Εγώ το yield κοντά στο 3% το αναθεώρησα όταν θυμήθηκα πως το κουπόνι ήταν 4,3% (ανεξάρτητα του τί έπαιρνα εγώ στο χέρι, που αυτό θυμώμουν).
Αλλά με 4,3 κουπόνι και αγοραία τιμή 108%, έστω και την προηγούμενη της πληρωμής του κουπονιού, το yield δεν θα έπρεπε να είναι (λίγο έστω) κάτω του 4%;
Το διάγραμμά σου δεν ξέρω σε τί αναφέρεται, ίσως αφορά τον Μ.Ο. όλων των κυκλοφορούντων τότε Ελληνικών ομολόγων. Οριακά ενδέχεται να έχουν μικρές διαφορές προφανώς.
Συμπερασματικά εγώ το λάθος μου (που αφορούσε έναν αριθμό και διαφορά 0.5%) το παραδέχτηκα, εσύ όμως ως γνήσιος ξερόλας το δικό σου που ήταν λάθος σκεπτικού, διότι υπεστήριζες πως με αυξημένη αγοραία τιμή το yield θα είναι μεγαλύτερο του κουπονιού δεν το παραδέχεσαι!
Ας είναι! Τουλάχιστον συμφωνήσαμε πως υπήρξε τιμή 108% έστω ένα μήνα προ της πληρωμής του κουπονιού...
Τώρα αν θέλεις πάμε σε πολιτικοοιμονομικά θέματα.
1. Το χρέος των ΗΠΑ λοιπόν είναι "βιώσιμο" στο 109% του ΑΕΠ, ενώ υποτίθεται πως γενικά κάθε χρέος πάνω από 100% έχει ξαφύγει1
και
2. Θα μεγαλώνει αυτό το χρέος, ή θα μικραίνει; Οι ΗΠΑ δηλαδή (ιδίως υπό κυβέρνηση Δημοκρατικών!) έχουν πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα;
Επειδή από ΕΚΕΙ ξεκινήσαμε, ας μας πεις τη γνώμη σου και επ' αυτού λοιπόν!