Νέα

Καταπάτηση οικοπέδου. Τί κάνεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ntountatsis

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2019
Like
0
Πόντοι
0
με συντεταγμενες τυπε.μεσω gps,google earth νομιζω :S :S :S
Τι λες βρε άσχετε ή μάλλον ρε διαδικτυακέ σπάμμερ ποντάροντας κατά ριπάς.....
Για τράβα εσύ στο κτηματολόγιο και δώσε συντεταγμένες βάσει του κινητού σου....
12 χιλιάρικα κοστίζει το Leica ;) σάμπως πρέπει να ρίξω σκριν κάψιουρ :rolleyes:

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.484
Πόντοι
24.596
Τι λες βρε άσχετε ή μάλλον ρε διαδικτυακέ σπάμμερ ποντάροντας κατά ριπάς.....
Για τράβα εσύ στο κτηματολόγιο και δώσε συντεταγμένες βάσει του κινητού σου....
12 χιλιάρικα κοστίζει το Leica ;) σάμπως πρέπει να ρίξω σκριν κάψιουρ :rolleyes:
εσενα ΠιπΑλεκο σου εμεινε κανα κτημα η τα εγραψες ολα στα τραβελια :think: :S :S :S

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ποσο προβλεψιμα καποια πραγματα.

Καποιοι μπρουκληδες τσιγκουνευονται να δωσουν 200 ευρω σε εναν δικηγορο να τους κανει την δουλεια τους στο κτηματολογιο, τα κανουν μονοι τους, τα κανουν σκατα βεβαια και μετα τρεχουν "αχ κυριε δικηγορε εκανα λαθος, σωσε με".

Α ναι ε?
400 ευρω τωρα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Παιζει τύπε πάνω απο 20 χρονια.. πέρασα μια βόλτα και εχουν ρίξει το φράχτη.. ενας εχει βάλει αμπέλια.. αλλος έχει χτίσει.. αυτος που εχει χτίσει ειναι συνιδιοκτήτης στο εξ αδιαιρέτου κ εχει χτίσει στο δικο του σημείο βάση τοπογραφικού.. ο αλλος εχει βάλει αμπέλια στο δικο μου κομμάτι (Βαση τοπογραφικου δικο μου)... Οποτε δε ξέρω τι αλλο εχει κάνει ο καταπατητής.. Μετα θα δω τι γινετε με αυτον που έχει χτίσει.. Το νομιμοποιεί? θα τα ψάξω ολα σιγά σιγά..
Αν τύπε εχεις αφησει την ιδιοκτησια σου παρατημενη 20 χρονια, καλα κανανε και στην καταπατησανε και ο νομος αναγνωριζει οτι πλεον ειναι κυριος ο καταπατητης.
Η ιδιοκτησια δεν υπαρχει για να ειναι παρατημενη. Πρεπει να αξιοποιειται. Αλλιως ας την αξιοποιησει καποιος αλλος.
Σωστο και δικαιο

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αν τύπε εχεις αφησει την ιδιοκτησια σου παρατημενη 20 χρονια, καλα κανανε και στην καταπατησανε και ο νομος αναγνωριζει οτι πλεον ειναι κυριος ο καταπατητης.
Η ιδιοκτησια δεν υπαρχει για να ειναι παρατημενη. Πρεπει να αξιοποιειται. Αλλιως ας την αξιοποιησει καποιος αλλος.
Σωστο και δικαιο
Να το προχωρήσουμε στην κατάργηση της ιδιοκτησίας τύπε. Μόνο χρήση και επιστροφή στο κράτος  :S

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Να το προχωρήσουμε στην κατάργηση της ιδιοκτησίας τύπε. Μόνο χρήση και επιστροφή στο κράτος  :S
Η χρησικτησια ειναι θεσμος 2.000 ετων
Δεν συνιστα καταργηση αλλά ενισχυση της ιδιοκτησιας

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Η χρησικτησια ειναι θεσμος 2.000 ετων
Δεν συνιστα καταργηση αλλά ενισχυση της ιδιοκτησιας
Η εικοσαετία είναι ελληνικό εφεύρημα.
Αν πας σε δυτική χώρα με κτηματολόγιο που ισχύει προπολεμικά και μπεις σε ξένη ιδιοκτησία δεν μπρόκειται να γίνει δική σου.
Λίγο κατσαπλιάδικη μου φαίνεται η χρησικτησία

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Σωστο και δικαιο
Ιδια βαρυτητα εχει ο ιδιοκτητης να στραφει νομικα κατα του καταπατητη στα 5 χρονια και ιδια στα 19 χρονια απο τη καταπατηση; Δικηγορος μου εχει πει οτι οσο το αφηνεις, μειωνονται καθε χρονο που περναει οι πιθανοτητες του ιδιοκτητη, εδραιωνεται ο καταπατητης. Ισχυει αυτο; Γιατι και τα 5 χρονια και τα 19 χρονια, κατω απο τη προθεσμια των 20 ετων ειναι.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ιδια βαρυτητα εχει ο ιδιοκτητης να στραφει νομικα κατα του καταπατητη στα 5 χρονια και ιδια στα 19 χρονια απο τη καταπατηση; Δικηγορος μου εχει πει οτι οσο το αφηνεις, μειωνονται καθε χρονο που περναει οι πιθανοτητες του ιδιοκτητη, εδραιωνεται ο καταπατητης. Ισχυει αυτο; Γιατι και τα 5 χρονια και τα 19 χρονια, κατω απο τη προθεσμια των 20 ετων ειναι.
Ξέρω ελληνική περίπτωση που οι καταπατητές έχασαν παρόλο που είχαν μπει για παραπάνω από 20 χρόνια.
Επίσης ξέρω κάτι καταλήψεις "στεκιών" από το '80. Αν έβαζαν τα φρικιά τον άλεξ δικηγόρο θα πήγαινε να τους συνράμει;

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Σωστο και δικαιο

ρε χασοδικη, τι κομμουνιστικα ειναι αυτα που γραφεις ? ιδιοκτησια ειναι, οτι γουσταρει κανει ο καθενας (αλλιως τι σοι ιδιοκτησια ειναι ?), αμα θελει μπορει να το εχει παρατημενο και για 200 χρονια

περα απο τα παραπανω, εχω την εντυπωση οτι η χρησικτησια εχει καταργηθει εδω και χρονια για ιδιωτικα κτηματα (στα δημοσια παει ακομα συννεφο ...)

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Ξέρω ελληνική περίπτωση που οι καταπατητές έχασαν παρόλο που είχαν μπει για παραπάνω από 20 χρόνια.
Επίσης ξέρω κάτι καταλήψεις "στεκιών" από το '80. Αν έβαζαν τα φρικιά τον άλεξ δικηγόρο θα πήγαινε να τους συνράμει;
Μπορεις να περιγραψεις περιληπτικα πως καταφερε να διωξει δικαστικα ο ιδιοκτητης τον καταπατητη ενω αυτος ειχε συνεχομενα 20 χρονια και πανω χρησικτησια επι του κτηματος; Γιατι εγω ξερω ισχυει 20 χρονια χρησικτησια.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
ρε χασοδικη, τι κομμουνιστικα ειναι αυτα που γραφεις ? ιδιοκτησια ειναι, οτι γουσταρει κανει ο καθενας (αλλιως τι σοι ιδιοκτησια ειναι ?), αμα θελει μπορει να το εχει παρατημενο και για 200 χρονια

περα απο τα παραπανω, εχω την εντυπωση οτι η χρησικτησια εχει καταργηθει εδω και χρονια για ιδιωτικα κτηματα (στα δημοσια παει ακομα συννεφο ...)
Εχω διαβασει δικηγορο να γραφει περι καταπατησεων στην ιστοσελιδα του. Και εφιστα την προσοχη. Φερνοντας παραδειγμα <Ελληνας μεταναστης στην Αυστραλια, επιστρεφει στο χωριο του και βρισκει καταπατημενο αγροτεμαχιο του απο συγχωριανο  η και συγγενη του ακομα. Αν ειναι για πανω απο 20 χρονια, ο ιδιοκτητης χανει το ακινητο.>

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Εχω διαβασει δικηγορο να γραφει περι καταπατησεων στην ιστοσελιδα του. Και εφιστα την προσοχη. Φερνοντας παραδειγμα <Ελληνας μεταναστης στην Αυστραλια, επιστρεφει στο χωριο του και βρισκει καταπατημενο αγροτεμαχιο του απο συγχωριανο  η και συγγενη του ακομα. Αν ειναι για πανω απο 20 χρονια, ο ιδιοκτητης χανει το ακινητο.>

ναι, αυτο ηταν συνηθισμενο φαινομενο, τα αγροτεμαχια ομως αυτα ηταν χωρις συμβολαια στο μιλητο

γινεται ακομα και σημερα, βρισκεις 2-3 μαρτυρες οτι ενα χωραφι το καλλιεργουσε ο παππους σου στην κατοχη και με λιγο λαδακι στις σωστες υπηρεσιες γινεσαι ιδιοκτητης

εχω ομως την εντυπωση οτι αν υπαρχει εγκυρο συμβολαιο ιδιοκτησιας δεν περναει αυτο πλεον - θα μας τα πει ο χασοδικης εαν τα ξερει καλυτερα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ναι, αυτο ηταν συνηθισμενο φαινομενο, τα αγροτεμαχια ομως αυτα ηταν χωρις συμβολαια στο μιλητο

γινεται ακομα και σημερα, βρισκεις 2-3 μαρτυρες οτι ενα χωραφι το καλλιεργουσε ο παππους σου στην κατοχη και με λιγο λαδακι στις σωστες υπηρεσιες γινεσαι ιδιοκτητης

εχω ομως την εντυπωση οτι αν υπαρχει εγκυρο συμβολαιο ιδιοκτησιας δεν περναει αυτο πλεον - θα μας τα πει ο χασοδικης εαν τα ξερει καλυτερα
Και συμβολαιο να εχεις, αν ο καταπατητης το εχει μια εικοσαετια, το χανεις

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006

Ποια ειναι τα κομμουνιστικα? Η χρησικτησια που χρονολογειται απο το Ρωμαικό Δικαιο?

Αν εχεις την εντυπωση οτι η χρησικτησια στα ιδιωτικα κτηματα εχει καταργηθει, να την ξεχασεις.
Αντιθετως, στα δημοσια η χρησικτησια απαγορευεται απο το 1915

Ολα λαθος στα ειπανε μαλλον

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Το ιδιο ειναι.
Απλως στα 19 χρονια, παιζει να σου προβαλλει ο αλλος καμια καταχρηση δικαιωματος, αλλά αυτα ειναι πολυ λεπτα νομικα και δεν υπαρχει λογος να κουραζουμε τον κοσμο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Η εικοσαετία είναι ελληνικό εφεύρημα.
Αν πας σε δυτική χώρα με κτηματολόγιο που ισχύει προπολεμικά και μπεις σε ξένη ιδιοκτησία δεν μπρόκειται να γίνει δική σου.
Λίγο κατσαπλιάδικη μου φαίνεται η χρησικτησία
Ελληνικο εφευρημα η εικοσαετια??

Σε πληροφορω οτι το ελληνικο δικαιο δεν εχει κανενα "δικο του" εφευρημα

Ολα ειναι αντιγραφη απο το Ρωμαικο Δικαιο και τους αστικους κωδικες Γαλλιας και Γερμανιας

Ποιος το λεει οτι αν κατι ειναι δηλωμενο στο κτηματολογιο, γινεται ανεπιδεκτο χρησικτησιας?
Απο πού κ ως πού? Η λειτουργια και οι σκοποί του κτηματολογιου ειναι άλλοι.

Reddotkilling

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2016
Κριτικές
13
Like
727
Πόντοι
311
Γνώμη μου χωρίς να είμαι γνωστής κάνε μια καταγγελία βαλε μια περίφραξη και λογικά εισαι οκ τώρα για κτηματολόγια κλπ πάρε μια γνώμη από κάποιον που είναι αρμοδιότητα του ... Βαλε και μια ταμπέλα στην περίφραξη εισβολείς θα πυροβολούνται και θα θάβονται επι τόπου και νομίζω δεν θα σε ξανά ενοχλήσει κανείς χαχαχαχ

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Ποια ειναι τα κομμουνιστικα?

το παρακατω που γραφεις ...

Σωστο και δικαιο

το φτωχο μου το μυαλο δεν μπορει να καταλαβει πως γινεται απο τη μια να σεβομαστε το θεσμο της ιδιοκτησιας και απο την αλλη να θεωρουμε σωστο και δικαιο να την αξιοποιησει καποιος καταπατητης

-τι ειδους ιδιοκτησια ειναι αυτη οταν θεωρειται δικαιο να στην καταπατουν ?

-και αν εγω θεωρω οτι αξιοποιειται καλυτερα ενα χωραφι οταν το εχω παρατημενο, τι γινεται ?  ποιος οριζει την αξιοποιηση ? ο κομματικος ινστρουχτορας ?

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αν εχεις την εντυπωση οτι η χρησικτησια στα ιδιωτικα κτηματα εχει καταργηθει, να την ξεχασεις.

οκ, για δωσε παραπανω πληροφοριες σε παρακαλω

ο γειτονας εχει φυγει εδω και απειρα χρονια για αυστραλια και εχει αφησει παρατημενα κατι οικοπεδακια εντος σχεδιου...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom