Νέα

Κανετε ποτε συντηρηση στα air condition του σπιτιου σας?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

LEON13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
166
Καθε χρονο κανω στο μηχανημα !!!
Αλλα μονος μου !!!
Απλο ειναι !!!

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.350
Πόντοι
22.785
Στην οικογενεια μου, ποτε δεν ειχαμε ασχοληθει σοβαρα με τα κλιματιστικα- περα απο ενα πλυσιμο στα φιλτρα, το οποιο εγω ειχα καθιερωσει εδω και 3-4 χρονια (γιατι ο πατερας μου στα παπαρια του ολα)
Φετος πιεσα τον γερο μου να κανουμε κανονικο καθαρισμο-με σπρευ.(Κατι που ουτε καν ειχα υποψιν μου,αλλα το ειδα στο ιντερνετ)

Βασικα αυτο που θελω  να ρωτησω ειναι: Πρεπει να κανω κατι παραπανω? Τα σωματα υπαρχουν απειρα χρονια και δεν τα ειχαμε καθαρισει ποτε. Μεσα μπορεις να βρεις ολο το ζωικο βασιλειο...Και τωρα με το σπρευ ναι μεν ειδα να διαλυονται καποια σημεια βρωμιας,αλλα και παλι νομιζω οτι υπαρχει πολυ πραμα μεσα.

Εσεις τι κανετε? Φωναζετε ποτε μαστορα? Οι τιμες των μαστορων εχετε υποψιν σας που κινουνται? (εχω 4 σωματα στο σπιτι). Και οι μαστορες τι παραπανω κανουν σε σχεση με μας?
Τελευταια ερωτηση: Τα φιλτρα τα ξεπλενετε μονο με νερο ή βαζετε κι απο το σπρευ που ριχνετε και μεσα στο μηχανημα?

Mπές στό kerdizo.gr έχει άπειρες προσφορές φίλε μου
για καθαρισμους αίρ κοντίσιον καί σέ προσιτές τιμούλες  ;) ;) ;) ;)

υ.γ καί όχι μόνο !!!!

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
αλλάξτε και κανα φιλτρο ενεργου ανθρακα (αν εχει το μηχανημα σας)! ;)

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Η  συντήρηση της εσωτερικής μονάδας ειναι σημαντική, για νεαρής ηλικίας  και ευαίσθητα ,σε αλλεργιες άτομα. Υπάρχουν περιπτώσεις παρουσιασης της νόσου των Λεγεωναρίων αλλά αυτό επί το πλείστον αφορά κεντρικά συστήματα ψύξης με κακή ή ανύπαρκτη συντήρηση.
Στα οικιακά σπλίτ  ανάλογα την χρήση και την σκόνη ανα περιοχή , είναι και η συχνότητα του καθαρισμού, πλέον των φίλτρων που κάνει ο καθένας .
Βασικά χρειάζεται μια <απολύμανση > μιά φορά τον χρόνο, διοτι υπάρχουν σημεία δύσκολα που στην ουσία δεν μπορούν να καθαριστούν εκτός και αν το αποσυναρμολογήσεις τελείως πράγμα δύσκολο, και δεν το κάνει κανένας.

Η εξωτερική μονάδα καθαρίζεται για λόγους απόδοσης και μόνο, απομάκρυνση της σκόνης από της ψύκτρες .

Το φρέον συμπληρώνεται μόνον αν υπάρχει απώλεια ,αλλά αυτό το αντιλαμβανόμαστε απο την μείωση της απόδοσης . Οσο λειτουργεί με την απόδοση που ξέρουμε και έχουμε συνηθήσει δεν <ψαχνώμαστε> και πολύ .

;)

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Γνωρίζεται ποσό κοστίζουν τα χημικά για την απολύμανση μέσα έξω; αν βγαίνουν όσο και να φωνάξω μάστορα καλύτερα να την κάνει αυτός.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Καμία σχέση ρε φίλε - απλά καμία σχέση. Παίρνεις ένα 5λιτρο και το έχεις για άπειρα χρόνια. ;)

Οι μάγκες χρεώνουν λες και είναι Cutty Sark στην Πέγκυ Ζήνα - πλάκα κάνουμε; :jerking:

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.416
Πόντοι
6.955
Οι ψυχτικοί χρεώνουν μια περιουσία για να κάνουν την συντήτιση αυτή. Εγώ πλένω κάθε χρόνο τα φίλτρα και φωνάζψ τεχνικό για συντήριση μια φορά στα 4-5 χρόνια.
Ας χρέωναν 10 € να τους φώναζα κάθε χρόνο, τόσο αποτιμώ την δουλεία αυτή.

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Καμία σχέση ρε φίλε - απλά καμία σχέση. Παίρνεις ένα 5λιτρο και το έχεις για άπειρα χρόνια. ;)

Οι μάγκες χρεώνουν λες και είναι Cutty Sark στην Πέγκυ Ζήνα - πλάκα κάνουμε; :jerking:
Ψαχνοντας στο νετ δεν εχω βρει μεχρι στιγμης τιμες για τα υλικα για αυτο και ρωτησα. Το air-condition το εχω πανω απο 10 χρονια χωρις να του εχω κανει service μονο πλυσιμο του φιλτρου για αυτο και μονο το λογο οτι δεν ξερω αν με συμφερει η οχι να το κανω μονος μιας και εχω ψεκαστηρι. Να πω επισης οτι ειναι σαν καινουργιο αφου δεν το χρησιμοποιουσα ολα αυτα τα χρονια λογο οικονομιας στο ρευμα  ;) μονο το καλοκαιρι για πολυ λιγο το ανοιγα να μην κολλανε η περσιδες του, ξεχασα να πω οτι ειναι 24αρι και οχι 9000btu που εχουν η ποιο πολυ.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Ψαχνοντας στο νετ δεν εχω βρει μεχρι στιγμης τιμες για τα υλικα για αυτο και ρωτησα. Το air-condition το εχω πανω απο 10 χρονια χωρις να του εχω κανει service μονο πλυσιμο του φιλτρου για αυτο και μονο το λογο οτι δεν ξερω αν με συμφερει η οχι να το κανω μονος μιας και εχω ψεκαστηρι. Να πω επισης οτι ειναι σαν καινουργιο αφου δεν το χρησιμοποιουσα ολα αυτα τα χρονια λογο οικονομιας στο ρευμα  ;) μονο το καλοκαιρι για πολυ λιγο το ανοιγα να μην κολλανε η περσιδες του, ξεχασα να πω οτι ειναι 24αρι και οχι 9000btu που εχουν η ποιο πολυ.

Το πολυ πολυ να έχει 15 euro το μπουκάλι του ενός λίτρου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom