raopau
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 14 Δεκ 2012
- Like
- 22.309
- Πόντοι
- 5.006
Πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν reset? Τι να λεμε τωρα? εδώ χρεοκοπει ο αλλος με περιουσια και 10 ακινητα και τον παιρνει η κατω βολτα.
φωτογραφιζεις μελος του σαιτ μας
Πως αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν reset? Τι να λεμε τωρα? εδώ χρεοκοπει ο αλλος με περιουσια και 10 ακινητα και τον παιρνει η κατω βολτα.
Είναι φυσικό επακόλουθο και τακτική της ευρωπαϊκής ένωσης και της Ελλάδας η εισαγωγή των προϊόντων.Δε διαφωνώ. Κάτι τέτοια περιμένουν κάποιοι.
δε θα τολμούσα ποτέ να κάνω κάτι τέτοιοφωτογραφιζεις μελος του σαιτ μας
Γι' αυτό λέω ότι μου φαίνεται βουνό. Δεν μπορεί μια υπάρχουσα δομή να το διαχειριστεί αυτό. Αλλά αυτονόητα πρέπει να γίνει καταγραφή πριν ξεκινήσει το οτιδήποτε.Το τσεκ έτσι κι αλλιώς λεφτά των αγροτών είναι. Οπότε είναι εκτός λογαριασμού. Ο ΕΛΓΑ λεφτά δεν έχει για αποζημιώσεις. Για να γίνει καταγραφή των ζημιών, ωστε να μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις, θα περάσουν μήνες. Στα μέρη όπου έχουν παρασυρθεί μηχανήματα, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο με τι και τι να καλλιεργήσει ή να εκθρέψει κανείς; Οταν έρθει η ώρα να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ, δίνει ότι του καπνίσει, που ποτέ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Να υπάρξει άλλη διαχείριση των κρατικών ενισχύσεων; Από ποια υπηρεσία; Όλες στρίβουν πιο αργά κι από τον Τιτανικό. Εδώ χρειάζονται ευέλικτες λύσεις. Που να προσαρμόζονται τοπικά και ανά περίπτωση. Ποιός θα τις σχεδιάσει; Τα πεθερικά μου στην περιοχή τους και με τον Ιανό είχαν θεμα. Δεν έγινε κανένα έργο. Έστω ενα μικρό για τα μάτια. Μερικά τοπικά φράγματα ανακοινώνουν καθε χρόνο, που θα βοηθουσαν σε κάποιο βαθμό τωρα και ουτε τις μελετες δεν εχει δει κανείς.
Δεν υπάρχει κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί σωστά οσα χρηματα διατεθούν. Θα ψάξουν χρήματα από την ΚΑΠ είπε η Ούρσουλα. Αν εννοει προγράμματα Νεων Γεωργων και Σχέδια Βελτίωσης, γελάει και το παρδαλο κατσίκι. Γνωστή παθογενεια του ΥΠΑΑΤ τα προγραμματα ΕΣΠΑ.
Το πιο πιθανό, θα γεμίσουν οι τσέπες επιτηδείων για αλλη μια φορά και τα χωριά θα ερημώσουν. Που και πριν το Ντάνιελ η αστυφιλία ήταν έντονη.
Oχι απελπισία.
Τα πανεπιστημια γιατι τα εχουμε? Μονο για να κρυβουν ροπαλα οι μπαχαλακηδες?
Ας αναλαβουν τα πανεπιστημια να κανουν μελετες για τις πληγεισες περιοχες. Τι χρειαζεται η καθε περιοχη για να επανελθει. Τι πρεπει να γινει. Η γνωση υπαρχει. Ας αξιοποιηθεί.
Τη θέση του γεωργού βλέπω να πέρνουν οι πρώην γεωργοί - νυν επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών, όπως και παλιότερα. Πιο λογική λύση για κάποιον αγροκαλλιεργητή μου φαίνεται να βάλει φωτοβολταϊκά, παρά να περιμένει να ξαναγίνει το έδαφος γόνιμο.Τύπε λυπάμαι που θα το πω έτσι...αλλά την θέση του γεωργού τώρα θα πάρουν οι εισαγωγές.
Το ποιος φορέας θα διαχειρισθει αυτην την πρωτογνωρη κατασταση, ειναι μια προκληση. Δεν εχω απαντηση. Ξέρω ομως ποιος ΔΕΝ πρεπει να το αναλαβει. Η τοπικη αυτοδιοικηση. Προδήλως θα πρεπει να ιδρυθει για το σκοπο αυτο ενας ιδιαίτερος φορέας με μεγαλη ευχερεια αρμοδιοτητων, ελαχιστη γραφειοκρατια και απεριοριστα κονδυλια. Και οχι αποτελούμενο απο πολιτικα προσωπα. Ας ειναι πανεπιστημιακοι, δικαστες, στρατιωτικοι, κατι τετοιο τελος παντων. Καποιοι να μην μετρανε πολιτικο κοστος δηλαδη και να αφοσιωθουν αποκλειστικα σε αυτο για οσο χρειασθεί.Γι' αυτό λέω ότι μου φαίνεται βουνό. Δεν μπορεί μια υπάρχουσα δομή να το διαχειριστεί αυτό. Αλλά αυτονόητα πρέπει να γίνει καταγραφή πριν ξεκινήσει το οτιδήποτε.
Και ποιος να το κάνει; Οι δήμοι; Η περιφέρεια; Ο ΕΛΓΑ; Αχαρτογράφητα νερά. Αν κάποιος καταφέρει να τα συντονίσει όλα αυτά, θα είναι για ανδριάντα.
Αλλά μιλάμε για μια άκρως παραγωγική περιοχή της χώρας, πρέπει να γίνει ο,τι είναι να γίνει. Γι αυτό λέω, ούτε στη θέση της διοίκησης δεν θα ήθελα να είμαι, όχι μόνο των κατοίκων.
Η γνώση υπάρχει ή έστω θα δημιουργηθεί. Την εκτέλεση φοβάμαι.Oχι απελπισία.
Τα πανεπιστημια γιατι τα εχουμε? Μονο για να κρυβουν ροπαλα οι μπαχαλακηδες?
Ας αναλαβουν τα πανεπιστημια να κανουν μελετες για τις πληγεισες περιοχες. Τι χρειαζεται η καθε περιοχη για να επανελθει. Τι πρεπει να γινει. Η γνωση υπαρχει. Ας αξιοποιηθεί.
Δυστυχως εχεις δικιο σε αυτοΟπου μπλεκουν τα πανεπιστημια ο χρονος πολλαπλασιαζεται επι 5
Ειναι γνωστο ανεκδοτο στο δημόσιο οτι αν θελουν κατι να καθυστερησει
βαζουν καθηγητες πανεπιστημιου σε επιτροπες και δεν τελειωνουν ποτε
Μονο θεωρία και παπατζα και εγωισμους
Εκτός του ότι δεν θα πάρουν όλοι αρκετά λεφτά για να κάνουν το οτιδήποτε.....Τη θέση του γεωργού βλέπω να πέρνουν οι πρώην γεωργοί - νυν επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών, όπως και παλιότερα. Πιο λογική λύση για κάποιον αγροκαλλιεργητή μου φαίνεται να βάλει φωτοβολταϊκά, παρά να περιμένει να ξαναγίνει το έδαφος γόνιμο.
Η διοίκηση λουζεται τωρα όσα η ιδια παρέλειψε να κάνει. Ειλικρινά δεν τη λυπάμαι καθόλου. Το μάρμαρο θα το πληρωσει ο απλός κόσμος.Γι' αυτό λέω ότι μου φαίνεται βουνό. Δεν μπορεί μια υπάρχουσα δομή να το διαχειριστεί αυτό. Αλλά αυτονόητα πρέπει να γίνει καταγραφή πριν ξεκινήσει το οτιδήποτε.
Και ποιος να το κάνει; Οι δήμοι; Η περιφέρεια; Ο ΕΛΓΑ; Αχαρτογράφητα νερά. Αν κάποιος καταφέρει να τα συντονίσει όλα αυτά, θα είναι για ανδριάντα.
Αλλά μιλάμε για μια άκρως παραγωγική περιοχή της χώρας, πρέπει να γίνει ο,τι είναι να γίνει. Γι αυτό λέω, ούτε στη θέση της διοίκησης δεν θα ήθελα να είμαι, όχι μόνο των κατοίκων.
Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει μεταβληθεί. Αρχικός σκοπός ήταν ο ιδιώτης παραγωγός να μπορεί να πουλήσει σε ιδιώτη καταναλωτή, αλλά πλέον γίνεται αδύνατο για μικρούς παραγωγούς. Το ψάχνω ακόμα για κάποια υπόθεση, θα τη βρω την άκρη.επίσης δεν είμαι σίγουρος αλλά ακόμα δεν έχει περάσει στη Βουλή νόμος που να περιγράφει το πλαίσιο που θα πουλάς στο κράτος το ρεύμα είναι όλα ρευστά.
Το ποιος φορέας θα διαχειρισθει αυτην την πρωτογνωρη κατασταση, ειναι μια προκληση. Δεν εχω απαντηση. Ξέρω ομως ποιος ΔΕΝ πρεπει να το αναλαβει. Η τοπικη αυτοδιοικηση. Προδήλως θα πρεπει να ιδρυθει για το σκοπο αυτο ενας ιδιαίτερος φορέας με μεγαλη ευχερεια αρμοδιοτητων, ελαχιστη γραφειοκρατια και απεριοριστα κονδυλια. Και οχι αποτελούμενο απο πολιτικα προσωπα. Ας ειναι πανεπιστημιακοι, δικαστες, στρατιωτικοι, κατι τετοιο τελος παντων. Καποιοι να μην μετρανε πολιτικο κοστος δηλαδη και να αφοσιωθουν αποκλειστικα σε αυτο για οσο χρειασθεί.
εγώ μιλάω να πουλάει ο ιδιώτης παραγωγός στο Ελληνικό Δημόσιο με την μορφή κάποιας σύμβασης ορισμένου χρόνου σε σταθερή τιμή.Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει μεταβληθεί. Αρχικός σκοπός ήταν ο ιδιώτης παραγωγός να μπορεί να πουλήσει σε ιδιώτη καταναλωτή, αλλά πλέον γίνεται αδύνατο για μικρούς παραγωγούς. Το ψάχνω ακόμα για κάποια υπόθεση, θα τη βρω την άκρη.
ρε ειστε σιγουροι ;;Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει μεταβληθεί. Αρχικός σκοπός ήταν ο ιδιώτης παραγωγός να μπορεί να πουλήσει σε ιδιώτη καταναλωτή, αλλά πλέον γίνεται αδύνατο για μικρούς παραγωγούς. Το ψάχνω ακόμα για κάποια υπόθεση, θα τη βρω την άκρη.
Εντάξει, αλλά σκέψου ότι και πάλι κάποιος της κεντρικής διοίκησης της χώρας θα κληθεί να αναλάβει τη διεύθυνση των διαδικασιών. Μην το βλέπεις ρεβανσιστικά. Καλώς ή κακώς, όλοι εμείς στις πλάτες ανθρώπων που αναλαμβάνουν θέσεις στηριζόμαστε. Δεν είμαστε όλοι ικανοί για διοίκηση. Η ουσία του θέματος είναι αν κάθε φορά αυτός που αναλαμβάνει ή του αναθέτουμε, είναι σε θέση να κάνει κάτι ή είναι για κλωτσές.Η διοίκηση λουζεται τωρα όσα η ιδια παρέλειψε να κάνει. Ειλικρινά δεν τη λυπάμαι καθόλου. Το μάρμαρο θα το πληρωσει ο απλός κόσμος.
Υπάρχουν μεγαλοαγροτες, οικονομικώς ισχυροί, που μπορούν να ανταπεξέλθουν.
Η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών όμως δε μπορεί. Αυτούς μόνο λυπάμαι.
Θα παρακολουθούμε το θάνατο του εμποράκου σε αγροτική βερσιόν.
κάποια στιγμή θα ψηφιζόταν ένα πλαίσιο που θα μπορούσε να συνεργαστεί κάποιος με σταθερή τιμή.ρε ειστε σιγουροι ;;
Εχω γνωστο που εχει απο τις πρωτες αδειες που ειχαν βγει και πουλάει ΔΕΗ ρευμα κανονικα
Η τιμη εχει γαμηθει μου ειπε , ξεκινησε με καλη τιμη ,μετα την πηγαν στο πατο και γενικα υπηρχε ενα πολυ νεφελωδες τοπιο στα συμβολαιο με την τιμη αγορας
Πω πω, τώρα που το έγραψες, φαντάσου οικονομική καταστροφή για κάποιους που θα έκαναν δάση από ανεμογεννήτριες (ή φωτοβολταϊκά) με τέτοιες πλημμύρες, πόσο έξυπνοι και τυχεροί θα αισθανόντουσαν που έκαψαν τα δάση για να χτίσουν την αυτοκρατορία τους.Τη θέση του γεωργού βλέπω να πέρνουν οι πρώην γεωργοί - νυν επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών, όπως και παλιότερα. Πιο λογική λύση για κάποιον αγροκαλλιεργητή μου φαίνεται να βάλει φωτοβολταϊκά, παρά να περιμένει να ξαναγίνει το έδαφος γόνιμο.