Νέα

Internet Cafe!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 136
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
στην αρχη θα φας κυνηγι απο τον ανταγωνισμο καρφωτες κτλ αν ερθει ενα ικα τι θα τους πεις οτι εισαι 24ωρο μονο εσυ; θελει ενα ονομα  εστω ημιαπασχοληση για να μην στην πουνε

τι σοβαρα?δλδ αν ερθουν πρωι και δουνε εμενα και αν ερλθουν κ βραδυ κ δουνε εμενα τι θα γινει θα με ρωτησουν πως αντεχω??περιεργο μου φαινεται αυτο.Ρε μαγκες σχολαω 12 και παω στουντιακι μετα με τζακουζι και μετα σπιτι τι καλυτερο τελιωμα δουλειας....εσεις πως το ληγεται θα τους πω???χαχαχαχα

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
τι σοβαρα?δλδ αν ερθουν πρωι και δουνε εμενα και αν ερλθουν κ βραδυ κ δουνε εμενα τι θα γινει θα με ρωτησουν πως αντεχω??περιεργο μου φαινεται αυτο.Ρε μαγκες σχολαω 12 και παω στουντιακι μετα με τζακουζι και μετα σπιτι τι καλυτερο τελιωμα δουλειας....εσεις πως το ληγεται θα τους πω???χαχαχαχα
θα μαθω παντως γενικα για τα ιντερνετ και θα σε πω

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
ρε σεις και ενα κατοσταρικο τη μερα τσεπη να βαζετε ειναι ασχημα τι λεμε τωρα?η εσεις ονειρευεστε επιχειρησεις με 2 και 3 χιλιαρικα τζιρο την ημερα για τι εγω βολευομαι και με τα λιγα...

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
απλα ξερω και καταλαβαινω οτι τον ελληνα επιχειρηματια τον φαγανε τα λουσα ολοι θελανε με μια δουλεια να γινουν εκατομμυριουχοι!Ετσι δεν ειναι κυριοι εχω αδικο??

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
και επισης τα μηχανηματα δεν τα αλαλζεις και καθε μηνα ρε φιλε αντε 1 φορα το χρονο και λιγο σου λεω...

Με μια φορά τον χρόνο κάρτες γραφικών , και στα 2+ χρόνια ολόκληρο το pc θα είσαι από του καλύτερους.

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
ενοικια δεν υπαρχουν επισης ουτε μεροκαμματα θα εισαι μονος σου.ουτε ικα υπαρχει.μονο τεβε 200 το μηνα.Υπαρχει η υποστιριξη μηχανηματων η οποια δεν ξερω ποσο ειναι?
Υποστήριξη ενός internet cafe είναι σχετική με τον αριθμό των PC. Αν πας σε αλυσίδες ( μην το κάνεις , θα σου περνούν λεφτά για το όνομα κλπ , και γενικά θα σου φεύγει κάνα χιλιάρικο) .
Αν πας σε λύση power by ή σε κάποιον σοβαρό τεχνικό (που ξέρει την δουλειά ) με κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα υπολόγιζε 8-12 ευρώ το pc. Ανάλογα με την συμφωνία που κάνετε

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
στην αρχη θα φας κυνηγι απο τον ανταγωνισμο καρφωτες κτλ αν ερθει ενα ικα τι θα τους πεις οτι εισαι 24ωρο μονο εσυ; θελει ενα ονομα  εστω ημιαπασχοληση για να μην στην πουνε

οι καρφωτές είναι κάτι που δυστυχώς παίζει..για αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μην υπάρχουν τριγύρω μαγαζιά.
Όσο για το ΙΚΑ έχεις πρόβλημα μόνο αν βρούνε άτομο μέσα να δουλεύει αδήλωτο.
Σε περίπτωση πελάτη μου , ήρθαν για ελέγχο και βρήκαν να δουλεύει το μαγαζί η αδελφή του, και δεν είχανε κανένα πρόβλημα .( αυτό τώρα είναι και στο ελεγκτή υποθέτω , άλλα αυτή την εμπειρία έχω )

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Γνωστός μου που δουλεύει σε ίντερνετ καφέ σε καλή φοιτητογειτονιά στο δήμο Αθηναίων , έκανε ταμείο σε μία βάρδια ( 8 ώρες ) 12 ευρώ.

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι. Τώρα όσο αφορά τα αρνητικά που ξέρω. Κάποιοι δυσκολεύτηκαν πολύ να βγάλουν την άδεια λειτουργίας. Μετά δυσκολεύτηκαν να βγάλουν την άδεια για να παίζουν μουσική στο μαγαζί τους. Μετά δυσκολεύτηκαν να βγάλουν την άδεια από το υγειονομικό για να πουλάνε καφέδες. Γενικά ένα θέμα με τις άδειες λίγο πολύ όλοι το είχανε , αλλά κυρίως μέσα σε ένα εξάμηνο ήταν κομπλέ.

Στα έξοδα εκτός από την συντήρηση των Η/Υ και το τεβε σου , ΟΑΕΕ πια , που είναι γύρω στα 540 νομίζω πλέον το 2μηνο. Πρέπει να υπολογίσεις ρεύμα , που είναι ανάλογο με την χρήση των υπολογιστών από τους πελάτες σου. Και το κόστος γραμμής αν θέλεις κάποια μισθωμένη, η κάποια λύση από συνδυασμό 2-3 adsl.

Από τεχνικής πλευράς αυτά. Αν βρω χρόνο θα ρωτήσω κάποιους για τυχόν άλλα έξοδα που μου διαφεύγουν

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
Γνωστός μου που δουλεύει σε ίντερνετ καφέ σε καλή φοιτητογειτονιά στο δήμο Αθηναίων , έκανε ταμείο σε μία βάρδια ( 8 ώρες ) 12 ευρώ.

Υπάρχουν άλλα Internet Cafe τριγύρω ? Είναι το μαγαζί σε καλή κατάσταση ? Το προσέχουν ? Το δουλεύουν σωστά ? Είναι ανταγωνιστικό ?

Είναι πολλά όπως καταλαβαίνεις .

Είχα πελάτη που είχε στα 200 μέτρα του ανταγωνιστή , με 2 ευρώ την ώρα , με καινούργια pc , και άψογη εξυπηρέτηση , και αυτός αγενεστατος , με 2.5 ευρώ την ώρα , και ξεχασμένα από τον χρόνο pc , να με ρωτάει γιατί δεν ερχοντε να παίξουν στο μαγαζί του ..

Η κοινή λογική , είναι σπάνια σήμερα.

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Είναι γνωστής αλυσίδας (από τις λίγες που απέμειναν) , με ό,τι συνεπάγεται.

Επισκέπτης
Καποτε πηγαινες σε ιντερνετ-καφε για να παιξεις C.S και το γουσταρες!Τωρα αρχιδια, εχουνε ολοι ιντερνετ σπιτι και κανεις δεν παει σε νετ για να παιξει!

Συνημμένα

• cs16_iga.jpg
    cs16_iga.jpg
    52,4 KB · Εμφανίσεις: 14

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Ιντερνετ καφέ είχε ένας ξάδερφος μου επί πέντε χρόνια και το έκλεισε ο μαλάκας, γιατί το είχε γράψει στα αρχίδια του το μαγαζί. Του έλεγα να κάνει αναβαθμίσεις στους υπολογιστές, να περάσει καινούργια παιχνίδια, αλλά αυτός τίποτε. Ερχόταν οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι καθόταν με τις ώρες και έπαιζαν και τους έδιωχνε το μαγαζί από μόνο του, γιατί είχε μείνει πίσω από τεχνολογία.
Στο τέλος το δούλευε περισσότερο σαν καφέ παρά σαν ίντερνετ. Είχε βγάλει δύο άδειες για το μαγαζί. Μία για ίντερνετ και μια για καφετέρια, για να μπορεί να έχει καφέδες, αναψυκτικά, μπύρες ποτά, μιας και απαγορεύονται σε ίντερνετ καφέ σύμφωνα με το Νόμο. Επιτρέπεται μόνο να έχεις μηχανή του καφέ.
Βασικά τα έξοδά του ήταν τα κλασικά που έχουν όλα τα μαγαζιά. ΤΕΒΕ, νοίκι, εφορία, ρεύμα.
Είχε πάρει τότε και μια επιδότηση (γύρω στα 20 χιλιάρικα) και του είχαν μείνει κιόλας στη τσέπη.
Επειδή ήταν ψιλοάσχετος με το θέμα όμως του την είχαν πέσει κάποιοι επιτήδειοι και του τα έτρωγαν χοντρά.
Γι' αυτό στο τέλος τα είχε παρατήσει. Τον είχαν βάλει μέσα οι τύποι.
Κάποιο διάστημα που το δούλεψα εγώ, γιατί αυτός είχε πάει μια βδομάδα διακοπές, το μαγαζί πετούσε.
Μείωσα ακόμα και τα ωράρια στις κοπέλες που εργαζόταν εκεί (χωρίς ΙΚΑ φυσικά) ώστε να κερδίζει το μαγαζί από αυτές και όχι αυτές από το μαγαζί. Ο ξάδερφος τις είχε πολύ χύμα, γιατί του την έπεφταν και καλά και αυτός ο παπάρας νόμιζε ότι θα γαμούσε και τις πλήρωνε τζάμπα.
Εκανα φορμάτ σε όλα τα pc για να γίνουν πιο γρήγορα. Εβαλα προσφορές στις ώρες. Από 2 ευρώ η ώρα, έκανα μια προσφορά το 3ωρο 5 ευρώ.
Εβγαλα κάρτες μέλους και προσπαθούσα να πείσω τους πελάτες να γίνουν μέλη. Για τα μέλη ίσχυε στο 10ευρω, 10 ώρες ίντερνετ. Τύπωσα μπλουζάκια (με το λογότυπο του μαγαζιού) από έναν τύπο που συνεργαζόμουν στη δική μου δουλειά και τα έδινα δώρο σε κάθε νέα εγγραφή μέλους συν κάποιες ώρες δώρο.
Βρήκα τύπο μέσω ίντερνετ ο οποίος ξαναγέμιζε τα μελάνια και τα τόνερ σε εξευτελιστικές τιμές, συν το γεγονός ότι η αγορά των νέων μελανιών ήταν η πιο φθηνή που είχα βρει.
Εβαλα στις μπύρες μεζεδάκι (τυρί, σαλάμι, τομάτα αγγουράκι) και το βράδυ στα ποτά έφτιαχνα τοστ ή τηγάνιζα κάνα λουκάνικο ή κάνα μπέικον για να πίνουν παραπάνω οι πελάτες.
Μέσα σε μια βδομάδα του ανέβασα το τζίρο κατακόρυφα.
Του είχα δώσει και μια λίστα με τα πράγματα που έπρεπε να κάνει για να γίνει το μαγαζί του ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα της περιοχής, αλλά δυστυχώς δε με άκουσε, γιατί του φάνηκαν πολλά τα λεφτά που έπρεπε να δώσει.
Οπότε επήλθε το μοιραίο και αναγκάστηκε να το κλείσει, αφού μέρα με τη μέρα έμπαινε μέσα.
Ακόμα και σήμερα, τα υπόλοιπα ίντερνετ καφέ της περιοχής είναι γεμάτα από πιτσιρικάδες που ξημεροβραδιάζονται εκεί μέσα. Γιατί παρόλο που σχεδόν όλοι πλέον έχουν ίντερνετ στο σπίτι, αυτό που τραβάει το κόσμο είναι τα παιχνίδια. Γιατί στα ίντερνετ καφέ, τα pc είναι πολύ δυνατά ως επί το πλείστον, οι κάρτες γραφικών ισχυρές, όπως και οι πυρήνες αυτών των μηχανημάτων. Συν το γεγονός ότι όποιο τελευταίο παιχνίδι κυκλοφορεί στην αγορά, συνήθως σε μικρό χρονικό διάστημα αυτά τα μαγαζιά το προμηθεύονται και το εγκαθιστούν στα pc τους.

Γνώμη μου είναι να κάνεις κίνηση, αν η περιοχή σου έχει πιτσιρικαρία και φοιτητόκοσμο. Κοίταξε όμως αν υπάρχει κάποια επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ ή μέσω ΕΣΠΑ, γιατί αν είναι να πάρεις δάνειο (που δε πρόκειται να σου δώσει καμία τράπεζα) άστο καλύτερα. Εκτός και αν έχεις τα χρήματα και θέλεις να τα χώσεις εκεί. Να ξέρεις ότι αυτού του είδους τα μαγαζιά, το μεροκάματο βγαίνει ευρώ ευρώ. Ταιριάζει απόλυτα η παροιμία, σακούλι το σακούλι...

Επισκέπτης
Ιντερνετ καφέ είχε ένας ξάδερφος μου επί πέντε χρόνια και το έκλεισε ο μαλάκας, γιατί το είχε γράψει στα αρχίδια του το μαγαζί. Του έλεγα να κάνει αναβαθμίσεις στους υπολογιστές, να περάσει καινούργια παιχνίδια, αλλά αυτός τίποτε. Ερχόταν οι πιτσιρικάδες, οι οποίοι καθόταν με τις ώρες και έπαιζαν και τους έδιωχνε το μαγαζί από μόνο του, γιατί είχε μείνει πίσω από τεχνολογία.
Στο τέλος το δούλευε περισσότερο σαν καφέ παρά σαν ίντερνετ. Είχε βγάλει δύο άδειες για το μαγαζί. Μία για ίντερνετ και μια για καφετέρια, για να μπορεί να έχει καφέδες, αναψυκτικά, μπύρες ποτά, μιας και απαγορεύονται σε ίντερνετ καφέ σύμφωνα με το Νόμο. Επιτρέπεται μόνο να έχεις μηχανή του καφέ.
Βασικά τα έξοδά του ήταν τα κλασικά που έχουν όλα τα μαγαζιά. ΤΕΒΕ, νοίκι, εφορία, ρεύμα.
Είχε πάρει τότε και μια επιδότηση (γύρω στα 20 χιλιάρικα) και του είχαν μείνει κιόλας στη τσέπη.
Επειδή ήταν ψιλοάσχετος με το θέμα όμως του την είχαν πέσει κάποιοι επιτήδειοι και του τα έτρωγαν χοντρά.
Γι' αυτό στο τέλος τα είχε παρατήσει. Τον είχαν βάλει μέσα οι τύποι.
Κάποιο διάστημα που το δούλεψα εγώ, γιατί αυτός είχε πάει μια βδομάδα διακοπές, το μαγαζί πετούσε.
Μείωσα ακόμα και τα ωράρια στις κοπέλες που εργαζόταν εκεί (χωρίς ΙΚΑ φυσικά) ώστε να κερδίζει το μαγαζί από αυτές και όχι αυτές από το μαγαζί. Ο ξάδερφος τις είχε πολύ χύμα, γιατί του την έπεφταν και καλά και αυτός ο παπάρας νόμιζε ότι θα γαμούσε και τις πλήρωνε τζάμπα.
Εκανα φορμάτ σε όλα τα pc για να γίνουν πιο γρήγορα. Εβαλα προσφορές στις ώρες. Από 2 ευρώ η ώρα, έκανα μια προσφορά το 3ωρο 5 ευρώ.
Εβγαλα κάρτες μέλους και προσπαθούσα να πείσω τους πελάτες να γίνουν μέλη. Για τα μέλη ίσχυε στο 10ευρω, 10 ώρες ίντερνετ. Τύπωσα μπλουζάκια (με το λογότυπο του μαγαζιού) από έναν τύπο που συνεργαζόμουν στη δική μου δουλειά και τα έδινα δώρο σε κάθε νέα εγγραφή μέλους συν κάποιες ώρες δώρο.
Βρήκα τύπο μέσω ίντερνετ ο οποίος ξαναγέμιζε τα μελάνια και τα τόνερ σε εξευτελιστικές τιμές, συν το γεγονός ότι η αγορά των νέων μελανιών ήταν η πιο φθηνή που είχα βρει.
Εβαλα στις μπύρες μεζεδάκι (τυρί, σαλάμι, τομάτα αγγουράκι) και το βράδυ στα ποτά έφτιαχνα τοστ ή τηγάνιζα κάνα λουκάνικο ή κάνα μπέικον για να πίνουν παραπάνω οι πελάτες.
Μέσα σε μια βδομάδα του ανέβασα το τζίρο κατακόρυφα.
Του είχα δώσει και μια λίστα με τα πράγματα που έπρεπε να κάνει για να γίνει το μαγαζί του ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα της περιοχής, αλλά δυστυχώς δε με άκουσε, γιατί του φάνηκαν πολλά τα λεφτά που έπρεπε να δώσει.
Οπότε επήλθε το μοιραίο και αναγκάστηκε να το κλείσει, αφού μέρα με τη μέρα έμπαινε μέσα.
Ακόμα και σήμερα, τα υπόλοιπα ίντερνετ καφέ της περιοχής είναι γεμάτα από πιτσιρικάδες που ξημεροβραδιάζονται εκεί μέσα. Γιατί παρόλο που σχεδόν όλοι πλέον έχουν ίντερνετ στο σπίτι, αυτό που τραβάει το κόσμο είναι τα παιχνίδια. Γιατί στα ίντερνετ καφέ, τα pc είναι πολύ δυνατά ως επί το πλείστον, οι κάρτες γραφικών ισχυρές, όπως και οι πυρήνες αυτών των μηχανημάτων. Συν το γεγονός ότι όποιο τελευταίο παιχνίδι κυκλοφορεί στην αγορά, συνήθως σε μικρό χρονικό διάστημα αυτά τα μαγαζιά το προμηθεύονται και το εγκαθιστούν στα pc τους.

Γνώμη μου είναι να κάνεις κίνηση, αν η περιοχή σου έχει πιτσιρικαρία και φοιτητόκοσμο. Κοίταξε όμως αν υπάρχει κάποια επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ ή μέσω ΕΣΠΑ, γιατί αν είναι να πάρεις δάνειο (που δε πρόκειται να σου δώσει καμία τράπεζα) άστο καλύτερα. Εκτός και αν έχεις τα χρήματα και θέλεις να τα χώσεις εκεί. Να ξέρεις ότι αυτού του είδους τα μαγαζιά, το μεροκάματο βγαίνει ευρώ ευρώ. Ταιριάζει απόλυτα η παροιμία, σακούλι το σακούλι...
ΤHUMBS UP για την υπομονή σου με την καλή ορθογραφία με τόνους!

Επισκέπτης
Πριν λίγους μήνες σε 1 ιντερνετ καφέ στα κάτω Πατήσια φάγανε έναν αράπη! :ak:

Συνημμένα

• netcafe.JPG
    netcafe.JPG
    27,2 KB · Εμφανίσεις: 17
  • 28722-jo.jpg
    28722-jo.jpg
    36,8 KB · Εμφανίσεις: 47

Stories

Νέο!

Stories