Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Ποτέ δεν γούσταρα τον κομμουνισμό και την ιδεολογία του και στο μόνο που έχουν δίκιο είναι ο άνθρωπος να δουλεύει 8 ώρες, να ψυχαγωγήται 8 ώρες και να αναπαύεται 8 ώρες. Δεν είναι ωραίο όταν μεταναστέυεις με την οικογένεια σου σε μια μεγάλη πόλη επειδή βρήκες δουλειά, να σου ζητάνε ενοίκια εξωφρενικά και να σου λέει ο κάθε καραγκιόζης ιδιοκτήτης "αν σου άρεσει" επειδή υπάρχει έλλειψη προσφοράς στέγης. Το φαινόμενο στεγαστικής κρίσης υπάρχει σε όλη την ευρώπη, ισπανός συνάδελφος από την δουλεία μου η γυναίκα του είναι από την Μάλαγα μου είχε πει πέρσι το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα μένανε σε σκήνες στις παραλίες της Μάλαγας γιατί δεν βαστάνε τα ενοικία που ζητάνε το λιγότερο 1000 ευρώ για δυάρι λόγο έλλειψης προσφοράς. Αν σου αρέσει εσένα να δουλεύεις και να μένεις σε σκήνη κανένα πρόβλημα πήγαινε κάντο.
Η λύση είναι να αυξηθεί η προσφορά, δηλαδή να χτιστούν περισσότερα σπίτια (ακόμα και ουρανοξύστες αν χρειαστεί)... υπάρχει κάποιος μαθηματικός νόμος που ορίζει ότι η Αθήνα πρέπει να έχει Χ σπίτια και τέλος;

Από όταν ξεκίνησαν τα Μνημόνια (και ο ΕΝΦΙΑ, πρώην ΕΕΤΗΔΕ) η οικοδομή πάγωσε. Ήταν μεγάλο πλήγμα για την οικονομία (μετρήστε πόσα επαγγέλματα ζούνε από την οικοδομή).

Θυμάμαι μέχρι το 2008 υπήρχαν σχέδια επέκτασης ακόμα και στην Πάρνηθα (βλ. Ιπποκράτειος Πολιτεία) και πλέον λόγω της κρίσης τα παράτησαν (και γιαπιά) κι έφυγαν.

Πλέον έχουμε και την ESG τρέλα που επιβάλλει χτίσιμο κτιρίων με οικολογικό τρόπο/υλικά, κάτι που θα ανεβάσει κι άλλο τα κόστη...

Ακόμα και ο νόμος Κατσέλη δεν θεωρώ ότι είναι ανθρωπιστικός/σοσιαλιστικός. Στόχος είναι να μην πέσουν ραγδαία οι τιμές αν πέσουν 200.000 ακίνητα στην αγορά. Προσφορά/ζήτηση.

Όλα προσχεδιασμένα/κανονισμένα είναι θεωρώ...

Το μεγάλο λάθος είναι που πολύς κόσμος δεν προνόησε να αποκτήσει έστω ένα φτηνό ακίνητο τότε που έρρεε το χρήμα (90s/2000s). Μιλάω για κόσμο που τα έτρωγε σε λούσα (ταβέρνες, διακοπές κλπ).

Τελευταία ευκαιρία για φτηνό σπίτι ήταν το 2014:

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Ή και σε μεγαλύτερη ηλικία, αν σου κάνουν προξενιό
Δεν υπάρχει γκόμενα (όχι μόνο προοδευτική, αλλά και συντηρητική/θρήσκα) που να δεχτεί προξενιό την σήμερον ημέρα!

Αρκεί να βλέπεται στοιχειωδώς... πάνε αυτά τύπε!

bruce wayne

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Κριτικές
2
Like
2.731
Πόντοι
456
πειτε καμια ιστορία με καποιο ακραιο περιστατικο που εχετε δει στο κεντρο της αθηνας

Τελευταία τροποποίηση:

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.323
Πόντοι
2.356
Δεν υπάρχει γκόμενα (όχι μόνο προοδευτική, αλλά και συντηρητική/θρήσκα) που να δεχτεί προξενιό την σήμερον ημέρα!

Νομίζεις
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κάνετε όμως κάτι γενικεύσεις και κάτι αφορισμούς ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ εδώ μέσα...

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.915
Πόντοι
3.656

Μονο έτσι γνωριζονται

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Νομίζεις

Κάνετε όμως κάτι γενικεύσεις και κάτι αφορισμούς ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ εδώ μέσα...
Έχω δείγμα από διάφορες περιοχές της επαρχίας, δεν μιλάω στην τύχη...

Πότε μίλησες τελευταία φορά με γυναίκα και δεν σου δήλωσε την αποστροφή της στο προξενιό;

Μονο έτσι γνωριζονται
Μόνο έτσι; Στην εποχή του internet και των σόσιαλ μύδια;

Σοβαρά τώρα; Στο 1980 ζείτε;

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.838
Πόντοι
6.536
Ενδιαφέρον θέμα!
Στο κέντρο δε θα άντεχα με τίποτα. Ούτε και σε αυτές τις χιλιοκατουρημένες και στενόχωρες πέριξ του κέντρου περιοχές όπως Κουκάκι, Κυψέλη, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι κ.λπ. Δεν καταλαβαίνω τι το φοβερό έχει ένα δυάρι σε μια πολυκατοικία του 1970 στο Κουκάκι για να πληρώνει ο άλλος 550€ ενοίκιο.
Για μένα, οι περιοχές που αξίζουν είναι οι δήμοι οι όμοροι της Αθήνας (Ζωγράφου, Γαλάτσι, Υμηττός, Δάφνη, Χολαργός) που έχουν ακόμα κάποια άνεση χώρου και δε σε τρώνε και οι δρόμοι για να πας στο κέντρο αν χρειαστεί.
Δεν έχω μείνει σε κέντρο πόλης ποτέ, ούτε όταν εμένα στην επαρχία. Ούτε και θέλω. Μου αρκεί η ολιγοήμερη εμπειρία φιλοξενίας μου σε φιλικό σπίτι, όταν πήγαινα προ εικοσαετίας στη Θεσσαλονίκη. Περιοχή Γ Σώματος Στρατού. Όσοι λέτε για κατρουλίλα, βρώμα και για κακές οικοδομές στο κέντρο της Αθήνας, απλά δεν έχετε μείνει σε διαμέρισμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης...
Η Δάφνη είναι από τις χειρότερες και πιο άσχημες και πυκνοκατοικημένες περιοχές με επίσης από τις πιο χειρότερες ρυμοτομίες...
Ζωγράφου επίσης πολύ χάλια,η χειρότερη περιοχή για να βρείς να παρκάρεις σε όλη την Αττική,αλλά έχει ωραίο κόσμο....

polymprizos

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Like
211
Πόντοι
21
Ενδιαφέρον θέμα!
Στο κέντρο δε θα άντεχα με τίποτα. Ούτε και σε αυτές τις χιλιοκατουρημένες και στενόχωρες πέριξ του κέντρου περιοχές όπως Κουκάκι, Κυψέλη, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι κ.λπ. Δεν καταλαβαίνω τι το φοβερό έχει ένα δυάρι σε μια πολυκατοικία του 1970 στο Κουκάκι για να πληρώνει ο άλλος 550€ ενοίκιο.
Για μένα, οι περιοχές που αξίζουν είναι οι δήμοι οι όμοροι της Αθήνας (Ζωγράφου, Γαλάτσι, Υμηττός, Δάφνη, Χολαργός) που έχουν ακόμα κάποια άνεση χώρου και δε σε τρώνε και οι δρόμοι για να πας στο κέντρο αν χρειαστεί.
Δεν έχω μείνει σε κέντρο πόλης ποτέ, ούτε όταν εμένα στην επαρχία. Ούτε και θέλω. Μου αρκεί η ολιγοήμερη εμπειρία φιλοξενίας μου σε φιλικό σπίτι, όταν πήγαινα προ εικοσαετίας στη Θεσσαλονίκη. Περιοχή Γ Σώματος Στρατού. Όσοι λέτε για κατρουλίλα, βρώμα και για κακές οικοδομές στο κέντρο της Αθήνας, απλά δεν έχετε μείνει σε διαμέρισμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης...
φιλε επειδη μενω αρκετα χρονια κεντρο θεσνικης και αρκετες φορες εχω περασει στο περασμα αυτων των ετων η περιοχη της γ σωματος στρατου δεν μυριζε κατουρλιλα ..ουτε και κανα δυο οικοδομες που εχω μπει δεν εχουν μυρωδια.....παντως υπαρχουν περιοχες του κεντρου της αθηνας που βρωμοκοπανε.....και παλια ουτε στα μπουρδελα του βαρδαριου δεν βρωμουσε κατουρλιο......μια βολτα το βραδυ να κανεις στη φυλης θα δεις να κατουρανε στους τοιχους

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.323
Πόντοι
2.356
Έχω δείγμα από διάφορες περιοχές της επαρχίας, δεν μιλάω στην τύχη...

Πότε μίλησες τελευταία φορά με γυναίκα και δεν σου δήλωσε την αποστροφή της στο προξενιό;

Μόνο έτσι; Στην εποχή του internet και των σόσιαλ μύδια;

Σοβαρά τώρα; Στο 1980 ζείτε;
Άσε τύπε τη θεωρία.
Έχουμε κάνει σχέσεις από προξενιό.

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Τι σοσιαλ μύδια,αυτά τα'χουν μονο για φολοουερς
Θέλω να σου πω και αποκλεισμένη να είναι η άλλη σε ένα χωριό στην μέση του πουθενά, θα έχει internet να βάλει ένα Facebook, Instagram, Tinder, κάτι να βρει...

Η προξενήτρα (matchmaking) πλέον είναι το internet.

Πρώτη φορά τα ακούτε αυτά;

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.323
Πόντοι
2.356
φιλε επειδη μενω αρκετα χρονια κεντρο θεσνικης και αρκετες φορες εχω περασει στο περασμα αυτων των ετων η περιοχη της γ σωματος στρατου δεν μυριζε κατουρλιλα ..ουτε και κανα δυο οικοδομες που εχω μπει δεν εχουν μυρωδια.....παντως υπαρχουν περιοχες του κεντρου της αθηνας που βρωμοκοπανε.....και παλια ουτε στα μπουρδελα του βαρδαριου δεν βρωμουσε κατουρλιο......μια βολτα το βραδυ να κανεις στη φυλης θα δεις να κατουρανε στους τοιχους
Πριν 25+ χρόνια, Καυταντζόγλου και οι πέριξ αυτής οδοί, ούτε οι κατσαρίδες δεν καταδέχονταν να μείνουν.
Να μη σου πω καλύτερα για πιο κεντρικά (Εγνατία κλπ)

Η Δάφνη είναι από τις χειρότερες και πιο άσχημες και πυκνοκατοικημένες περιοχές με επίσης από τις πιο χειρότερες ρυμοτομίες...
Ζωγράφου επίσης πολύ χάλια,η χειρότερη περιοχή για να βρείς να παρκάρεις σε όλη την Αττική,αλλά έχει ωραίο κόσμο....
Γελάνε και τα τσιμέντα, ειλικρινά...

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Άσε τύπε τη θεωρία.
Έχουμε κάνει σχέσεις από προξενιό.
Το 2024 ή το 1984;

Δεν μιλάω για θεωρία, ξέρω γυναίκες που μου έχουν πει ότι σιχαίνονται το προξενιό... από επαρχία, όχι Αθήνα!

Επίσης σιχαίνονται και τους γιδοβοσκούς της περιοχής τους.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.323
Πόντοι
2.356
Το 2024 ή το 1984;

Δεν μιλάω για θεωρία, ξέρω γυναίκες που μου έχουν πει ότι σιχαίνονται το προξενιό... από επαρχία, όχι Αθήνα!

Επίσης σιχαίνονται και τους γιδοβοσκούς της περιοχής τους.
α) Το 1984 ήμουν μαθητής δημοτικού
β) άσε τι λένε στη ΘΕΩΡΙΑ
γ) Δεν είμαι γιδοβοσκός

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.915
Πόντοι
3.656

Και πως βρίσκουν άντρα;

Δεχονται φλερτ απο άγνωστους;

Βγαινουν με άγνωστους απ'το ιντερνετ;

Ή είναι παντρεμένες και δεν τις ενδιαφέρει πλέον;

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Και πως βρίσκουν άντρα;

Δεχονται φλερτ απο άγνωστους;

Βγαινουν με άγνωστους απ'το ιντερνετ;

Ή είναι παντρεμένες και δεν τις ενδιαφέρει πλέον;
Ψάχνονται μέσω internet μήπως βρουν καμία ενδιαφέρουσα περίπτωση...

Οι περισσότερες γνωριμίες έτσι γίνονται σήμερα.

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.677
Πόντοι
4.546
Ε τώρα,υπάρχει τουρίστας που δεν ξέρει ότι Ομόνοια και πέριξ είναι βόθρος;

Αλλά κι αυτοί είναι τόσο τσίπηδες,που για να μη δώσουν κανα ευρώ παραπάνω σε καλύτερες περιοχές,πάνε και μένουν εκει μέσα.

Κι όμως.. κάνε τον κόπο να διαβάσεις κριτικές από τουρίστες που έμειναν σε παρακμιακά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή να ΜΗΝ σου μείνει άντερο...
Μιλάμε θα κλάψεις...
* Θυμάμαι μια τύπισσα έγραφε: ενώ έκανε μπάνιο (κοινόχρηστο) κάποιος ανώμαλος την έπαιρνε μάτι από απέναντι και τον έπαιζε.. κι αυτή αναγκάστηκε να ξημερωθεί στο μπάνιο...
** Ένα ζευγάρι πάλι έκανε παράπονα πως η Χαλκοκονδύλη ήταν γεμάτη πρεζάκια & τραβελόπουστες και φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν κτλ.
*** ΔΕΝ τους αρέσουν κατά τ'άλλα οι συνθήκες στα Airbnb αλλά ΔΕΝ βάζουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν μία 80άρα να κοιμηθούν (κι ΟΧΙ μόνο) σαν άνθρωποι!!!!
Τουρισμός & τσάμπα ΔΕΝ πάνε μαζί νόμος!!!!
Όταν μάλιστα ομιλούμε συγκεκριμένα για Ελλάδα άστο καλύτερα...

stolenheart

Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2005
Like
600
Πόντοι
81
Κι όμως.. κάνε τον κόπο να διαβάσεις κριτικές από τουρίστες που έμειναν σε παρακμιακά ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή να ΜΗΝ σου μείνει άντερο...
Μιλάμε θα κλάψεις...
* Θυμάμαι μια τύπισσα έγραφε: ενώ έκανε μπάνιο (κοινόχρηστο) κάποιος ανώμαλος την έπαιρνε μάτι από απέναντι και τον έπαιζε.. κι αυτή αναγκάστηκε να ξημερωθεί στο μπάνιο...
** Ένα ζευγάρι πάλι έκανε παράπονα πως η Χαλκοκονδύλη ήταν γεμάτη πρεζάκια & τραβελόπουστες και φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν κτλ.
*** ΔΕΝ τους αρέσουν κατά τ'άλλα οι συνθήκες στα Airbnb αλλά ΔΕΝ βάζουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν μία 80άρα να κοιμηθούν (κι ΟΧΙ μόνο) σαν άνθρωποι!!!!
Τουρισμός & τσάμπα ΔΕΝ πάνε μαζί νόμος!!!!
Όταν μάλιστα ομιλούμε συγκεκριμένα για Ελλάδα άστο καλύτερα...
Τα ξενοδοχεία μόνο παρακμιακά δεν είναι...

Ενδεικτικά θα αναφέρω από προσωπική εμπειρία το Novus City Hotel που είχε €70 το 2021 και €108 σήμερα. Στο Μεταξουργείο. Λουξ, 4 αστέρων, με πισίνα στην ταράτσα, πρωινό μπουφέ.

Παρακμιακό είναι όντως το περιβάλλον μέχρι να φτάσεις εκεί.

Δεν θα ξεχάσω μια οδό (λίγο πριν στρίψεις αριστερά για το Novus, νομίζω η Νικηφόρου) που ήταν τίγκα στα πρεζόνια (και από τις 2 μεριές) και ήμουν με γκόμενα που είχε μεγαλώσει σε περιοχή του εξωτερικού αφάνταστα πιο παρακμιακή (πλέον έχει φάει gentrification).

Χέστηκε πάνω της μόλις μας πλησίασε ένα βαποράκι να πλασάρει την πραμάτεια του... τον έδιωξα ευγενικά, όλα καλά, κανείς δεν μας πείραξε.

Επίσης, πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές επενδύσεις είναι Εβραίων. Κάνει μπαμ ότι το Μεταξουργείο θα φάει γερό gentrification α λα Γκάζι/Ψυρρή.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Ψάχνονται μέσω internet μήπως βρουν καμία ενδιαφέρουσα περίπτωση...

Οι περισσότερες γνωριμίες έτσι γίνονται σήμερα.

Ισχύει μεν, αλλά υπάρχουν κι εκείνες που συνεχίζουν να το δουλεύουν με προξενειό.

Δικιά μου γνωστή από εφηβική ηλικία, ήμασταν παλιά κι ένα φεγγάρι μαζί, χαρισματική ψώλα με επική κοινωνικότητα, γνωρίζει νέους γκόμενους μόνο σε ίνστα κλπ. ή , αλλά παντρεύεται για τρίτη φορά μέσω προξενιού, αυτή τη φορά έναν φτασμένο επιχειρηματία.

Μέσω social γαμιούνται τα κορίτσια πολύ, αλλά με προξενενιό/γνωριμίες γνωστών κοιτάν μήπως πιάσουν και κανά φράγκο, κανάν πολυάσχολο φαντασμένο, που να μην ξέρει τι του γίνεται και να τον έχουν του χεριού τους.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.852
Πόντοι
3.556
Το πιο πιθανό είναι πάντως τα ενοίκια να συνεχίσουν να ανεβαίνουν ακόμη για καιρό, καθώς η συνολική φορολογική επιβάρυνση και τα επιπλέον έξοδα για τους ιδιοκτήτες εμφανίζουν επίσης ισχυρές ανοδικές τάσεις.

Η Αθήνα ανεβαίνει, κι η αγορά ακινήτων μαζί. Δεν είναι πια εύκολο να αγοράσεις ή να νοικιάσεις κάτι σε χαμηλή τιμή. Τελευταία ευκαιρία ήταν τον Μάϊο/Ιούνιο του 2020 , όταν είχαν κάνει βουτιά οι τιμές στην αγορά περί του 35% μετά το πρώτο αυστηρό λοκντάουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom