα μου έργα, και αυτό από τα αγαπημένα μου κομμάτια εκεί μέσα. Ειδικά η εκτέλεση του  Richter που παραθέτω, είναι καλύτερη από αυτή που έχω εγώ και θέλω να την αγοράσω επειδή δε τη βρήκα σε κανένα torrent mέχρι στιγμής.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ώστε είσαι baroque-όφιλος! Εγώ δυσκολεύομαι να ακούσω κλασική ή ρομαντισμό, πόσο μάλλον μοντέρνους (καλά, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) επειδή μου αρέσει πολύ η baroque και όσα ξεφεύγουν από τη φόρμα του με ενοχλούν λίγο στο αυτί.
Είναι μάλλον επειδή είμαι απαίδευτος μουσικά.

Πάρε και κάτι σαφώς κλασικό το οποίο όμως βασίζεται σε μπαρόκ φόρμα και συγκεκριμένα στην καντάτα 150 του Μπαχ:

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Πάρε και κάτι σαφώς κλασικό το οποίο όμως βασίζεται σε μπαρόκ φόρμα και συγκεκριμένα στην καντάτα 150 του Μπαχ:

Δε το απόλαυσα. Μπορώ να πω πως δε βρήκα καμία μα καμία ομοιότητα με τη καντάτα 150. Όπως είπα, είμαι απαίδευτος.

Πάρε μια απίστευτη σκηνή από το orlando του Handel. Πρόσεξε πως έπρεπε να τραγουδάνε ένας άντρας και δυο γυναίκες, όμως δυστυχώς οι ορχήστρες πολλές φορές όταν δε βρίσκουν contra tenoro βάζουν μια contralto για τον ρόλο. Δε μπορώ να πω πως μου αρέσει αλλά σε αυτή την παράσταση δεν έχω αρνητικά λόγια.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Επίσης, αν δε βαριέσαι, άκου και αυτό από τον μεγάλο Hogwood (γουστάρω πως όποιο έργο Bach και Handel  πιάσεις, θα το έχουν ερμηνεύσει σίγουρα ένας από τους Hogwood, Pinnock, Richter, Neville Mariner, Gardiner).

Αν δε βαριέσαι να ακούσεις και αυτό που σου έδωσα προηγουμένως και αυτό, πες μου πιο σου αρέσει πιο πολύ. Το δεύτερο είναι μεν Hogwood, και πράγματι είναι πιο "Baroque", αλλά η άλλη εκτέλεση μου αρέσει πιο πολύ.

Respect στον Gardiner τώρα επειδή ακούω το Jeptha του Handel.

Sibelius

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom