Νέα

Καταπάτηση οικοπέδου. Τί κάνεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.484
Πόντοι
24.596
Το αναλαμβάνει επαγγελματίας αυτο τύπε να το δηλώσει σωστά? Να του πάω ολα τα χαρτιά κ να το κάνει ηλεκτρονικά..
τυπε αν τα εχεις ολα τα ανεβαζεις και μονος σου ηλεκτρονικα η πας στο Γαλατσι.
γιατι να πληρωνεις;
μονο οι συντεταγμενες σου λειπουν; :S :S :S

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.914
Πόντοι
6.035
Τι κινησεις κανεις οταν καποιος σου εχει καταπατησει μερος του οικοπεδου σου? εχει ριξει χαλικια και προσπαθει να "μπει" στο δικο σου
Καραμπίνα καθαρά πατροπαράδοτα ελληνικά έθιμα.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.484
Πόντοι
24.596
Και αν το εχει δηλώσει άλλος με τις ίδιες συντεταγμένες?
αυτο ειναι ενα θεμα τυπε.
αλλα θα πρεπει να εχει και τα αναλογα χαρτια.
στην ιδια διαδικασια βρισκομαι και γω να φανταστεις.

οποτε μαλλον καλυτερα πας απο κει,δειχνεις στον υπαλληλο το που ακριβως ειναι και αυτος προφανως σου λεει οτι αυτο ειναι δηλωμενο κι απο αλλον.
απλα ολα αυτα τα μουνοσκυλα οι καταπατητες συνηθως δεν μπαινουν στην διαδικασια  γιατι επαναπαυονται μεχρι να σκασει ο κανονικος ιδιοκτητης. :S :S :S

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796
αυτο ειναι ενα θεμα τυπε.
αλλα θα πρεπει να εχει και τα αναλογα χαρτια.
στην ιδια διαδικασια βρισκομαι και γω να φανταστεις.

οποτε μαλλον καλυτερα πας απο κει,δειχνεις στον υπαλληλο το που ακριβως ειναι και αυτος προφανως σου λεει οτι αυτο ειναι δηλωμενο κι απο αλλον.
απλα ολα αυτα τα μουνοσκυλα οι καταπατητες συνηθως δεν μπαινουν στην διαδικασια  γιατι επαναπαυονται μεχρι να σκασει ο κανονικος ιδιοκτητης. :S :S :S

Αρα οι συντεταγμένες ειναι το κλειδί? Πως θα με σίγουρος για τις ακριβείς συντεταγμένες?
Παω εκει και ανοιγω 4G και GPS και τις σημειώνω? Και βάση αυτών το δηλώνω κτηματολόγιο?
Και αν οτι εχει δηλώσει ο καταπατητής τι κάνω? Δειχνω τοπογραφικό κ συμβολαιο? Αυτα μπορει να τα χει κ ο καταπατητής τύπε, να χει φτιάξει δικά του? Αρα?

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Βάλε έναν τοπογράφο ρε συ!Τί γυφτιες είναι αυτές και DIY!

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Πλήρωσε και κανα δυο να βάλεις πασαλια σε χρόνο dt και άντε γεια πες του!

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.484
Πόντοι
24.596
Αρα οι συντεταγμένες ειναι το κλειδί? Πως θα με σίγουρος για τις ακριβείς συντεταγμένες?
Παω εκει και ανοιγω 4G και GPS και τις σημειώνω? Και βάση αυτών το δηλώνω κτηματολόγιο?
Και αν οτι εχει δηλώσει ο καταπατητής τι κάνω? Δειχνω τοπογραφικό κ συμβολαιο? Αυτα μπορει να τα χει κ ο καταπατητής τύπε, να χει φτιάξει δικά του? Αρα?
ναι τυπε,πας με gps οπως ειπες.
ειναι τα ορια του οικοπεδου σχετικα σαφη;
τυπε για να το δηλωσει πρεπει να εχει τα χαρτια,εγγυτερων,θανατου,διαθηκης,περι μη αποποιησης.
εσυ μπορεις να αποδειξεις την συγγενικη σχεση.
αυτος;
μονο με χρησικτησια.
λες να την εχει κανει το μουνοπανο;το καταπατα πανω απο 20 χρονια; :S :S :S

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796
Να το κατοχυρώσω νομικά θέλω πρώτα κ θα βάλω και σύρμα μετά..

Εχω συμβόλαιο, τοπογραφικό, ΚΑΕΚ κτηματολογίου αλλα νομίζω δεν ειναι με συντεταγμένες δηλωμένο..

Αρα το δηλώνω με συντεταγμένες βάση τοπογραφικού?

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796
ναι τυπε,πας με gps οπως ειπες.
ειναι τα ορια του οικοπεδου σχετικα σαφη;
τυπε για να το δηλωσει πρεπει να εχει τα χαρτια,εγγυτερων,θανατου,διαθηκης,περι μη αποποιησης.
εσυ μπορεις να αποδειξεις την συγγενικη σχεση.
αυτος;
μονο με χρησικτησια.
λες να την εχει κανει το μουνοπανο;το καταπατα πανω απο 20 χρονια; :S :S :S

Παιζει τύπε πάνω απο 20 χρονια.. πέρασα μια βόλτα και εχουν ρίξει το φράχτη.. ενας εχει βάλει αμπέλια.. αλλος έχει χτίσει.. αυτος που εχει χτίσει ειναι συνιδιοκτήτης στο εξ αδιαιρέτου κ εχει χτίσει στο δικο του σημείο βάση τοπογραφικού.. ο αλλος εχει βάλει αμπέλια στο δικο μου κομμάτι (Βαση τοπογραφικου δικο μου)... Οποτε δε ξέρω τι αλλο εχει κάνει ο καταπατητής.. Μετα θα δω τι γινετε με αυτον που έχει χτίσει.. Το νομιμοποιεί? θα τα ψάξω ολα σιγά σιγά..

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
Παιζει τύπε πάνω απο 20 χρονια.. πέρασα μια βόλτα και εχουν ρίξει το φράχτη.. ενας εχει βάλει αμπέλια.. αλλος έχει χτίσει.. αυτος που εχει χτίσει ειναι συνιδιοκτήτης στο εξ αδιαιρέτου κ εχει χτίσει στο δικο του σημείο βάση τοπογραφικού.. ο αλλος εχει βάλει αμπέλια στο δικο μου κομμάτι (Βαση τοπογραφικου δικο μου)... Οποτε δε ξέρω τι αλλο εχει κάνει ο καταπατητής.. Μετα θα δω τι γινετε με αυτον που έχει χτίσει.. Το νομιμοποιεί? θα τα ψάξω ολα σιγά σιγά..

Οπως σου ειπα και πριν χρησικτησια ισχυει αν το οικοπεδο δεν ειναι δηλωμενο. Εδω ειχε φραχτη και τον εριξαν. Αυτα φαινονται σε αεροφωτογραφιες ποια ειναι τα ορια του οικοπεδου. Επισης φαινονται στα συμβολαια τα εμβαδα των ιδιοκτησιων. Αυτο που θελει προσοχη ειναι μηπως εχει γινει καμμια πουστια με κανενα λαμογιο μηχανικο/πολεοδομια και εχουν βαλει τπτ πλαστα συμβολαια/τοπογραφικα. Σε ποια περιοχη ειναι το κτημα;
Επισης βρες εναν γνωστο μηχανικο (ή συμβολαιογραφο/δικηγορο να σου προτεινουν) ωστε να τσεκαρετε τι ακριβως εχεις και τι οχι απο χαρτια και τι χρειαζεται. Αυτα ειναι ψωμοτυρι

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.484
Πόντοι
24.596
Να το κατοχυρώσω νομικά θέλω πρώτα κ θα βάλω και σύρμα μετά..

Εχω συμβόλαιο, τοπογραφικό, ΚΑΕΚ κτηματολογίου αλλα νομίζω δεν ειναι με συντεταγμένες δηλωμένο..

Αρα το δηλώνω με συντεταγμένες βάση τοπογραφικού?
τυπε μπηκες στην προαναρτηση;ενφια πληρωνεις; :S :S :S

SatoshiNakamoto

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Κριτικές
35
Like
6.129
Πόντοι
6.796
το χωραφι ειναι απο διανομη (κληροτεμαχιο) ή ιδιοκτησια;

Δηλαδή? Αγορασμένο ειναι το 90

[/quote]
Οπως σου ειπα και πριν χρησικτησια ισχυει αν το οικοπεδο δεν ειναι δηλωμενο. Εδω ειχε φραχτη και τον εριξαν. Αυτα φαινονται σε αεροφωτογραφιες ποια ειναι τα ορια του οικοπεδου. Επισης φαινονται στα συμβολαια τα εμβαδα των ιδιοκτησιων. Αυτο που θελει προσοχη ειναι μηπως εχει γινει καμμια πουστια με κανενα λαμογιο μηχανικο/πολεοδομια και εχουν βαλει τπτ πλαστα συμβολαια/τοπογραφικα. Σε ποια περιοχη ειναι το κτημα;
Επισης βρες εναν γνωστο μηχανικο (ή συμβολαιογραφο/δικηγορο να σου προτεινουν) ωστε να τσεκαρετε τι ακριβως εχεις και τι οχι απο χαρτια και τι χρειαζεται. Αυτα ειναι ψωμοτυρι

Οποτε στο κτηματολογιο δηλώνω τις συντεταγμένες βάση του τοπογραφικού που έχω?
Ειναι μια έκταση εξ αδιαιρέτου κ εχει σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών..
Κάποιος εχει χτισει λαθραια στο κομμάτι του..
Δήμος Αρτέμιδας ειναι..

Εγγρ.
15 Ιαν 2017
Like
296
Πόντοι
21
Το χω στο Ε9 αλλα ειδα το ΚΑΕΚ δεν ειναι συμπληρωμένο
-Συσταση καθετης θα εχει
-Το τοπογραφικο αν ειναι του 90 θα πρεπει να κανεις μετατροπη συντεταγμενων απο hatt  σε egsa για να μπορεσεις να το δηλωσεις στο κτηματολογιο
-Αν ειναι αγροτεμαχιο απο αναδασμο ή κληροτεμαχιο απο διανομη μπορεις να βρεις συντεταγμενες απο την τοπογραφικη υπηρεσια και θα εισαι 100% κατοχυρωμενος
-Αν ειναι ιδιοκτησια οπου ο καθενας δηλωνει τα ορια του θα χεις ενα θεματακι αν ο καταπατητης ειναι γειτονας

Νταης

Σπουδαίος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Κριτικές
4
Like
7.309
Πόντοι
2.586
Δεν μπορεις να πας εσυ να δηλωσεις ο,τι συντεταγμενες γουσταρεις. Πρεπει να το κανει μηχανικος ή τοπογραφος με το μηχανημα του, να βαλει την σφραγιδα του να αναλαβει και την "ευθυνη". Αν δεν κανουν ουτε αυτες τις δουλεις οι μηχανικοι, τι θα κανουν θα πουλανε την τρυπα τους στο Μεταξι;

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.458
Πόντοι
6.256
Δεν μπορεις να πας εσυ να δηλωσεις ο,τι συντεταγμενες γουσταρεις. Πρεπει να το κανει μηχανικος, να βαλει την σφραγιδα του να αναλαβει και την "ευθυνη". Αν δεν κανουν ουτε αυτες τις δουλεις οι μηχανικοι, τι θα κανουν θα πουλανε την τρυπα τους στο Μεταξι;
Μηχανικός υπογράφει καταχωρηται και ειναι υπολογος,
Αν δεν ειναι κατι σωστό αυτόν γαμάνε.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Μηχανικός υπογράφει καταχωρηται και ειναι υπολογος,
Αν δεν ειναι κατι σωστό αυτόν γαμάνε.
Αν είναι εκτός σχεδίου καταχωρεί ότι του δείχνουν και σκασιλάρα του η ευθύνη αφού δεν υπάρχει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom