Νέα

Καταλληλοτερος Πρωθυπουργος ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TOMMY DEVITO
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 187
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
αμα του λεγα εγω να δωσει σε ασθενη με ογκο στον εγκεφαλο βαλεριανα και να τον στειλει σπιτι του ας με εκραζε. Γιατι τετοιου επιπεδου μπουρδες λεει.

Και δεν ειμαι "οικονομολογος" ως οικονομολογοι αυτοπροσδιοριζονται διαφοροι χασομερακηδες τυπου Βαρουφακη. Αλλο το Economics αλλο το Finance.

Ρε τύπε δεν μας κάνεις και εσύ καμία ανάλυση που έχεις MBA από το Wharton να το παίζουμε και εμείς τα ζώα έξυπνοι στην παρέα μας;
Δηλαδή τώρα που ξέρω ότι μιλάω με Golden Sucker έχω ήδη ανέβει τρελά μιλάμε!

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Για πες μου τώρα από αυτά που έμαθες στην Γκόλμαν Σακς! Όταν η αγοραία αξία ενός ομολόγου (με το κουπόνι δεδομένο προφανώς) ανεβαίνει ΠΑΝΩ από το 100%, ας πούμε στο 107%, τότε το yield θα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το κουπόνι;

Χρηματιστή της συμφοράς, ακόμα περιμένω απάντησή σου επί του προκειμένου! ;) :grin:

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Βρε βλάκα "χρηματοοικονομιστή" διάβασε τί ΜΠΟΥΡΔΑ γράφεις εδώ πέρα!
Πως με κουπόνι 3,8 και αγοραία αξία στο 107% το yield βγαίνει 4,5-5%! ΑΥΤΟ δεν γράφεις, οικονομολόγε της συμφοράς;

λιγο ελεος με τη μπουρδα ρε φιλε κατα φαντασιαν επενδυτη ξαδελφε του ποδολαγνου

η μονη δεκαετια που εξεδωσε η Ελλαδα τον Ιουλιο του 2007 οπως λες εσυ

Αν δεν κατάλαβες την ερώτηση είναι : "Ομόλογο του Ε.Δ. εκδόσεως Ιουλίου 2007 και λήξης 2017 (δεκαετές), ονομαστικής αξίας 100.000 ποιά ήταν η αγοραία του αξία το τέλος του Ιούνη του 2009;

Ηταν το GR0124029639 (ISIN) (www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/aa/ef/42/aaef4289169626a2a069f658c0ff0893c2579e73/application/pdf/47.pdf]Δελτιο Δημοσιου Χρεους[/url] σελιδα 3 "δημοπρασιες τιτλων") με κουπονι 4,3% (εδω τα χαρακτηριστικα εκδοσης backup εδω

Οποτε ναι μας εχεις ταραξει στη μπουρδα εσυ και το τριαογδοντα κουπονι σου.

Edit: οριστε και επισημα απο το υπουργειο οικονομικων
GR0124029639  20/07/17 4.30% 11,440

Καλο βραδυ Πινοκιο

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ρε παπάρα να συμφωνήσω πως ίσως το κουπόνι να ήταν 4,3% και εγώ θυμάμαι τώρα την ετήσια, μετά τον φόρο του 10% (λόγω αγοράς στη βγενή) απόδωση στα 3.870, γι αυτό και είπα (εσφαλμένα ομολογώ) για κουπόνι 3,8.

Αγοραία αξία 107% είχε υπάρξει ή όχι, διότι από εκεί ξεκινήσαμε την συζήτηση μας.
Επίσης όταν η αγοραία αξία πάει στο 108% για ένα ομόλογο λήξης σε 8 χρόνια το yield θα μειωθεί σε σχέση με το κουπόνι (κατά μία μονάδα περίπου) ή θα αυξηθεί όπως είπες εσύ;
Οπότε να ανασκευάσω. Με 108% αγοραία τιμή και κουπόνι 4,3% το yield θα είναι περί το 3,3%, και πάντως ΟΧΙ μεγαλύτερο από το αρχικό κουπόνι! Σ' αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε;

Τουλάχιστον επί της αρχής απάντησέ μου! Όταν η αγοραία τιμή ξεπερνάει το 100% το yield είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το κουπόνι; Γιατί την αποφεύγεις αυτήν την απάντηση;
Επιδή έχεις πει μπαρούφα βέβαια! Και όχι για το 0.5% στη διαφορά της αξίας του κουπονιού, αλλά σε κάτι βασικό!!

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Ρε παπάρα να συμφωνήσω πως ίσως το κουπόνι να ήταν 4,3% και εγώ θυμάμαι τώρα την ετήσια, μετά τον φόρο του 10% (λόγω αγοράς στη βγενή) απόδωση στα 3.870, γι αυτό και είπα (εσφαλμένα ομολογώ) για κουπόνι 3,8.

Αγοραία αξία 107% είχε υπάρξει ή όχι, διότι από εκεί ξεκινήσαμε την συζήτηση μας.
Επίσης όταν η αγοραία αξία πάει στο 108% για ένα ομόλογο λήξης σε 8 χρόνια το yield θα μειωθεί σε σχέση με το κουπόνι (κατά μία μονάδα περίπου) ή θα αυξηθεί όπως είπες εσύ;
Οπότε να ανασκευάσω. Με 108% αγοραία τιμή και κουπόνι 4,3% το yield θα είναι περί το 3,3%, και πάντως ΟΧΙ μεγαλύτερο από το αρχικό κουπόνι! Σ' αυτό τουλάχιστον συμφωνούμε;

Εξαρταται ποσο κοντα η μακρυα εισαι απο την ημερομηνια πληρωμης κουπονιου. Αφου μιλας για εκδοση Ιουλιου με ετησιο κουπονι η τιμη θα ειναι στο θεο καθε χρονο τον Ιουλιο μια μερα πριν πληρωσει το κουπονι.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ρε παίχτη η συζήτηση δεν ήταν χρηματοοικομομική εξ αρχής, εσύ την μετέβαλες σε τέτοια.
Ήταν πολιτικοοικονομική. Απλά υπεστήριζα πως τον Ιούνιο του 2009 τα Ελληνικά ομόλογα ήταν υγιέστατα! Σ' αυτό διαφωνείς;

Όσο για το άλλο που πριν πέσει το κουπόνι αυτονόητα η τιμή μεγαλώνει, το ανέφερα πρώτος νομίζω. Αλλά με κουπόνι 4,3% αγοραία τιμή 108% που ο ίδιος παραδέχθηκες, πάλι μεγάλη δεν είναι;
Μου απαντάς τώρα και στην παράγραφο που συμπήρωσα στο προηγούμενό μου ποστ και νομίζω πως έχεις καταλάβει πλέον πως κάτι σκαμπάζω από ομόλογα, κουπόνια, αποδώσεις κλπ. ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Τουλάχιστον επί της αρχής απάντησέ μου! Όταν η αγοραία τιμή ξεπερνάει το 100% το yield είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το κουπόνι; Γιατί την αποφεύγεις αυτήν την απάντηση;
Επιδή έχεις πει μπαρούφα βέβαια! Και όχι για το 0.5% στη διαφορά της αξίας του κουπονιού, αλλά σε κάτι βασικό!!

Την παραθέτω πάλι, σε περίπτωση που σου έχει "διαφύγει"! ;)

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Ρε παίχτη η συζήτηση δεν ήταν χρηματοοικομομική εξ αρχής, εσύ την μετέβαλες σε τέτοια.
Ήταν πολιτικοοικονομική. Απλά υπεστήριζα πως τον Ιούνιο του 2009 τα Ελληνικά ομόλογα ήταν υγιέστατα! Σ' αυτό διαφωνείς;

Όσο για το άλλο που πριν πέσει το κουπόνι αυτονόητα η τιμή μεγαλώνει, το ανέφερα πρώτος νομίζω. Αλλά με κουπόνι 4,3% αγοραία τιμή 108% που ο ίδιος παραδέχθηκες, πάλι μεγάλη δεν είναι;
Μου απαντάς τώρα και στην παράγραφο που συμπήρωσα στο προηγούμενό μου ποστ και νομίζω πως έχεις καταλάβει πλέον πως κάτι σκαμπάζω από ομόλογα, κουπόνια, αποδώσεις κλπ. ;)

φυσικα και ηταν, μια σελιδα μπουρδες γραφατε, ξεκινοντας απο της μπουρδες του Ιεραποστολου (οι ΗΠΑ δεν παραγουν τιποτα με την GE να εχει εσοδα μονη της σχεδον οσο το συνολο του Ελληνικου ΑΕΠ) απλα το δικο σου εβγαζε ματια.

Την παραθέτω πάλι, σε περίπτωση που σου έχει "διαφύγει"! ;)
Δεν ειναι μπακαλικο να πεις ποσο κανει 1 κιλο φακες

Ποσα κουπονια εχει ακομα να πληρωσει
Τι settlement εχει
Ποσο κοντα/μακρυα εισαι στην πληρωμη κουπονιου
Τι issue ειχε
κοκ.

Ελληνικη δεκαετια με 3% yield παντως δεν εχει υπαρξει, αυτα μη τα πετας ετσι αποτομα. Το καλοκαιρι του 2009 μετα την προκυρηξη εκλογων τα yields πεσανε 50bp χοντρικα πριν αρχισουν να ανεβαινουν τρελλα απο Οκτωβρη, δεκαετια στο 3 παντως δεν εφτασε ποτε, ουτε πριν ουτε μετα τον Ιουλιο.Ουτε το 2007, ουτε το 2008 ουτε το 2009... το χαμηλο της ηταν λιγο πριν/λιγο μετα τις εκλογες 2009 γυρω στα 4.5%

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Εγώ το yield κοντά στο 3% το αναθεώρησα όταν θυμήθηκα πως το κουπόνι ήταν 4,3% (ανεξάρτητα του τί έπαιρνα εγώ στο χέρι, που αυτό θυμώμουν).
Αλλά με 4,3 κουπόνι και αγοραία τιμή 108%, έστω και την προηγούμενη της πληρωμής του κουπονιού, το yield δεν θα έπρεπε να είναι (λίγο έστω) κάτω του 4%;
Το διάγραμμά σου δεν ξέρω σε τί αναφέρεται, ίσως αφορά τον Μ.Ο. όλων των κυκλοφορούντων τότε Ελληνικών ομολόγων. Οριακά ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές προφανώς.

Συμπερασματικά εγώ το λάθος μου (που αφορούσε έναν αριθμό και διαφορά 0.5%) το παραδέχτηκα, εσύ όμως ως γνήσιος ξερόλας το δικό σου που ήταν λάθος σκεπτικού, διότι υπεστήριζες πως με αυξημένη αγοραία τιμή το yield θα είναι μεγαλύτερο του κουπονιού δεν το παραδέχεσαι!
Ας είναι! Τουλάχιστον συμφωνήσαμε πως υπήρξε τιμή 108% έστω ένα μήνα προ της πληρωμής του κουπονιού...

Τώρα αν θέλεις πάμε σε πολιτικοοιμονομικά θέματα.
1. Το χρέος των ΗΠΑ λοιπόν είναι "βιώσιμο" στο 109% του ΑΕΠ, ενώ υποτίθεται πως γενικά κάθε χρέος πάνω από 100% έχει ξαφύγει1
και
2. Θα μεγαλώνει αυτό το χρέος, ή θα μικραίνει; Οι ΗΠΑ δηλαδή (ιδίως υπό κυβέρνηση Δημοκρατικών!) έχουν πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα;

Επειδή από ΕΚΕΙ ξεκινήσαμε, ας μας πεις τη γνώμη σου και επ' αυτού λοιπόν!  

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Εγώ το yield κοντά στο 3% το αναθεώρησα όταν θυμήθηκα πως το κουπόνι ήταν 4,3% (ανεξάρτητα του τί έπαιρνα εγώ στο χέρι, που αυτό θυμώμουν).
Αλλά με 4,3 κουπόνι και αγοραία τιμή 108%, έστω και την προηγούμενη της πληρωμής του κουπονιού, το yield δεν θα έπρεπε να είναι (λίγο έστω) κάτω του 4%;
Το διάγραμμά σου δεν ξέρω σε τί αναφέρεται, ίσως αφορά τον Μ.Ο. όλων των κυκλοφορούντων τότε Ελληνικών ομολόγων. Οριακά ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές προφανώς.

Συμπερασματικά εγώ το λάθος μου (που αφορούσε έναν αριθμό και διαφορά 0.5%) το παραδέχτηκα, εσύ όμως ως γνήσιος ξερόλας το δικό σου που ήταν λάθος σκεπτικού, διότι υπεστήριζες πως με αυκημένη αγοραία τιμή το yield θα είναι μεγαλύτερο του κουπονιού δεν το παραδέχεσαι!
Ας είναι! Τουλάχιστον συμφωνήσαμε πως υπήρξε τιμή 108% έστω ένα μήνα προ της πληρωμής του κουπονιού...

Τώρα αν θέλεις πάμε σε πολιτικοοιμονομικά θέματα.
1. Το χρέος των ΗΠΑ λοιπόν είναι "βιώσιμο" στο 109% του ΑΕΠ, ενώ υποτίθεται πως γενικά κάθε χρέος πάνω από 100% έχει ξαφύγει1
και
2. Θα μεγαλώνει αυτό το χρέος, ή θα μικραίνει; Οι ΗΠΑ δηλαδή (ιδίως υπό κυβέρνηση Δημοκρατικών!) έχουν πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα;

Επειδή από ΕΚΕΙ ξεκινήσαμε, ας μας πεις τη γνώμη σου και επ' αυτού λοιπόν!  

μπουρου μπουρου

δυο σελιδες πισω στο εδωσα το λινκ αλλα δε παιρνεις απο λογια

Ελληνικη Δεκαετια, Ιουλιος 2009, τιμη 108,57 yield 4,89
Ελληνικη Δεκαετια, Ιανουαριος 2009, τιμη 92,80 yield 5,59

και μου χεις ζαλισει τον ερωτα 2 σελιδες με τις εμμονες σου

5 τρις($) απο το χρεος των ΗΠΑ ανοικουν στην Ομοσπονδιακη Κυβερνηση των ΗΠΑ, αυτη τα εξεδωσε, αυτη τα κραταει. Ξεκινα απο αυτο τις μεγαλοσχημες αναλυσεις σου. Και μετα πηγαινε στο εξης απλο. Οι ΗΠΑ ειχαν συρρικνωση της οικονομιας τους για 1 χρονο, το 2008. Η Ελληνικη Οικονομια ειναι σε 7ετη συρρικνωση.

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
φυσικα και ηταν, μια σελιδα μπουρδες γραφατε, ξεκινοντας απο της μπουρδες του Ιεραποστολου (οι ΗΠΑ δεν παραγουν τιποτα με την GE να εχει εσοδα μονη της σχεδον οσο το συνολο του Ελληνικου ΑΕΠ)

Ο κάθε φαντασιόπληκτοw μπαίνει εδώ πέρα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Αυτός εδώ περίμενε υπομονετικά 300 ποστ για να βρει αφορμή να μας πει ότι είναι γκολντεν μπου να νιώσει κάποιος.
Αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια η ιστορία.
Φυσικά και δεν παράγουν Χριστό. Για αυτό τρέχουν 700 δις έλλειμα. Ξέρεις κανέναν να έχει μεγαλύτερο;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Πως έχουν πέντε τρις δολλάρια χρέος ρε παπάρα; Όλα τα σάιτ γραφουν πως έχου 17 τρις!
Αν είχαν μόνο πέντε τρις χρέος, δηλαδή 3.7 τρις ευρώ, τότε θα είχαν ποσοστιαίο χρέος 32% του ΑΕΠ, οπότε γιατί δανείζονται με επιτόκιο μεγαλύτερο της Γερμανίας που έχει 75% του ΑΕΠ της χρέος και δανείζεται το πενταετές με 1,8%, ενώ οι ΗΠΑ με 3%;

Για να μην αναφέρουμε πως οι βασικοί αγοραστές των Αμερικανικών ομολόγων είναι η ίδια η FED με χρήμα που τυπώνει κατά το δοκούν, η Ιαπωνία ως φίλη και σύμμαχος πάλι με χρήμα που τυπώνει κατά το δοκούν και βεβαίως η Κίνα για λόγους που θα δείξει το μέλλον! ;)

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Ο κάθε φαντασιόπληκτοw μπαίνει εδώ πέρα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
Αυτός εδώ περίμενε υπομονετικά 300 ποστ για να βρει αφορμή να μας πει ότι είναι γκολντεν μπου να νιώσει κάποιος.
Αν δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια η ιστορία.
Φυσικά και δεν παράγουν Χριστό. Για αυτό τρέχουν 700 δις έλλειμα. Ξέρεις κανέναν να έχει μεγαλύτερο;

Μπα δε περιμενα 300 ποστς ψαξε το ιστορικο μου

Ελλειμα ε. Και ομως τα 700 δις ειναι μολις 5% του ΑΕΠ τους. Κοιτα κατι πραγματα. Η Ελλαδα εσκασε οταν χτυπησε το τριπλασιο περιπου.

Ξερεις απο που παραγουν πλουτο οι ΗΠΑ? Να σου πω εγω. Ο Κινεζος φτιαχνει τα iphone για την apple το cash ποιος το κραταει?

Κι ο κορεατης Samsung φτιανει τα ωραιοτατα αντι-iphone android κινητα του. Ξερεις ποιος εχει το μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στα κινητα που παραγει ο Samsung? Να σου πω, η Microsoft που δεν εχει καμια σχεση με android η το hardware που παραγει η Samsung, εχει απλα πατεντες. Αλλα 100 δολλαρια απο καθε κινητο που πουλαει η Samsung πανε στη Microsoft. Τα βλεπεις αυτα στο εμπορικο ελλειμα των ΗΠΑ?

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Πως έχουν πέντε τρις δολλάρια χρέος ρε παπάρα; Όλα τα σάιτ γραφουν πως έχου 17 τρις!
Αν είχαν μόνο πέντε τρις χρέος, δηλαδή 3.7 τρις ευρώ, τότε θα είχαν ποσοστιαίο χρέος 32% του ΑΕΠ, οπότε γιατί δανείζονται με επιτόκιο μεγαλύτερο της Γερμανίας που έχει 75% του ΑΕΠ της χρέος και δανείζεται το πενταετές με 1,8%, ενώ οι ΗΠΑ με 3%;

Για να μην αναφέρουμε πως οι βασικοί αγοραστές των Αμερικανικών ομολόγων είναι η ίδια η FED με χρήμα που τυπώνει κατά το δοκούν, η Ιαπωνία ως φίλη και σύμμαχος πάλι με χρήμα που τυπώνει κατά το δοκούν και βεβαίως η Κίνα για λόγους που θα δείξει το μέλλον! ;)

μαθε να διαβαζεις  μεγαλοαναλυτη/μεγαλοεπενδυτη/bondbroker

5 τρις($) απο το χρεος των ΗΠΑ ανοικουν στην Ομοσπονδιακη Κυβερνηση των ΗΠΑ, αυτη τα εξεδωσε, αυτη τα κραταει.

απο τα 17 τρις χρεος τα 5 τρις (κατι λιγοτερο απο το 30% του συνολικου χρεους) τα κραταει η ιδια η ομοσπονδιακη κυβερνηση των ΗΠΑ στα χερια της.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Α, τώρα το πρόσεξα. Δεν αμφισβητείς το 17 τρις έλλειμα, απλά μας λες πως τα πέντε από αυτά τα χρωστάει το Αμερικανικό δημόσιο στο Αμερικανικό δημόσιο;
Μήπως κάπου κάνεις λάθος (σκόπιμο υποθέτω) και το Αμερικανικό δημόσιο τα χρωστάει στην FED, όπως προανέφερα;

Αλλιώς για ποιό λόγο το δημόσιο να δανείζει τον ευατό του δηλαδή; Έχει κάποια λογική;

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
16
Μπα δε περιμενα 300 ποστς ψαξε το ιστορικο μου

Ελλειμα ε. Και ομως τα 700 δις ειναι μολις 5% του ΑΕΠ τους. Κοιτα κατι πραγματα. Η Ελλαδα εσκασε οταν χτυπησε το τριπλασιο περιπου.

Ξερεις απο που παραγουν πλουτο οι ΗΠΑ? Να σου πω εγω. Ο Κινεζος φτιαχνει τα iphone για την apple το cash ποιος το κραταει?

Κι ο κορεατης Samsung φτιανει τα ωραιοτατα αντι-iphone android κινητα του. Ξερεις ποιος εχει το μεγαλυτερο περιθωριο κερδους στα κινητα που παραγει ο Samsung? Να σου πω, η Microsoft που δεν εχει καμια σχεση με android η το hardware που παραγει η Samsung, εχει απλα πατεντες. Τα βλεπεις αυτα στο εμπορικο ελλειμα των ΗΠΑ?

Πάψε να λες βλακείες. Δε χρειάζεται να το υπεραναλύεις και να χάνεσαι. Ξεκίνα από τα απλά και τα βασικά. Μίλησα για έλλειμα εμπορικού ισοζυγίου και όχι δημοσιονομικό αλλιώς δεν θα είχε νόημα να μιλούσε για παραγωγή. Και οχι δε θα κάτσω να το αναλύσω εταιρία εταιρία με ατάκες δημοτικού του τύπου "μα το iphone του αμερικάνου είναι".
Σίγουρα στην γκολνταμαν σακς σας μαθαίνανε πιο σοφιστικέ επιχειρήματα.

varge

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2012
Like
12
Πόντοι
6
Α, τώρα το πρόσεξα. Δεν αμφισβητείς το 17 τρις έλλειμα, απλά μας λες πως τα πέντα από αυτά τα χρωστάει το Αμερικανικό δημόσιο στο Αμερικανικό δημόσιο;
Μήπως κάπου κάνεις λάθος (σκόπιμο υποθέτω) και το Αμερικανικό δημόσιο τα χρωστάει στην FED, όπως προανέφερα;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
μαθε να διαβαζεις  μεγαλοαναλυτη/μεγαλοεπενδυτη/bondbroker

Ξέρεις πότε έκανα τα μεγαλύτερα λάθη στις επενδύσεις μου; Όταν άκουγα κάτι παπάρηδες σαν κι εσένα που μου πούλησαν φύκια για μεταξωτες κορδέλες! Εκεί έχασα.

Γενικά ακούω το ένστικτό μου και την απλή λογική και συνολικά βγαίνω κερδισμένος.
Ας πούμε έχω ξεφορτωθεί ακίνητα (Πολλά, πάρα πολλά!!) από το 2004 μέχρι το 2008 σε τιμές που τώρα δεν τις βρίσκω ούτε στο 1/4! Ξέρεις πως το σκέφτηκα ότι έπρεπε να το κάνω; Απλά είχα προσέξει πως οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα βρισκόταν απίστευτα ψηλά, με τα παγκόσμια δεδομένα.
Και τώρα κάτι "δικοί" σου με ρωτάνε "Μα πως το είχατε προβλέψει;" Πως να το προβλέψετε εσείς βέβαια; Κοιτώντας τα διαγράμματα; Αφού δεν βάζετε το μυαλό σας να δουλέψει, αν υποθεσουμε πως έχετε μυαλό.

Το κακό είναι πως μέρος της ρευστότητας που απεκόμισα τα τοποθέτησα σε προϊόντα που μου υπέδειξαν γκόλντεν μπόυς του κώλου σαν εσένα και από αυτά έχασα ίσα και με 50% του αρχικού κεφαλαίου! Ευτυχώς που το 80% του κεφαλαίου μου το διαχειρίζομαι ο ίδιος και από αυτά κερδίζω τουλάχιστον...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ξέρεις πότε έκανα τα μεγαλύτερα λάθη στις επενδύσεις μου; Όταν άκουγα κάτι παπάρηδες σαν κι εσένα που μου πούλησαν φύκια για μεταξωτες κορδέλες! Εκεί έχασα.

Να σου πω και δύο παραδείγματα!
1. Βάζω 40.000 σε ένα προϊόν. Σε μια βδομαδα μου έχει βγάλει 4.000 κέρδος! Λέω στον παπάρα τον γκόλντεν μπόυ-ξερόλα. "Να τα πάρω να φύγω! Απόδοση 500% είναι αυτή!" Και με ψήνει ο παπάρας να τα κρατήσω και πως θα ανεβούνε κι άλλο! Στις 30.000 είναι τώρα αυτά!

Το καλύτερο όμως ήταν με άλλο αρχιπαπάρα που μου είχε προτείνει να τοποθετήσω 250.000 σε ένα προϊόν που ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως θα "κάνει ράλυ"! Το κεφάλι του έκοβε ρε παιδί μου!
Του λέω "Αυτό το ποσό που μου λες είναι πολύ μεγάλο. Αλλά αφού είσαι τόσο σίγουρος να βάλουμε 80.000 κι ας κερδίσω λιγώτερα ρε παιδί μου, δεν χάθηκε ο κόσμος!" Αποτέλεσμα; Τα 80 είναι 35 σήμερα!!

Αλλα προχθές είδα το Λύκο της Γουώλ Στρητ και έλυσα πολλές απορίες μου!! ;)

Οπότε τις γκολντενμποΰστικες παπαριές σε άλλους, που τις τρώνε ακόμα!
Εγώ έπαθα και έμαθα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom