Νέα

ΚΑΝΤΑΦΙ-δικατατορας ή ο τελευταιος ηγετης?-πουσταρια αμερικανοι τον φαγατε.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα arcans80
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 335
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
342
Πόντοι
21
... Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία. ...
Θα συμφωνισω απολυτα με το κειμενο του arcans.

Τι ειδα στο 4 μηνες που εμεινα στη Λιβυη.
Η χωρα ηταν σοσιαλιστικη. Πεινα στη Λιβυη δεν υπηρχε. Δημοσιες συγκοινωνιες σχεδον δωρεαν. Υγεια εντελως δωρεαν. Οι τιμες σε βασικα αγαθα ηταν αστειες. Αγορασα δερματινο μπουφαν γυρω στις 30,000 δρχ οταν στην Ελλαδα θα ηθελα τουλαχιστον τα διπλα. Υπηρχε ομως αστυνομοκρατια. Παντου υπηρχαν μπατσοι και ο κοσμος τους φοβοταν. ...
Δύο ερωτήσεις μόνο γιατί είναι επίπονο να προσπαθεί κανείς να αποδείξει τα αυτονόητα:
1) Θα προτιμούσατε δηλαδή να ζούσατε στη Λιβύη αντί για την Ολλανδία;
2) Γιατί να υπάρχει αστυνομοκρατία σε ένα κράτος που οι πολίτες της είναι πλούσιοι και αγαπούν τον ηγέτη της;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δύο ερωτήσεις μόνο γιατί είναι επίπονο να προσπαθεί κανείς να αποδείξει τα αυτονόητα:
2) Γιατί να υπάρχει αστυνομοκρατία σε ένα κράτος που οι πολίτες της είναι πλούσιοι και αγαπούν τον ηγέτη της;

ενω μετα την επανσταση θα υπάρχει πλέρια δημοκρατία ....

για τους μουλαδες βεβαια

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6
O φίλος του μπαμπα σκοτώθηκε. Καιρος να φύγει και ο καθυστερημενος γιος του μπαμπα....

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Αφου τα ξερετε ολα, γιατι χαραμιζεστε εδω μεσα;

Ο μονος που μπορει να μιλησει, γιατι ειχε επαφη με το καθεστως, ειναι ο paralimnios.
Οι υπολοιποι γιατι δε τραβατε το πετσακι πανω και να πατε αλλου να μαλακιστειτε;

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Θα ηθελα να σας κανω γνωστω οτι... :cheesy:

ΠΡΕΠΕΙ να στειλουμε ενα συχαρητηριο τηλεγράφημα στον "ΦΙΛΟ" του Καντάφι Γ.Α.Π που έκανε την βαση της ΣΟΥΔΑΣ ορμητήριο των
ΝΑΤΟΙΚΩΝ, ετσι ωστε να εξαφανιστει το "ΦΙΛΑΡΑΚΙ" του, και με αυτο τον τροπο φροντισε ώστε να αποκαταστησει την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και στη ΛΙΒΥΗ αφανιζοντας τον φιλο και του ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ (ΑΓΠ) και δικο του, τεως ΗΓΕΤΗ, και νυν αποθανών ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ..

ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ  ;)

και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί....

ΖΗΤΩ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" ΓΑΠ.. και η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ"  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

ΣΑΣ "ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ" κυριε Γ.Α.Π...  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Υ.Γ. Αντε τωρα να κλεισετε και τις ΜΚΟ με τα πετροδολαρα που ξεπλυνονταν εντος Ελλαδος.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
2 σε 1

Επισκέπτης
Για να απαντησω σ΄ενα φιλο που μου εστειλε π.μ. για το ποια ηταν η θεση των γυναικων στη Λιβυη.

Στην Τριπολη ειδα πολυ λιγες γυναικες να φορανε μπουργκα ή οπως τη λενε τη μαλακια που καλυπτει το προσωπο. Στη Βεγγαζη ειδα περισοτερες. Οι γυναικες στην Λιβυη ειχαν τα ιδια δικαιωμτα με τους αντρες. Πηγαιναν σχολειο, οδηγουσαν, ειχαν δικα τους μαγαζια. Σε γενικες γραμμες ησαν πιο ελευθερες απο Αλγερια, Αγκολα, Σομαλια που εχω παει, αλλα και απο Σ.Αραβια, Καταρ, Ιραν και αλλες χωρες του κολπου, που δεν εχω παει, αλλα ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε ποια ειναι η θεση των γυναικων. Πορνες στη Λιβυη δεν υπηρχαν, ουτε αλκοολ, ουτε τζογος, ουτε ναρκωτικα. Αλκοολ εβρισκες στην "μαυρη αγορα" με πολυ ρισκο. Πορνες συναντησα μονο σε ξενοδοχειο εξω απο την Τριπολη, που με πηγαν μπατσοι με τους οποιους ειχα γνωριστει και ησαν Μαροκινες.
Ρωτησε καποιος ποιο πανω που θα προτειμουσα να ζω, Ολλανδια ή Λιβυη. Φιλε συγκρινεις τελειως ανομοιες καταστασεις. Ευρωπη με Αφρικη. Αν ηταν παντως να ζησω σε καποια αφρικανικη χωρα απο αυτες που εχω επισκευτει, πρωτη επιλογη θα ηταν η Κενυα και μετα η Λιβυη. Οσι για την αστυνομοκρατια και εμεις εδω στην Ελλαδα δεν παμε πισω. Απο μπατσους αλλο τιποτα. Δικαιοσυνη δεν εχουμε.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Για να απαντησω σ΄ενα φιλο που μου εστειλε π.μ. για το ποια ηταν η θεση των γυναικων στη Λιβυη.

Στην Τριπολη ειδα πολυ λιγες γυναικες να φορανε μπουργκα ή οπως τη λενε τη μαλακια που καλυπτει το προσωπο. Στη Βεγγαζη ειδα περισοτερες. Οι γυναικες στην Λιβυη ειχαν τα ιδια δικαιωμτα με τους αντρες. Πηγαιναν σχολειο, οδηγουσαν, ειχαν δικα τους μαγαζια. Σε γενικες γραμμες ησαν πιο ελευθερες απο Αλγερια, Αγκολα, Σομαλια που εχω παει, αλλα και απο Σ.Αραβια, Καταρ, Ιραν και αλλες χωρες του κολπου, που δεν εχω παει, αλλα ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε ποια ειναι η θεση των γυναικων. Πορνες στη Λιβυη δεν υπηρχαν, ουτε αλκοολ, ουτε τζογος, ουτε ναρκωτικα. Αλκοολ εβρισκες στην "μαυρη αγορα" με πολυ ρισκο. Πορνες συναντησα μονο σε ξενοδοχειο εξω απο την Τριπολη, που με πηγαν μπατσοι με τους οποιους ειχα γνωριστει και ησαν Μαροκινες.
Ρωτησε καποιος ποιο πανω που θα προτειμουσα να ζω, Ολλανδια ή Λιβυη. Φιλε συγκρινεις τελειως ανομοιες καταστασεις. Ευρωπη με Αφρικη. Αν ηταν παντως να ζησω σε καποια αφρικανικη χωρα απο αυτες που εχω επισκευτει, πρωτη επιλογη θα ηταν η Κενυα και μετα η Λιβυη. Οσι για την αστυνομοκρατια και εμεις εδω στην Ελλαδα δεν παμε πισω. Απο μπατσους αλλο τιποτα. Δικαιοσυνη δεν εχουμε.
Τί σε εντυπωσίασε Κένυα ρε παίκτη,τί αξιόλογο είδες;;; :huh:

Η Λιβύη απ'ότι διαβάζω τώρα στο wiki είχε(αν συνεχίσει θα δείξει) όντως πράγματα να επιδείξει κ μέσο όρο ζωής αυτών του δυτικού κόσμου.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Θα συμφωνισω απολυτα με το κειμενο του arcans.

Τι ειδα στο 4 μηνες που εμεινα στη Λιβυη.
Η χωρα ηταν σοσιαλιστικη. Πεινα στη Λιβυη δεν υπηρχε. Δημοσιες συγκοινωνιες σχεδον δωρεαν. Υγεια εντελως δωρεαν. Οι τιμες σε βασικα αγαθα ηταν αστειες. Αγορασα δερματινο μπουφαν γυρω στις 30,000 δρχ οταν στην Ελλαδα θα ηθελα τουλαχιστον τα διπλα. Υπηρχε ομως αστυνομοκρατια. Παντου υπηρχαν μπατσοι και ο κοσμος τους φοβοταν. Στην Τριπολη ο λαος αγαπουσε τον Κανταφι. Ειχαν στα μαγαζια ή στα αυτοκινητα τους φωτογραφιες του και μιλουσαν με καλα λογια για τον συνταγματαρχη. Στη Βεγγαζη δεν τον γουσταραν. Σπανια εβλεπα φωτογραφιες του.
Οι γαμημενοι οι δυτικοι, για να αρπαξουν το πετρελαιο της χωρας συνεβαλαν στο να δημιουργηθει ακομα μια "ισλαμικη δημοκρατια". Ο μεγαλος χαμενος απο την πτωση του Κανταφι θα ειναι ο λιβικος λαος. Ισλαμ και Αλαχ για το λαο, μπισνες και πετροδολαρα για τη νεα ηγεσια.

τυπε ενδιαφερον. λες να μη τους εχωνε πουτσα τελικα ο κανταφι και να τρωμε προπαγανδα?

bluetheo

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Γιατί διαλύεται η Λιβύη; – Στη Λιβύη ζουν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία…
Φίλε μου, αν κρίνω από το avatar σου, κρίνεις βάσει φασιστικών και αντικομουνιστικών απόψεων. Μπορεί το άρθρο να μην είναι δικό σου, αλλά για να το πόσταρες, μάλλον το ενστερνίζεσαι. Σε πληροφορώ ότι και στην Ελλάδα της χούντας δεν υπήρχε ανεργία, και στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου όλοι είχαν από ένα σπίτι και κουπόνια για δωρεάν τρόφιμα, ακόμα και στην Κούβα του Φιντελ... Σκοπός ποιος είναι όμως; Αν η Λιβύη επί Καντάφι είχε καλύτερο προσδόκιμο ζωής από την Ολλανδία; Μάλλον κάπου το 'χασες... Στα παπάρια μου να έχω σπίτι, φαγητό με κουπόνια κλπ κλπ αλλά να ΜΗΝ μπορώ να πω την άποψη μου, να κινδυνεύω με φυλάκιση αν μιλήσω άσχημα για το καθεστώς, να ζω με το φόβο των μπάτσων και του στρατού, να μου κάνει κουμάντο σε όλα ο Καντάφι και να ζω ως "ελεύθερος φυλακισμένος"... Το να έχει μια χώρα χαμηλό ποσοστό ανεργίας, φτώχειας, πείνας κτλ ΑΛΛΑ να ΜΗΝ έχει αυτά που ανέφερα, ονομάζεται εξαγορά... Σου δίνω αυτά, αλλά σε γαμάω....

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
τυπε ενδιαφερον. λες να μη τους εχωνε πουτσα τελικα ο κανταφι και να τρωμε προπαγανδα?
Ο Καντάφι παίχτη ήθελε να φτιάξει ένωση αφρικανικών χωρών στα πρότυπα της ε.ε. με κοινό νόμισμα,κάνε τις αναγωγές σου.

Επισκέπτης

Εσενα τουλαχιστον σ΄εχω για ξυπνιο. Ειδες πουθενα τους ομαδικους ταφους που ανακαλυψαν προσφατα οι "επαναστατες" ? Βεβαια τις επομενες μερες θα δουμε πολλους, καπως πρεπει να δικαιολογηθει η ανατροπη και η δολοφονια του Κανταφι. Και τη Σερβια, το Ιραν με προσχημα τη δημοκρατια τις βομβαρδισαν οι δυτικοι. Συμφωνουσες ?
Κοιταξτε χαρες η σκυλα

tsiboukios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Κριτικές
28
Like
25
Πόντοι
616
ΠΕΙΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΒΛΩΝΩ

Θέλω ένα σπίτι και φαί
θέλω κουπόνια για μουνί
θέλω βενζίνη να΄χω τζάμπα
θέλω να γίνω Άλι Μπάμπα !

Θέλω μιά πετρελαιοπηγή
στο σπίτι μου, στη πίσω αυλή
θέλω καμήλα και σκηνή
θέλω ν΄ακούω μουσική !

Αμα ο Καντάφης μου τα δώσει
κι απ τη μιζέρια μου με σώσει
θα πά να τονε προσκυνήσω
έτοιμος είμαι να Μηδίσω !

Γιατί ο δικός μας ο Καντάφης
μοιάζει να είν΄ καντηλανάφτης
που όπου πάει προσκυνάει
και πίσω ο λαός πεινάει !

Δώσμου Καντάφη και φαί
δώσμου ελπίδα και μουνί
κλείστε την πουστροεφορία
και εκτελέστε τη Μαφία !

Καντάφης Οικονομικών
Σύλβιο στο Πουτανικών
Βαλβέρδε στον ΕΟΤ
κυβέρνηση, εντελώς τζακ-ποτ !

Πεινάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω !

:cheesy:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εσενα τουλαχιστον σ΄εχω για ξυπνιο. Ειδες πουθενα τους ομαδικους ταφους που ανακαλυψαν προσφατα οι "επαναστατες" ? Βεβαια τις επομενες μερες θα δουμε πολλους, καπως πρεπει να δικαιολογηθει η ανατροπη και η δολοφονια του Κανταφι. Και τη Σερβια, το Ιραν με προσχημα τη δημοκρατια τις βομβαρδισαν οι δυτικοι. Συμφωνουσες ?
Κοιταξτε χαρες η σκυλα

τυπε ειμαι ανοικτος σε πραγματα που δε ξερω και δεν εχω δει. η γνωμη σου μετραει που εζησες εκει.

και δε γουσταρω μια που χασκογελαει η γιδα η αληθεια...

kavliariss

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2009
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
1
εμενα παντως η διαθεση εχει φτασει στον πατο.μια τα σκατα στη χωρα μας,μια το παιδακι στην κινα μια τον κανταφι να τον λιντσαρουν(οχι οτι δεν του αξιζε αλλα τοση βια δεν τη μπορω πλεον),με βλεπω να πηγαινω σε κανα βουνο να μην ακουω και βλεπω τιποτα :S :S :S :S

vaglis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
41
Like
20
Πόντοι
616
εμενα παντως η διαθεση εχει φτασει στον πατο.μια τα σκατα στη χωρα μας,μια το παιδακι στην κινα μια τον κανταφι να τον λιντσαρουν(οχι οτι δεν του αξιζε αλλα τοση βια δεν τη μπορω πλεον),με βλεπω να πηγαινω σε κανα βουνο να μην ακουω και βλεπω τιποτα :S :S :S :S
Εχεις απολυτο δικιο φιλε. Ειναι μεγαλη ξεφτιλα να δειχνουν τετοια βιντεο. Αληθεια το ΕΣΡ που ειναι? Δεν υπαρχει ευαισθησια οταν δειχνουν σε ωρες που παρακολουθουν παιδια τετοιες ωμες βιαιοτητες? Δεν ειπα οτι ο Κανταφι ηταν καλος και ισως να του αξιζε αυτο που επαθε. Εμεις ομως γιατι να το βλεπουμε αυτο? Απλα για να δουμε τι παθαινουν οσοι τα βαζουν με τους Αμερικανους...

nakayama

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
70
Πόντοι
1
Μπράβο στο ΝΑΤΟ. Κάτω οι δικτάτορες  :rockon:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Γιατί διαλύεται η Λιβύη; – Στη Λιβύη ζουν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία…

Πώς περνούσε η Λιβύη επί Καντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα. Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση.

.......

Το ερώτημα που παραμένει είναι: Πόσα έθνη θα πρέπει ακόμη να διαλυθούν εις τα εξ ών συνετέθησαν – κάτω από τα χειροκροτήματα του κόσμου;

πουσταρια αμερικανοι
τυπε ειδες πως την εκαναν την μουρη του γκανταφι? :S

OP
OP
arcans80

arcans80

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
10
Πόντοι
16
Φίλε μου, αν κρίνω από το avatar σου, κρίνεις βάσει φασιστικών και αντικομουνιστικών απόψεων. Μπορεί το άρθρο να μην είναι δικό σου, αλλά για να το πόσταρες, μάλλον το ενστερνίζεσαι. Σε πληροφορώ ότι και στην Ελλάδα της χούντας δεν υπήρχε ανεργία, και στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου όλοι είχαν από ένα σπίτι και κουπόνια για δωρεάν τρόφιμα, ακόμα και στην Κούβα του Φιντελ... Σκοπός ποιος είναι όμως; Αν η Λιβύη επί Καντάφι είχε καλύτερο προσδόκιμο ζωής από την Ολλανδία; Μάλλον κάπου το 'χασες... Στα παπάρια μου να έχω σπίτι, φαγητό με κουπόνια κλπ κλπ αλλά να ΜΗΝ μπορώ να πω την άποψη μου, να κινδυνεύω με φυλάκιση αν μιλήσω άσχημα για το καθεστώς, να ζω με το φόβο των μπάτσων και του στρατού, να μου κάνει κουμάντο σε όλα ο Καντάφι και να ζω ως "ελεύθερος φυλακισμένος"... Το να έχει μια χώρα χαμηλό ποσοστό ανεργίας, φτώχειας, πείνας κτλ ΑΛΛΑ να ΜΗΝ έχει αυτά που ανέφερα, ονομάζεται εξαγορά... Σου δίνω αυτά, αλλά σε γαμάω....
ετσι οπως εγιναν τα πραγματα φιλε σημερα,καθεστωτα σαν του κανταφι θα φαινοντε σε λιγο παραδεισος.τωρα δηλαδη που αποφασιζει μια κολογρια στην γερμανια για  εσενα σου αρεσει? η σου αρεσει που εχεις πολιτικους προδοτες και πουλημενους? ο κανταφι τουλαχιστον την αγαπουσε την πατριδα του,και εκατσε μεχρι το τελος εκει,καλιστα μπορουσε να την ειχε κοπανισει καπου.οσο για την ελευθερια του λογου που λες στις δημοκρατιες,τα ειδαμε τα χαιρια τους.μπουρδες και μονο μπουρδες και τιποτα αλλο. η ελλαδα εχει βυθιστει και αυτοι ονειρευοντε υπουργιλικια και βουλευτιλικια ακομα.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Κοιταξτε χαρες η σκυλα

γιαυτο και εγω γουσταρα σαρα πειλιν τυπε
θα ελεγε απτην αρχη παμε να καθαρισουμε κοσμο
οχι περι δημοκρατιων και μαλακιες :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom