Κριτική για την Λάϊμα στο Βουλιαγμένης 68 με τίτλο : Dressage με Orlov - Rostopchin.
Επίσκεψις εις το εν λόγω studio κατά το εσπέρας. Στάθμευσα το μεταφορικόν μου μέσον με σχετικήν ευκολία εις τον επικείμενον παράδρομον. Κατόπιν ανέβην την κλίμακα και εισήλθον εις την ευρύχωρον αίθουσα υποδοχής . Ο χώρος, ανακαινισμένος και καθαρός (αν και, κατά την ταπεινή μου άποψη, χρήζει μερικών παρεμβάσεων προκειμένου να ξεπεράσει τον μέσο όρο).
Η ευγενική κυρία επί της υποδοχής μου παρουσίασε την Λάϊμα. Δεν θα αναλωθώ στο να περιγράψω την εμφάνισή της, γιατί υπάρχουν πλείστες αναρτημένες φωτογραφίες της, οίτινες απεικονίζουν με πιστότητα τόσον τον σωματότυπον, όσον και το πρόσωπό της. Αυτό που μου προξένησε εντύπωσιν και δεν ημπορεί να αποδοθεί εις τις εν λόγω φωτογραφίες είναι το υπερήφανον του παράστηματός της. Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της νεαράς, απέδωσα, στην επί της υποδοχής κυρία, το αντίτιμον που αντιστοιχεί εις απλό πρόγραμμα και εισήλθον εις τα ενδότερα.
Η κάμαρη ήτο λίαν καθαρή και εξοπλισμένη μετά τηλεοράσεως, νιπτήρος και λουτήρος κλωβού. Δεν εξέλειπον χάρτινα μανδήλια καθώς και απολυμαντικόν.
Κατόπιν ολιγολέπτου αναμονής, ενεφανίσθει η Λάϊμα με εμφανή διάθεσή δια ζωηράς περιτπύξεις. Ανέβηκε είς την κλίνη, και πρόχνυ καθεζομένη άρχισε να μου συστήνει ένα προς ένα τα επίμαχα σημεία του σώματός της, προτρέποντας με να τα αγγίξω και όχι μόνον. Το σώμα της ήτον πολύ καθαρόν και ευχάριστα αρωματισμένον. Η έχουσα ιδιαιτέρως λευκή χροιά επιδερμίδα της, από την οποία απουσιάζουν οι συνήθης σε αυτάς τας περιπτώσεις δερματοστιξίες, τυγχάνει απαλή και λεία. Οι καλόσχημοι μαστοί της, είναι μεν ικανοί σε μέγεθος, με κάπως σκληρή υφή δε, λόγω της τεχνητής ενισχύσεως που έχουν δεχθεί. Αποζημιώνουν πάντως τα προκλητικά της οπίσθια . Εκτός των άλλων, διαθέτει ευειδή και αρκούντως φροντισμένα άνω και κάτω άκρα, συμπεριλαμβανομένων των ονύχων..
Επιτρέψατε μου, να μην αναφερθώ λεπτομερώς είς την αυτήν καθαυτήν πράξιν, πράγμα το οποίον θεωρώ ουχί μόνον περιττόν αλλά και κουραστικόν, δεδομένου ότι οι προγράψαντες με έχουν καλύψει. Θα ήθελον όμως να σταθώ σε μερικά σημεία. Τα προκαταρκτικά της ήτον ιδιαιτέρως επιμελημένα και με αξιοσημείωτον διάρκειαν. Το στοματικόν της, το οποίον καλύπτε και την ευρύτερη περιοχή, αποδείχθει υψηλού επιπέδου. Καθ΄όλην την ομολογουμένως μακράν διάρκειαν της συνευρέσεως, ήτον άκρως συνεργάσιμη και επέδειξε, εκτός της ζωηροτάτης συμμετοχής της, προσήλωση εις το έργον της, καθώς και πρόθεση να ικανοποιήσει άπασες τις επιθυμίες μου, (για δακτυλοσκοπήσεις και μετά γλώττας ασπασμούς δεν δύναμαι να γνωρίζω, διότι δεν τα αποζητώ εις τοιαύτας συνευρέσεις). Ενδεικτικό των ικανοτήτων της το ότι, από της πεολειχίας αρχομένης και στο εξής, είχον την αίσθησιν ότι ίππευον εξαίσιον δείγμα θηλυκού ίππου της ρωσικής ράτσας Orlov-Rostopchin, ο οποίος ολόνεν με παρέσυρε εις το ιππικόν αγώνισμα του "dressage". Περιττό θεωρώ δε, να αναφερθώ ενδελεχώς στην απουσία βιασύνης.
Μετά το πέρας των περιπτύξεων, παρέμεινε επί της κλίνης, αλλά και γενικότερα εις τον χώρο δια μεγάλον διάστημα.
Εν κατακλείδι, θα τολμήσω να δηλώσω ότι προσωπικά την συγκαταλέγω εις τας καλλιτέρας των περιπτώσεων όσον αφορά την σχέση απόδοσης-τιμής εις το συγκεκριμένον πρόγραμμα που επέλεξα. Ως εκ τούτου δύναμαι να την συστήσω ανεπιφυλάκτως.