Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 223K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

• Rock

Ψήφοι: 13 15,7%
  • Punk

Ψήφοι: 10 12,0%
  • Heavy metal

Ψήφοι: 5 6,0%
  • Ska - Reggae

• Jazz

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Blues

Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

• Ρεμπετικα

• Κλασικη μουσικη

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Δημοτικα

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

Ψήφοι: 9 10,8%
  • Β. Τερλεγκα

Ψήφοι: 8 9,6%
  • Αλλο

• Βυζαντινη μουσικη

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Dance- Electronica

• street-punk Oi

• Disco

• Δεν ξερω δεν απαντω

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Επισκέπτης
Υπομονη μαγκες και ερχεται η συνεχεια.
Απλα εχω ξεσκιστει στη δουλεια και στο διαβασμα + οτι κατεβηκα και τον Αυγουστο Ελλαδα για διακοπες.

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
70.234
Πόντοι
12.056
Νομιζω ενα απαξιωτικο κρεπιε στο στομα της μεσα στο αγροτικο ειναι καλυτερη λυση  :rockon: :rockon:

Επισκέπτης

-Τρελαθηκες μωρη, της είπα. Δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις από εμενα αυτά τα λεφτά.
-Εσυ μου ειπες να φυγουμε μαζι. Αλλα επειδη μου αρεσεις, αντε δωσμου 100 και ειμαστε ΟΚ.

Κανονικα θα επρεπε να την πετάξω εξω από το Nissan και να της πω πως με 100 ευρώ γαμαει καποιος μοντελα. Ακου 100 ευρω και θα την τάιζα και θα πληρωνα και το ξενοδοχειο, συν τα ποτα που την ειχα κερασει συν το πετρελαιο που θα εκαιγα να την πάω στην πολη.  Αλλά δεν ηθελα να την προσβαλω και της εξήγησα οσο ευγενικα μπορουσα, ότι ειχα καυλες και αυτή ηταν μια ομορφη γυναικα στη μεση του πουθενά. Της ειπα επισης ότι θα μπορουσα να την παρατησω εκει στην ερημια να παρει ταξι ή θα μπορουσα να τη βιασω και μετα να την παρατησω.  Αλλα επειδη ειμαι καλος ανθρωπος και σκοπευω να την ξανα δω, θα την παω ως την πόλη και τα αφηνω όλα πανω της. Τελειωνοντας της ειπα ότι ειχα και 30 ευρω μαζι μου. Στο χερι της ήταν να τα κερδισει.
Ξεκινήσαμε για την πολη.  Τα πρωτα λεπτα της διαδρομης δεν μιλουσαμε. Καποια στιγμη είπε :
-Mονο 30 ευρω εχεις ?
-Ναι. Αυριο όμως θα εχω περισσότερα μαζι μου.
-Θα ξανα ερθεις αυριο ?
-Κάθε μέρα θα ερχομαι. Ηταν να μη σε γνωρισω.
-Ειμαι καλή κοπελα εγω. Και ομορφη. Δεν ειμαι όμορφη ?
-Εισαι μουναρα.

Κι αρχισε ένα μονολογο. Ελεγε ότι δεν είναι πουτανα και πάει με καποιον μονο αν της αρεσει, ότι δεν εχει σχεση με τη νύχτα και πως αν εβρισκε μια καλη δουλεια θα παρατούσε το bar.

-Τις γνωρισες τις άλλες που δουλευαν στη Λέτα, ε, τις γνώρισες ετσι ?
-Ναι τις γνωρισα.
-Εχω καμια σχεση εγώ με αυτές ? Ε, καμια σχεση. Αυτές ησαν πουτανες, εγω είμαι ανθρωπος. Πεσμου εχω εγω καμία σχεση με αυτές ?
-Όχι εσύ είσαι καλη.
-Αυτά να τα πεις στους μαλάκες που ερχονται στο μαγαζί και θελουν να με γαμησουν με 2-3 ποτα. Παλιομαλάκες. Και μπλα, μπλα μπλα…….
Οσο αυτή μιλουσε εγω οδηγουσα και της χαιδευα τα μπούτια. Πλησιαζαμε στην πολη. Αυτή συνεχιζε να μιλαει, εγω ειχα χώσει το δεξι μου χερι ανάμεσα στα μπουτια της και χαιδευα το μουνι της. Ειχα καταλάβει ότι κατι δεν πάει καλα με αυτή. Ειχε την τρελα της.

-Υπαρχει ένα σαντουιτσαδικο που διανυκτερευει, παμε να μου παρεις κάτι να φαω. Πουλαει και κρασί χυμα. Παρε ένα μπουκαλι και παμε στη θαλασα να το πιουμε και να μιλησουμε.
-Μονο να μιλησουμε ?
-Ε, με 30 ευρώ που εχεις τι περιμενεις.
-Δεν εχω ορεξη να πιω άλλο. Λεω να σε αφησω και να γυρίσω στο χωριο μου.
-Όχι κανε ότι σου λεω, ειπε και μου εδωσε ένα φιλί.
Φτασαμε στο ταχυφαγειο που διανυκτέρευε, πηρε ένα σάντουιτς, ένα μπουκαλι κρασι και κατεβήκαμε στην παραλια. Ερημια τελειως. Εφαγε το σαντουιτς στα γρήγορα και ήπιε μερικες γουλιες κρασί.

-Και τωρα τι κανουμε, ρωτησα.
-Τι θελεις να κανουμε πονηρουλη ?
-Να σε γαμησω.
-Χαχαχαχαχα. Εγω λεω να κανουμε ένα τσιγάρο, εχεις ?
Της εδωσα τσιγαρο, έπιασα το χερι της και το εβαλα πάνω στον πουτσο μου.

-Καλα αυτος δεν κοιμάται ποτε, χαχαχαχα.
Ανοιξε το φερμουαρ, τον έπιασε και τον εβγαλε εξω. Ανασηκωθηκα, κατεβασα, παντελονι και σλιπ κι αρχισε να μου τον παίζει με το αριστερο της χερι. Πεταξε το τσιγαρο εξω και πηρε στο στόμα της το “πούρο”. Εκανε καλη πίπα η ρουφιανα. Οσο μου επερνε τσιμπουκι εγώ ειχα χώσει το χερι μου στη μουναρα της.  Σε 5-6 λεπτα αδειαζα τα χυσια μου στο στόμα της. Ανοιξε την πορτα και τα εφτυσε. Μετα πηρε το μπουκάλι το κρασι και ξεπλυνε το στομα της.  Ηπιε και μια γουλια κρασι. Μου πρόσφερε κι εμενα, αλλα σιχαινόμουν να πιω. Αλλά ήπια για να μην την προσβαλω. 

Επισκέπτης

Καθομασταν μέσα στο αγροτικο καπνιζαμε και πιναμε κρασι χωρίς να μιλαμε. Εχω ειχα ακόμα κετεβασμενα παντελονι και σλιπ και τον πουτσο εξω. Σκεφτομουν πως θα γυρισω στο χωριο. Τελείωσε το τσιγαρο της, με αγκάλιασε κι αρχισε να με φιλα στο στόμα ενώ ταυτοχρονα μου επαιζε τον πούτσο.  Αρχισα να  χουφτώνω τις βυζαρες της, να της χαιδευω τα μπουτια. Της εβγαλα το βρακι και της εβαλα δάχτυλο. Ηταν καυλωμενη και μουσκεμα.
Ο πουτσος μου όμως δεν ελεγε να σηκωθει. Εσκυψε και τον πηρε στο στόμα. Ματαια. Το παλεψε κανα 5 λεπτο αλλα δεν…… Εδειξε να απογοητεύεται.
Εβγαλε την μπλούζα της και το σουτιεν. Μετα σηκωσε τη φούστα της
Ηθελε να γαμηθεί, αλλα εγω σκεφτομουν την επιστροφή. Εβαλα ένα δαχτυλο στο μουνι της και μετα δυο. Με παρακαλεσε να γλυψω τα βυζιά της. Δεν ειχα ορεξη και της χαιδεψα τη ρογα.

-Σφιξε μου τα βυζια, φωναξε καθώς ειχα χωσει 3 δάχτυλα στο μουνι της.
Την εφερα κοντα μου, περασα το δεξί μου χερι από τον ώμο της και της έσφιγγα τα βυζια ενώ με το αριστερο χέρι γαμουσα το μουνί της. Αυτό για κανα δεκάλεπτο. Η μουνάρα της ειχε ανοιξει από την καυλα που θα μπορουσα να ειχα χωσει ολο τη μπουνιά μου μεσα μεχρι το καρπό.  Εσκουζε σαν γουρούνι που το σφάζουν.
Αφου εχυσε αποφασισαμε να το διαλυσουμε. Την πηγα ως το σπίτι της και ξεκινησα για την επιστροφη.  Με αποχαιρέτησε με ένα φιλι και ανανεωσαμε το ραντεβού μας για την επομενη μερα. Δεν την ξανα ειδα ποτέ.
Εφτασα στο χωριο, παρκαρα το αμαξι εκανα ένα τσιγαρο και πήγα για ύπνο. Δεν ηθελα να ξυπνησω τη Σοφία και δεν ανεβηκα στο πανω σπιτι. Μπηκα σιγα στο σπιτι της μάνας μου κι επεσα κατευθειαν στο κρεβατι………

Επισκέπτης
Την επομενη μερα ξυπνησα αργά το μεσημερι. Εκανα μπανιο εφτιαξα καφέ και ανεβηκα στο πάνω σπιτι. Η Σοφία δεν ηταν εκει. Ηπια τον καφε και κατεβηκα στην πλατεια του χωριου. Τη βρηκα στο καφενειο να πινει καφε παρέα με έναν μπαρμπα και δυο Αλβανούς. Η Σοφία μιλουσε αγγλικά και ο πιτσιρικας Αλβανός μεταφραζε στους αλλους δυο.
Εχει γουστο σκεφτηκα, να μου την “κανει” με καναν Αλβανο. Τι μαλακίες σκεφτομαι ? Η Σοφία δεν είναι τετοιος ανθρωπος. Είναι σοβαρη. Εγω ειμαι ο μαλακας. Πηρα μια μπύρα κι εκατσα μαζι τους. Οι Αλβανοί εκαναν να φύγουν.

-Καθηστε γιατι φευγετε, τους είπα.
-Ε, να σας αφησουμε να πείτε τα δικα σας
-Καθηστε δεν εχουμε κάτι μυστικο να πουμε.
Η Σοφια με ρωτησε τι ωρα γυρισα χτες. Της ειπα πολύ αργά και δεν ηθελα να την ξυπνησω για αυτό και κοιμηθηκα κατω. Μου εδωσε ένα φιλί και παρήγγειλε ένα ποτιρι κρασι. Δεν αισθανομουν καλα μετα από οσα ειχα κανει με την Αλβανίδα. Ηπια τη μπύρα σχεδον μονορούφι και πηρα ακομα μια.  Και μετα άλλη μια.  Οι Αλβανοι εφυγαν αλλα στην παρέα πρπστεθηκε ο φιλος μου ο Tακης που ειχε γυρισει από τα προβατα. Πιασαν την κουβεντα με το γερο για τις επιδοτήσεις, για τα μπλοκα των αγροτων που ησαν σε εξελιξη εκεινη την εποχή και φυσικα για τον καιρο. Εφυγα να παω σπιτι να ανεβασω ξυλα για το τζακι πριν σκοτεινιασει. Στη διαδρομή συναντησα και τον ξάδερφο. Κανονισαμε να βρεθουμε αργοτερα στο καφενειο –ψησταρια οπου ειχα αφησει τη Σοφία. Και ως συνηθως του ειπα να εχει και λίγη φούντα μαζι του.

Κουβαλησα ξυλα στο τζακι και κατεβηκα να δω λιγο τη μάνα μου. Η οποια αρχισε τα παραπονα και τις νουθεσιες. Παραπονιοταν ότι δεν με βλεπει, ότι παλι τζαμπα μαγειρεψε και ολο εξω τρώμε, ότι πινω πολύ, πως περναω στη Γερμανία, τι σκοπό εχω με τη Σοφια κι αν το παμε στα σοβαρα. Την καθησύχασα ότι ειμαι καλα στη Γερμανία, της ειπα πως το βραδυ θα φαμε μαζι και όσο για τη Σοφια….  ο καιρος θα δειξει.

-Περναν τα χρόνια, τι περιμενεις ? Αντε να δω κι εγω κανα εγγονι κι από σενα. Ειδες ο άλλος (ο αδελφός μου) εχει την οικεγενεια του, τη δουλεια του. Εσυ ? Εσύ τα παρατησες όλα και πηγες στη Γερμανια. Γυρνας με τη μια και με την άλλη, πινεις και προκοπή δεν κανεις.
Ο αδελφός μου. Ημουν τοσες μερες εδώ κι ένα τηλεφωνο δεν τον ειχα παρει. Να του πω ότι ειμαι στην Ελλάδα, στο χωριο. Πρεπει να ειχαμε να μιλησουμε 8-9 μήνες. Τον ειχα παρει από το Βερολίνο, περισσότερο να μαθω τι κανουν τα ανηψια μου. Καθησυχασα τη μάνα μου ότι όλα θα πανε καλα και να μην ανησυχει για μενα και πηγα να παρω τηλεφωνο τον αδερφο μου.  Αφου ειπαμε τα τυπικα, ρωτησα τι κανουν η γυναικα του και τα ανίψια μου, ο αδερφος αφου με διαβεβαιωσε ότι ολοι τους είναι καλα με ρώτησε τι σκεφτομαι να κανω με το Nissan. Του απαντησα τιποτα κι αρχισε να μου λεει γιατι δεν το δινω σε αυτόν και το εχω και σαπίζει στο χωριο κτλ. κτλ... Τον χαιρέτησα, εδωσα και τα χαιρετίσματα και τα φιλιά μου στη νυφη και τα ανίψια μου εκλεισα το τηλεφωνο και πήγα να συνεχισω να πινω μπυρες στο καφενείο.

H Σοφία μου είπε ότι θα εκανε μια βολτα στο χωριο να παρει αέρα και θα ξανα γυριζε στο καφενειο.  Εγω πήγα με τον ξαδερφο να πιουμε ένα μπαφο. Γυρισαμε στο καφενείο και πηρα μια μπυρα. Στο κινητο μου ηρθε ένα μηνυμα από τον αδελφό μου << σκεψου αυτά που σου ειπα>>. Το διεγραψα αμεσως.
Με τον αδελφό μου ζησαμε ολα τα χρόνια προσπερνωντας ο ενας τον άλλο. Αυτός ηταν το “καλό” παιδι κι εγω το ρεμάλι. Νομίζω ότι είναι πολύ αργα να τα βρουμε.
Η παρεα στο καφενειο μεγάλωνε. Η Σοφία επεστρεψε από τη βολτα της. Ειχε σκοτεινιάσει για τα καλα και ομίχλη σκεπαζε σιγα- σιγα το χωριό. Παραγγέλλαμε μπυρες και μεζεδες. Αγκάλιασα τη Σοφια και τη ρωτησα αν περναει καλά. Μου ειπε ότι ηταν ευτυχισμενη μαζι μου.  Ρουφηξα τη μπυρα μου και ειπα στον ξαδερφο να ετοιμασει άλλο ένα μπάφο.  Ειχα ξεχασει την Αλβανίδα, τον αδελφό μου και τη σκατόγρια που με περιμενε στο Βερολίνο. Ημουν απλως καλά.

Επισκέπτης
Και για σήμερα τελειωνουμε με ενα τραγουδι απο N.M.A.

Το βλεμμα του Justin Sullivan ολα τα λεφτά.

The Kraang

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2016
Κριτικές
11
Like
392
Πόντοι
306
Ωραίος Παραλίμνιε,περιμένουμε συνέχεια!Ελπίζω να μην σου έκανε καμιά κουτσουκέλα η Σοφία με τουσ Αλβανούς!

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786
αντί για 200 ευρώ,
η καυμένη η αλβανίδα έφαγε ένα σάντουιτσ και ήπιε λίγο κρασί,
και δεν γαμήθηκε, μόνο πίπα πήρε και έμεινε παραπονεμένη.

Επισκέπτης
Είχε νυχτωσει για τα καλα όταν αποφασισαμε με τη Σοφία να παμε προς το σπίτι. Το καφενειο ειχε αρχισει να γεμιζει και η ατμοσφαιρα από τα τσιγάρα ηταν αποπνικτικη ακόμα και για καποιον που καπνιζει. Αρε αθάνατο χωριο, αρε πατριωτες με τις φωνες σας. Σας αγαπαω και  πάντα θα μου λείπετε.
Η ομίχλη ειχε σκεπασει σχεδον ολο το χωριο και την πλαγια του βουνού. Φτασαμε σπιτι. Εγω ανεβηκα επανω για να αναψω το τζακι. Η Σοφια περιμενε κάτω με τη μάνα μου.
Φαγαμε και οι τρεις μαζι, η Σοφια επλυνε τα πιάτα κι εγω κατεβηκα στο υπογειο να πιασω κρασι. Ανεβηκαμε στο πάνω σπιτι, εριξα ακόμα δυο κουτσουρα στο τζάκι ενώ η Σοφία εψαχνε τους δισκους μου για να βάλει μουσικη.  Bρηκε ένα δισκο τωνThin White Rope και τον εβαλε στο πικάπ. Κάτσαμε καταχαμα μπροστα στο τζάκι. πιναμε το κρασι μας και φιλομαστε. Τη ρωτησα αν θα μπορούσε να ζησει εδώ, στο χωριο για παντα. Μου απαντησε όταν παρουμε τη συνταξη ναι θα μπορουσαμε να ερθουμε στο χωριό και να ζησουμε εδώ. Αλλα ως τοτε εχουμε καιρό……..

Σου αρεσουν τα ποδια μου, με ρωτησε ξαφνικα.
-Μου αρεσουν όλα σε σενα.
-Δεν είναι αδυνατα ?
-Όχι. Εισαι ομορφη.
-Θα με αγαπάς για καιρο ακομα ?
Δεν απαντησα. Δεν ηξερα την απαντηση και δεν ηθελα να της πω ψέματα. Βγηκα στο μπαλκόνι  άναψα τσιγάρο και κοιτουσα την ομιχλη και οσα από  τα φωτα διακρινονταν από το διπλανό χωριο στους προποδες του απεναντι βουνου. 
Μου ηρθε στο μυαλό η φραση που εβλεπα συχνα στο Βερολίνο : Βerlin ist  wunderbar.  Αρχιδια είναι. Εχει βουνα , ομιχλη ? Μηπως εχει θαλλασα ?  Ουτε καφενειο-ψησταρια σαν του Λάμπη εχει.  Πεταξα το τσιγαρο ρουφιξα καμποσο οξυγονο και μπήκα παλι στο σπιτι γιατι με είχε κοψει το κρυο.

Eβαλα κρασί στο ποτήρι μου κι αραξα δίπλα της. Αρχισαμε μια συζητηση  για την πολιτική κατασταση στην Ελλάδα, τη Γερμάνια και την Ευρώπη.  Η Σοφία ανησυχούσε για την άνοδο της ακρο-δεξιας στην Ευρωπη γενικά. Εγώ ανησυχουσα, αν θα εχω δουλεια και τι και που, ώστε να πληρωνω τα χρεη μου και να στελνω κανα ψιλο στη μάνα μου να μην της λειπει τίποτα. Όχι ότι της ελειπε δηλαδή. Μια χαρά ηταν στο χωριο.
Την ξανάκουσα να λέει ότι στις μερες που βρισκεται εδώ, δεν καταλαβε κριση, ουτε φτώχια. Αντιθετως ειδε χαρουμενους ανθρώπους.

-Ποιους είδες Σοφία, τη ρωτησα με εντονο υφος.  Αυτούς εδώ στο χωριο ? Αυτοι είναι καλα. Τα εχουν όλα εδώ. Ισως μερικοι να χρωστανε κανα δανειο, αλλα σε γενικες γραμμες είναι καλα. Θελεις  πράγματι να γνωρισεις  ανθρώπους που τα εχουν χάσει όλα ή σχεδον τα εχουν χασει ? 
-Δεν ξερω ? Αλλά δεν μου αρεσεις όταν εχεις νευρα.
Σιωπη......

-Τι θελεις να κάνουμε αυριο ?
-Να παμε να μου δειξεις τη λίμνη που βουτηξε τον Αχιλλέα η μανα του.
-Είναι καπως μακριά.  Και πρεπει να περπατησουμε αρκετα.
-Στο Βερολίνο μου ελεγες ότι θα εβλεπα τις Μυκήνες, την αρχαια Ολυμπια, αυτή τη λιμνη και την Ακρόπολη. Τιποτα δεν εχω δει.

Κι ετσι την επομενη μέρα πηραμε το Nissan και φυγαμε για Επίδαυρο, Ναυπλιο και Μυκηνες.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786
βαρβάτα εισιτήρια στις μυκήνες και στην επίδαυρο  >:( >:(

papazits

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2009
Κριτικές
6
Like
155
Πόντοι
16
Είχε νυχτωσει για τα καλα όταν αποφασισαμε με τη Σοφία να παμε προς το σπίτι. Το καφενειο ειχε αρχισει να γεμιζει και η ατμοσφαιρα από τα τσιγάρα ηταν αποπνικτικη ακόμα και για καποιον που καπνιζει. Αρε αθάνατο χωριο, αρε πατριωτες με τις φωνες σας. Σας αγαπαω και  πάντα θα μου λείπετε.
Η ομίχλη ειχε σκεπασει σχεδον ολο το χωριο και την πλαγια του βουνού. Φτασαμε σπιτι. Εγω ανεβηκα επανω για να αναψω το τζακι. Η Σοφια περιμενε κάτω με τη μάνα μου.
Φαγαμε και οι τρεις μαζι, η Σοφια επλυνε τα πιάτα κι εγω κατεβηκα στο υπογειο να πιασω κρασι. Ανεβηκαμε στο πάνω σπιτι, εριξα ακόμα δυο κουτσουρα στο τζάκι ενώ η Σοφία εψαχνε τους δισκους μου για να βάλει μουσικη.  Bρηκε ένα δισκο τωνThin White Rope και τον εβαλε στο πικάπ. Κάτσαμε καταχαμα μπροστα στο τζάκι. πιναμε το κρασι μας και φιλομαστε. Τη ρωτησα αν θα μπορούσε να ζησει εδώ, στο χωριο για παντα. Μου απαντησε όταν παρουμε τη συνταξη ναι θα μπορουσαμε να ερθουμε στο χωριό και να ζησουμε εδώ. Αλλα ως τοτε εχουμε καιρό……..

Σου αρεσουν τα ποδια μου, με ρωτησε ξαφνικα.
-Μου αρεσουν όλα σε σενα.
-Δεν είναι αδυνατα ?
-Όχι. Εισαι ομορφη.
-Θα με αγαπάς για καιρο ακομα ?
Δεν απαντησα. Δεν ηξερα την απαντηση και δεν ηθελα να της πω ψέματα. Βγηκα στο μπαλκόνι  άναψα τσιγάρο και κοιτουσα την ομιχλη και οσα από  τα φωτα διακρινονταν από το διπλανό χωριο στους προποδες του απεναντι βουνου. 
Μου ηρθε στο μυαλό η φραση που εβλεπα συχνα στο Βερολίνο : Βerlin ist  wunderbar.  Αρχιδια είναι. Εχει βουνα , ομιχλη ? Μηπως εχει θαλλασα ?  Ουτε καφενειο-ψησταρια σαν του Λάμπη εχει.  Πεταξα το τσιγαρο ρουφιξα καμποσο οξυγονο και μπήκα παλι στο σπιτι γιατι με είχε κοψει το κρυο.

Eβαλα κρασί στο ποτήρι μου κι αραξα δίπλα της. Αρχισαμε μια συζητηση  για την πολιτική κατασταση στην Ελλάδα, τη Γερμάνια και την Ευρώπη.  Η Σοφία ανησυχούσε για την άνοδο της ακρο-δεξιας στην Ευρωπη γενικά. Εγώ ανησυχουσα, αν θα εχω δουλεια και τι και που, ώστε να πληρωνω τα χρεη μου και να στελνω κανα ψιλο στη μάνα μου να μην της λειπει τίποτα. Όχι ότι της ελειπε δηλαδή. Μια χαρά ηταν στο χωριο.
Την ξανάκουσα να λέει ότι στις μερες που βρισκεται εδώ, δεν καταλαβε κριση, ουτε φτώχια. Αντιθετως ειδε χαρουμενους ανθρώπους.

-Ποιους είδες Σοφία, τη ρωτησα με εντονο υφος.  Αυτούς εδώ στο χωριο ? Αυτοι είναι καλα. Τα εχουν όλα εδώ. Ισως μερικοι να χρωστανε κανα δανειο, αλλα σε γενικες γραμμες είναι καλα. Θελεις  πράγματι να γνωρισεις  ανθρώπους που τα εχουν χάσει όλα ή σχεδον τα εχουν χασει ? 
-Δεν ξερω ? Αλλά δεν μου αρεσεις όταν εχεις νευρα.
Σιωπη......

-Τι θελεις να κάνουμε αυριο ?
-Να παμε να μου δειξεις τη λίμνη που βουτηξε τον Αχιλλέα η μανα του.
-Είναι καπως μακριά.  Και πρεπει να περπατησουμε αρκετα.
-Στο Βερολίνο μου ελεγες ότι θα εβλεπα τις Μυκήνες, την αρχαια Ολυμπια, αυτή τη λιμνη και την Ακρόπολη. Τιποτα δεν εχω δει.

Κι ετσι την επομενη μέρα πηραμε το Nissan και φυγαμε για Επίδαυρο, Ναυπλιο και Μυκηνες.

papazits

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2009
Κριτικές
6
Like
155
Πόντοι
16
παραλίμνιε εισαι τεράστιος. Ευχαριστώ για την παρέα που μου κανει το αριστουργημα σου εδω και μια εβδομαδα που το διαβαζω. Οσο για τον ηθοποιο ενσαρκωσης ρολου. Ψηφίζω Νινιό !!!

Επισκέπτης
Στην επιστροφή αν και ειμασταν κουρασμενοι από το περπατημα και το ταξιδι, την ειδα να παμε στην πολη που δουλευα να δούμε τους γειτόνους μου. Τους παλιους γειτονους και φιλαρακια μου. Το  “πλακωσα” το αγροτικο στον εθνικό για να  προλαβω να ειμαστε εκει πριν τις 9 το βράδυ που κλεινουν τα μαγαζια. Κατι που δεν αρεσε στη Sοφια.
9 παρα τέταρτο ειχα παρκαρει  διπλα από την οδό που δουλευα 1 χρονο πριν ερθω Γερμανια. Περνουσα από μαγαζί σε μαγαζι και τους καλουσα σε μια ταβερνα ψησταρια  που συνηθως  μαζευομασταν. Πηρα και καποιουςες  τηλέφωνο.  Ολοι το ηξεραν το μαγαζι αλλα σπανια πηγαιναν.  Λογο κρισης ή περιμεναν εμενα να τους/τις μαζεψω- οργανωσω. ?
Τελικα τα κατάφερα και γυρω στις 10 ήμασταν πολυς κοσμος. Καποιοι είχαν φερει μαζι και τις γυναικες ή τις γκομενες τους.  Τα γνωστα, μασες καλες, κρασί, μπυρες και σφηνακια τσίπουρο.  Και κουβεντα, πως περναμε στη Γερμανία, τι κανουμε- με τι ασχολουμαστε αμφοτεροι και φυσικα παράπονα αλλα και μια αισιοδοξία ή να ηταν παραιτηση.  Δεν μπορουσα να καταλάβω.

Πιαστικα από καποιες κουβεντες για χρέη και  ρωτησα καποιους να μου πουν ποσα χρωστανε και που.  Πριν ξεκινήσουν τους ειπα για το δανειο (στεγαστικο) που δεν πλήρωνα και για ενα χρεος στην εφορια που σχεδόν το ειχα ξεχρεωσει στο διαστημα που ημουν στο Βερολίνο.
Ενας –ενας, μια – μια αρχισαν να λενε για χρεη στην εφορία., στον ΟΑΕΕ, στο ΙΚΑ και μερικοι και για δανεια. Τελικα σε μια παρέα 15 ατομων βρεθηκαν μια ξενη και αλλοι 2-3 που δεν ειχαν χρεη.
Αυτό σου δίνει λιγη ελπιδα. Δεν εισαι ο μόνος ισως κατι γινει. Η κι αν δεν γινει τουλαχιστον δεν εισαι μονος, είστε καποιοι που κάτι σαν ενώνει. Σαν μια παρέα πιτσιρικαδων στο διπλανό τραπεζι που συζητουσαν για αν θα πηγαιναν Αθήνα για ένα παιγνιδι του Παναθηναικου.
Δεν είναι καλα τα πραματα, σκεφτομουν, αντε και γυρναω πισω, τι σκατα θα κάνω εδώ  ? Για λιγο χαθηκα στις σκεψεις μου. Σκεφτομουν τη ζωη στο Βερολινο, τη συγκρινα με τη ζωή στο χωριο, προσπαθησα να βαλω σε μια ζυγαρια τα θετικα με τα αρνητικα και να δω που βρισκομουν αλλά δεν ηταν ουτε το κατάλληλο μερος ούτε η κατάλληλη στιγμή.
Καποιος φώναξε : Τι θα γινει ρε θα το φερει αυτή το κρασί ?
Αυτό ηταν ξαναγύρισα στην παρεα. Σημασία εχει να περναμε καλά τα αλλα ας περιμενουν, μου ειπα και πηρα το σχεδόν αδειο ποτηρι μου να πιω την τελευταια γουλια πριν το ξανα γεμισω. 
Αλλωστε δεν είχαν μεινει παρα λιγες μερες ακομα διακοπων............

Επισκέπτης
Και μετά από λιγες μερες βρισκομουν στο Berlin. Ετσι απλα και χωρις να το καταλαβω βρισκομουν εξω από το αεροδρόμιο Schoenefeld, στο κρυο με τη Σοφία, να περιμενουμε το λεωφορείο που θα μας πηγαινε ως εκει που θα περναμε το U bahn. Και μετα ο καθενας το δρομο του. 
Την Ακρόπολη δεν την ειδε η Σοφια. Δεν ειχα ορεξη να ανεβω ως εκει.  Πέρασε όμως καλα. Χαλαρωσε, ξεκουραστηκε.
Φτανοντας σπιτι πεταξα τα πραγματα μου οπου βρήκα και πηρα τηλεφωνο το Νίκο τον Αλβανό.

-Δικε μου ειμαι στο Βερολίνο, τι λες θα πιουμε κανα καφε αυριο να τα πουμε ?
-Ναι ρε φιλε εννοειτε.  Που και πότε ?
-Εσενα που σε βολευει ? Εγω αυριο και μεθαυριο δεν δουλευω.
-Ωραια θα σε παρω αυριο να σου πω.

Την επομενη δωσαμε ραντεβου κατά τις 1 το μεσημερι σε ένα ελληνικο καφενειο στο Schoneberg. Mε ρωτησε πως περασα στην Ελλάδα, τον ρωτησα τι κάνει με τη δουλεια που μου ειχε πει ότι ετοιμαζε.
Aρχισε να μου λεει τα σχεδια του. Ηθελε να ανοιξει ένα εργαστηριο παρασκευης σφολιατοειδων. Τυροπιτες, σπανακοπιτες, μπουγάτσες, κρουασαν και παει λεγοντας. Τα οποια αρχικα σκοπευε να πουλαει χοντρικη στα ελληνικα εστιατορια του Βερολινου και των γυρω περιοχων και αργότερα αν πηγαινε καλα η δουλεια να εκανε κι ένα μαγαζί λιανικής πωλησης σε καποια από της κεντρικες περιοχές της πολης.
Σαν ιδεα μου αρεσε.

-Καλη η ιδεα σου, του ειπα, αλλα χρειαζονται πάνω από 30000 ευρω. Τα εχεις ? Κι εμενα τι με θελεις ? Τι θα κάνω εγώ ?
-Εσενα σε θελω να αναλαβεις τη διανομη. Εχεις διπλωμα επαγγελματικο, μιλας αγγλικά και λιγα γερμανικα κι εχεις και το μπλα-μπλα. Δεν θα σου είναι δυσκολο να τους πειθεις να αγοραζουν.  Μιλαμε ότι θα φτιαχνουμε καλα προιοντα ετσι.  Μα δεν σε θελω μόνο για οδηγό. Σε θέλω και συνεταίρο. Να βαλεις καποια λεφτα και να εχεις μεριδιο από τα κερδη.
-Σαν ποσα λεφτά θελεις να βαλω ?
-Ξερω εγω ? Εσυ τι μπορεις ? 5000, 10000, 12000.
-Που να τα βρω ρε μαλάκα αυτά τα λεφτα ? Και πες ότι τα βρισκω, εσυ εχεις τα υπολοιπα ?
-Όχι αμεσα, αλλα μπορω να τα βρω. Θυμάσαι τον Μαροκινο και τον Βουλγαρο που ειχαμε συναντηθει στο  Kreuzberg ?
-Κατι θυμαμαι.
-Ε, με αυτους ετοιμαζω μια δουλεια, δεν μπορώ να σου πω τι ακριβως  αν παει καλα μεχρι το καλοκαιρι θα εχω τα λεφτά.
-Τι δουλεια είναι παλι αυτή ?
-Σου ειπα πως δεν μπορω να σου πω, αλλα εχε μου εμπιστοσυνη.
-Μαλακιες φιλε. Εγω χρειαζομαι κατι χειροπιαστο, κατι σιγουρο. Ασε που δεν εχω τα λεφτα που θελεις να επενδυσω.

Ηπια την τελευταία γουλια από τον καφέ μου, χαιρετησα το Νίκο κι εφυγα για το σπιτι. Στη διαδρομη εφαγα ένα ντονερ και σταμάτησα να πιω δυο μπυρες σε μια μπυραρια. Όπως καθομουν στο μπαρ ρουφοντας αργα την μπυρα μου και καπνιζοντας το ένα camel μετα το άλλο, σκεφτομουν τις επομενες κινησεις μου.  Στο μαγαζι του Ηρακλή δεν το εβλεπα να καθομαι για πολύ καιρο ακομα. Δεν την παλευα με την γριά.  Κατι αλλο επρεπε να βρω, αλλα δεν με έπαιρνε να κατσω για μερες χωρις δουλεια. Ειχα χαλασει όλα μου τα λεφτα στο ταξίδι στην Ελλάδα και ημουν σχεδον αφραγκος. Καλος μαλάκας εισαι, ειπα στον ευατό μου, να περιμενεις να σε "σωσει" o Aλβανος...
Η ωρα πλησιαζε 5 το απογευμα. Στο μαγαζι ήμουν εγω στη μια ακρη του μπαρ κι ενας παππους ανω των 60 στην άλλη ακρη. Ζητησα από την ψιλο-μπαζόλα μπαργουμαν, την οποια την εκοβα στην ηλικια μου, να μου φερει ακομα μια μπύρα. Μου εφερε την μπυρα και μου ειπε κατι στα γερμανικά. Της απαντησα ότι θα ηταν καλυτερα να μιλαμε στα αγγλικα γιατι τα γερμανικα μου δεν είναι τόσο καλα. Και πιασαμε την κουβεντα στα αγγλικα………….

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
:coffee:

ρε συ παρα, αφου ουτως ή αλλως τα φερνεις βολτα δυσκολα, εισαι συνεχεια σχεδον στα ορια της αφραγκιας, κι εξαρτασαι κι απ τον παραγοντα τυχη....
κι εφοσον το μονο σιγουρο δηλαδη, ειναι οτι δεν μπορεις να αποταμιευσεις (να κανεις κανα κομποδεμα)...γιατι δεν γυρνας στα πατρια εδαφη, τουλαχιστον εδω θα χεις μια πιο ποιοτικη ζωη, μια μονιμη στεγη κι ενα πιατο φαΐ και δεν θα γυρνας σα την αδικη καταρα κι θα εξαρτασαι απο τον εναν και τον αλλον

papazits

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2009
Κριτικές
6
Like
155
Πόντοι
16
παραλίμνιε εισαι τεράστιος. Ευχαριστώ για την παρέα που μου κανει το αριστουργημα σου εδω και μια εβδομαδα που το διαβαζω. Οσο για τον ηθοποιο ενσαρκωσης ρολου. Ψηφίζω Νινιό !!!
βεβαια τωρα π το σκεφτομαι γαντι θα πηγαινε κ ο ρολος στον Στρατο Τζωρτζογλου. Δεκαετίας 90' όμως. Κωστας Ραζης.. Σημαδι του ερωτα. Ποτα, τσιγαρα κωλομπαρα τζογος. Αδερφός προκομενος και αυτός ρεμάλι.. αλήτης.. Επιστροφή στο χωριό μετα από μπλεξιματα κι ετσι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom