Νέα

Καλοκαιρινό quiz

• Μέλος που άνοιξε το νήμα leonidas1969
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 86
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.059
Πόντοι
9.297
...ο φραπε ΔΕΝ ειναι καφες! Οσο για τον φιλτρου (γαλλικος, γερμανικος, αμερικανικος) αν εχεις το σωστο χαρμανι κ τις σωστες αναλογιες μια χαρα καφες ειναι! Εγω παντως ειμαι φαν του εσπρεσο.
Καλή επιλογή...απλά δεν χτυπάω συχνά διπλούς καφέδες.
Ελπίζω να μην πίνεις τον εσπρέσσο σαν σφηνάκι όπως οι Ιταλοί αλλά κάπως πιο απολαυστικά σύμφωνα με την ελληνική παράδοση!
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

...ο φραπε ΔΕΝ ειναι καφες! Οσο για τον φιλτρου (γαλλικος, γερμανικος, αμερικανικος) αν εχεις το σωστο χαρμανι κ τις σωστες αναλογιες μια χαρα καφες ειναι! Εγω παντως ειμαι φαν του εσπρεσο.
Τι γνώμη έχεις για την σόδα δίπλα από τον εσπρέσσο;Βοηθάει στην ανάδειξη της γεύσεως;

• Like
Αντιδράσεις: Odin_

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.059
Πόντοι
9.297
Τι γνώμη έχεις για την σόδα δίπλα από τον εσπρέσσο;Βοηθάει στην ανάδειξη της γεύσεως;

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.396
Πόντοι
11.146
Καλή επιλογή...απλά δεν χτυπάω συχνά διπλούς καφέδες.
Ελπίζω να μην πίνεις τον εσπρέσσο σαν σφηνάκι όπως οι Ιταλοί αλλά κάπως πιο απολαυστικά σύμφωνα με την ελληνική παράδοση!

...οχι βεβαια! Ελληνικη ιεροτελεστια, διπλη μεζουρα, λουγκο και αααααααραγμα!!! Επισης κ παγωμενο-χτυπημενο! :wink:

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.396
Πόντοι
11.146
δεν ξερω, εμενα με χαλασε. Εγω ψαχνομαι πολυ στην αναλογια στα χαρμανια, δεν βαζω 100% αραμπικα!
Οπως επισης κ την οσο το δυνατον λιγοτερη ζαχαρη!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.059
Πόντοι
9.297
...οχι βεβαια! Ελληνικη ιεροτελεστια, διπλη μεζουρα, λουγκο και αααααααραγμα!!! Επισης κ παγωμενο-χτυπημενο! :wink:
Ξενερωτοι οι Ιταλοί....όταν εμείς αραζαμε με καφέ αυτοί ήταν μα'ι'μουδες στα δέντρα και έπιναν καφέ από βελανιδια τρέχοντας σαν κυνηγημένοι!!!!!

• Χαχα

Spiderw

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Απρ 2022
Κριτικές
14
Like
2.587
Πόντοι
1.196
Γιατι δεν ειναι καφες ο φραπε?

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
29.396
Πόντοι
11.146
Γιατι δεν ειναι καφες ο φραπε?
...γτ ο τροπος παρασκευης του (κατακαθια, ξηρανση, συντηρητικα) χαλαει ολη την γευση κ την απολαυση του καφε! Επισης στα μειον του ειναι οτι προκαλει προβληματα στο στομαχι (εως τρυπα) σε μεγαλες δοσεις!

Spiderw

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Απρ 2022
Κριτικές
14
Like
2.587
Πόντοι
1.196
...γτ ο τροπος παρασκευης του (κατακαθια, ξηρανση, συντηρητικα) χαλαει ολη την γευση κ την απολαυση του καφε! Επισης στα μειον του ειναι οτι προκαλει προβληματα στο στομαχι (εως τρυπα) σε μεγαλες δοσεις!
Καταλαβα.....

• Like

kostad1nos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
4.737
Πόντοι
456
Ο φραπε φτιαχνεται απο καφε που προερχεται απο τα υπολειμματα των υπολοιπων .φιλος που ασχολουνταν ερασιτεχνικα αλλά με πολυ περισσοτερη θερμη απο τους "μπαριστες " με τους καφεδες μου ειχε πει οτι οι εταιριες μαζευαν τα κατακαθια απο τις μηχανες των καφετεριων και τα επεξεργαζοντουσαν για να φτιαξουν τον στιγμιαιο.αν και αγαπημενος των ελληνων για καμμια 30ρια χρονια , ειναι ό,τι χειροτερο μπορεις να πιεις. τον εκοψα πριν απο 20 χρονια και ξαναβρηκα τον υπνο μου με τον ελληνικο. θυμαμαι ,οταν επινα φραπε , κοιμομουν τα βραδια και το μυαλο μου δουλευε λες και ημουν ξυπνιος . σκεφτομουν και ακουγα τα παντα καθολη τη διαρκεια της νυχτας με αποτελεσμα να σηκωνομαι κουρασμενος .τον εκοψα και βρηκα την υγεια μου.δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν προβληματα στο στομαχι απο τον φραπε.

OP
OP
leonidas1969

leonidas1969

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
1.026
Πόντοι
201
Κανονικοί καφέδες είναι ο Espresso ο Γαλλικός ή Φίλτρου και ο Ελληνικός που είναι εκχυλίσματα καφέ
Οι instant καφέδες όπως ο φραπέ είναι καθαρά υποπροϊόντα του καφέ και κυρίως χημεία

Spiderw

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Απρ 2022
Κριτικές
14
Like
2.587
Πόντοι
1.196
Ο φραπε φτιαχνεται απο καφε που προερχεται απο τα υπολειμματα των υπολοιπων .φιλος που ασχολουνταν ερασιτεχνικα αλλά με πολυ περισσοτερη θερμη απο τους "μπαριστες " με τους καφεδες μου ειχε πει οτι οι εταιριες μαζευαν τα κατακαθια απο τις μηχανες των καφετεριων και τα επεξεργαζοντουσαν για να φτιαξουν τον στιγμιαιο.αν και αγαπημενος των ελληνων για καμμια 30ρια χρονια , ειναι ό,τι χειροτερο μπορεις να πιεις. τον εκοψα πριν απο 20 χρονια και ξαναβρηκα τον υπνο μου με τον ελληνικο. θυμαμαι ,οταν επινα φραπε , κοιμομουν τα βραδια και το μυαλο μου δουλευε λες και ημουν ξυπνιος . σκεφτομουν και ακουγα τα παντα καθολη τη διαρκεια της νυχτας με αποτελεσμα να σηκωνομαι κουρασμενος .τον εκοψα και βρηκα την υγεια μου.δεν ειναι λιγοι αυτοι που εχουν προβληματα στο στομαχι απο τον φραπε.
Δεν τα ξερω αυτα που λες για τον φραπε....δεν εχω λογο ομως να διαφωνησω....ευχαριστω για τις πληροφοριες...
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι αυτο που λες για τον υπνο.....
Το βλεπω και στον εαυτο μου....κοιμαμαι και λες οτι το μυαλο μου δουλευει.....σκεφτομαι διαφορα.....προβληματα....πως θα τα λυσω.....κ.τ.λ και οντως σηκωνομαι κουρασμενος.....και ψαχνω να βρω το λογο που δεν ξεκουραζομαι....
Για τις σκεψεις στη δειαρκεια του υπνου λεω οκ το μυαλο με τοσα θεματα να δειαχειριστης .....κ.τ.λ.
Αλλα το οτι δεν ξυπναω ξεκουραστος.....????,?
Εισαι ο μονος που ακουω αυτο το πραγμα και ευχαριστω.....
Απι σημερα σταματαω το φραπε να δω μπας και κοιμηθω σαν ανθρωπος..

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.237
Πόντοι
3.846
Ο φραπέ σε μικρές δόσεις δεν κάνει τόσο κακό. Εγώ πίνω έναν το πρωί (σε διάστημα 2 ώρες) και έτσι δε χρειάζομαι άλλη καφεϊνη για όλη τη μέρα. Ήταν μια λύση για να ελαττώσω την καφεϊνη. Αν πιω δεύτερο καφέ θα είναι ελληνικός ή εσπρέσο φρέντο.

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.742
Πόντοι
11.956
Τρύπες έχουν και οι γυναίκες αλλά δεν έπαθαν κάτι χαχαχα

• Χαχα

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.246
Πόντοι
10.336
o nescafe frape ατελειωτη ευχαριστηση σαν κρυος φραπες ειναι αθλιος γευστικα, μονο τιποτα πολυ oldschool ξεχασμενοι συνεχιζουν και τον πινουν. Σαν ζεστος νεσκαφε ομως, αν φτιαχτει σωστα με χτυπημα κουταλι, εχει πολυ ανωτερη γευση, σιγουρα καλυτερη απο αντιστοιχο συμβατικο γαλλικο. Αλλα γενικα ο στιγμιαιος βολευει μονο οταν βιαζεσαι και θες καφεινη οπωσδηποτε, αλλιως ειναι για πεταμα.

Εγω τελευταια παιζω μπαλα με americano εσπρεσσο, ζεστο ή κρυο. Για καθε δοση εσπρεσσο αφηνεις την μηχανη να τρεξει αλλες 2-3 δοσεις νερο (αναλογα ποσο βαρυ τον θες). Το αποτελεσμα ειναι ουσιαστικα ενας γαλλικος καφες σε ογκο (κουπα) και υφη, με γευση εσπρεσσο. Απλα τωρα που ειναι καλοκαιρι αντικαθιστω το ενα μερος νερου με παγακια, νερομενος εσπρεσσο δηλαδη. Ζαχαρη εχω να βαλω στον καφε ισως και δεκαετια, απο τοτε που ξεκινησα να αγοραζω φρεσκοκομμενο καφε (ή κοκκους και τους κοβω εγω αν δεν βαριεμαι), καταλαβα οτι η ζαχαρη απλα διορθωνει/κρυβει την γευση στον κακο γευστικα καφε. Νταξει ειμαι και λιγο πρεζακιας και μου αρεσει η πικρα ετσι κι αλλιως, ναρκωτικο ειναι και η καφεινη αλλωστε.

Κατα τα αλλα θα επιμεινω οπως προειπα, σε πολλους καφεδες, αφηνεις λιγα ml ουισκι, μονο για το αρωμα. Δεν μεθας, ενα τσακ για το microdosing και τη γευση. Οποιος γουσταρει το ουισκι και δεν το εχει δοκιμασει ας το κανει. Και οποιος εχει σκοπο να το παρακανει, ας δει αυτην την ταινια :2funny:

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.742
Πόντοι
11.956
o nescafe frape σαν κρυος φραπες ειναι αθλιος γευστικα, μονο τιποτα πολυ oldschool ξεχασμενοι συνεχιζουν και τον πινουν. Σαν ζεστος νεσκαφε ομως, αν φτιαχτει σωστα με χτυπημα κουταλι, εχει πολυ ανωτερη γευση, σιγουρα καλυτερη απο αντιστοιχο συμβατικο γαλλικο. Αλλα γενικα ο στιγμιαιος βολευει μονο οταν βιαζεσαι και θες καφεινη οπωσδηποτε, αλλιως ειναι για πεταμα.

Εγω τελευταια παιζω μπαλα με americano εσπρεσσο, ζεστο ή κρυο. Για καθε δοση εσπρεσσο αφηνεις την μηχανη να τρεξει αλλες 2-3 δοσεις νερο (αναλογα ποσο βαρυ τον θες). Το αποτελεσμα ειναι ουσιαστικα ενας γαλλικος καφες σε ογκο (κουπα) και υφη, με γευση εσπρεσσο. Απλα τωρα που ειναι καλοκαιρι αντικαθιστω το ενα μερος νερου με παγακια, νερομενος εσπρεσσο δηλαδη. Ζαχαρη εχω να βαλω στον καφε ισως και δεκαετια, απο τοτε που ξεκινησα να αγοραζω φρεσκοκομμενο καφε (ή κοκκους και τους κοβω εγω αν δεν βαριεμαι), καταλαβα οτι η ζαχαρη απλα διορθωνει/κρυβει την γευση στον κακο γευστικα καφε. Νταξει ειμαι και λιγο πρεζακιας και μου αρεσει η πικρα ετσι κι αλλιως, ναρκωτικο ειναι και η καφεινη αλλωστε.

Κατα τα αλλα θα επιμεινω οπως προειπα, σε πολλους καφεδες, αφηνεις λιγα ml ουισκι, μονο για το αρωμα. Δεν μεθας, ενα τσακ για το microdosing και τη γευση. Οποιος γουσταρει το ουισκι και δεν το εχει δοκιμασει ας το κανει. Και οποιος εχει σκοπο να το παρακανει, ας δει αυτην την ταινια :2funny:
Ωχωχωχ εγώ μόνο φραπέ πίνω χειμώνα καλοκαίρι....

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.246
Πόντοι
10.336

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.783
Πόντοι
1.756
Ο φραπέ σε μικρές δόσεις δεν κάνει τόσο κακό. Εγώ πίνω έναν το πρωί (σε διάστημα 2 ώρες) και έτσι δε χρειάζομαι άλλη καφεϊνη για όλη τη μέρα. Ήταν μια λύση για να ελαττώσω την καφεϊνη. Αν πιω δεύτερο καφέ θα είναι ελληνικός ή εσπρέσο φρέντο.
Εναν φραπε το πρωι κ εγω,κ μετα τιποτα.......αλλα ποτέ μετα τις 1 το μεσημερι.....καλα αν πιω φραπε μετα τις 5-6 δεν κοιμαμαι το βραδυ...

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.059
Πόντοι
9.297
Αν πίνεις πέντε ελληνικούς την μέρα πάλι θα έχεις κάποιας μορφής προβλήματα...η υπερβολή γενικά βλάπτει.

Εναν φραπε το πρωι κ εγω,κ μετα τιποτα.......αλλα ποτέ μετα τις 1 το μεσημερι.....καλα αν πιω φραπε μετα τις 5-6 δεν κοιμαμαι το βραδυ...
Έχω πιει ελληνικό στις 8 το βράδυ και κοιμήθηκα καλά.Απλα ήθελα μια τόνωση ώστε να μην κοιμηθώ πολύ νωρίς...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom