Συνέχισα να δουλευω με λιγα ρεπο. Eιχε μπει για τα καλα το καλοκαίρι. Η δουλεια στο μαγαζι ανεβαινε μαζί με τη θερμοκρασια. Τη Σοφία τη συναντουσα μετα τη δουλειά ή τα πρωινα πριν τη δουλεια και στα λιγοστά ρεπο μου. Καναμε βόλτες, πιναμε τις μπύρες μας, με πηγε να δω το Ζωολογικό κηπο, ένα μουσείο τεχνολογιας, καναμε sex σπίτι της ή στο δωμαtιο μου με βοηθουσε με καποια χαρτιά και με τη γλωσσα. Η Σοφια επέμενε ότι πρεπει να προσπαθησω περισσότερο με τη γλωσσα. Ειχε ένα σύστημα. Κάθε μερα επρεπε να μαθω 4 καινουργιες λέξεις. Μου εγραφε τις λεξεις, μου εξηγουσε στα αγγλικά τι σημαιναν, εγώ τις μετάφραζα στα ελληνικα και ειχα μαζί μου τα χαρτακια με τις λεξεις. Όταν συναντιόμασταν το πρωτο που με ρωτούσε ηταν καποιες λεξεις. Με τον καιρο ειχαν γεμισει η τσέπες μου χαρτάκια.
Καποια βραδια κοιμομουν σπίτι της καποια αλλα κοιμοταν αυτή στο δωματιο μου. Καποια βραδια εβγαινα με φίλους και καποια αλλα απλα πήγαινα σπιτι επινα καμια μπύρα, εσκαγα κανα μπαφο και ύπνο.
Ο Σταύρος ο αδερφος του αφεντικου θα κατέβαινε διακοπες στην Ελλάδα με την οικογενεια του. Με τον μαγειρα δεν τα πήγαιναν και πολύ καλα. Ουτε κι εγώ. Όταν αρχισε να παλιωνει μου την ελεγε συνεχως, είχαμε καποιες εντάσεις αλλα σε γενικες γραμμες εκανα το μαλάκα.
Λιγες μερες πριν φύγει ο Σταύρος με έπιασε και μου ειπε : Αμα σου τη βγει ο μαγειρας κάνε το μαλακα. Τον χρειαζόμαστε. Όταν γυρισω θα τον διωξουμε. Θα αναλαβεις εσύ. Θα σε βοηθησω κι εγώ. Θα παρεις και περισσότερα λεφτα. Υπομονη μέχρι να ερθω.
Η Ελενα που δουλευε στο bar θα εφευγε κι αυτή διακοπές στην Ελλαδα. Χρειαζομασταν ένα ατομο στο bar οπωσδήποτε. Λιγες μερες πριν φύγει, καθως περιμενα το τρενο για τη δουλεια γνώρισα στο σταθμο δυο κοπέλες από Ελλαδα. Τη Βικη και τη Μελίνα. Η Μeλινα εψαχνε απεγνωσμένα για δουλεια όπως μου ειπε. Ηταν 2 μήνες εδώ και δεν ειχε βρει κατι. Της προτεινα να ερθει μαζι μου στο εστιατόριο, ισως την επαιρναν για δουλειά. Ηρθε. Την παρουσιασα στο Νίκο, του ειπα ότι ψαχνει για δουλεια και την προσέλαβε αμεσως. Επρεπε καπως να καλυψουμε τα κενα του Σταύρου και της Ελενας. Οι μερες περνούσαν, η δουλεια ειχε αυξηθεί, ο μαγειρας είχε καταλαβει ότι το κλιμα δεν τον σήκωνε κι εγω είχα αρχισει να βλεπω τη Μελίνα ερωτικα. Η ατμοσφαιρα στο μαγαζι μύριζε μπαρουτι.
Ηταν προς τα τελη Ιουλίου, Κυριακή μεσημερι . Η δουλεια δεν ειχε ξεκινήσει. Η Μελίνα βγηκε για τσιγαρο. Την ακολουθησα. Ειχα σκοπό να της προτεινω μετα τη δουλειά να παμε για ποτο. Καθως συζητουσαμε ειδα το μάγειρα να ερχετε προς το μέρος μας.
-Θάνο την επομενη φορά που θα βγεις για τσιγαρο θα μου το λες.
-Από ποτε υσχυει αυτό ?
-Από σημερα.
Καταλαβα ότι έψαχνε αφορμη για φασαρία. Για αυτό μου την ειπε μπροστά στην κοπελα κι όχι όταν θα γύριζα στην κουζινα οπου θα ήμασταν μονοι μας. Το εριξα στο χαβαλέ.
-Εγινε κυριε προισταμενε. Ότι θελει ο μάγειρας λέμε, του απαντησα με υφος ειρωνικο.
Με αγριο κοιταξε και γύρισε στην κουζινα.
Η Μελίνα ρωτησε : Τι επαθε αυτός ?
Πλησιαζει το τελος του, της απαντησα εχοντας κατά νου τα λόγια του Σταύρου πως όταν γυριζε θα τον εδιωχναν και θα αναλάμβανα εγω μάγειρας. Αλλα το τέλος του μαγειρα ήταν ζητημα μερικών ωρων.