Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Μπορεί με το All Inclusive να τα βρίσκουν όλα, αλλά πίστεψε με, στο βωμό της χαμηλής τιμής , είναι ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
John, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.
Στην οικογένειά μου, έχουμε και πολλά αλλοδαπά μέλη.
Επειδή μιλάμε μεταξύ μας κυρίως σε άλλη γλώσσα από την ελληνική, όπου έχουμε βρεθεί για διακοπές φαγητό κλπ, είναι απίστευτα τα σχόλια που ακούει κανείς από τους διάφορους κάφρους που αποτελούν την τουριστική μας βιομηχανία. Όταν βέβαια τους απαντήσεις στα ελληνικά, τρομοκρατούνται και αναδιπλώνονται απίστευτα δουλικά προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τα σχόλια δεν ενοχλούν πλέον (αδιαφορώ όταν κάποιοι ξυπόλητοι βρωμήλοι χαρακτηρίζουν τους ξένους γύφτους...)....πλέον τα έχω συνηθίσει.
Αυτό που έχει τρομερό γέλιο όμως (γελάω, γιατί δεν το βιώνω πια), είναι να ακούς ότι σου σερβίρουν το προχθεσινό παστίτσιο, τον χθεσινό γύρο, το ληγμένο γάλα ή σου δίνουν το δωμάτιο με το χαλασμένο ψυγείο (έλα μωρέ...μέχρι να το καταλάβει θα έιναι αργά και δεν θα μπορεί να αλλάξει ξενοδοχείο), ή το aircon με την χαμηλή απόδοση και άλλα απίστευτα, που τα ακούς μόνο όταν πιστέυουν ότι δεν καταλαβαίνεις ελληνικά. Εκτός από κάφροι είναι και ηλίθιοι....γιατί ειλικρινά, εμφανισιακά είμαι "ελληνάρας", απλά γυναίκα κλπ δείχνουν μη-έλληνες.
Πλέον έχω αποφασίσει και επισκέπτομαι κατά κανόνα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αγοράζω ακριβά πακέτα (villas or similar με ιδιωτική πισίνα κλπ), περνάω καταπληκτικά, είμαι παλιός και καλός πελάτης σε δύο τουλάχιστον μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων στην Ελλάδα (για να καλύψω και γεωγραφικά τiς ανάγκες μου), έχω δώρα, upgrades, bebefits από Points Κλπ κλπ.
Όταν υπάρχει πρόβλημα, συνήθως το λύνω έυκολα κατόπιν συζήτησεως με τον hotel manager, και μπορώ να σου πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα επιλογές μου.
Δεν λυπάμαι καθόλου που οι τριγύρω επιχειρήσεις χάνουν τα λεφτά μου, απλά γιατί πιστεύω ότι δεν τα αξίζουν. Και τουλάχιστον με βάση τις δικές μου εμπειρίες, η ποιότητα που μέχρι στιγμής έχω αγοράσει σε all-inclusive πακέτα, δεν είναι καθόλου χαμηλή, απεναντίας, είναι κατά πολυ υψηλότερη και αξιόπιστη συγκριτικά με αυτά που προσφέρουν διάφοροι εποχιακοί τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αγαπημένη μου βόλτα στα νησιά με νοικιασμένο σκάφος, εμπειρία που θεωρώ μοναδική και την προτεινω σε όλους όσους δεν το έχουν ζήσει. Είναι κάτι, που πραγματικά σε πολύ λίγες χώρες μπορείς να το βιώσεις όπως στην Ελλάδα.