Νέα

Καταστροφικές πλημμύρες - Πρωτόγνωρες εικόνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Annapurna
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 44K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Πω ρε συ, απίστευτο.
Στο δικό μου, άσχετο μυαλό, μου φαίνεται αδύνατο να επανέλθει η γη σε καλλιεργίσιμη. Πώς θα καθαριστούν τα χωράφια, πώς θα ξαναγοραστούν σωλήνες, μηχανήματα κτλ;
Mε χρημα ολα γινονται.
Και εδω θα πεσει πολυ χρημα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σε λίγο που δεν θα υπάρχει ελληνικό αγγούρι ούτε για να βάλει στον πάτο του, θέλω να δω τι θα γράφει!
Δεν τρωω αγγούρι, οπότε δεν με απασχολει

Λειπει κανας Αλεξ , να μπει εδω μεσα να σας πει παρτε τα 6.600 τωρα και να λετε και ευχαριστω
Και ολα θα στεγνωσουν
Παμε παρακατω
Οποιος δεν τα θελει, ας μην τα παρει

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.457
Πόντοι
456
Λειπει κανας Αλεξ , να μπει εδω μεσα να σας πει παρτε τα 6.600 τωρα και να λετε και ευχαριστω
Και ολα θα στεγνωσουν
Παμε παρακατω

Δεν έχει να κάνει με χρήματα.

Ζούμε σε ένα κράτος, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα.
Ξαναλέω, δε μπήκε κανένας στον κόπο να ειδοποιήσει να φύγουν οι κάτοικοι. Οι περισσότεροι στο δικό μου είχαν φύγει, λόγω πρότερων εμπειριών. Σε κάποια άλλα χωριά όμως, δεν έφυγαν καν. Ξύπνησαν στις 4 το πρωί με 1 μέτρο νερό στο σπίτι τους, άλλοι πνίγηκαν στην προσπάθεια να φύγουν, άλλοι αποκλείστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό για 2 μέρες.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Mε χρημα ολα γινονται.
Και εδω θα πεσει πολυ χρημα
Να το δω και να μην το πιστέψω. Δεν θα χρειαστεί απλώς πολύ χρήμα, θα χρειαστούν δις.
Και άντε και βρέθηκαν, το κουράγιο πώς θα βρεθεί; Ειλικρινά καταλαβαίνω το παλικάρι που λέει ότι οι νέοι σκέφτονται να φύγουν.

Έχω ένα φίλο με κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή και ειλικρινά κωλώνω να τον πάρω τηλέφωνο. Μου φαίνεται αδιανόητο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Την θεωρείτε αυτή μια δημοκρατική απάντηση που αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων;
Oχι, ειναι απλως μια αναλαφρη απαντηση για να χαλαρωσει το κλιμα. Προφανως σε ερωτηση "να δω τι θα κάνει οταν δεν θα βρισκει αγγούρι να βαλει στον πατο του", η δικη μου αναλαφρη απαντηση ειναι προδηλως δικαιολογημενη. Εκτος αν φρονειτε οτι πρεπει να απαντω σε διαφορετικο κλιμα απο αυτο της ερωτησης.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.729
Πόντοι
25.467
Oχι, ειναι απλως μια αναλαφρη απαντηση για να χαλαρωσει το κλιμα. Προφανως σε ερωτηση "να δω τι θα κάνει οταν δεν θα βρισκει αγγούρι να βαλει στον πατο του", η δικη μου αναλαφρη απαντηση ειναι προδηλως δικαιολογημενη. Εκτος αν φρονειτε οτι πρεπει να απαντω σε διαφορετικο κλιμα απο αυτο της ερωτησης.
Σχήμα λόγου ήταν. Αν σας ενοχλεί να επαναδιατυπώσω , χρησιμοποιώντας τον δικό μου πάτο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
Δεν έχει να κάνει με χρήματα.

Ζούμε σε ένα κράτος, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ μας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα.
Ξαναλέω, δε μπήκε κανένας στον κόπο να ειδοποιήσει να φύγουν οι κάτοικοι. Οι περισσότεροι είχαν φύγει, λόγω πρότερων εμπειριών. Σε κάποια άλλα χωριά όμως, δεν έφυγαν καν. Ξύπνησαν στις 4 το πρωί με 1 μέτρο νερό στο σπίτι τους, άλλοι πνίγηκαν στην προσπάθεια να φύγουν, άλλοι αποκλείστηκαν χωρίς ρεύμα και νερό για 2 μέρες.
Και τα πεθερικά μου,που τη γλιτωσε το χωριό γιατί ηταν χτισμένο σε ανηφοριά, αλλά τα χωράφια πλημμυρισαν, ρεύμα είχαν 6 μερες μετά και νερό ακόμη. Από την Τρίτη που πέρασε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Μου φαίνεται αδιανόητο.
Εγω λεω οτι μαλλον πρεπει να αρχισουμε να διανοουμαστε οτι τα αδιανοητα θα γινουν κανονικοτητα. Παγκοσμίως. Βλεπεις τι συμβαινει παντου. Οσοι πιστευουν οτι εγινε κατι που θα ξαναγινει σε 400 χρονια, πλανωνται. Αυτα θα συμβαινουν διαρκως. Ειμαστε μονο στην αρχη. Και επιστροφη δεν υπαρχει.

Σχήμα λόγου ήταν. Αν σας ενοχλεί να επαναδιατυπώσω , χρησιμοποιώντας τον δικό μου πάτο.
Εγω ενοχλημενος?
Ουδόλως.
Μαλλον υμείς φαινεται να ενοχληθηκατε απο την απαντηση μου.
Δεν θεωρω οτι υπαρχει ομως ζητημα εκατερωθεν.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Σα να είσαι σε πόλεμο φίλε.
Όσοι ήταν αποκλεισμένοι, πέρασαν τα πάνδεινα.

Δεν ξέρω φίλε...Ξέρω άτομα με πολλά μηχανήματα που είναι στο βούρκο ακόμα.
υπάρχει κάποιο πλάνο για το άμεσο μέλλον ή ακόμα τίποτα;
σας έχει πει κανένας το οτιδήποτε;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Θεωρεις οτι ειναι δυνατον να υπαρχει σαφές πρωτόκολλο αντιμετωπισης πλημμυρας ενος εκατομμυριου στρεμματων στον θεσσαλικο καμπο?
Δυσκολα πραγματα

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.457
Πόντοι
456

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356
Παλεύουν να δώσουν προκαταβολή του τσεκ μέσα στο Σεπτέμβριο. Κανονικα θα το έδιναν Οκτώβριο. Και τέλος.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Εγω λεω οτι μαλλον πρεπει να αρχισουμε να διανοουμαστε οτι τα αδιανοητα θα γινουν κανονικοτητα. Παγκοσμίως. Βλεπεις τι συμβαινει παντου. Οσοι πιστευουν οτι εγινε κατι που θα ξαναγινει σε 400 χρονια, πλανωνται. Αυτα θα συμβαινουν διαρκως. Ειμαστε μονο στην αρχη. Και επιστροφη δεν υπαρχει.
Ναι, αλλά αυτό, αν και όντως είναι αληθές, είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί ο καθένας μας να το "χωνέψει", να το αντιληφθεί και να το αντιμετωπίσει. Όπως έγινε και με τη πανδημία και είχαμε όλα τα παρατράγουδα με τα εμβόλια πχ.

Γι' αυτό μόνο να κάνουμε one step at a time μπορούμε. Το θέμα είναι δηλαδή πώς θα γίνει τώρα το (σχεδόν) αδύνατο, δηλαδή να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Σε ποιό επίπεδο; Στο οικονομικό, αποζημιώσεις, πώς θα επανέλθει το χωριό, τι απ' όλα;
Σε όλα. Ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα δηλαδή. Και δεν εννοώ γενικότητες του στυλ "θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί".

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Παλεύουν να δώσουν προκαταβολή του τσεκ μέσα στο Σεπτέμβριο. Κανονικα θα το έδιναν Οκτώβριο. Και τέλος.
Οκ. Αν και εδώ τι να κάνει; το τσεκ, απαιτούνται δις για να επαναδημιουργηθεί η παραγωγική βάση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Ναι, αλλά αυτό, αν και όντως είναι αληθές, είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί ο καθένας μας να το "χωνέψει", να το αντιληφθεί και να το αντιμετωπίσει. Όπως έγινε και με τη πανδημία και είχαμε όλα τα παρατράγουδα με τα εμβόλια πχ.

Γι' αυτό μόνο να κάνουμε one step at a time μπορούμε. Το θέμα είναι δηλαδή πώς θα γίνει τώρα το (σχεδόν) αδύνατο, δηλαδή να επανέλθει η κατάσταση όπως ήταν.
Καποιος μου ελεγε σημερα οτι μια τολμηρη προταση θα ηταν, μια και τα συγκεκριμενα εδαφη πολυ δυσκολα θα γινουν ξανα καλλιεργησιμα, να απαλλοτριωσει το κρατος ολες τις πλημμυρισμενες εκτασεις και να δημιουργηθουν εκει λίμνες (με επαναδημιουργια και την λίμνης Κάρλα), που θα καταληγει ενα μερος των υδατων του Πηνειου αποτρεποντας καθε μελλοντικη πλημμυρα. Ομολογω δεν εχω αποψη για το αν ειναι σοβαρη προταση ή μπούρδα.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Θεωρεις οτι ειναι δυνατον να υπαρχει σαφές πρωτόκολλο αντιμετωπισης πλημμυρας ενος εκατομμυριου στρεμματων στον θεσσαλικο καμπο?
Δυσκολα πραγματα
Όχι, ούτε καν. Αλλά μετά από τόσες μέρες, έστω κάποια πρώτα βήματα θα έπρεπε να έχουν αποφασισθεί. Δεν έχω διαβάσει κάτι, αλλά οκ, δεν είμαι και το μέτρο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom