Νέα

Καπνιστές vs μη καπνιστές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Barone
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 382
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Το να φτιάξει κάποιος ένα μαγαζί και να πει εγώ δέχομαι μόνο καπνιστές, είναι δημοκρατία.

Εντελώς ηλίθιο το 3ψηφιο νούμερο καταγγελιών και η αστυνομία να κόβει πρόστιμα για κάπνισμα με bonus υπέρ τους, ενώ σουλατσάρουν λαθρομετανάστες και η εγκληματικότητα κτυπάει κόκκινο.
όχι δεν είναι δημοκρατια να επιτρέπονται τσιγαρα, αλκοολ, ζαχαρη, ναρκωτικα και άλλες επικίνδυνες ουσιες απλα τα 3 πρωτα είναι δυσκολο να απαγορευτουν τελειως γιατι εχουν ηδη διαδωθει παρα πολύ, οποτε γινεται σταδιακα, πχ από τα κηλικεια των σχολειων ΣΩΣΤΑ εχουν απαγορευθεί οι μεγαλες σοκολατες γιατι εχουμε πρόβλημα με παιδικη παχυσαρκια και δυσκολα παραγγελνεις 2, είναι ψυχολογικο τρικ.

επισης οι λαθρομετανάστες είναι ανθρωποι και ζητημα να σκοτωνουν 50 ελληνες το χρονο.
τα τσιγαρα ΔΕΝ είναι ανθρωποι για να τα λυπηθούμε και σκοτωνουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ελληνες το χρονο.
αν αγαπας την πατριδα σου, τους συμπατριώτες σου, αλλα και τους συνανθρωπους σου πρεπει να μισεις και να πολεμας το καπνισμα που σκοτωνει χιλιαδες ελληνες κάθε χρονο και εκατομυρια ανθρώπους κάθε χρονο.

επισης, οι φονοι και τα αλλα εγκληματα που κανουν λαθρομετανάστες είναι πολύ λιγα αριθμητικα μπροστα στους χιλιαδες νεκρους λογω καπνισματος (και αλλους πολλους επισης λογω αλκοολ, ζαχαρης, ναρκωτικών) μεγαλύτερος εχθρος μας είναι ο ιδιος μας ο εαυτος με τις εξαρτησεις που δημιουργούμε και καλως τα κρατη προσπαθουν σταδιακα να τις περιορισουν

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Και ρε τύποι εάν απαγορεύσουν την το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοολ στα μαγαζιά τότε ποιος ο λόγος να πας στα μπαράκια και στα μαγαζιά? Καλώς ή κακός η νυχτερινή ζωή είναι συνυφασμένη με αυτές τις καταχρήσεις...δεν είναι θέμα καλού ή κακού αλλά αν είναι έτσι να φωνάξω την παρέα μου σπίτι μου και να πιούμε ότι θέλουμε και να καπνίσει όποιος θέλει και να κλείσει το μπαρακάκι της γειτονιάς αφού ο κόσμος δεν πάει πλέον..

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Η αγορά δεν είναι χημική αντίδραση για να αυτορυθμίζεται. Η αγορά προσαρμόζεται. Έτσι κι εδώ ,αν αφήσουν την ελευθερία επιλογής στον μαγαζάτορα/καταστηματάρχη (μα καλά, δεν υπάρχει πιο σοβαρή λέξη;) το τοπίο καπνιζόντων / μη καπνιζόντων θα διαρρυθμιστεί σύμφωνα με παράγοντες που σχετίζονται με τον χαρακτήρα της γειτονιάς, της συνοικίας, της τοπικής αγοράς, του πολιτισμικού υπόβαθρου, κι ας μη πούμε άλλα.

Όσο για τη δημοκρατία, δεν σημαίνει δικαιώματα για όλους. Σημαίνει τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας. Αυτό εννοεί ο μέσος αμερικανός όταν αναφωνεί νευριασμένος: "Δημοκρατία δεν έχουμε;" κι εφαρμόζει το δίκιο του. Εκείνη τη στιγμή θεωρεί τον εαυτό του μειοψηφία που γράφει στα παλιά του ποδήματα τι λέει η πλειοψηφία.

