Νέα

Καταστροφικές πλημμύρες - Πρωτόγνωρες εικόνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Annapurna
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TOMCRUISE

Ανώτατος
Εγγρ.
26 Αυγ 2020
Κριτικές
43
Like
22.809
Πόντοι
18.496
Δεν το γνώριζα αυτό τύπε.
Β. Κορέα της Ευρώπης είμαστε
προχθες δεν ακουσες που συλλαβανε μια τυπισσα γιατι απλως εγραψε στο τουιτερ οτι οι νεκροι απο τις πλυμμηρες ειναι 100?

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
28.375
Πόντοι
8.346
Μακαρι να μην ξαναχρειαστει να κανει τετοιο ρεπορταζ.
Μακάρι αλλά φαντάζει απίθανο.
Όσο δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας κ προχωράμε με ωχαδερφισμό , δν μπορείς να περιμένεις καλύτερες μέρες.
Εδω βγήκε χθες ο Βορίδης κ έκανε κάτι απαράδεκτες δηλώσεις στον Χατζηνικολάου όταν ακόμα δεν έχουν φύγει τα νερά κ ακόμα δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω. Κ δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
Αν ήταν από ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ οι ίδιες δηλώσεις τώρα θα τους κρεμούσαν κουδούνια

Kouros1-2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2016
Like
2.509
Πόντοι
446
εδω ρε μαλακα παρακαλουσαν τις πρωτες μερες για νερο και δεν τους πηγαινε κανεις
γιατι πολυ απλα δεν ειχαν να τους πανε , ολοκληρο κρατος και περιμενει απο εταιρειες και
δωρεες απο εθελοντες να τους παει νερο ..
Δεν εχει μια αποθηκη καπου που να αποθηκεύσει καποια πραγματα , ας νοικιασει μια σε ενα logistic
ή να τα πανε σε ενα στρατοπεδο να τα αποθηκευσουν
Μπουρδελο εντελως

και την ελεγαν στους αλλους που τα πουλουσαν 10 ευρω ναπουμε
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ
Ήσουν εκεί και τα λες αυτά η από αυτά που βλέπεις κ ακούς;

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
7.057
Πόντοι
2.356
Ε ολα απο την κυβερνηση τα περιμενετε κι εσεις:confused::confused::confused:
Δεν εχει το κρατος μερικα χιλιαρικα για νερα,για να στηριζει τραπεζες,μμε και να κανει φιεστες Πρωτοχρονιατικα περισσευουν κατι μυρια:confused::confused::confused:
Είναι δεδομένο ότι κάθε νοικοκύρης στον κάμπο έχει κι ένα τσαπακι έξω από το σπίτι του. Για τέτοιες έκτακτες μικροκαταστάσεις. Να θάβει τα πνιγμένο βιός του ξέρω γω.
Άσε την ιστορία με το νερό. Απαγορεύεται να πιεις, να πλυθείς, να ξεπλύνεις πιάτα, να πλύνεις ρούχα. Δίκτυο ύδρευσης δεν υπάρχει στα περισσότερα χωριά. Ακόμα και σε πολλά που δε βούλιαξαν. Οπότε ο κόσμος πρέπει να τα κάνει όλα με εμφιαλωμένο νερό. Που στην ευχή να βρεθούν οι ποσοτητες που χρειαζονται; Ουτε τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τέτοιο απόθεμα. Άσε που αρκετα βυθιστηκαν στα νερά. Έπεσε πολλή βοηθεια μεταξύ των ανθρώπων. Συγκέντρωση νερού και τροφής από τον απλό κόσμο, που μοιραστηκε όπου υπήρχε ανάγκη. Ειδικά νερού. Και το κράτος κλασσικά ανύπαρκτο. Τα μηχανήματα που έκαναν τη χοντρή δουλειά, στον κύριο όγκο τους εθελοντών ιδιωτών ήταν.

Kouros1-2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2016
Like
2.509
Πόντοι
446
μοιρασε μας την γνωση σου :coffee:
Χωρίς να είναι εκεί ακούω όλο μαλακιες από πολλούς …έχει κανεις εικόνα ποσό νερό κατέβαινε από τα βουνά των Τρικάλων Καρδίτσας οθρυς Φθιώτιδας; Να καταλαβει κάνει μα το μέγεθος;;;;

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.222
Πόντοι
25.467
Χωρίς να είναι εκεί ακούω όλο μαλακιες από πολλούς …έχει κανεις εικόνα ποσό νερό κατέβαινε από τα βουνά των Τρικάλων Καρδίτσας οθρυς Φθιώτιδας; Να καταλαβει κάνει μα το μέγεθος;;;;

Έχει κανείς υπόψη του ότι ζούμε εν έτει 2023 και όχι 1923;

Ippokratis22

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2022
Κριτικές
1
Like
1.210
Πόντοι
206
υπαρχει μημπως βιντεο με βαρβιτσιωτη να ψωνιζει τραβελια στη συγγρου?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.696
Πόντοι
456
Παιδιά καλησπέρα,

Κατάγομαι από ένα από τα άτυχα χωριά, από αυτά που κυριολεκτικά θάφτηκαν σε 5-6 μέτρα νερό. Ευτυχώς εκεί είναι μόνο το πατρικό μου (μένω αλλού) με τη μάνα ηλικίας 75+, η οποία κυριολεκτικά πήρε την απόφαση και έφυγε από το χωριό το απόγευμα πριν την πλημμύρα, γιατί έβλεπε τα νερά της βροχής να έχουν ήδη 15 πόντους μέσα στο χωριό. Ξημερώματα, μπήκαν τα ποτάμια μέσα.
Το πρόβλημα αυτό υπάρχει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και μην ακούτε αυτούς που λένε "έπεσαν 900 χιλιοστά" και λοιπές πίπες.
Ναι έπεσαν, αλλά δεν έχουμε έργα ούτε για 300 χιλιοστά. Κάθε Σεπτέμβρη τρέμαμε τι θα γίνει, στον Ιανό ξανά, πριν 30 χρόνια ξανά...
Αυτό που κατηγορώ την κυβέρνηση, είναι που άργησε να εκκενώσει χωριά. Ήξεραν οι Γάλλοι μετεωρολόγοι 3 μέρες νωρίτερα και περιμέναμε τι;;;;; ΤΙ;;;;;;;;;;;; Να δούμε πώς θα πνιγούμε;
Ούτε καν το 112 δεν ήχησε στην ώρα του, το παραδέχονται και οι ίδιοι.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.925
Πόντοι
216
Παιδιά καλησπέρα,

Κατάγομαι από ένα από τα άτυχα χωριά, από αυτά που κυριολεκτικά θάφτηκαν σε 5-6 μέτρα νερό. Ευτυχώς εκεί είναι μόνο το πατρικό μου (μένω αλλού) με τη μάνα ηλικίας 75+, η οποία κυριολεκτικά πήρε την απόφαση και έφυγε από το χωριό το απόγευμα πριν την πλημμύρα, γιατί έβλεπε τα νερά της βροχής να έχουν ήδη 15 πόντους μέσα στο χωριό. Ξημερώματα, μπήκαν τα ποτάμια μέσα.
Το πρόβλημα αυτό υπάρχει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ και μην ακούτε αυτούς που λένε "έπεσαν 900 χιλιοστά" και λοιπές πίπες.
Ναι έπεσαν, αλλά δεν έχουμε έργα ούτε για 300 χιλιοστά. Κάθε Σεπτέμβρη τρέμαμε τι θα γίνει, στον Ιανό ξανά, πριν 30 χρόνια ξανά...
Αυτό που κατηγορώ την κυβέρνηση, είναι που άργησε να εκκενώσει χωριά. Ήξεραν οι Γάλλοι μετεωρολόγοι 3 μέρες νωρίτερα και περιμέναμε τι;;;;; ΤΙ;;;;;;;;;;;; Να δούμε πώς θα πνιγούμε;
πρώτον, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και πραγματικά μακάρι να μη χρειαστεί να το ξαναδει κανένας μας αυτό.

δεύτερον, αυτό που με τρομάζει και θα ήθελα τη γνώμη σου, πώς σκατά θα μπορέσει το μέρος να επανέλθει; Πώς θα φύγουν τα νερά; Πώς θα αποκατασταθούν τα σπίτια, οι καλλιέργειες, τα υλικά των καλλιεργειών, τα ζώα;;; Και μόνο που το σκέφτομαι χάνω τον ύπνο μου. Πώς τη παλεύετε;;;;;

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.696
Πόντοι
456
πρώτον, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο και πραγματικά μακάρι να μη χρειαστεί να το ξαναδει κανένας μας αυτό.

δεύτερον, αυτό που με τρομάζει και θα ήθελα τη γνώμη σου, πώς σκατά θα μπορέσει το μέρος να επανέλθει; Πώς θα φύγουν τα νερά; Πώς θα αποκατασταθούν τα σπίτια, οι καλλιέργειες, τα υλικά των καλλιεργειών, τα ζώα;;; Και μόνο που το σκέφτομαι χάνω τον ύπνο μου. Πώς τη παλεύετε;;;;;
Φίλε, ψυχολογικά δεν παλεύεται, πίστεψέ με.
Σήμερα με ενημέρωσε μόνιμος κάτοικος συγγενής μου, που έκανε μία βόλτα με βάρκα, ότι έπεσε 1 μέτρο το νερό, φάνηκαν τα παράθυρα της μονοκατοικίας. Το νερό είχε φτάσει μέχρι και σκεπή. Επίσης ότι έχουν ξηλωθεί τα πάντα, πόρτες, παράθυρα, κουφώματα. Καλά, για έπιπλα ούτε λόγος, βρίσκονται στο Αιγαίο σίγουρα.
Τα νερά θα φύγουν, είναι θέμα χρόνου. Πιστεύω ότι σε 15-20 μέρες με καλό καιρό και χωρίς βροχή, θα έχουν φύγει.
Οικονομικά είναι κατεστραμμένοι όλοι. Οι περισσότεροι νέοι που ξέρω, θα φύγουν. Οι παππούδες θα φιλοξενηθούν σε όποιους έχουν. Έχει μεταφερθεί χώμα από άλλες περιοχές που ίσως κάνει τα χωράφια ποιοτικά χειρότερα, να μη μπορείς να σπείρεις. Η μορφολογία άλλαξε εντελώς.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Σήμερα με ενημέρωσε μόνιμος κάτοικος συγγενής μου, που έκανε μία βόλτα με βάρκα, ότι έπεσε 1 μέτρο το νερό, φάνηκαν τα παράθυρα της μονοκατοικίας. Το νερό είχε φτάσει μέχρι και σκεπή. Επίσης ότι έχουν ξηλωθεί τα πάντα, πόρτες, παράθυρα, κουφώματα. Καλά, για έπιπλα ούτε λόγος, βρίσκονται στο Αιγαίο σίγουρα.
Τα νερά θα φύγουν, είναι θέμα χρόνου. Πιστεύω ότι σε 15-20 μέρες με καλό καιρό και χωρίς βροχή, θα έχουν φύγει.
Οικονομικά είναι κατεστραμμένοι όλοι. Οι περισσότεροι νέοι που ξέρω, θα φύγουν. Οι παππούδες θα φιλοξενηθούν σε όποιους έχουν. Έχει μεταφερθεί χώμα από άλλες περιοχές που ίσως κάνει τα χωράφια ποιοτικά χειρότερα, να μη μπορείς να σπείρεις. Η μορφολογία άλλαξε εντελώς.
Κοβεται το ρευμα στη περιοχη για 1 ωρα, και δεν εχουμε ρευμα στη πολυκατοικια, στο σπιτι, και ανησυχουμε μεχρι να επανελθει.
Δεν μπορω να σκεφθω τι περνανε εκει αυτοι οι ανθρωποι με ολα αυτα.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.925
Πόντοι
216
Πω ρε συ, απίστευτο.
Στο δικό μου, άσχετο μυαλό, μου φαίνεται αδύνατο να επανέλθει η γη σε καλλιεργίσιμη. Πώς θα καθαριστούν τα χωράφια, πώς θα ξαναγοραστούν σωλήνες, μηχανήματα κτλ;

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.606
Πόντοι
6.515
το δυσκολο κομματι ειναι ο καταμερισμος των χρηματων που θα πεσουν

τα λαμογια τριβουν τα χερια τους :confused:

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.421
Πόντοι
2.306
Πω ρε συ, απίστευτο.
Στο δικό μου, άσχετο μυαλό, μου φαίνεται αδύνατο να επανέλθει η γη σε καλλιεργίσιμη. Πώς θα καθαριστούν τα χωράφια, πώς θα ξαναγοραστούν σωλήνες, μηχανήματα κτλ;
Η απάντηση ειναι δυστυχώς πολύ αργά..
Και η οικονομική βοήθεια που λένε, η μισή θα πάει σε κοράκια και μουνοπανα πολιτικούς και μέσαζώντες.

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.852
Πόντοι
3.656

θα το ξαναδουμε τυπε η ελλαδα δεν αλλαζει :confused::confused::confused:
το παλικαρι πανω που του απαντας,εδωσε ηδη πρωτος την απαντηση γιατι :confused::confused::confused:

η ελλαδα δεν αλλαζει.σε 30 χρονια παλι η και λιγοτερο τα ιδια θα εχουμε :confused::confused::confused:

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.696
Πόντοι
456
Κοβεται το ρευμα στη περιοχη για 1 ωρα, και δεν εχουμε ρευμα στη πολυκατοικια, στο σπιτι, και ανησυχουμε μεχρι να επανελθει.
Δεν μπορω να σκεφθω τι περνανε εκει αυτοι οι ανθρωποι με ολα αυτα.
Σα να είσαι σε πόλεμο φίλε.
Όσοι ήταν αποκλεισμένοι, πέρασαν τα πάνδεινα.
Πω ρε συ, απίστευτο.

Δεν ξέρω φίλε...Ξέρω άτομα με πολλά μηχανήματα που είναι στο βούρκο ακόμα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.133
Πόντοι
12.756
Λειπει κανας Αλεξ , να μπει εδω μεσα να σας πει παρτε τα 6.600 τωρα και να λετε και ευχαριστω
Και ολα θα στεγνωσουν
Παμε παρακατω

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.416
Πόντοι
3.656
κανόνισα να πάρω και εγώ πλημμύραpass :sunglasses:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.222
Πόντοι
25.467
Λειπει κανας Αλεξ , να μπει εδω μεσα να σας πει παρτε τα 6.600 τωρα και να λετε και ευχαριστω
Και ολα θα στεγνωσουν
Παμε παρακατω
Σε λίγο που δεν θα υπάρχει ελληνικό αγγούρι ούτε για να βάλει στον πάτο του, θέλω να δω τι θα γράφει!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom