Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 223K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

• Rock

Ψήφοι: 13 15,7%
  • Punk

Ψήφοι: 10 12,0%
  • Heavy metal

Ψήφοι: 5 6,0%
  • Ska - Reggae

• Jazz

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Blues

Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

• Ρεμπετικα

• Κλασικη μουσικη

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Δημοτικα

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

Ψήφοι: 9 10,8%
  • Β. Τερλεγκα

Ψήφοι: 8 9,6%
  • Αλλο

• Βυζαντινη μουσικη

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Dance- Electronica

• street-punk Oi

• Disco

• Δεν ξερω δεν απαντω

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Επισκέπτης
Πονάει η ψυχή μου που τα διαβάζω αυτά 1)1700 το μήνα για Γερμανία είναι πραγματικά ένα τίποτα,σκέψου τα κοπρόσκυλα του δημοσίου εδώ παίρνουν λίγο λιγότερα αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα.Απορώ πάντως πως γίνεται ο κωλόγερος να βγάζει τη δουλειά και εσύ να τα φτύνεις.Φαντάζομαι οι περισσότεροι άμα ήμασταν στη θέση σου ούτε μια μέρα δεν θα αντέχαμε.

Υ.Γ Εγώ ψήφισα punk,ξέρω πως δεν ταιριάζει με την ιστορία αλλά στο παρελθόν ήσουν ένας.

1700 to μήνα δεν ειναι κι ασχημα. Γνωριζω ατομα που δουλευουν για 1000. Αν μαλιστα παιρνεις κι απο την προνοια (job center) αλλα 550 το μηνα ειναι κατι παραπανω απο καλα.
Το γιατι τα καταφερνε ο μπαρμπας καλυτερα απο μενα, εχει να κανει με την πειρα. Εγω νομιζα πως τα ειχα μαθει ολα, αλλα δεν ηταν ετσι.

Επισκέπτης
Καλημέρα τύπε , καλημέρα συναγωνιστές που διαβάζετε το παρόν  θρέντ .

Ομολογουμένως τύπε  έχεις ταλέντο στο γράψιμο , καλό δικό σου θαταν να το εκμεταλευτείς  ,  για την οικονομική σου ανέλιξη .  Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο απο ένα χαμένο ταλέντο έλεγε κάποιος .

‘Ερχομαι τώρα σε αυτά που θέλω να πώ  , με αφορμή την ιστορία σου . Μπορεί να σε στεναχωρήσω λίγο , μπορεί να τσατιστείς , ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων ,  αλλά νιώθω ότι πρέπει να τα πώ.

Απο την αρχή  μου φάνηκε παράξενο , πως ενας τύπος  ξηγημένος και δουλευταράς όπως παρουσιάζεσαι   στην ιστορία έμεινε χωρίς δουλειά .  Ζητάω συγνώμη και πάλι αλλά μου  φαίνεται παράξενο ,  να υπάρχει κάποιος  που να είναι χωρίς δουλειά .  Να θέλει να βγάλει λεφτά  δηλαδή και να μην βρίσκει τρόπο , σε μια χώρα που μπορει να παράγει τα πάντα από γεωργικής – κτηνοτροφικής  άποψης , ενώ μπορεί να εισάγει και να πουλήσει τα πάντα από άποψης βιομηχανικών προιόντων  .

Θεώρησα λοιπόν ότι υπάρχει κάποιο θέμα , κάποιο ‘ πρόβλημα ‘  , αλλά δεν μπορούσα να πω τίποτα , μιας και δεν ήξερα πρόσωπα και καταστάσεις . Θεώρησα ότι μέσα από τις ιστορίες και τα περιστατικά που θα μας περιέγραφες , θα μπορούσα να δώ γιατί έγινε αυτό , και πραγματικά   δικαιώθηκα , απο τις – την ιστορία σου .

Βασικά και να με συγχωρέσεις   παρατηρώ   δύο πολύ βασικά λάθη . Αλαζονεία και έλλειψη στρατηγικής .  Αλαζονεία , ένα αίσθημα που πίστεψέ με το χω πληρώσει ακριβά στην ζωή μου , καθότι ουδείς αναμάρτητος ,  και έλλειψη στρατηγικής  , ένα απο τα συστατικά που είναι απαραίτητα για να  πετύχει κάποιος στόχους σε οποιονδήποτε τομέα .

Ακόμα και στο καράτε που έκανα στα νειάτα μου , μου μάθανε ότι η στρατηγική παίζει σπουδαίο ρόλο και ότι δεν νικάει πάντα ο καλίτερος  μαχητής αν δεν συνδυάσει και την κατάλληλη στρατηγική .

Τι δουλειά είχες εσύ με τον Χασάν ,  να πάς να τον δείρεις ? Από έναν  25 χρονο θα περίμενα αυτή την αντίδραση , αλλά από έναν 40 +  ποτέ . Και που ξέρεις ότι ο Χασάν θα τις φάει ?  Τον έχεις υπολογίσει σωστά ?  Για αυτό πήγες στην Γερμανία ?  Για να δέρνεις  όποιον δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου ή για να βρεις δουλειά και να κάνεις προκοπή εκεί  , αφου στην Ελλάδα δεν μπόρεσες ?  Α  σου έπαιξε πουστιά !   Ε και λοιπόν ? Είμαι σε ένα τραίνο λοιπόν και πάω    Θεσσαλονίκη , και επειδή στο Λιανοκλάδι μου έδωσαν λάθος ρέστα , από το σουβλάκι που πήρα,  κατεβαίνω από το τραίνο για να ζητήσω  το εικοσάλεπτο . Αλαζονεία και έλλειψη εμπειρίας από τη ζωή . Με κανέναν δεν γινόμαστε  εχθροί . Εχουμε ανάγκη το λιοντάρι , αλλά καλού κακού δεν τα χαλάμε και με το μυρμίγκι , ειδικά σε καταστάσεις , όπου η θέση μας είναι ευάλωτη  όπως το να είμαστε μακριά από τον τόπο μας .

Και  με τον μάγειρα ?  Να του πάρεις την θέση έτσι ?  Ένα χρόνο λοιπόν εσύ έφτιαχνες σαλάτες και πέταγες τα σκουπίδια ,  και θέλεις να κλέψεις από τον μάγειρα την θέση του .

Κοίτα πούτσα το μυγάκι … λέω συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις .

Δεν λέω στους άλλους τι να κάνουν ,  λέω όμως τι θα έκανα εγώ  .  Με τα λεφτά που μου έχουν απομείνει θα αγόραζα δύο μπουκάλια καλό ουίσκυ και θα πήγαινα στο εστιατόριο .  Αν δεν ειχα λεφτά θα δανειζόμουνα . Ένα μπουκάλι θα έδινα στο αφεντικό και ένα  στον μάγειρα.  Θα τους έλεγα ότι ήμουν υπερβολικός και ότι θέλω να ξαναγυρίσω στη δουλειά . Αν με ξαναπέρνανε  θα γινόμουνα το υπάκουο σκυλάκι του μάγειρα ..
Υπερβάλλω  εδώ γιατί θέλω να τονίσω το εξείς : θα γινόμουνα η σκιά του , σαν το σφουγγάρι θα μάθαινα από αυτόν . Θα συγκρατούσα και την τελευταία λεπτομέρεια , από την δουλειά .  Παράλληλα θα γραφόμουν σε κάποια σχολή μαγείρων , έτσι λίγο για τις γνώσεις , περισσότερο για την εμπειρία και ακόμη περισσότερο για το χαρτί .
Σε εύλογο χρονικό διάστημα – ένας χρόνος  ? – θα μπορούσα να σταθώ σαν μάγειρας οπουδήποτε ,  με απώτερο σκοπό  να δουλέψω μάγειρας δύο – τρία χρόνια και μετά τσούπ το δικό μου εστιατόριο . Εμείς οι Ελληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής έχουμε έφεση    σε τέτοια . Θα συνδύαζα την μαγειρική του τόπου εκεί , με την μαγειρική  την Ελληνική και γιατί όχι θα έκανα και εισαγωγές σιγά σιγά ελληνικά προιόντα .

Θα έκοβα τον μπάφο .  Εκανα και γώ μαλακίες μέχρι τα 27 μου , για δυο τρία χρόνια  . Ημουν σε μια κατάσταση που όλα ήταν τέλεια , δύο δουλειές με το χρήμα να ρέει , γκόμενες , κτλ ,  αλλά ο μπάφος – μπάφος ο οποίος ήτανε και τζάμπα παραγωγής του κολλητού μου . Αλλά μόνος μου κατάλαβα το εξείς :  ότι ο μπάφος σε απομακρύνει από την ζωή. Παραγίνεσε χαλαρός   - τα γράφεις όλα  στα παπαρια σου και  βέβαια στα περισσότερα θέματα  αντί για λογική  αρχίζει και επικρατεί το ένστικτο . Ετσι αργά αλλά σταθερά αρχίζουν όλα να καταρρέουν .  Είπα όχι μόνος μου,  πέταξα μισή σακούλα έτοιμο προιόν και τέλος.

Αυτά τύπε ,  ελπίζω να σε στεναχώρησα λιγότερο και να σε προβλημάτισα περισσότερο .
Πάντα με αγάπη και πάντα καλοπροαίρετα.
Σχόλια , κριτικές και παρατηρήσεις , ευπρόσδεκτα εφόσον είναι καλοπροαίρετα .

Σε γενικες γραμμες τα λες σωστα. Καποιες παρατηρισεις εχω μονο.
Οι περισοτεροι μαγειροι στα ελληνικα εστιατορια δεν ειναι σχολης, αλλα λαντζιεριδες που με τον καιρο μαθαν τη δουλεια και γιναν μαγειροι. Στις περισοτερες κουζινες αν οχι σε ολες, κανεις δεν σε βλεπει σαν συναδελφο αλλα σαν ανταγωνιστη.
Οσων αφορα τον Χασαν και τον καθε "Χασαν" που συντανταω τους φερομαι οπως τους αρμοζει διοτι απο παιδι εμαθα να μην αφηνω τιποτα να πεσει κατω και καμια προκληση αναπαντητη. Μαλακια μου το ξερω γιατι και το χρονο μου και τη διαθεση μου χαλαω, αλλα πως να το κανουμε ? Ειναι στη φυση μου. Προσπαθω ομως να το διορθωσω.
Δε με σταναχωρισες καθολου.  :thumbsup:

pavlosrdxrdx

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Στο soundtrack πρεπει να προστεθει και tecno.
Δες το berlin calling και θα καταλαβεις!!
Κατα προτιμηση το revolte "paul kalkbrener"

Επισκέπτης
Θα ημουν κανα 3ρι βδομάδες στο μαγαζι, ειχα συνηθίσει την “ατμόσφαιρα” και η δουλεια μου φαινοταν παιχνιδάκι. Παρόλο που οι συναδελφοι και το αφεντικό ησαν για τον πουτσο ειχα βρει το ρυθμο και συνεργαζόμασταν. Μια μερα μπαινοντας στην κουζίνα ειδα ένα ακομα ατομο. Το αφεντικό που παρουσιασε τον Κώστα ένα παλικαρι που ειχε επιστρεψει από Ελλάδα. Ο Κώστας εργαζοταν παλιά εδώ, πηγε Ελλάδα με την προοπτική να ξεκινήσει μια δουλεια στην πολη του, ειδε όμως ότι η κατασταση δεν είναι ακομα για δουλειές στην Ελλάδα, το ανεβαλε και γύρισε στο Βερολίνο. 
Το βραδυ το αφεντικο με κάλεσε να μιλήσουμε. Μου ειπε ότι δεν μπορει να πληρωνει 4 μεροκαματα αλλα δεν μπορουσε ν΄αφησει τον Κώστα χωρις δουλεια, ούτε ηθελε να διωξει καποιον. Οποτε θα παίρναμε ολοι περισσότερα ρεπο για να μπορουμε ολοι να κανουμε κάποια μεροκαματα τη βδομαδα. Ετσι αποφασισαμε να δουλευω  3 ή 4 μέρες τη βδομαδα. Αυτό με εβγαζε από τον προυπολογισμο μου, αλλα δέχτηκα. Απ΄το ολότελα καλη η Παναγιώτενα. Τον παραδέχτηκα όμως γιατι ενώ θα μπορουσε να διώξει εμενα ή να μην επαιρνε καν τον Κωστα στη δουλεια, βρήκε μια λυση αποδεκτη από ολους.  Καλο παιδι κι ο Κώστας. Τις μερες που ημασταν οι δυο μας στην κουζινα με το αφεντικό μια μερα πηγαινα εγω στη λάντζα κι αυτος στις σαλατες και την επόμενη αλλαζαμε, εγω σαλάτες κι αυτός λατζα.

Περασε ακομα μια βδομαδα και σ΄ένα ρεπο με πηρε τηλεφωνο ο Νίκος ο Αλβανός να βρεθουμε. Τον συναντησα στο Kreuzberg. Πηγαμε σ΄ένα τούρκικο ντονεραδικο, επεμενε να παμε στο συγκεκριμένο γιατι ειχε ραντεβου μ΄ένα Βούλγαρο φιλο του. Πηραμε μπύρες και με ρωτησε που δουλευω και πως τα παω στη δουλειά. Του ειπα τα νέα μου και τον ρωτησα πως τα παει αυτος στο μαγαζι του φιλου μου του Ηρακλή.  Μου ειπε ότι συντομα θα εκανε μια δουλεια, δεν μπορουσε να μου πει όμως τι ακριβως δουλεια, θα μου ελεγε με τον καιρό. Μου ειπε επίσης οτι θα εφευγε από τον Ηρακλή τις επομενες μέρες κι αν ηθελα να πηγαινα στη θεση του.

-Είναι ωραιος τυπος ο Ηρακλης, δεν μου πάει να τον παρατησω. Πρωτα θα βρει ατομο και μετα θα φυγω.
-Ετσι  να γίνει. Ο Ηρακλής σε εχει βοηθησει. Του εχεις πεις ότι θα σταματησεις ?
-Ναι εδώ και μερικες μερες. Ψαχνει ηδη βοηθό. Γιατι δεν πας εσυ, φιλος σου ειναι ?
-Δεν είναι ασχημη ιδέα. Θα τον πάρω αυριο τηλεφωνο.
-Γιατι αυριο. ? Σημερα παρτον που είναι κλειστο το μαγαζι. Κι αν τα βρείτε αυριο πας στο μαγαζί που δουλευεις, τους λες ότι σταματας και μεθαυριο είσαι στον Ηρακλη.
-Καλα θα δω πες κανα άλλο νέο………

Μετα από λιγο εμφανιστηκε ο Βούλγαρος φιλος του Νίκου παρεα με έναν Μαροκινό. Τους χαιρετήσαμε πηραν ο Βούλγαρος καφε κι ο άλλος μπύρα κι εκατσαν μαζι μας. Μου εκανε εντυπωση πως ο Νίκος ειχε κανει προοδο στα γερμανικά. Δεν τα μιλούσε καλά αλλα μπορουσε να συνεννοηθεί μαζι τους χρησιμοποιώντας και λιγο τα χάλια αγγλικά του.
Βγηκα εξω να παρω τηλεφωνο τον Ηρακλη για τη δουλεια. Του εξήγησα την κατασταση με τα πολλα ρεπο στο μαγαζι που δουλευα και ότι ο Αλβανός μου ειχε πει ότι θα σταματουσε και του προτεινα να βρεθουμε να μιλήσουμε.

-Μαλάκα κι ότι σε σκεφτομουν, ηταν η απάντηση του. Αν δεν έπαιρνες εσυ θα σε έπαιρνα εγώ αυριο. Που είσαι τωρα ?
-Kreuzberg με το Νικο και δυο φίλους του
-Ελα από το μαγαζι να πιουμε καμια μπυρα να καπνίσουμε κανα μπαφο και να τα πουμε.
-Είναι ανοιχτό ?
-Όχι, αλλα εχω αραξει εδώ με την κοπελα μου.
-ΟΚ, πειραζει αν ερθω με μια φιλη ?
-Όχι ρε ελατε να φτιαξουμε κατι να φαμε και να αραξουμε εδώ. Και μιλαμε και για τη δουλεια.

Πηρα τηλεφωνο τη Σοφία της ειπα που είναι το μαγαζι του Ηρακλη και δώσαμε ραντεβου εκεί σε μια ωρα.
Μπηκα παλι στο ντονεραδικο, πηρα μια μπύρα κι εκατσα με τον Αλβανό και τους αλλους δυο. Ο Βούλγαρος που δεν μιλουσε αγγλικά μου ειπε μετα από λιγο κατι για δουλεια που δεν καταλαβα. Ο Μαροκινός με ρωτησε πόσο καιρο ειμαι στο Βερολίνο και διαφορα αλλα άσχετα. Φαινόντουσαν και οι δυο ότι πινουν κόκα. Μιλουσαν συνεχεια και ησαν υπερκινητικοί. 
Φευγοντας βγηκα με το Νίκο εξω να κανουμε τσιγάρο.

-Που τους βρηκες αυτους ρε ? τον ρωτησα.
-Θα σου πω άλλη φορα. Τωρα άλλο θέλω να σου πω.
-Τι ?
-Κοιτα, επειδη σε ξέρω κι εισαι καλο παλικαρι, αλλα εχεις τη μούρλια σου κι εσυ όπως κι εγω, να κάνεις υπομονη στον Ηρακλή.
-Δηλαδή ?
-Τα πραγματα δεν είναι είναι όπως φαινονται. Καλο παιδι ο Ηρακλης και φίλος, αλλα η μαγείρισσα που εχει δεν είναι κι ο καλύτερος ανθρωπος για να δουλευεις μαζι.
-Τι τρεχει με αυτην ? Την εχω γνωρισει και μου φάνηκε ενταξη ατομο.
-Θα τα δεις μονος σου. Κανε μονο υπομονή και όταν θα εχω νέα από τη δουλειά που ετοιμαζω θα σε παρω τηλεφωνο να βρεθουμε. Μου εχεις πεις ότι εχεις δίπλωμα για φορτηγο, είναι ετσι ?
-Ναι.
-Ωραια mου κανεις, ειπε γελώντας.
-Τι γελaς ρε μαλάκα και τι δουλεια είναι ?
-Φιλαρακο για μενα αύριο είναι η τελευταια μερα στις κουζίνες κι αν πανε όλα καλα σε λίγες μερες ή βδομαδες θα είναι και για σενα.
Τον χαιρετησα και πηγα να παρω το τρενο.  Μετα από περίπου 40 λεπτα ημασταν με τη Σοφία στο μαγαζι του Ηρακλή.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
η μαγειρισα ειναι σαικο η καριολα  :think: :think: :think:

Επισκέπτης
Βρήκαμε τον Ηρακλή μονο του πισω από το bar. H κοπελια του μια γερμανίδα ειχε πεταχτει να παρει τσιγαρα. Χαιρετηθήκαμε, μας ρωτησε τι θα πιουμε κι αν πειναμε.

-Ε, αν είναι να φαμε θα πιουμε κρασί, του ειπα.
-Κοκκινο ή λευκο ?
-Εγω κόκκινο.
Η Σοφία συμφώνησε.  Για ζεσταμα μας εβαλε από ένα τσιπουρακι. ΣΕ λιγο ηρθε και η κοπέλα του. Συστηθήκαμε και κατσαμε σ΄ένα τραπεζι οι τρεις μας περιμενοντας τον Ηρακλη να ετοιμασει το “δειπνο”.
Tον ρωτησα αν θελει να τον βοηθησω και μου απαντησε : πιειτε το κρασι σας και σε λιγάκι ερχομαι.
Εφερε μια πιατελα με λιγο τζατζίκι, ταραμα, ελιες, ντολμαδακια και  τυροκαυτερή, μια αναμεικτη σαλατα κι άλλη μια πιατέλα που ειχε μουσακά κομμένο σε μικρα κοματια, ρυζι  και πράσινα φασολάκια.
Τον ρώτησα πως παει το μαγαζι.

-Κατι κανουμε, μη φανταστεις καμια τρελη δουλειά, αλλα το μεροκαματο βγαινει.
-Κι εγω τι ακριβως θα κανω αν ερθω εδώ για δουλεια.
-Θα τα πουμε αργοτερα αυτά. Θα στριψεις ένα γαρο να πιουμε ?
-Φερε…..
Μου εδωσε τη φούντα κι εστριψα ένα καλο μπαφο οσο αυτος μαζευε τα πιατα. Καπνισαμε το μπαφο και συνεχισαμε να συζηταμε για διαφορα. Πιο πολύ μας απασχολουσε το προσφυγικο. Ο Ηρακλής ελεγε ότι ολοι αυτοι οι μεταναστες που φτανουν κατά χιλιαδες θα αλλιωσουν τη συνθεση του πληθυσμού στην Ευρώπη. Σε λιγα χρονια η Γερμανία θα είναι μουσουλμανικη χωρα και τα παιδια στα σχολεια θα διδασκονται αραβικά ή τούρκικα. Η κοπελα του δεν πολύ μιλουσε αλλα εδειχνε να συμφωνει μαζι του. Η Σοφία διαφωνουσε. Ελεγε για το δικαιωμα στην ελευθερη διακινηση, ότι ολοι πρεπει να εχουν μια νεα ευκαιρια, για τον πολεμο κτλ. Κτλ.
Ο Ηρακλης ζητησε τη γνωμη μου.

Ειπα : Ολοι αυτοί οι ανθρωποι που ερχονται εδώ σιγουρα εχουν καποιες ανάγκες. Θέλουν να φανε, να πιουνε, ένα μέρος να κοιμουνται, να γαμησουν και να γαμηθούν. Αν η Ευρωπη μπορει να τους τα προσφέρει καλως να ερθουν, αν όμως όχι να κατσουν στις πατριδες τους. Εμενα αυτό που με χαλαει είναι ότι η Ελλάδα η πατριδα μου γινεται μερα με τη μερα αποθηκη προσφυγων. Ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης.
Ο Ηρακλής μεταφραζε.  Και συμπληρωνε ότι αυτοι δεν θα ενσωματωθουν ποτε στη γερμανική κοινωνια.

-Δες ρε φιλε πως είναι στο Neukölln. Περπατας στο δρόμο κι ακους μονο τουρκικα και αραβικα. Σε λιγο ολο το Βερολίνο θα είναι ετσι. Όλα τα καλα τα ποστα τα εχουν πιασει οι Τουρκαλαδες και οι Αραβες.
-Υπερβαλεις νομιζω.
-Όπως το ειπες, νομίζεις, γιατι αν ηξερες την πιατσα όπως εγω θα ειχες άλλη γνωμη. Αντε να ανοιξεις μαγαζι στο Νeukölln  ή στο Kreuzberg κι αν δεν έρθουν τα μουσλιμια για προστασια να μου τρυπήσεις τη μυτη.
-Αυτά δεν τα ξερω.
Η Σοφια επεμενε ότι δεν είναι ετσι. Εβγαλε ένα αντιρατσιστικο λογύδριο κι όταν τελειωσε αφού εκανα πως συμφωνω, θύμισα στον Ηρακλή ότι δεν βρισκομουν στο μαγαζι του για να συζητησω τις πολιτικες εξελιξεις, αλλα για να μιλήσουμε για τη δουλεια…….

isidwros

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2012
Like
2
Πόντοι
0
Paralimnie εμπλεξες πουθενα ?!

Περιμενουμε με αγωνια τη συνεχεια της ιστοριας !!

Επισκέπτης
Ο Ηρακλής μου πρότεινε 40 ευρώ μεροκάματο και όσα ρεπό τη εβδομάδα ηθελα, εκτος Παρασκευης, Σαββατου και Κυριακής.

-Αν θελεις να δουλευεις κάθε μερα κανένα προβλημα, αν θελεις να δουλευεις μονο ΠΣΚ πάλι κανενα προβλημα.
-2 με 3 ρεπο το μήνα είναι καλα για μενα, για δουλεια ηρθα στη Γερμανία όχι για διακοπές. Αλλά τα λεφτά είναι λιγα.
-Το μαγαζι δεν εχει δουλεια, θα το δεις κι εσυ. Αλλα καποιες μερες εχει. Τοτε δεν θα σε αφηνω ετσι, κατι παραπανω θα παιρνεις.
Δε γαμιέται είπα μεσα μου, ας το δοκιμασω κι αυτό. Αλλωστε ο Ηρακλής είναι φιλος.
Του ειπα ότι συμφωνω. Δωσαμε τα χερια και ανακοινωσαμε στις κοπέλες ότι σε δυο μερες θα δουλευα στον Ηρακλή. 
Την άλλη μερα πηγα στο μαγαζι που δουλευα κι ανακοίνωσα στο αφεντικο και το προσωπικο ότι σταματαω.  Δεν χάρηκαν αλλα ουτε στεναχωρήθηκαν. Το βραδυ πληρωθηκα, χαιρετησα, εγραψα το τηλέφωνο μου σ΄ένα χαρτακι και το εδωσα στην Αλίτσια λεγοντας της πως θα χαιρόμουν αν βγαιναμε για ένα καφε κι αποχωρησα κι από αυτό το εστιατοριο.
Την επομενη στις μια το μεσημερι, 2 ώρες πριν την ωρα που κανονικα θα έπρεπε να βρίσκομαι στο μαγαζί για δουλεια, βρισκομουν να συζητώ με τον Ηρακλή τα της εργασιας.
Μου ειπε ότι στην κουζίνα θα δουλευω εγω και η θεια του. Μου εξηγισε ποιες ηταν οι υποχρεωσεις μου, ήπιαμε καφε και ξεκίνησα δουλεια.
Η θεια ειχε έρθει στη Γερμανία στη διάρκεια της χούντας. Προερχοταν από οικογενεια αριστερών κι εφυγε από την Ελλάδα για να αποφυγει τις διωξεις. Στη Γερμανία γνωρισε τον αντρα της.  “Αγωνιστης” και αυτός με το ΚΚΕ. Παντρευτηκαν εκαναν ένα γιο ο οποιος βγηκε καλλιτέχνης. Απ΄ότι εχω καταλαβει δεν έχουν και πολύ καλες σχεσεις.  Ο αντρας της ο κ. Πάνος ηταν και παραμενει αλκοολικος. Δουλεψαν στις κουζινες, εκαναν και δικό τους μαγαζι και όταν ο Ηρακλής πριν μερικα χρόνια εχασε τους γονεις του σε τροχαιο, πουλησε το μαγαζι της, τον βοηθησε να ανοιξει αυτό μαγαζί και αυτή εργάζεται σαν μαγείρισσα.  Ο κ. Πάνος είναι δηλωμενος ότι εργαζεται και αυτος στο εστιατοριο, αλλα ερχεται κανα δυο ωρες μόνο για να πιει. Τελευταια δεν τον αφηνουν να έρχεται γιατι στη σουρα του εχει δημιουργήσει καμποσα προβληματα. Τσακωνεται με τους πελατες.
Από την πρωτη στιγμή καταλαβα ότι με τη θεια του δεν θα τα παμε καλα. Μιλαμε oτι η γρια ηταν από τα πιο ψυχανώμαλα ατομα που εχω συναντησει στη ζωή μου. Η συμπεριφορα της, ο τροπος που μιλουσε ακομα κι όταν συζητούσαμε κατι ασχετο, ειχε κατι το σαδιστικο.  Οι πρωτες της κουβεντες που μου είπε ειχαν να κάνουν με το ποσα ατομα περασαν από το μαγαζι και τα ειχε διώξει.  Tωρα καταλάβαινα τι εννοουσε ο Αλβανός όταν ελεγε ότι η μαγείρισσα δεν ηταν κι ο καλυτερος ανθρωπος για να δουλευεις μαζι.
Την πρωτη μερα το μαγαζι δεν είχε δουλεια, τη δευτερη όμως ειχε. Η θεια του σε καποια φαση που πιεστηκαμε αρχισε να φωναζει, να βρίζει και να πεταει σκευη δεξια κι αριστερα. Δεν αντιδρουσα. Το βραδυ όταν σχολασα, με πληρωσε ο Ηρακλής και ξεκινησα για το σπίτι. Μέσα μου ηξερα ότι και εδώ δεν θα καθομουν πολύ. Παρολα αυτά μετα από  4 μηνες παραμενω στο μαγαζί.

Επισκέπτης
Τον πρώτο καιρο η ελπιδα μου ηταν η δουλειά που έλεγε πως θα εκανε ο Αλβανός και με ηθελε μαζι του. Με αυτή την ελπιδα, ότι θα βρω κατι καλυτερο και θα σηκωθω να φυγω από εκει μέσα, ξεκινούσα κάθε μεσημερι να παω για δουλεια. Ελεγα στον εαυτο μου : αντε μια βδομάδα ακομα στην κολαση και μετά θα εισαι αλλου. Υπομονή.
Αλλα που θα ημουν ? Δεν ειχα κατι χειροπιαστο μονο τα λόγια του Νίκου του Αλβανού. Χρειαζόμουν όμως να ελπιζω σε κατι. Και περνουσαν οι εβδομαδες. Εφτασε ο Φλεβαρης. Ειχα σχεδον ένα χρόνο να παω στην Ελλάδα. Ετσι μια μέρα μου την εδωσε και ειπα στον Ηρακλή ότι θελω 2 εβδομαδες αδεια να παω στο χωριό μου. Στραβωσε λιγακι αλλα δεν μπορουσε να κανει κι αλλιως. Ημουν καλος στη δουλεια και εκανα υπομονη με τη θεια του, αρα με χρειαζοταν. Κι αφου με χρειαζοταν δεν μπορουσε να μου χαλαει χατίρι. Ασε που ο Φλεβαρης δεν εχει και πολλή δουλεια.
Το βραδυ μετα τη δουλεια πηγα στο σπιτι της Σοφίας. Τον τελευταιο καιρο δεν τα πηγαιναμε καλα. Φαινεται πως ειχε βαρεθει τις μεταπτωσεις της ψυχολογιας μου. Την ειχα κουρασει. Συνεχως ζητουσα κι εδινα ελάχιστα. Ε, λοιπον σημερα της ειχα ένα δώρο. Διακοπες στην Ελλάδα που δεν ειχε παει ποτε.  Εκανα μπανιο κι αραξα στην κουζινα να πιω λιγο κρασι. Αυτή ηταν στο υπνοδωμάτιο κι ακουγε μουσικη. Την φωναξα να ερθει. Την επιασα από τη μεση και την εβαλα να καθησει στα γόνατα μου.

-Ξερεις, ειπα, τελευταια δεν ειμαι και πολύ καλα. Νιωθω κουρασμενος και απογοητευμενος.
-Καταλαβαίνω, κανε υπομονη, θα εχεις καλυτερες μερες.
-Νομιζω ότι χρειαζομαι διακοπές.
-Και ποιος δεν χρειαζεται……….
-Λεω να πάμε μερικες μερες στην Ελλάδα. 2 βδομαδες είναι καλα πιστευω.
-Εχεις λεφτά ? Και με τη δουλεια ?
-Με τον Ηρακλή τα κανονισα. Εχω και μερικά λεφτα. Δεν χρειαζονται πολλα, στο χωριο μου θα παμε.
-Δεν ξερω αν μπορώ να ερθω μαζι σου. Ηθελα να παω το καλοκαιρι στη θάλασσα.
-Και στην Ελλάδα εχει θαλασσα.
-Μα είναι χειμωνας…..
Σηκωθηκε αναψε τσιγαρο κι αρχισε να πηγαίνει περα δωθε στην τραπεζαρια. Ελεγε να τα ξανα σκεφτουμε και διαφορα αλλα που με αφηναν αδιαφορο. Της ειπα να μου κλεισει εισιτήρια κι αν θελει να βγαλει και δικα της. Νευριασε. Εσβησε το τσιγαρο κι εκανε να φυγει. Την αρπαξα από το χερι και την εβαλα να καθίσει παλι στα γονατα μου. Της χαιδεψα τα μαλλιά, τη φίλησα και αρχισα να της λεω ποσο καλα θα περασουμε, ότι θα ηρεμησουμε, θα ξεκουραστουμε και θα γυρισουμε πισω στο Βερολίνο αλλοι άνθρωποι.  Δε μου πηρε και πολύ να την πεισω.  Σε 2 μέρες είχαμε στα χερια μας τα εισιτήρια.
Οι 6 μερες  μεχρι την ημερομηνια αναχώρησης περασαν χωρις να τις καταλάβω. Το τελευταιο βραδυ με χαιρετησαν ο Ηρακλής, η κοπελα του και η γριά μαγείρισσα που ζητησε να της φερω και χυλοπίτες από το χωριο μου.
Θα σου φερω της ειπα, ενώ μεσα μου σκεφτομουν τι καλα θα ηταν όταν επεστρεφα αντι για την κουζινα του εστιατοριου να την εβρισκα στο δωματιου καποιου νοσοκομειου ετοιμοθάνατη.
Την άλλη μερα το μεσημερι ημουν στο Σύνταγμα. Φραπεδια και μετα ταξι για ΚΤΕΛ Κηφισου. Η Σοφία ήταν ενθουσιασμενη, αλλα και λιγακι προβληματισμενη. Εγω αν και λιγο ανησυχος ημουν καλά…….

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Υποψιαζομαι ότι η Σοφία είναι πλέον παρελθόν.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ξέρεις πάντα πίστευα ότι ο καθ ένας ότι τραβάει απ το ξερό του το κεφάλι τα τραβάει.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που πάει (έρχεται) στη Γερμανία για οικονομικό θέμα (δουλειά)
ν ασχοληθεί με τους μαλάκες του Έλληνες (δυστυχώς ρε γαμώτο ήμαστε  :'(  )

Γιατί είναι φαινομενικά πιο εύκολο να εργαστείς απευθείας χωρίς γνώση γλώσσας..
Άσχετα ανμετά μετανιώνουν για την επιλογή τους,αλλά συνεχίζουν χωρίς εκμάθηση γλώσσας απλά να μεταπηδούν από το ένα ελληνικο εστιατόριο στο άλλο.

Και να πω ότι δεν τα γράφουν στο internet...
[URL unfurl="true"]http://news247.gr/eidiseis/diaspora/sta-katerga-ths-omogeneias-oi-ellhnes-ekmetalleuontai-ellhnes.4049985.html[/url]

Σε αυτό που διαφωνώ,είναι η γενική θεώρηση ότι οι Έλληνες μαγαζάτορες είναι μαλάκες.
Όχι,όλοι όσοι προήλθαν από φτωχές χώρες(Ιταλία,Ισπανία,Τουρκία,κ.α.)
και έβγαλαν πολλά λεφτά παρέμεινοντας αμόρφωτοι,είναι γτπ άνθρωποι και εργοδότες.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786
πώς λέγεται η βεντούζα τουμποφλό στα γερμανικά;

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Ξέρεις πάντα πίστευα ότι ο καθ ένας ότι τραβάει απ το ξερό του το κεφάλι τα τραβάει.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος που πάει (έρχεται) στη Γερμανία για οικονομικό θέμα (δουλειά)
ν ασχοληθεί με τους μαλάκες του Έλληνες (δυστυχώς ρε γαμώτο ήμαστε  :'(  )

Έχω ένα φιλαράκι που ήρθε γερμανία και μου λέει όλο δράματα όπως εσύ για τις δουλειές με τους
Έλληνες,γιατί δεν μιλάω τη γλώσσα μ λέει.Εγώ ήρθα,παντελώς μόνος χωρίς φίλους και γνωστούς
ξεκίνησα την πρώτη βδομάδα με γλώσσα και μετά από μισό χρόνο (πλέον έχω κλείσει χρόνο) βρήκα
δουλειά σε λάτζα Γερμανικού εστιατορίου και είμαι πολύ χάπυ.Ότι συμφωνήσαμε την πρώτη μέρα,για δουλειά
το ίδιο ισχύει μέχρι την τελευταία.Τα λεφτά είναι τα νόμιμα 8.5 μπρούτο και 6.7 νέτο

Τι 40 τη μέρα νεροκάμματο στη Γερμανία,τι βασίζεσαι σε αλβανούς,τι χαλιέσαι με χασάνηδες και αρχίδηδες.
Τότε φίλε έτσι θα σε πάει η ζωή σου στη Γερμανία και γενικότερα.Νεύρα,απογοήτευση,δεν θα γαμάς καλά
εκτός αν είναι του χαρακτήρα σου,μιζέρια,ειδάλλως μάθε γλώσσα σιγά σιγά να γίνεις άνθρωπος και ασχολείσου
μόνο με Γερμανούς,ασ τους Έλληνες στην Ελλάδα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom