Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 223K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

• Rock

Ψήφοι: 13 15,7%
  • Punk

Ψήφοι: 10 12,0%
  • Heavy metal

Ψήφοι: 5 6,0%
  • Ska - Reggae

• Jazz

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Blues

Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

• Ρεμπετικα

• Κλασικη μουσικη

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Δημοτικα

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

Ψήφοι: 9 10,8%
  • Β. Τερλεγκα

Ψήφοι: 8 9,6%
  • Αλλο

• Βυζαντινη μουσικη

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Dance- Electronica

• street-punk Oi

• Disco

• Δεν ξερω δεν απαντω

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Επισκέπτης
:coffee:

ρε συ παρα, αφου ουτως ή αλλως τα φερνεις βολτα δυσκολα, εισαι συνεχεια σχεδον στα ορια της αφραγκιας, κι εξαρτασαι κι απ τον παραγοντα τυχη....
κι εφοσον το μονο σιγουρο δηλαδη, ειναι οτι δεν μπορεις να αποταμιευσεις (να κανεις κανα κομποδεμα)...γιατι δεν γυρνας στα πατρια εδαφη, τουλαχιστον εδω θα χεις μια πιο ποιοτικη ζωη, μια μονιμη στεγη κι ενα πιατο φαΐ και δεν θα γυρνας σα την αδικη καταρα κι θα εξαρτασαι απο τον εναν και τον αλλον

Σου απαντησα σε π.μ.

papazits

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2009
Κριτικές
6
Like
155
Πόντοι
16
ε οχι και τζωρτζογλου ρε φιλε ελεος ...
νινιος οκ ....
είπα, τζωρτζογλου δεκαετιας 90' με προτυπο σημαδι του ερωτα. Ο Νινιός βεβαια ακομα καλύτερα. Τον φανταζομαι να λεει με την χαρακτηριστικη αργή και ταλαιπωρημένη του φωνή: Κοίτα Σοφιααα πφφφφ τα πραματα ειναι δύσκολαααα ππφφφ. Ο Χασάννννν πφφφ πρεπει να πληρώσειιι..

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Μια χαρα αλήτρα ειναι ο Τζωρτζογλου τυπε,ειναι και στην ηλικια του παραλημνιου.Το μονο κακο ειναι οτι ειναι ομορφωνιος και ψωνιο και αποκλειεται να δεχοταν να παιξει το ρολο για να μην τσαλακωσει την υστεροφημια του.

Εγγρ.
19 Σεπ 2016
Like
0
Πόντοι
1
ελατε ρε μαγκες μη συγκρινουμε να  πουμε τωρα το babyface τζωρτζογλου με τον σκληροπετσο νινιο ...

σαν να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι τον μαργαριτη με τον οικονομοπουλο η τον τσαλικη ... :effemine:

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Ο νινιός θα 'χει γινει σαν κωλόγρια τωρα.Εγω θα εδινα τον ρολο στο μακη τον παπαδημητριου,αλλα θα τον εβαζα στη διαιτα πρωτα,για να εχει και νευρα...

Επισκέπτης
Η κουβέντα με την Μαρτινα με εκανε να βρω από το προγραμμα μου και αντί για δυο μπυρες να πιω τέσσερεις. Τη μια όμως μου την κερασε. Σπανιο αυτό για Γερμανούς.  Αυτή επινε ουίσκι.
Μιλησαμε για τη δουλεια μου, για τις διακοπες στην Ελλάδα και για αλλα. Μου ειπε καποια πραγματα για τη ζωη της που με εκαναν να τη συμπαθήσω. Παλαιοτερα δουλευε σε μικροβιολογικο εργαστηριο. Ειχε αρκετους αντρες στη ζωή της αλλα οι σχεσεις της δεν ειχαν διαρκεια. Στα 34 γνωρισε έναν τον ερωτευτηκε και πιστεψε ότι αυτος θα ηταν ο άντρας  της ζωης της.  Η σχεση τους κρατησε κάμποσα χρονια. Αυτή απ΄ότι καταλαβα ηθελε γάμο, να κανει οικογενεια.  Ο τυπος τη “γλεντησε”  της εφαγε καμποσα λεφτά και όταν δεν τον επαιρνε άλλο της ξεφούρνισε ότι ειχε οικογενεια σε καποια άλλη πόλη της Γερμανίας. Αυτό την τσακισε. Αργα χωρις να το καταλαβει η Μαρτίνα επαθε καταθλιψη. Παραμελουσε τον εαυτο της, την δουλεια της και το ρίξε στο ποτο.  Πηρε κιλα, εχασε τη δουλειά της, οι μπατσοι την επιασαν να οδηγει πιωμένη και της πηραν το διπλωμα. Απομακρύνθηκε από τις παρεες της.
Με τη βοηθεια καποιων φίλων και του αδερφου της που ηταν και ο ιδιοκτητης της μπυραριας που δουλευε ξεπερασε τροπος του λέγειν το προβλημα της. Επερνε καποια χρηματα από την προνοια για το ενοίκιο κι ένα χαρτζιλίκι ας πουμε και δουλευε μερικες μερες τη βδομαδα στην μπυραρια για να συμπληρωνει το εισοδημα της.

- Ειμαι καλα, ειμαι καλά, επαναλάμβανε συνεχως σα να ηθελε να πεισει πρωτα τον εαυτο της ότι ηταν καλά και μετα εμενα.
Ο τρόπος που μιλουσε, οι χειρονομιες  και οι κινησεις της εδειχναν ότι το ατομο με το ζόρι την παλευε. Σιγουρα θα επαιρνε και ψυχοφάρμακα.
“Ρε πούστη μου” σκεφτηκα, τι είναι αυτό που εχεις να προσελκυεις διπλα σου όλα τα ψυχανωμαλα ατομα ? Παρολαυτα την συμπαθησα και γιναμε ας πουμε φιλαράκια.
Της ειπα κι εγω με τη σειρα μου για τα προβληματα στη δουλεια κι ότι εψαχνα σπιτι.  Μου ειπε να κανω υπομονή και να μην αφηνω κανεναν να χαλαει τη διαθεση μου.

- Κι όταν δεν εισαι καλα να έρχεσαι εδώ να τα λεμε. Εγω εχω τα φάρμακα σου, ειπε γελοντας και δειχνοντας μου τα μπουκαλια με τα ποτα.
Πληρωσα τις τρεις μπυρες χαιρετησα την Μαρτίνα λεγοντας ότι θα την ξανά εβλεπα συντομα και ξεκινησα για το σπιτι.

Ηρθε η μέρα που επρεπε να παω στη δουλειά.  Όταν εφτασα στο μαγαζι η γριά ηταν ηδη στην κουζίνα κι εκανε την προετοιμασια. Ο Ηρακλής δεν ειχε ερθει ακομα. Τη χαιρετησα βαριεστημενα και εψαξα να βρω μια ποδιά να φορεσω. Με ρωτησε πως περασα στην Ελλαδα.

-Καλα, της απαντησα.
Αρχισε τη μουρμουρα : Ειχαμε δουλεια και ήμουν μονη μου και εχω κουραστει. Και δεν πρεπει οποτε θελει ο καθενας να φευγει κτλ. Κτλ…….
Δεν της απαντησα. Στρωθηκα στη δουλεια για να ξεμπερδευω και να αραξω να πιω καφε με την ησυχια μου. Λιγο αργοτερα ήρθε και ο Ηρακλής. Με ρώτησε αν ειχα χρονο να πιουμε καφε μαζι. Όμως δεν ειχα. Η σκατο-γρια ειχε παρατησει τα πάντα στην κουζινα, ειχε αραξει στο δωματιακι να δει τηλεόραση και τα ειχε αφησει όλα πανω μου. Ζητησα από τον Ηρακλη να μου φτιαξει ένα καπουτσινο και να τον φερει στην κουζινα. Κι συνεχισα τις εργασιες σκεφτομενος διαφορα………

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Μη τους λες ρε συ οτι πας για διακοπες,να λες οτι πας για καμμια κηδεια ή οτι αρρωστησε καποιος,γιατι σε γλωσσοτρώνε.Τώρα που γυρισες θα σε γαμησει στη δουλειά η γριά.

Επισκέπτης
Oι επομενες μερες στο μαγαζι του Ηρακλή ηταν κόλαση. Όχι από αποψη δουλειάς, τη δουλεια την ειχα για πλακα, αλλωστε το μαγαζι μικρό ηταν δεν ειχε και την πολλη δουλειά. Αυτό που δεν αντεχα ηταν η θεια του. Με κάθε ευκαιρια μου “θυμιζε” ποσο αρχηστος και ποσο ασχετος ημουν με τη δουλεια. Όταν δεν τα έβαζε με εμενα, έβριζε και  κατηγορουσε τους πελατες και γενικα τους Γερμανούς.
Καποια μερα ο Ηρακλής εφερε στο μαγαζί μια κοπελιτσα, νομιζω από το Καζακστάν, να την δοκιμασει για το μπαρ. Ενώ η σκατό-γρια δεν ειχε καμία δουλεια εκτος της κουζινας, εβαζε την κοπέλα να κανει διαφορες εργασιες μονο και μόνο για μην καθεται και καλά η κοπελα. Η οποια αντεξε περιπου 10 μέρες και εξαφανιστηκε.
Όταν πλακωνε η δουλεια η γριά εχανε τη μπαλα. Πετουσε σκευη δεξια κι αριστερα, εβριζε, φωναζε. Δεν της μιλούσα, εκανα το μαλάκα και ημουν διαρκως στην τσίτα. Μονο όταν σχολουσα ηρεμούσα. Αλλαζα, αραζαμε στο μπαρ με τον Ηρακλη, την κοπελα του και μερικους φιλουςες του, πιναμε τις μπύρες μας, τους μπαφους μας, ακουγαμε μουσικη.  Μερικες φορες ερχοταν και η Σοφια.
Και την άλλη μέρα παλι τα ιδια. Εφευγα από το σπιτι με μισή καρδια να παω για δουλειά.  Οσες φορες προσπάθησα να μιλησω στον Ηρακλη για την κατασταση στην κουζινα οι απαντησεις του ησαν πανω κατω οι ίδιες.

-Ελα μωρε μην της δινεις σημασια, δεν την ξερω νομιζεις ?
-Ναι ρε φιλε αλλα δεν γινεται να συνεχιστει αυτό. Μου σπαει τα νεύρα.
-Σιγά ρε μαλακα. Κανε τη δουλειά σου και μη τα παιρνεις όλα τοσο σοβαρα.

Αποφασισα να φυγω από το μαγαζι του Ηρακλη. Αλλα δεν ήθελα να μεινω χωρις δουλεια ουτε για μια μερα. Ετσι  μια μέρα που ειχα ρεπο πηρα τηλεφωνο τον Πολωνό που ειχα δουλεψει μαζι τον πρωτο καιρο και δωσαμε ραντεβου στο Lichtenrade την παλια μου γειτονιά.  Από τη συναντηση μας δεν βγήκε κατι θετικο. Ισως ένα δυο μεροκαματα τη βδομαδα να μπορουσα να κανω. Δεν ειχε και αυτός πολλες δουλειές.
Τότε εβαλα σε εφαρμογη ένα άλλο σχεδιο. Κάθε μερα ειχα μαζι μου τηλεφωνά από 4 ως 5 ελληνικα εστιατόρια και όταν εβρισκα ευκαιρία τηλεφωνουσα από τη δουλεια και ρωτουσα αν χρειαζονται βοηθο για την κουζινα.
Την πρωτη μερα τζιφος, τη δεύτερη καταφερα να κλεισω ραντεβου κατά τις 10,30 με 11 το βραδυ της ιδιας μερας.
Zητησα από τον Ηρακλη να φυγω νωριτερα εκεινη τη μέρα γιατι δεν ημουν καλά. Δεχτηκε. Η γρια όταν το ακουσε  σχολίασε αρνητικα, αλλα δεν μπορουσε να κάνει κατι. Πριν φυγω μαζεψα όλα τα πραγαμματα. Δεν ειχα σκοπο να ξανά γυριζα εδώ. Ολο χαρα βγήκα στο δρομο πηρα ένα λεωφορειο που θα με πηγαινε προς την καινουρια μου δουλειά. Δεν ειχα καταλαβει ακριβώς πως θα πηγαινα ως εκει και χρειαστηκε να παρω άλλες δυο φορες τηλεφωνο ώστε να μα κατατοπίσουν για τα δρομολογια.
Κοιταξα στο κινητο την ώρα που εφτανα στο μαγαζι. Ηταν 10 και 39 ακριβως όταν περνουσα την πόρτα.
Το μαγαζι μεγαλο και κυριλε σε καλη περιοχη.  Το αφεντικο ο Βασίλης από τις πρωτες κουβεντες φανηκε τύπος “σπαθι” που λέμε. Τα ειπαμε για κανα μισαωρο. Η δουλεια μου θα ηταν διπλα στον μάγειρα.

-Ξεκινας με 55 ευρω τη μέρα κι αν τα καταφερεις τον άλλο μηνα πας στα 65.
-Deal.
Δωσαμε τα χερια. Με πηγε στην κουζινα να γνωρίσω και τους αλλους. Ο μαγειρας ηταν ενας 40ρης καλο παιδί τον εκοψα, στη λάντζα ηταν ενας γύφτος γυρω στα 45 με 48 και στις σαλατες και τα ορεκτικά άλλος ενας κοντα στα 60.
Ολοι ανω των 40. Με παραξενεψε αυτό……
Την επομενη στις 2 το μεσημερι βρισκομουν σε μια καινούρια κουζινα νέους συναδελφους και πολύ αγχος αν θα τα καταφερνα.  Στον Ηρακλη εστειλα sms ότι με ποναει η μέση μου και δεν θα πηγαινα για δουλεια.

Επισκέπτης
Το μαγαζι όπως ειπα ηταν κυριλέ. Δεν εμοιαζε με τα αλλα ελληνικα εστιατόρια. Καταρχην δεν ειχε γύρο. Και τα πιατα ηταν καπως “εξωτικα”.  Ειχε ας πουμε κοτοπουλο με ανανά και αλλα φαγητα που δεν  συναντας στα ελληνικα εστιατορια. Τα παιδια στην κουζινα πολύ φιλικα και το κλιμα καλο.

Ισως να εφταιγε η ψυχολογια μου, ή οτι δεν το πήρα πολύ ζεστά, ισως ότι ειχα την καβατζα του Ηρακλή, ισως δεν μου δωσαν τον χρονο που χρειαζομουν. Το τεταρτο βράδυ ο Βασίλης το αφεντικο με φώναξε και μου ειπε ότι δεν του κανω για τη δουλεια. Με πληρωσε, μαζεψα τα πραγματα μου, δωσαμε τα χερια και χωρίσαμε σαν φιλοι.  Είχα “φαει” πορτα κι από εδώ.
Αυτη η εξελιξη με τσακισε ψυχολογικα. Περασα από την μπυραρια που δουλευε η Μαρτίνα. Επιασα μια άκρη στο μπαρ κι αναψα τσιγάρο. Η Μαρτίνα μιλουσε με μια κοπελα, με ειδε και χωρις να με ρωτήσει μου εφερε ένα μεγαλο ποτηρι  berliner kindl. Μετα από λίγο ηρθε αραξε απεναντι μου και με ρωτησε τα νέα μου. Της ειπα ότι δεν εχω νεα, τη ρώτησα αν είναι καλα, ηπια τη μπύρα στα γρηγορα και έφυγα για το σπίτι.
Την άλλη μερα δουλευα πάλι στον Ηρακλη.
Η ψυχολογια μου ηταν χειροτερα κι από χάλια. Τα νευρα μου στην τσίτα.
Δουλευαμε διπλα- διπλα με τη γριά. Περιμενα να πει μια κουβεντα, να την δείρω δεν μπορουσα ηταν γυναίκα, θα εβαζα τις φωνες και θα εξαφανιζομουν. Αλλα δεν μου εδωσε την αφορμή.
Τις επομενες μερες ημουν πιο ήρεμος. Χάλια ψυχολογικα, αλλα ηρεμος. Ειχα αποδεχτει την κατάσταση. Μεχρι  να εβρισκα κατι άλλο επρεπε να ανεχομαι τη γρια με τα νευρα της και τις παραξενιες της.
Αυτό όμως μου χαλουσε τη διαθεση. Μερα με τη μέρα αφηνόμουν να παρασύρομαι σε μια πρωτόγνωρη για μενα κατασταση . Εννοιωθα καλά μονος μου. Εκει που ζουσα για την παρεα, για τις γκομενες, τους φιλους, τώρα πιο πολύ ηθελα να ειμαι μόνος. Για πρωτη φορα επεδίωκα τη μοναξια ή καλυτερα τη μοναχικοτητα κι ένιωθα καλα με αυτό.
Όταν σχολουσα από το μαγαζι δεν καθομουν να πιω μπύρες και μπαφους με τον Ηρακλή και  τους φιλουςες.
Ρουφούσα μια μικρη μπύρα στα γρηγορα, κάπνιζα ένα τσιγαρο, πληρωνουν και στο δρόμο.

Επισκέπτης
Χωρις να το καταλαβω, σαν να ηρθε από μονο του ή καποια δυναμη να μου το επεβαλε, διαμόρφωνα μια καθημερινοτητα, ένα προγραμμα που τηρουσα σχολαστηκα με πολύ μικρες παρεκλησεις οι οποιες δεν ησαν τιποτε άλλο  από λίγο χρωμα στο μουντο τοπιο που ειχα τοποθετησει τον εαυτο μου.
Πραγματικα ηταν μια δίνη, μια ρουφηχτρα που με ρουφηξε μεσα της και μου πηρε καιρο να συνέρθω. Και συνήρθα όταν καταλαβα ότι όλα ησαν στο μυαλο μου. 
Ξυπνουσα το πρωι αργά. Επινα καφε καπνιζα 3-4 τσιγαρα, εκανα μπάνιο, αναλογα τη διαθεση μπορει να εφτιαχνα κατι να φαω ή να πηγαινα super market, ή να εβαζα πλυντηριο. Χαζευα στο internet, ακουγα μουσικη, εστριβα ένα μονοφυλάκι το οποιο εβαζα μεσα στο πακέτο camel και εφευγα με μιση καρδιά για το μαγαζι του Ηρακλή.
Εφτανα στο μαγαζί, ελεγα ένα γεια στη γρια ή τον Ηρακλη αν ηταν εκει και ξεκινουσα την προετοιμασια. Αν πεινουσα εβαζα κάτι να φαω. Κατά τις 5,30 το απογευμα εφτιαχνα φραπέ και πηγαινα στο παρκινγκ πισω από την κουζινα να κανω τσιγαρο. Τοτε φουμαρα και το μονοφυλακι. Να με ηρεμησει και να προετοιμαστω για τη δουλεια.
Γυρω στις 6 άρχιζε η δουλειά. Εγραφα στ΄αρχιδια μου τη γρια. Εκανα αυτό που επρεπε να κανω και το εκανα καλα.   

Καποια βραδυα πηγαινα κατευθειαν σπιτι,  καποια αλλα έπαιρνα λεωφορεια κι εκανα βόλτες στην πολη ή καποια αλλα σταματουσα να πιω μερικές μπυρες στην μπυραρια που δουλευε η Μαρτίνα.
Τη Σοφία σπανια την εβλεπα. Από επιλογη μου. Καποιες φορες δεν απαντουσα ουτε στις κλήσεις της.  Το τελος δεν αργησε να ερθει. Αν με ρωτουσε καποιος εκεινες τις μέρες αν με χαλασε αυτή η εξελιξη, θα απαντουσα όχι. Αν με ρωτουσε σημερα θα ελεγα ναι, γιατι πλεον εχω καταλαβει ποσο ηλιθιος ημουν που αφηνα προσωπα και καταστασεις να επηρεάζουν την ψυχολογια μου και καθοριζουν τη ζωη μου. 

Αλλα...οτι ανεβαινει κατεβαινει κι οτι βιδωνει ξεβιδωνει. Ενας σπινθηρας χρειαζόταν για να ξανα παρω μπρος....

Εγγρ.
19 Σεπ 2016
Like
0
Πόντοι
1
Ο νινιός θα 'χει γινει σαν κωλόγρια τωρα.Εγω θα εδινα τον ρολο στο μακη τον παπαδημητριου,αλλα θα τον εβαζα στη διαιτα πρωτα,για να εχει και νευρα...

ο μιχαλης ιατροπουλος θα μπορουσε .....

Επισκέπτης
Ωπως εγραψα πιο πίσω, οι μερες μου ήσαν σαν φωτοτυπιες. Ξυπνουσα, έφτιαχνα καφέ, ισως πηγαινα super market, ισως μαγειρευα, ακουγα μουσικη κι εφευγα για τη δουλειά. Την εκμάθηση της γλωσσας την παρατησα. Δεν ειχα κέφι για διαβασμα. Ουτε παρεες ειχα. Αν καποιος ή καποια με επαιρνε τηλεφωνο, αν απαντουσα ελεγα ότι δεν εχω χρόνο ή καποια δικαιολογια για να τους αποφευγω. Μετα τη δουλεια αν δεν περνούσα από την μπυραρια που δουλευε η Μαρτίνα, εκανα βολτες στο Βερολίνο.
Μια μερα με πηρε τηλεφωνο η Αφροδίτη.  Με ρωτησε τι κανω, μου ειπε ότι αυτή ηταν καλα, ότι ηταν ακομα με τον Αργεντινο γκομενο, ειχε πιασει δουλεια σε μια εταιρια που αν κατάλαβα καλα ειχε να κανει με υπολογιστες και μου ζητησε να βρεθουμε να τα πούμε από κοντα. Της ειπα που δουλευα χωρις λεπτομεριες και πως όταν θα ειχα χρόνο θα την επαιρνα τηλεφωνο να βρεθουμε. Φυσικα δεν την πηρα.
Καμια φορα με επαιρνε και η Τατιάνα. Ουτε σε αυτή ελεγα λεπτομεριες και όταν μου ζητουσε να βρεθουμε της ελεγα πως θα το κανονίζαμε για την επομενη εβδομαδα και την επομένη εβδομαδα το αναβάλαμε για την επομενη. Και ο καιρος περνούσε………
Ειχε περασει πανω από μηνας που ειχα χωρισει με τη Σοφία. Ένα βραδυ περασα από Bulowstrasse και Kurfurstenstrasse μηπως εβρισκα καποια να γαμησω, αλλα δεν βρηκα κατι αξιολογο.  Πηρα το πρωτο λεωφορειο που περνουσε και κατέβηκα μερικες στασεις πιο κάτω. Περπατησα μερικους δρομους στην τυχη για να βρω μια μπυραρια να πιω καμια μπύρα.  Ειδα μια φωτεινη επιγραφη :  ………. SEX KINO.
Aς μπω, τι εχω να χασω, ειπα στον εαυτο μου, λεφτα ειχα. Περασα την πορτα, εδωσα 5 ευρω στο ταμειο κι ανοιξε μια άλλη πορτα. Μπηκα στην σκοτεινη αιθουσα κι εκατσα στα καθίσματα. Ημουν ο μόνος πελατης. Στην αρχη με πλησιασε μια χοντρή αλλα την εδιωξα. Μετα ηρθε μια κοντουλα αδυνατη Ταιλανδεζα. Μου ζητησε 30 ευρω για 20 λεπτά. Στο χωρο πρεπει να βρισκονταν συνολικα 6 γυναικες. Πηρα την Ταιλανδή τελικα. Από εμφανιση δεν ελεγε πολλα σαν μαιμουδακι ηταν, αλλα στο γαμησι ηταν καλη.  Την επισκευτηκα άλλες 4 φορες.  Τελευταια φορα  ηταν λιγες μέρες πριν τον 15αυγουστο. 

Στη δουλεια η γρια ειχε ηρεμησει. Δεν μου την ελεγε πλεον. Αντιθετως πολλες φορες ηταν ολο “γλύκες” μαζι μου. Με ρωτουσε πως περασα την μέρα μου, μιλουσαμε για τα πολιτικα, με ρωτουσε γιατι η Σοφία δεν περναει από το εστιατόριο. Κι όταν πλακωνε η δουλεια δεν αντιδρουσε όπως τον πρωτο καιρο. Βεβαια η αλλαγη της συμπεριφορας της δεν αλλαζε τα αισθηματα που ετρεφα για αυτήν. Την μισούσα για οσα ειχα περασει και παντα στο μυαλο μου είχα να την εκδικηθω με καποιον τροπο και φυσικά να εφευγα από το μαγαζι του Ηρακλη.
Ειχε μπει ο Ιούνιος, η δουλεια ειχε ανεβει στο μαγαζι. Και η διαθεση μου αλλαζε. Ημουν καλυτερα. Στα ρεπό μου συναντουσα φιλους φιλες, πηγαιναμε σε club, σε συναυλιες ή αραζαμε σε πάρκα πινοντας μπυρες και μαστουρώνοντας.
Περιπου στα μισα του μηνα ο Ηρακλής μου ανακοινωσε ότι τον Αυγουστο θα εκλεινε το μαγαζι για 20 μερες να ξεκουραστουμε.

-Ρε φιλε λεω με τη μικρή να παμε κανα δυο βδομαδες στην Ελλάδα. Εχω να παω 12 χρονια. Να δει κι αυτή την Ελλάδα.
-Καλα θα κανεις. Χρειάζεσαι διακοπες.
-Ναι να ξεκουραστει και η θεια μου. Εσυ τι θα κάνεις ?
-Δεν ξερω ρε Ηρακλη. Θα σκεφτω. Μαλλον θα κατσω να δω το Βερολίνο σαν τουριστας. Ισως κανω κανα ταξιδι Πολωνία ή Γαλλία.
-Γιατι δεν πάμε μαζι στην Ελλαδα ? Να σκεφτομουν, αν μας παίρνει δηλαδη να πηγαιναμε μαζι να μας φιλοξενουσες στο χωριο σου λιγες μερες, να δω κι εγω το χωριο σου που τοσα μου εχεις πει και μετά εγω με την μικρη θα παμε Β. Ελλαδα προς τα μερη των γονιών μου να δω τους συγγενεις μου.

Του ζητησα λιγο χρονο για να σκεφτω την προταση του

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
283
Πόντοι
2.287
Τζαμπα διακοπες ο ηρακλής ο μερακλής.Θα σου φορτωσει και τη γρια στις διακοπες;Ε,ρε γλέντια!!!

Επισκέπτης

Θα ήταν αρχες Ιουλίου θαρρώ. Ειχα ρεπο.
  Στον Ηρακλή δεν ειχα απαντησει ακομα αν θα πηγαινα μαζι τους διακοπες στην Ελλάδα τον Αυγουστο. Δεν ηξερα κι εγώ τι θελω. Να εμενα στο μαγαζι του και να πηγαινα διακοπες μαζί τους. Να εμενα στο μαγαζί και όταν θα το εκλεινε να εμενα εδώ και να εψαχνα άλλο μαγαζι ή να αρχιζα από τώρα παλι το ψάξιμο για άλλο εστιατοριο ?  Δυσκολευομουν να αποφασισω.

Εκείνη τη μερα ειχα παει στο Urban με ένα φιλικο ζευγαρι. Πηραμε 6 μπύρες από ένα ψιλικατζιδικο και ψαξαμε να βρουμε μερος να κάτσουμε  διπλα στο κανάλι. Ειχε πολύ κοσμο. Παρεες με μπυρες, μπαφους, κιθαρες, κρουστά, κασσετοφωνα, σκυλιά. Αλλοι να κανουν τζονινγκ.  Βρηκαμε ένα αδειο παγκακι και αράξαμε.  Ακριβως από κατω μας, στο γρασιδι πανω από το καναλι ηταν μια παρεα Ελληνες με δυο μπουζούκια. 4 αντρες και 2 κοπέλες. Επαιζαν και τραγουδουσαν ρεμπέτικα.
Η κοπέλα δουλευε σε κομμωτήριο και ο φιλος της σε κουζίνα. Λίγο τους ηξερα αλλα οσες φορες ειχαμε βρεθει κάναμε καλη παρεα. 
Πιναμε τις μπυρες μας, λεγαμε για τις δουλειες μας, το Βερολίνο, τα σχεδια μας και η κοπέλα μου ελεγε για μια φιλη της, την οποια ηθελε να μου γνωρίσει.

-Θα ταριαξετε σου λεω Θάνο. Αν την δει θα καταλαβεις. Είναι στη φαση σου ?
-Όταν λες είναι στη φαση μου τι εννοεις δλδ ? Χρωσταει και δουλευει στις κουζινες για να ξεχρεώσει ?
-Όχι ρε το ατομο είναι rock, εχει μουρλια σαν εσενα. Η τυπισα ηταν Αμστερνταμ για χρονια και τωρα ηρθε Βερολινο. Μιλαει και γερμανικά, ασε σου λεω θα τη δεις και θα γουσταρεις. Αλλα προσεχε, είναι πολύ μαγκιόρα. Δε μασαει το ατομο. Σου λέω φιλε, εσας πρεπει να σας γνωρισω μεταξύ σας.
-Και τη δουλεια κανει ?
-Τωρα δεν δουλευει, κανει μερικα μεροκαματα στο κομμωτήριο που δουλευω, αλλα όταν ανοιξει το παλιο της αφεντικό ένα νέο μαγαζι θα δουλεύει εκει.
-Ένταξη καμποια μερα θα μου τη γνωρισεις…….

Ηπιαμε τις μπυρες κι ένα μπαφο με τα παιδιά κι αποφασισα να παω για το σπιτι. Αυτοι θα συνεχιζαν σε ένα μπαρ στο Ostkreuz.
Πηρα U bahn και μετα λεωφορειο. Ηταν σχετικα νωρίς και ειπα να περασω μια βολτα από την μπυραρια της Μαρτίνας. Ετσι και εκανα.
Ειχα καιρο να παω, χαρηκε όταν με ειδε. Πηρα μια μεγαλη μπυρα και της ειπα ότι ηθελα να την κερασω ένα ποτο. Εβαλε ουισκι στο ποτηρι και με ευχαρίστησε.  Τα ειπαμε για λίγο πληρωσα  κι εφυγα.
Το λεωφορείο για το σπιτι δεν αργησε να ερθει. Ειχε αρκετό κοσμο. Δεν βρηκα να κατσω και στάθηκα ορθιος στη μεση του λεωφορειου. Προσεξα μια παρεα αράβων πιτσιρικαδων που ησαν 2 θεσεις από εκει που στεκομουν, μεθυσμένα που εκαναν φασαρια.  Πρεπει να ησαν από αυτους τους καινουριους που έχουν ερθει στη Γερμανία τον τελευταιο χρονο. Καποιοι ηλικιωμενοι Γερμανοι εδειχναν να δυσανασχετουν, αλλα οι περισσότεροι επιβατες αδιαφορούσαν. Είναι συνηθισμενοι σε τετοια φαινομενα.

Οι τρεια Αραβες μεθυσμένοι πιτσιρικαδες  κατεβηκαν στη ιδια στάση με εμενα.Τους προσεξα καλυτερα. Ο μεγαλυτερος αντε να ήταν 25 χρονων.
Μαζι κατεβηκε άλλος ένα τυπος ο όποιος εκανε προς αριστερα. Εγω επρεπε να περασω απέναντι και να περπατησω σε ένα παραδρομο περιπου 500 μετρα ως το σπίτι.  Ειχε κινηση και περιμενα να περάσουν τα αυτοκινητα. Ξαφνικα ακουσα ένα δυνατό θορυβο πισω και δεξιά μου.  Γυρισα και ειδα τους πιτσιρικάδες αραβες να σπανε τη σταση του λεωφορείου.  Στην αρχή μαλλον πεταξαν ένα μπουκαλι μπυρας κι εσπασαν το τζάμι από τις διαφημισεις που υπάρχουν στις στασεις  και μετά με ένα ξυλο προσπαθουσαν να σπασουν και το άλλο διαφημιστικό.
Δεν ξερω πως μου ηρθε, περπατησα μερικά μετρα προς το μερος τους, εβγαλα το κινητό μου κι εκανα πως τους τραβουσα βίντεο.  Δεν ξέρω για πιο λογο αισθανθηκα ότι επρεπε να τους σταματήσω.  Μαλακία μου……..
Αυτοι με είδαν. Στην αρχη φωναζαν κατι στη γλώσσα τους. Εκανα πως τους τραβαω για μερικά δευτερολεπτα ακομα, εβαλα το κινητο στην τσέπη και περπατησα λιγα μετρα πιο πάνω κι ετοιμαστηκα να περάσω απεναντι.  Γυρισα να τους ρίξω μια ματια πριν ξεκινησω. Και τοτε ειδα έναν να κινείτε γρηγορα προς το μέρος μου ενώ οι αλλοι κατι φωναζαν. Και ειχε πλησιάσει αρκετα. Μαλακία του………

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom