Καλημέρα τύπε , καλημέρα συναγωνιστές που διαβάζετε το παρόν θρέντ .
Ομολογουμένως τύπε έχεις ταλέντο στο γράψιμο , καλό δικό σου θαταν να το εκμεταλευτείς , για την οικονομική σου ανέλιξη . Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απο ένα χαμένο ταλέντο έλεγε κάποιος .
‘Ερχομαι τώρα σε αυτά που θέλω να πώ , με αφορμή την ιστορία σου . Μπορεί να σε στεναχωρήσω λίγο , μπορεί να τσατιστείς , ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων , αλλά νιώθω ότι πρέπει να τα πώ.
Απο την αρχή μου φάνηκε παράξενο , πως ενας τύπος ξηγημένος και δουλευταράς όπως παρουσιάζεσαι στην ιστορία έμεινε χωρίς δουλειά . Ζητάω συγνώμη και πάλι αλλά μου φαίνεται παράξενο , να υπάρχει κάποιος που να είναι χωρίς δουλειά . Να θέλει να βγάλει λεφτά δηλαδή και να μην βρίσκει τρόπο , σε μια χώρα που μπορει να παράγει τα πάντα από γεωργικής – κτηνοτροφικής άποψης , ενώ μπορεί να εισάγει και να πουλήσει τα πάντα από άποψης βιομηχανικών προιόντων .
Θεώρησα λοιπόν ότι υπάρχει κάποιο θέμα , κάποιο ‘ πρόβλημα ‘ , αλλά δεν μπορούσα να πω τίποτα , μιας και δεν ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις . Θεώρησα ότι μέσα από τις ιστορίες και τα περιστατικά που θα μας περιέγραφες , θα μπορούσα να δώ γιατί έγινε αυτό , και πραγματικά δικαιώθηκα , απο τις – την ιστορία σου .
Βασικά και να με συγχωρέσεις παρατηρώ δύο πολύ βασικά λάθη . Αλαζονεία και έλλειψη στρατηγικής . Αλαζονεία , ένα αίσθημα που πίστεψέ με το χω πληρώσει ακριβά στην ζωή μου , καθότι ουδείς αναμάρτητος , και έλλειψη στρατηγικής , ένα απο τα συστατικά που είναι απαραίτητα για να πετύχει κάποιος στόχους σε οποιονδήποτε τομέα .
Ακόμα και στο καράτε που έκανα στα νειάτα μου , μου μάθανε ότι η στρατηγική παίζει σπουδαίο ρόλο και ότι δεν νικάει πάντα ο καλίτερος μαχητής αν δεν συνδυάσει και την κατάλληλη στρατηγική .
Τι δουλειά είχες εσύ με τον Χασάν , να πάς να τον δείρεις ? Από έναν 25 χρονο θα περίμενα αυτή την αντίδραση , αλλά από έναν 40 + ποτέ . Και που ξέρεις ότι ο Χασάν θα τις φάει ? Τον έχεις υπολογίσει σωστά ? Για αυτό πήγες στην Γερμανία ? Για να δέρνεις όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου ή για να βρεις δουλειά και να κάνεις προκοπή εκεί , αφου στην Ελλάδα δεν μπόρεσες ? Α σου έπαιξε πουστιά ! Ε και λοιπόν ? Είμαι σε ένα τραίνο λοιπόν και πάω Θεσσαλονίκη , και επειδή στο Λιανοκλάδι μου έδωσαν λάθος ρέστα , από το σουβλάκι που πήρα, κατεβαίνω από το τραίνο για να ζητήσω το εικοσάλεπτο . Αλαζονεία και έλλειψη εμπειρίας από τη ζωή . Με κανέναν δεν γινόμαστε εχθροί . Εχουμε ανάγκη το λιοντάρι , αλλά καλού κακού δεν τα χαλάμε και με το μυρμίγκι , ειδικά σε καταστάσεις , όπου η θέση μας είναι ευάλωτη όπως το να είμαστε μακριά από τον τόπο μας .
Και με τον μάγειρα ? Να του πάρεις την θέση έτσι ? Ένα χρόνο λοιπόν εσύ έφτιαχνες σαλάτες και πέταγες τα σκουπίδια , και θέλεις να κλέψεις από τον μάγειρα την θέση του .
Κοίτα πούτσα το μυγάκι … λέω συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις .
Δεν λέω στους άλλους τι να κάνουν , λέω όμως τι θα έκανα εγώ . Με τα λεφτά που μου έχουν απομείνει θα αγόραζα δύο μπουκάλια καλό ουίσκυ και θα πήγαινα στο εστιατόριο . Αν δεν ειχα λεφτά θα δανειζόμουνα . Ένα μπουκάλι θα έδινα στο αφεντικό και ένα στον μάγειρα. Θα τους έλεγα ότι ήμουν υπερβολικός και ότι θέλω να ξαναγυρίσω στη δουλειά . Αν με ξαναπέρνανε θα γινόμουνα το υπάκουο σκυλάκι του μάγειρα ..
Υπερβάλλω εδώ γιατί θέλω να τονίσω το εξείς : θα γινόμουνα η σκιά του , σαν το σφουγγάρι θα μάθαινα από αυτόν . Θα συγκρατούσα και την τελευταία λεπτομέρεια , από την δουλειά . Παράλληλα θα γραφόμουν σε κάποια σχολή μαγείρων , έτσι λίγο για τις γνώσεις , περισσότερο για την εμπειρία και ακόμη περισσότερο για το χαρτί .
Σε εύλογο χρονικό διάστημα – ένας χρόνος ? – θα μπορούσα να σταθώ σαν μάγειρας οπουδήποτε , με απώτερο σκοπό να δουλέψω μάγειρας δύο – τρία χρόνια και μετά τσούπ το δικό μου εστιατόριο . Εμείς οι Ελληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής έχουμε έφεση σε τέτοια . Θα συνδύαζα την μαγειρική του τόπου εκεί , με την μαγειρική την Ελληνική και γιατί όχι θα έκανα και εισαγωγές σιγά σιγά ελληνικά προιόντα .
Θα έκοβα τον μπάφο . Εκανα και γώ μαλακίες μέχρι τα 27 μου , για δυο τρία χρόνια . Ημουν σε μια κατάσταση που όλα ήταν τέλεια , δύο δουλειές με το χρήμα να ρέει , γκόμενες , κτλ , αλλά ο μπάφος – μπάφος ο οποίος ήτανε και τζάμπα παραγωγής του κολλητού μου . Αλλά μόνος μου κατάλαβα το εξείς : ότι ο μπάφος σε απομακρύνει από την ζωή. Παραγίνεσε χαλαρός - τα γράφεις όλα στα παπαρια σου και βέβαια στα περισσότερα θέματα αντί για λογική αρχίζει και επικρατεί το ένστικτο . Ετσι αργά αλλά σταθερά αρχίζουν όλα να καταρρέουν . Είπα όχι μόνος μου, πέταξα μισή σακούλα έτοιμο προιόν και τέλος.
Αυτά τύπε , ελπίζω να σε στεναχώρησα λιγότερο και να σε προβλημάτισα περισσότερο .
Πάντα με αγάπη και πάντα καλοπροαίρετα.
Σχόλια , κριτικές και παρατηρήσεις , ευπρόσδεκτα εφόσον είναι καλοπροαίρετα .