δεκτό και σεβαστό. Εντάξει μη ξεχνάς ότι κουβαλάς ένα βιογραφικό από έξω. Να , ας πουμε αν φυγει καποις εξω, χτισει ενα βιογραφικο, μετα στην Αθηνα βρισκει πανευκολα δουλεια με πολυ καλα χρηματα και γ....λεςΣτην Ελλάδα είμαι τώρα. Δε μιλάω για τις δουλειές μου online.
Ευχαριστημένος είμαι πάντως στην Αθήνα.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κάτοικος κέντρου Αθήνας...
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 55K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
lelosbi
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2023
- Like
- 920
- Πόντοι
- 81
Καταρχην οταν ηρθα και ηρθα μεγαλος 47 χρονων, πηγα σε μαγαζι στο Βερολινο συστημενος απο ενα μελος του site. Οποτε ηξερα που παω. Στην πορεια γιατι αλλαξα μαγαζια, επεσα και σε απατεωνες. Αλλα πλεον ειχα αποκτησει εμπειρια και μπορουσα να διαχειριστω καταστασεις. Με τον κορονοιο ζοριστικα αλλα παει περασε κι αυτο.αφου εμπλεξες με Ελληνα εργοδοτη στο Εξωτερικο και τα πας καλα, μπραβο σου. ΕΞΑΙΡΕΣΗ στο κανόνα.
Οριστε λοιπον. Ως μαγειρας παιρνεις 2200 ευρω καθαρα και ζεις αξιοπρεπως
Και για να ειμαστε εντος θεματος, αν επεστρεφα στην Ελλαδα η Αθηνα δεν θα ηταν στις επιλογες μου για να μενω. Το εχω ξανα γραψει η επαρχια για πολλους λογους υπερτερει της Αθηνας σε ποιοτητα ζωης.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.846
- Πόντοι
- 3.556
Αν εισαι ξενος ειναι προνομιο γιατι εισαι κατι καινουριο για τις γερμανιδες. Ρωτησα εναν αποδημο γερμανο για το συγκεκριμενο θεμα και αυτο μου ειπε.
Ναι, έχει τα πλεονεκτήματα του να είσαι ξένος σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Κι εδώ εξάλλου, σε μας, άμα είναι κάποιος, πες, Ιταλός ή Γάλλος, βγάζει κατευθείαν άλλη μάρκα, πουλάει άλλη μούρη.
ισχυει οτι η Γερμανια εχει πολυ καλους γιατρους, και ειδικα ιδιωτες?Καταρχην οταν ηρθα και ηρθα μεγαλος 47 χρονων, πηγα σε μαγαζι στο Βερολινο συστημενος απο ενα μελος του site. Οποτε ηξερα που παω. Στην πορεια γιατι αλλαξα μαγαζια, επεσα και σε απατεωνες. Αλλα πλεον ειχα αποκτησει εμπειρια και μπορουσα να διαχειριστω καταστασεις. Με τον κορονοιο ζοριστικα αλλα παει περασε κι αυτο.
Και για να ειμαστε εντος θεματος, αν επεστρεφα στην Ελλαδα η Αθηνα δεν θα ηταν στις επιλογες μου για να μενω. Το εχω ξανα γραψει η επαρχια για πολλους λογους υπερτερει της Αθηνας σε ποιοτητα ζωης.
lelosbi
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2023
- Like
- 920
- Πόντοι
- 81
Εκτος απο οδοντιατρο δεν χρειαστηκε να επισκευτω αλλο γιατρο ως τωρα οποτε δεν ξερω. Αλλα μαλλον θα ισχυει αφου πολλοι με σοβαρα προβληματα ερχονται Γερμανια να νοσηλευτουνισχυει οτι η Γερμανια εχει πολυ καλους γιατρους, και ειδικα ιδιωτες?
οι οδοντιατροι ειναι καλοι? καλυτεροι απο τους δικους μας?Εκτος απο οδοντιατρο δεν χρειαστηκε να επισκευτω αλλο γιατρο ως τωρα οποτε δεν ξερω. Αλλα μαλλον θα ισχυει αφου πολλοι με σοβαρα προβληματα ερχονται Γερμανια να νοσηλευτουν
lelosbi
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2023
- Like
- 920
- Πόντοι
- 81
Σε Ελληνα πηγα οταν εμενα Βερολινο για ενα σφραγισμα το οποιο καλυπτει η ασφαλεια υγειας και καθαρισμο που κοστιζει 100 ευρω. Με γαμησε ο πουστης. Πριστηκα και ημουν μια βδομαδα με αντιβιωση και μετα το εβγαλε.οι οδοντιατροι ειναι καλοι? καλυτεροι απο τους δικους μας?
Γιατρους καλους εχει και στην Ελλαδα. Μη θεωρουμε το εξωτερικο πανακεια. Οπου και να εισαι αμα εχεις λεφτα θα σε προσεξουν.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.424
- Πόντοι
- 2.356
Υπερτερεί η επαρχία αν παίρνεις καλά λεφτά γιατί και εκεί τα ενοίκια είναι στο Θεό απάνω - ασε που εκεί το αμάξι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ γιατί αλλιώς δεν γίνεται.Καταρχην οταν ηρθα και ηρθα μεγαλος 47 χρονων, πηγα σε μαγαζι στο Βερολινο συστημενος απο ενα μελος του site. Οποτε ηξερα που παω. Στην πορεια γιατι αλλαξα μαγαζια, επεσα και σε απατεωνες. Αλλα πλεον ειχα αποκτησει εμπειρια και μπορουσα να διαχειριστω καταστασεις. Με τον κορονοιο ζοριστικα αλλα παει περασε κι αυτο.
συνηθως στς επαρχιες οι περισσοτεροι εχουν δικα τους σπιτιαΥπερτερεί η επαρχία αν παίρνεις καλά λεφτά γιατί και εκεί τα ενοίκια είναι στο Θεό απάνω - ασε που εκεί το αμάξι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 10 Μαρ 2014
- Κριτικές
- 3
- Like
- 6.424
- Πόντοι
- 2.356
Ακριβώς - έτσι ναι, αξίζει. Τώρα πχ εγώ δεν έχω καμία δουλειά στην επαρχία καθώς δεν έχω δικό μου σπίτι εκεί.συνηθως στς επαρχιες οι περισσοτεροι εχουν δικα τους σπιτια
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.860
- Πόντοι
- 3.656
Αφήνω έξω το οικονομικό
Γι'αυτόν που προτεραιότητα είναι...ο καθαρός αέρας,η ηρεμία,η λιγότερη εγκληματικότητα-φασαρία-κίνηση στους δρόμους,τοτε θα πάει επαρχία
Όμως γι'αυτόν...που δεν μπορεί να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους κάθε μέρα,που δεν έχει λύσει το γκομενικό,που σε μικρό μέρος νιώθει σαν θηρίο σε κλουβι...τότε θα πάει Αθήνα
lelosbi
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Σεπ 2023
- Like
- 920
- Πόντοι
- 81
Ειναι οι αναγκες του καθενος που καθοριζουν το πως θα κινηθει και που θα ειναι καλυτερη η ζωη του.
Εγω θα μπορουσα να μεινω στην Κορινθο που εχω το σπιτι μου, αλλα μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να ερθω στη Γερμανια. Ειχα την επιλογη της Αθηνας αλλα τα ζυγισα και δεν βγαιναν τα κουκια με νοικια και λοιπα εξοδα. Ουτε μπορουσα να παω για αγροτικες δουλειες γιατι δεν το εχω με τα αγροτικα.
Ξερω ανθρωπο που παρατησε τη Γερμανια και πηγε να ζησει στην Κρητη με πολυ λιγοτερα λεφτα και χωρις δικο του σπιτι. Δεν ξερω πως τα βγαζει περα. αλλα οταν μιλαμε λεει οτι βρηκε την ησυχια του και ζει καλυτερα απο εδω. Αλλος εφυγε πηγε καπου προς Τυρναβο εβαλε γουρουνια και μαθενω οτι παει καλα.
Τα ελληνικα εστιατορια ψαχνουν προσωπικο και δεν βρισκουν. Λαντζα να πας ειναι 1200 με 1400 με διαμονη και διατροφη αλλα και παλι δεν ερχονται.
Εγω θα μπορουσα να μεινω στην Κορινθο που εχω το σπιτι μου, αλλα μετα απο πολλη σκεψη αποφασισα να ερθω στη Γερμανια. Ειχα την επιλογη της Αθηνας αλλα τα ζυγισα και δεν βγαιναν τα κουκια με νοικια και λοιπα εξοδα. Ουτε μπορουσα να παω για αγροτικες δουλειες γιατι δεν το εχω με τα αγροτικα.
Ξερω ανθρωπο που παρατησε τη Γερμανια και πηγε να ζησει στην Κρητη με πολυ λιγοτερα λεφτα και χωρις δικο του σπιτι. Δεν ξερω πως τα βγαζει περα. αλλα οταν μιλαμε λεει οτι βρηκε την ησυχια του και ζει καλυτερα απο εδω. Αλλος εφυγε πηγε καπου προς Τυρναβο εβαλε γουρουνια και μαθενω οτι παει καλα.
Τα ελληνικα εστιατορια ψαχνουν προσωπικο και δεν βρισκουν. Λαντζα να πας ειναι 1200 με 1400 με διαμονη και διατροφη αλλα και παλι δεν ερχονται.
Spieler
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2024
- Κριτικές
- 27
- Like
- 2.456
- Πόντοι
- 1.196
Δεν ισχύει αυτό αδελφέ, σιγά το καινούριο που είσαι. H Γερμανία έχει μετανάστες εδώ και χρόνια, όπως και το UK.Αν εισαι ξενος ειναι προνομιο γιατι εισαι κατι καινουριο για τις γερμανιδες. Ρωτησα εναν αποδημο γερμανο για το συγκεκριμενο θεμα και αυτο μου ειπε.
Αυτό που ίσως ισχύει είναι ότι επειδή οι νοτιοευρωπαίοι (και οι λατινοαμερικάνοι) είναι πιο "τσαχπίνηδες" και χώνονται πιο εύκολα στις γκόμενες, κάποιες βόρειες γουστάρουν αυτήντην τσαχπινιά και αυτό λειτουργεί υπέρ μας (ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες).
Τελευταία τροποποίηση:
Ghajnsielem
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2023
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2.413
- Πόντοι
- 446
Χρυσος κανονας οταν πας στα ξενα μην συναστρεφεσε με αποδημους ομοεθνη σου ακομα και για δουλεια η χειροτερη ομαδα ειναι.Ειναι οι αναγκες του καθενος που καθοριζουν το πως θα κινηθει και που θα ειναι καλυτερη η ζωη του.
Οι Γερμανοί έχουν καλά μηχανήματα, στον ιατρικό τομέα. Ως γιατροί, θεωρώ τους δικούς μας καλύτερους.
Υποθέτω ενοίκιο πληρωμένο και φαγητό επίσης, αφού είσαι μάγειρας. Λογικό να αποταμιεύεις κιόλας, αφού είσαι χωρίς οικογένεια.
3000 ευρώ δεν είναι πολλά για μία οικογένεια εκεί, αν αναλογιστείς ότι 1000 θα πάνε σε ενοίκιο.
Που τα τρωει ρε φιλε 3300 το μηνα ? Εγω παιρνω 2200 το μηνα, πληρωνω ολες μου τις υποχρεωσεις και μου μενουν και 800 το μηνα για αποταμιευση.
Υποθέτω ενοίκιο πληρωμένο και φαγητό επίσης, αφού είσαι μάγειρας. Λογικό να αποταμιεύεις κιόλας, αφού είσαι χωρίς οικογένεια.
3000 ευρώ δεν είναι πολλά για μία οικογένεια εκεί, αν αναλογιστείς ότι 1000 θα πάνε σε ενοίκιο.
Spieler
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2024
- Κριτικές
- 27
- Like
- 2.456
- Πόντοι
- 1.196
1500 τουλάχιστον αν μιλάμε για μεγάλη πόλη σε προάστια, 2χιλιαρο και βάλε downtown.1000 θα πάνε σε ενοίκιο.
Σωστά, ανεβαίνουν κι εκεί οι τιμές.1500 τουλάχιστον αν μιλάμε για μεγάλη πόλη σε προάστια, 2χιλιαρο και βάλε downtown.
Εν ολίγοις, αν δεν παίζει πολύ δυνατός μισθός κι εκεί ως ελεύθερος, ή αν είναι οικογένεια να μπαίνουν δύο μισθοί, δεν αξίζει να πας. Αλλά έχουν πολύ μικρή ανεργία, δίνονται πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, να σπουδάσεις και να βρεις δουλειά σε μεγάλη ηλικία, η ανεργία στις γυναίκες πολύ μικρή.
Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι ενεργοποιημένος...Κανένας και πουθενά, δε χαρίζει λεφτά.
BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.846
- Πόντοι
- 3.556
Συγκατοικούνε σε πόλεις σαν το Βερολίνο ή το Αμβούργο, κι έτσι τα έξοδα ενοικίου βγαίνουν και λιγότερα από 1000 Ευρώ.
Θεωρείται κουλ η συγκατοίκηση. Δεν είναι όπως εδώ.
Θεωρείται κουλ η συγκατοίκηση. Δεν είναι όπως εδώ.
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.298
- Πόντοι
- 2.356
Υ Π Ο Κ Λ Ι Σ ΗΣτην Ελλάδα είμαι τώρα. Δε μιλάω για τις δουλειές μου online.
Ευχαριστημένος είμαι πάντως στην Αθήνα.
Spieler
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2024
- Κριτικές
- 27
- Like
- 2.456
- Πόντοι
- 1.196
Οικογένεια με 2 decent μισθους μια χαρά είναι ακόμα και με αυτά τα νοίκια. Για Γερμανία τα ξέρω έμμεσα από φίλους, αλλά στο UK π.χ. αν έχεις δύο decent μισθους 1700-2000 λίρες/μήνα για νοίκι ή mortgage τις δίνεις χωρίς να πιέζεσαι, σου μένουν 3,5-4Κ για να περάσεις.Σωστά, ανεβαίνουν κι εκεί οι τιμές.
Εν ολίγοις, αν δεν παίζει πολύ δυνατός μισθός κι εκεί ως ελεύθερος, ή αν είναι οικογένεια να μπαίνουν δύο μισθοί, δεν αξίζει να πας. Αλλά έχουν πολύ μικρή ανεργία, δίνονται πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες, να σπουδάσεις και να βρεις δουλειά σε μεγάλη ηλικία, η ανεργία στις γυναίκες πολύ μικρή.
Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι ενεργοποιημένος...Κανένας και πουθενά, δε χαρίζει λεφτά.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 37
- Εμφανίσεις
- 7K
- Απαντήσεις
- 51
- Εμφανίσεις
- 5K
- Απαντήσεις
- 54
- Εμφανίσεις