Η Αμερική γνωρίζει από μειοψηφίες, καλό είναι να την ακούσουμε.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496
Και ρε τύποι εάν απαγορεύσουν την το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοολ στα μαγαζιά τότε ποιος ο λόγος να πας στα μπαράκια και στα μαγαζιά? Καλώς ή κακός η νυχτερινή ζωή είναι συνυφασμένη με αυτές τις καταχρήσεις...δεν είναι θέμα καλού ή κακού αλλά αν είναι έτσι να φωνάξω την παρέα μου σπίτι μου και να πιούμε ότι θέλουμε και να καπνίσει όποιος θέλει και να κλείσει το μπαρακάκι της γειτονιάς αφού ο κόσμος δεν πάει πλέον..

τυπε αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος κ οκ εχει λογικη.
η αλλη οψη ομως, εξισου λογικη, λεει οτι καποιος κοσμος (μη καπνιστες)θελουν να πιουν τον καφε τους
ακαπνοι χωρις το ντουμανι των αλλων και οι οποιοι στην τελικη δεν ενοχλουν τους τριγυρω.
γιατι ο καπνιστης ενοχλει τον μη καπνιστη κ οχι το αναποδο, μη τρελαθουμε ετσι.
τεσπα για μενα η λυση ειναι μια: καθε μαγαζι να αυτοχαρακτηρισθει απο μονο  του και υπ'ευθυνη του ειτε ως ως καπνιζοντων ειτε ως μη καπνιζοντων και ας κανει ο καθενας τα κουμαντα του....

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
Οπου υπαρχει καπνιστης σε κλειστο χωρο δεν υπαρχει λογικη.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
τυπε ημουν 2 ωρες σε ένα μαγαζι που ειδα και τον αγωνα.
δεν επινε κανεις αλκοολ και το καπνισμα γινεται από εξω.
αλλα δυστυχως είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ σε ολη την θεσσαλονικη για το 70% των μη καπνιστων.
παλια που πηγαινα οπου παει η μαζα γιατι ημουν 20 χρονων μεσα σε παρεα ακολουθουσα και μυριζα τσιγαριλα, τωρα το αποφευγω.
περιμενω να δω αν θα γινει ποτε στην ελλαδα ότι γινεται σε ευρωπη, αφρικη και ασια, οπου υπαρχουν λιγες λεσχες καπνιστων και οι υπολοιποι 70% δεν αναπνεουμε τον καρκινο

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
τυπε αυτη ειναι η μια οψη του νομισματος κ οκ εχει λογικη.
η αλλη οψη ομως, εξισου λογικη, λεει οτι καποιος κοσμος (μη καπνιστες)θελουν να πιουν τον καφε τους
ακαπνοι χωρις το ντουμανι των αλλων και οι οποιοι στην τελικη δεν ενοχλουν τους τριγυρω.
τεσπα για μενα η λυση ειναι μια: καθε μαγαζι να αυτοχαρακτηρισθει απο μονο  του και υπ'ευθυνη του ειτε ως ως καπνιζοντων ειτε ως μη καπνιζοντων και ας κανει ο καθενας τα κουμαντα του....
Δεν είπα όχι εγώ...και είμαι της άποψης ότι πρέπει κάποιος να έχει το δικαίωμα να μην εισπνέει τον καρκίνο κάθε φορά που βγαίνει για καφέ.

Από την άλλη αν θέλει κανείς να είναι ρεαλιστής η πραγματικότητα είναι ότι το 80% των θαμώνων των μαγαζιών (ειδικά βράδυ) καπνίζουν και έχουν συνδυάσει την διασκέδαση τους με το ποτό και το τσιγάρο. Οι επιχειρηματίες να χάσουν έχουν από την απαγόρευση και μάλιστα αρκετά κατά την γνώμη μου.

Η λογική με την αγορά και την πραγματικότητα δεν συμβαδίζουν πάντα.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
...

Δεν ξέρω αν τρελαθούμε, πάντως δεν τίθεται θέμα ενόχλησης απ' τα ντουμάνια στη διαμάχη αυτή.

Τίθεται θέμα ρύθμισης και καθορισμού του περιβάλλοντος μες στο οποίο θα ψυχαγωγούμαστε και θα διασκεδάζουμε, κι η πιο σωστή λύση σ' αυτή την περίπτωση θα είναι να μην επιβάλει καμία απ' τις δύο πλευρές τη θέλησή της στην άλλη.

Γιατί αν επιβάλουν τη θέλησή τους οι μη καπνιστές, θα είναι αυτοί που θα ενοχλούν, αν με πιάνεις. Για να το πω με τρόπο.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Μη το ψάχνετε με τη λογική το κανείς δε θα έπρεπε να καπνίζει...είναι μια τεράστια μαλακία που προκαλεί καρκίνο και τρύπα στην τσέπη...τι να λέμε τώρα γιατί ο άλλος που είναι υγιής δεν θέλει να μυρίζει την αρρώστια σε κάθε του εισπνοή?

Απλά άλλο η λογική άλλο η πραγματικότητα της νυχτερινής ζωής στην Ελλάδα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Δεν ξέρω αν τρελαθούμε, πάντως δεν τίθεται θέμα ενόχλησης απ' τα ντουμάνια στη διαμάχη αυτή.

Τίθεται θέμα ρύθμισης και καθορισμού του περιβάλλοντος μες στο οποίο θα ψυχαγωγούμαστε και θα διασκεδάζουμε, κι η πιο σωστή λύση σ' αυτή την περίπτωση θα είναι να μην επιβάλει καμία απ' τις δύο πλευρές τη θέλησή της στην άλλη.

Γιατί αν επιβάλουν τη θέλησή τους οι μη καπνιστές, θα είναι αυτοί που θα ενοχλούν, αν με πιάνεις. Για να το πω με τρόπο.
να σου πουμε και εμεις με τροπο πως αν σε μαχαιρωσουν δεν μπορουν να σε κατηγορησουν ότι τους λερωσες το μαχαιρι με σωματικα σου υγρα, αντε μηπως και το καταλάβεις.

περσι πεθαναν 20.000 ευρωπαιοι από παθητικο καπνισμα
και 0 καπνιστες εξαιτίας του ότι οι γειτονες τους δεν καπνιζουν

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
το 80% των θαμώνων των μαγαζιών (ειδικά βράδυ) καπνίζουν
όχι δεν είναι ετσι και στην ελλαδα και αλλου περιπου το 30% καπνιζει. χθες βραδυ ημουν σε μια ντισκο και σε κάθε παρεα 3-4 ατομων καπνιζε 1, ντουμανιάζοντας ολο το μαγαζι σταδιακα.

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
22.910
Πόντοι
24.596
Δεν είπα όχι εγώ...και είμαι της άποψης ότι πρέπει κάποιος να έχει το δικαίωμα να μην εισπνέει τον καρκίνο κάθε φορά που βγαίνει για καφέ.

Από την άλλη αν θέλει κανείς να είναι ρεαλιστής η πραγματικότητα είναι ότι το 80% των θαμώνων των μαγαζιών (ειδικά βράδυ) καπνίζουν και έχουν συνδυάσει την διασκέδαση τους με το ποτό και το τσιγάρο. Οι επιχειρηματίες να χάσουν έχουν από την απαγόρευση και μάλιστα αρκετά κατά την γνώμη μου.

Η λογική με την αγορά και την πραγματικότητα δεν συμβαδίζουν πάντα.
ρε τυπε τι να χασουν;
επειδη εμεις εδω ειμαστε μπανανια;
εχεις παει Ιρλανδια;
πιο γλετζες λαος δεν υαπρχει παγκοσμιως.
τα μαγαζια γεμιζουν απο το μεσημερι,πινουν,χορευουν και ΟΛΟΙ καπνιζουν εξω και ξαναμπαινουν.
γινεται γαμω τα κεφια σε καθαρο περιβαλλον και ολοι ειναι χαρουμενοι.
εδω ο Ελληναρας δεν καταλαβαινει απο λογια για αυτο θα ερθει η τσαπου και θα το βουλωσουν :takethis: :S :S :S

STAVROS6969

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2015
Like
546
Πόντοι
36
τα τσιγαρα  σκοτωνουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανορωπους το χρονο. ΤΕΛΟΣ.Να απαγορευτει σε ολους τους κλειστους χωρους. Ετσι απλα !!!

jmk

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2019
Like
14
Πόντοι
1
όχι δεν είναι δημοκρατια να επιτρέπονται τσιγαρα, αλκοολ, ζαχαρη, ναρκωτικα και άλλες επικίνδυνες ουσιες απλα τα 3 πρωτα είναι δυσκολο να απαγορευτουν τελειως γιατι εχουν ηδη διαδωθει παρα πολύ, οποτε γινεται σταδιακα, πχ από τα κηλικεια των σχολειων ΣΩΣΤΑ εχουν απαγορευθεί οι μεγαλες σοκολατες γιατι εχουμε πρόβλημα με παιδικη παχυσαρκια και δυσκολα παραγγελνεις 2, είναι ψυχολογικο τρικ.

Τα έχεις μπλέξει άσχημα στο μυαλό σου. Πιθανόν να είσαι φαν της υγιεινής διατροφής και να νοσταλγείς την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αλλά αν ήθελαν πραγματικά κάτι τέτοιο το πράγμα είναι απλό. Απαγορεύεται η πώληση προϊόντων καπνού. Όχι τα φορολογούμαι με εξωπραγματικά ποσοστά και μετά βγείτε έξω στην βροχή να καπνίσετε. Όλα τα καλά μαγαζιά είχαν απομονώσει χώρους υπαίθριους για να μην ενοχλούν οι καπνιστές τους υπόλοιπους.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.116
Πόντοι
6.256
Και σε εξωτερικό χώρο ενοχλει ο καπνος του τσιγάρου, γενικώς οι άνθρωποι πρέπει να μην ενοχλούν τους γύρω τους.

Και οι καθυστερημένοι που πάνε σε γάμο και κορνάρουν πρέπει να σταματήσουν.
Χεστήκαμε αν κάποιος παντρευεται, να παντρευτεί χωρίς να ενοχλήσει,
Αντε γαμώ τη γυφτιά τους.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Απαγορεύεται η πώληση προϊόντων καπνού.

. Όλα τα καλά μαγαζιά είχαν απομονώσει χώρους υπαίθριους για να μην ενοχλούν οι καπνιστές τους υπόλοιπους.
το πρωτο δεν μπορουν να το κανουν γιατι το 30% των καπνιστων είναι μεγαλο ποσοστο, αμα πεσουν κατω του 1% όπως οι ναρκωμανεις μπορει να το κανουν.

για ποια καλα μαγαζια λες?
εδώ στην θεσσαλονικη δεν ξερω κανενα μαγαζι που να εχει καλη απομονωση για καπνιστες, ξερω 100 μαγαζια που καπνιζουν ενοχλοντας και 1 που δεν καπνιζουν.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496

τι λες ρε μεγαλε
το να πινεις τα ντουμανια του αλλου δεν ειναι ενοχληση
για πηγαινε στο εξωτερικο να δουμε αν μπορεις να το ισχυριστεις αυτο.
οπως προειπα το πιο δικαιο ειναι το μπαλακι να πεσει στους μαγαζατορες και να διαλεξουν στρατοπεδο
σιγουρα οι νομοι της αγορας  - ανταγωνισμου θα δημιουργησουν χωρους και για τους μεν κ για τους δεν

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
Χτες που ετρωγα παϊδακια στα Καλυβια ολοι οι μαλακες καπνιζαν μεσα. Γαμησι που θελουν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom