Νέα

Κανετε ποτε συντηρηση στα air condition του σπιτιου σας?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Στην οικογενεια μου, ποτε δεν ειχαμε ασχοληθει σοβαρα με τα κλιματιστικα- περα απο ενα πλυσιμο στα φιλτρα, το οποιο εγω ειχα καθιερωσει εδω και 3-4 χρονια (γιατι ο πατερας μου στα παπαρια του ολα)
Φετος πιεσα τον γερο μου να κανουμε κανονικο καθαρισμο-με σπρευ.(Κατι που ουτε καν ειχα υποψιν μου,αλλα το ειδα στο ιντερνετ)

Βασικα αυτο που θελω  να ρωτησω ειναι: Πρεπει να κανω κατι παραπανω? Τα σωματα υπαρχουν απειρα χρονια και δεν τα ειχαμε καθαρισει ποτε. Μεσα μπορεις να βρεις ολο το ζωικο βασιλειο...Και τωρα με το σπρευ ναι μεν ειδα να διαλυονται καποια σημεια βρωμιας,αλλα και παλι νομιζω οτι υπαρχει πολυ πραμα μεσα.

Εσεις τι κανετε? Φωναζετε ποτε μαστορα? Οι τιμες των μαστορων εχετε υποψιν σας που κινουνται? (εχω 4 σωματα στο σπιτι). Και οι μαστορες τι παραπανω κανουν σε σχεση με μας?
Τελευταια ερωτηση: Τα φιλτρα τα ξεπλενετε μονο με νερο ή βαζετε κι απο το σπρευ που ριχνετε και μεσα στο μηχανημα?

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Παίρνεις από μαγαζιά που προμηθεύνονται και οι ψυκτικοί αντι-μυκητιακό (πάμφθηνο είναι).  Βάζεις λίγο από δαύτο μαζί με πολύ νερό σε ένα ψεκαστήρι (αγοράζεις ένα από τα είδη κήπου στο Praktiker) και με αυτό ψεκάζεις και μετά ξεπλένεις με νερό.

Μη νομίζεις ότι οι ψυκτικοί κάνουν κάτι παραπάνω. ;)

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
αφου εισαι on line τι χρειαζεσαι το φορουμ κ δεν το ψαχνεις μονος σου τυπε μου ?

τα αλλα χιλια λινκ που μπορεις να βρεις βρεστα μονος σου καλυτερα!

Nio16

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Like
3
Πόντοι
66
Παίρνεις από μαγαζιά που προμηθεύνονται και οι ψυκτικοί αντι-μυκητιακό (πάμφθηνο είναι).  Βάζεις λίγο από δαύτο μαζί με πολύ νερό σε ένα ψεκαστήρι (αγοράζεις ένα από τα είδη κήπου στο Praktiker) και με αυτό ψεκάζεις και μετά ξεπλένεις με νερό.

φρεον???

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

οι ψυκτικοί ελέγχουν και το φρέον αν χρειάζεται συμπλήρωση, κάνουν αμπερομέτρηση για να δουν αν δουλεύει σωστά το μηχάνημα κ.α.

γενικά ο κανόνας είναι το σέρβις να γίνεται κάθε 2 χρόνια

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
αν εχουν καλη αποδοση δεν χρειαζονται συμπληρωμα φρεον
οποτε η συντηρηση ειναι η τυπικη του καθαρισμου
οπως ειπε και πιο πανω παιρνεις το υγρο και το διαλυεις με νερο
1 προς 3 αν δε κανω λαθος
βγαζεις τη μασκα του κλιματιστικου και ψεκαζεις το στοιχειο
το ιδιο κανεις και στην εξωτερικη μοναδα μετα απλα το ξεπλενεις με νερο
παρε ενα ψεκαστηρακι σαν του αζαξ πχ αν σου εχει τελειωση
και βαλε μεσα το υγρο και το νερο μετα για να το ξεπλυνεις

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Και βάλτε κάτι επάνω σε ότι αντικείμενα έχετε κάτω από το aircon γιατί θα γίνουν μουνί, ειδικά μετά το ξέπλυμα.

Και δουλέψτε το λίγο χωρίς να είστε μέσα στον χώρο και με ανοιχτά παράθυρα μετά που ψεκάσετε.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Και βάλτε κάτι επάνω σε ότι αντικείμενα έχετε κάτω από το aircon γιατί θα γίνουν μουνί, ειδικά μετά το ξέπλυμα.

Και δουλέψτε το λίγο χωρίς να είστε μέσα στον χώρο και με ανοιχτά παράθυρα μετά που ψεκάσετε.
βαζουμε υγρο με αρωμα πορτοκαλι :P
οντως θελει να μπει σε λειτουργια και πριν το ξεπλυμα :rolleyes:

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Απο τιμες ξερετε τι παιζει?
Δηλαδη για να μου κοιταξουν και τα τεσσερα σωματα ποσα λεφτα θελουνε?

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Αυτο θα πει "κοστος ευκαιριας"....
Τιθεσαι ενωπιον των ευθυνων σου!

thanasis_tmrf

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2010
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
16
Φιλος μου ψυκτικος μου εχει πει οτι τα σερβις ειναι σκετη απατη! κοροιδευουν τον κοσμο! καθηστερουν και καμια ωρα, για δουλεια ενος τεταρτου μαξ, για να δικαιολογουν τα λεφτα που περνουν!

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
αν εχουν καλη αποδοση δεν χρειαζονται συμπληρωμα φρεον

Αυτό.

οι ψυκτικοί ελέγχουν και το φρέον αν χρειάζεται συμπλήρωση, κάνουν αμπερομέτρηση για να δουν αν δουλεύει σωστά το μηχάνημα κ.α.
γενικά ο κανόνας είναι το σέρβις να γίνεται κάθε 2 χρόνια

Και αυτό. Πάντως τα σύγχρονα μηχανήματα (τουλάχιστον Ντάικιν τελευταίας πενταετίας που έχω εγώ) δεν χρειάζονται σέρβις παρά μόνο όταν χαλάσουν.
Αυτά περί φρέον κτλ, αφορούν κυρίως παλαιότερα κυκλώματα. Σήμερα, σώμα που δουλεύει δεν πειράζεται.

Απο τιμες ξερετε τι παιζει?
Δηλαδη για να μου κοιταξουν και τα τεσσερα σωματα ποσα λεφτα θελουνε?

Περίπου 20€ το σώμα, με τιμές Ιουνίου 2011. Από εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Καθαρισμός κυρίως και έλεγχος της λειτουργίας. Αν χρειαστείς τίποτα μερεμέτια, είναι έξτρα.

Φιλος μου ψυκτικος μου εχει πει οτι τα σερβις ειναι σκετη απατη! κοροιδευουν τον κοσμο! καθηστερουν και καμια ωρα, για δουλεια ενος τεταρτου μαξ, για να δικαιολογουν τα λεφτα που περνουν!

Κλασσικά απάντηση ελληνάρα. Κανείς δεν δουλεύει και όλοι κοροϊδεύουν. Από τον ΔΥ στον γιατρό, τον δικηγόρο, τον μηχανικό...
Ο μόνος που δουλεύει στην χώρα, είναι αυτός που κάνει τα παράπονα...

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Και κατι αλλο...
Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι εννοειτε οταν λετε "ξεπλυμα" μετα
Δηλαδη να βαλω μεσα στο ψεκαστηρι νερο και να ριξω εκει που ειχα ριξει το σπρευ?
Εγω εριξα με ενα σπρευ ετοιμο (που δηλαδη δεν θελει ανακατεμα με νερο), και πισω στις οδηγιες δεν ανεφερε τιποτα τετοιο...
Παντα μιλαω για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μοναδα

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Και κατι αλλο...
Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι εννοειτε οταν λετε "ξεπλυμα" μετα
Δηλαδη να βαλω μεσα στο ψεκαστηρι νερο και να ριξω εκει που ειχα ριξει το σπρευ?
Εγω εριξα με ενα σπρευ ετοιμο (που δηλαδη δεν θελει ανακατεμα με νερο), και πισω στις οδηγιες δεν ανεφερε τιποτα τετοιο...
Παντα μιλαω για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μοναδα

Το συνεργείο που πήρα εγώ, αφαίρεσε τα φίλτρα από τις εσωτερικές μονάδες και τα καθάρισε στην βεράντα.
Την ίδια την μονάδα δεν την ψέκασε. Ψέκασε όμως όλες τις εξωτερικές μονάδες. Ότι ψέκασε το έπλυνε μετά με το λάστιχο.

Νομίζω εφαρμόζουν ένα ειδικό διάλυμα από νερό μαζί με ένα ειδικό καθαριστικό (για βακτηρίδια, μύκητες κτλ) και ένα αρωματιστικό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom