Νέα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SpermBob
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 326
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά για την ίδρυση Ιδιωτικών πανεπιστημίων;

  • Ναι στο νέο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση

    Ψήφοι: 30 54,5%
  • Όχι, κατάληψη μέχρι του χρόνου μέχρι να απορριφθεί

    Ψήφοι: 25 45,5%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Μηνύματα
460
Like
8
Πόντοι
1
Δεν είναι τυχαίο ότι στην τελευταία διεθνή έρευνα, μεταξύ 125 χωρών, η Ελλάδα κατετάγη 60ή με βάση την ποιότητα των πανεπιστημιακών της σπουδών, στην ίδια θέση με τη Ζάμπια και είκοσι θέσεις πίσω στον κατάλογο από την Ζιμπάμπουε. Η βαθμολογία αυτή, η οποία δεν είναι φυσικά καθόλου κολακευτική για την Ελλάδα, καταδεικνύει παράλληλα και τη σκοτεινή προοπτική που μπορεί να έχει η χώρα στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κοινωνίας της γνώσης, της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Αυτή λοιπόν η κατάσταση στην παιδεία και η προδιαγραφόμενη εξ αυτού του λόγου δυσμενής πορεία θα πρέπει να ανατραπούν. Θα πρέπει το σκηνικό να αλλάξει άμεσα, για να υπάρξουν οι απαιτούμενες υψηλές σήμερα οικονομικές και κοινωνικές επιδόσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και τη βασική αυτή μεταβολή, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες -για να μη μιλήσουμε για το τι συμβαίνει με τα αμερικανικά πανεπιστήμια- δεν μπορείς να την επιτύχεις αφήνοντας έξω από τη χρηματοδότηση τον ιδιωτικό τομέα. Τον πιο ανήσυχο και δημιουργικό, εξάλλου. Τι στο καλό ανοικτή κοινωνία μπορείς να θεωρείσαι άλλωστε, όταν λειτουργείς κάτω από τέτοια φοβικά σύνδρομα; Μήπως ζημιώθηκε η μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα, από τη δημιουργία ισχυρών ιδιωτικών σχολείων;

+100000000000
 

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Μηνύματα
460
Like
8
Πόντοι
1
Συμπερασματικά, όλοι οι φίλοι σε αυτό το φόρουμ, το ζήτημα ΔΕΝ είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια (άλλωστε αυτό έχει ηδη δρομολογηθεί, μας αρέσει ή όχι) - καλώς κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Το ζήτημα είναι πως θα καταφέρουμε σαν οικονομία, σαν κράτος, σαν λαός, να έχουν ΟΛΟΙ το δικαίωμα και τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια (που σαφώς το περιβάλλον, η ποιότητα σπουδών, η άμιλλα θα είναι ανεπτυγμένα), μέχρι βέβαι ΚΑΠΟΤΕ ισως να καταφέρει κάποιος 'ήρωας' να κάνει και τα δημόσια σχολεία-πανεπιστήμια εξίσου καλά ή και καλύτερα!!!!
 

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Μηνύματα
647
Like
14
Πόντοι
6
Μιλάνε ήδη κάποιοι για βαρύτητα πτυχίου και για για ξεπούλημα των πτυχίων.

Αυτή τη στιγμή πόσοι πτυχιούχοι Deeree και άλλων κολλεγίων είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλούς πτυχιούχους δημοσίων πανεπιστημίων?? Και με την καθυστέρηση που θα έχουμε αυτά τα χρόνια με τα πτυχία  μας, το φαινόμενο θα ενταθεί..

Και στην τελική , γιατί πρέπει ο κάθενας να σπουδάσει? Γκρινιάζαν στην Κοζάνη γιατί κλείσαν ΤΕΙ που είχαν μονίμως 50 άτομα μέσα , με βάση πρόσβασης γύρω στα 10 με 11 χιλιάδες μόρια , για να μην μαραζώσει η τοπική οικονομία. Θεμιτό μεν το αίτημα, αλλά πως θα εξοικονομηθούν λεφτά για να γίνουν αυξήσεις στις παροχές, αν τα δυσλειτουργικά και μη προσφέροντα ιδρύματα δεν κλείσουν? Έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι οι πτυχιούχοι παντός είδους τόσο πολλοί , με την πλειοψηφία να μαζεύεται σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομία, ώστε οι υδραυλικοί να παίρνουν 30 ευρώ την επίσκεψη..

Υ.Γ. Με το τσιμπούρι δεν ξανασχολούμαι.. αντί να χαίρομαι που έστω και μία μίζερη ύπαρξη τρέχει και σχολιάζει σαν κοριτσάκι κάθε ποστ που κάνω, κάθομαι και τον μαλώνω.. Αλλαγή πλεύσης τσιμπούρι.. πες ό,τι θες. Και αφού ρωτάς, κάτσε και ψάξε όταν βρεις χρόνο από τη μίζερη ζωούλα σου, το πανεπιστήμιο της Ουψάλας...
 

megatroll

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2005
Μηνύματα
50
Like
0
Πόντοι
0
Για δείτε στην Wikipedia για τον πρωθυπουργό μας.

Για όσους βαριούνται να διαβάζουν:
"was born in Athens and studied at University of Athens's Law School and at the private Deree College, "...

"Ηe also practised law between 1984 and 1989 and taught political science, diplomatic history and business law at Deree College."

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά μην λέμε οτι κάποιος πήγε στο Deree επείδή ήταν 'κούτσουρο' ή γιατι δεν τα κατάφερνε αλλού.


Πάντως αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ απο όλα είναι οτι οι φοιτητές φωνάζουν για να μην γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλα δεν φωνάζουν για να φτιαχτούν τα μεγάλα χάλια των δημοσίων. Αυτό δείχνει οτι στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα για την εκπαίδευση. Απλά θέλουν λιγότερο ανταγωνισμό.
 

XYNEI

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2007
Μηνύματα
24
Like
0
Πόντοι
0
Απλά, ο κάθε βλαμμένος θέλει κι αυτός να πάρει πτυχίο (διά της εύκολης οδού - που ανήγει στους άχρηστους και προβληματικούς - το χρήμα, αφού μυαλό δεν έχουν αρκετό). Γι' αυτό πάνε να νομιμοποιήσουν οι κεφαλαιοκράτες, αρχικαπιτάλες το ιδιωτικό ΑΕΙ-ΤΕΙ. Οι ανίκανοι των Πανελληνίων, τα άτομα που παθαίνουν μπλακ-άουτ, που χέζονται πάνω τους όταν πάνε να γράψουν και που λιποθυμούν - αντί να πάνε να γίνουν καθαρίστριες, πόρνες στη Φυλής και σκουπιδιάρηδες - θέλουν να πάρουν πτυχίο (επειδή έχουν λεφτά τα κωλόπαιδα). Ρε ουσττ... που θα σταθείτε στο ίδιο ύψος στην αγορά εργασίας, με τους δυναμικούς μαθητές και φοιτητές! Άντε καθαρίστε καμιά λεκάνη πλουσιόπαιδα! Στον Καιάδα τα ιδιωτικά ΑΕΙ!!! Κρεμάλα στην αναθεώρηση του άρθρου 16!
 

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Μηνύματα
941
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Εκπαίδευση=> καθηγητές, δασκάλους σε δημόσια σχολεία, καθηγητές, δασκάλους σε ιδιωτικα σχολεία, φροντιστήρια, βιβλιοπωλεία, συγγραφείς των βιβλίων, υπερτιμολογήσεις, αγορές σχολικών ειδών, ενοικιάσεις διαμερισμάτων, γκαρσονιέρων, κίνηση της αγοράς της τοπικής κοινωνίας από τους φοιτητές κλπ κλπ κλπ. Ένα ολόκληρο κύκλωμα, ένα ολόκληρο σύστημα που στηρίζει την οικονομία και την παραοικονομία. Και ο σκοπός πάντα είναι το κέρδος εκμεταλλευόμενο την ανάγκη του ατόμου να επενδύσει σε ανθρώπινο κεφάλαιο. Και όσοι περισσότεροι τόσο μεγαλύτερο το κέρδος. Σε ένα τέτοιο σύστημα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ιδιωτικα πανεπιστήμια αμφιβόλου ποιότητας; :)
 

moynitsokinigos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2007
Μηνύματα
188
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
1
συμφωνώ με τον παράπάνω φίλο....τίποτα παραπ΄νω και από εμενα...όλα υποκινούνται από το χρήμα....όλοι, όλες και όλα.
 

Επισκέπτης
έχουμε δεκάδες αίθουσες υπολογιστών με flat οθόνες και την τελευταία έκδοση Mozilla, Adobe και Office κτλ.

Τους υπολογιστές αυτούς στη Γερμανία μπορεί ο κάθε πουτάνας γιός-αναρχικός να μπει μέσα στο Πανεπιστήμιο και να τους φορτώσει για να τους πάει στο ... αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που διαμένει, χωρίς να συλληφθεί και χωρίς να καταλήξει στην φυλακή;
 

Επισκέπτης
Ενω οι γιατροι της
Ενω οι γιατροι της Ρουμανιας,Βουλγαριας....Μεγαλοι επιστημονες.

Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος αγοράσει πτυχίο από αυτά που πουλάνε διάφοροι με spam email σε λογαριασμούς hotmail και κάτσει και διαβάσει μερικές εβδομάδες μερικά ιατρικά βιβλία, θα είναι καλύτερος ιατρός από αυτούς της Ρουμανίας. Πολλοί από δαύτους δεν πατούσαν καν στις σχολές της Τιμισάρας και του Ιασίου (γαμώ τα πανεπιστήμια και τα 2!!!!!!!) και πήραν τα πτυχία με τσιγάρα και ουίσκια!!!
 

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Μηνύματα
1.129
Like
2
Πόντοι
16
Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος αγοράσει πτυχίο από αυτά που πουλάνε διάφοροι με spam email σε λογαριασμούς hotmail και κάτσει και διαβάσει μερικές εβδομάδες μερικά ιατρικά βιβλία, θα είναι καλύτερος ιατρός από αυτούς της Ρουμανίας. Πολλοί από δαύτους δεν πατούσαν καν στις σχολές της Τιμισάρας και του Ιασίου (γαμώ τα πανεπιστήμια και τα 2!!!!!!!) και πήραν τα πτυχία με τσιγάρα και ουίσκια!!!
Έξυπνοι οι Ρουμάνοι όμως.
Τους εκμεταλεύτηκαν, τούς έδωσαν ένα κωλόχαρτο και τούς ξαπόστειλαν πίσω για να σφάζουν τους Έλληνες και όχι τους συμπατριώτες τους.
Αλοίμονο στους Έλληνες.
 

Επισκέπτης
Οι ανίκανοι των Πανελληνίων, τα άτομα που παθαίνουν μπλακ-άουτ, που χέζονται πάνω τους όταν πάνε να γράψουν και που λιποθυμούν - αντί να πάνε να γίνουν καθαρίστριες, πόρνες στη Φυλής και σκουπιδιάρηδες - θέλουν να πάρουν πτυχίο (επειδή έχουν λεφτά τα κωλόπαιδα). Ρε ουσττ... που θα σταθείτε στο ίδιο ύψος στην αγορά εργασίας, με τους δυναμικούς μαθητές και φοιτητές! ʼντε καθαρίστε καμιά λεκάνη πλουσιόπαιδα!

Προσωπικά με το σύστημα των πανελλαδικών με 4 μαθήματα αρχές της δεκαετίας του '90 είχα πιάσει κάπου 6000+ μόρια (με μέγιστο το 6400 αν θυμάμαι καλά) στη Β' Δεσμη, με αποτέλεσμα να μπω στην πρώτη δεκάδα.ΔΕν ανήκα δηλ. στους "αποτυχόντες" που αναφέρεις.

Με αυτά που είδα εκεί μέσα όμως, είμαι φανατικός υποστηρικτής των Ιδιωτικών. Τα Δημόσια είναι τόσο ρημάδια που δεν υπάρχει προοπτική ανάκαμψης. Εμείς που είχαμε μπει πρώτοι και από τη πόρτα στα Δημόσια ρημάδια ήμασταν τα αποπαίδια και αυτοί που έκαναν κουμάντο και είχαν τα πάντα ήταν οι αναλφάβητοι γκασμάδες (οι αποτυχόντες που λες κι εσύ) που είχαν έρθει με μεταγραφές από Ρουμανίες/Βουλγαρίες/Βοσνίες και δεν συμμαζεύεται ...
 

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Μηνύματα
15.504
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Τους υπολογιστές αυτούς στη Γερμανία μπορεί ο κάθε πουτάνας γιός-αναρχικός να μπει μέσα στο Πανεπιστήμιο και να τους φορτώσει για να τους πάει στο ... αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που διαμένει, χωρίς να συλληφθεί και χωρίς να καταλήξει στην φυλακή;

ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
'Τι συμβαίνει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Δημόσια με κρατική χρηματοδότηση είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους τα πανεπιστημιακά ιδρύματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρεώνουν δίδακτρα ή ότι απαγορεύεται η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο αριθμός των ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων είναι μικρός ­ κυρίως είναι εξειδικευμένα σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς. Εξαίρεση στον κανόνα αυτό αποτελεί η Πορτογαλία, στην οποία η ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιπροσωπεύει το 50% της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που παρέχεται στη χώρα.

* Στην Αγγλία δεν υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπάρχει όμως μια σειρά από ιδιωτικά ινστιτούτα τα οποία προσφέρουν μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

* Στη Γαλλία υπάρχουν ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι λεγόμενες Grandes Ecoles, που εξειδικεύονται στους τομείς του εμπορίου.

* H Ισπανία διαθέτει 50 κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και 19 ιδιωτικά, από τα οποία τα επτά ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία. Τα ιδιωτικά αυτά ιδρύματα είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος.

* Μία χώρα με μεγάλη παράδοση στην κρατική εκπαίδευση είναι η Γερμανία. Ωστόσο από τα 350 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτει η χώρα αυτή, τα 86 ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα (κυρίως μικρής εμβέλειας ιδρύματα). Με εξαίρεση όμως μόνο ένα ή δύο ιδρύματα, όλα τα άλλα έχουν πολύ μικρό μέγεθος και ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς. Επίσης υπάρχουν 17 επαγγελματικές ακαδημίες (Berufsakademien) που δεν χρηματοδοτούνται από τις τοπικές κυβερνήσεις (Lander).

* Σε 12 ιδιωτικά ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν οι νέοι στην Ιταλία και σε 51 κρατικά. Πανεπιστήμιο όμως διαθέτει και το Βατικανό.

* Στη Σουηδία υπάρχουν τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια (ένα εκ των οποίων είναι υψηλού επιστημονικού επιπέδου) και αρκετά ινστιτούτα, τα οποία εξειδικεύονται σε τεχνολογικές και οικονομικές ειδικότητες.


Το ΒΗΜΑ, 15/01/2006 , Σελ.: A38

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Τίτλοι για όλα τα... βαλάντια

Στην Ευρώπη η πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι κατά το πλείστον δημόσια, ωστόσο σε πολλές χώρες πλάι στα δημόσια ιδρύματα λειτουργούν και ιδιωτικά, ενώ δίδακτρα καταβάλλονται συχνά και στα δημόσια. Στις ΗΠΑ λειτουργούν εκατοντάδες ιδιωτικά ιδρύματα κύρους με απλησίαστα δίδακτρα, που όμως δίνουν και πολλές υποτροφίες.

ΗΠΑ. Στην πατρίδα της ιδιωτικής εκπαίδευσης υπάρχουν πάνω από 3.000 δημόσια και ιδιωτικά κολέγια και Πανεπιστήμια. Σε όλα καταβάλλονται υψηλότατα δίδακτρα που για τα δημόσια κυμαίνονται από 6.000-12.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ για τα ιδιωτικά ξεπερνούν τα 20.000 δολάρια. Σε περιπτώσεις πασίγνωστων ιδιωτικών όπως το (μη κερδοσκοπικό) Χάρβαρντ τα ποσά προκαλούν ίλιγγο: Τα συνολικά δίδακτρα (μαζί με διαμονή, υπηρεσίες υγείας κ.λπ.) φτάνουν εφέτος τα 42.000 δολάρια...

M. Βρετανία. Τα Πανεπιστήμια είναι ανεξάρτητοι αυτοδιοικούμενοι οργανισμοί με κρατική εποπτεία. Υπάρχουν και περίπου 50 κολέγια και 12 ινστιτούτα με μεικτό καθεστώς λειτουργίας. Τα δίδακτρα για σπουδαστές από χώρες της E.E. δεν ξεπερνούν τις 3.000 λίρες, αλλά για τους μη Ευρωπαίους είναι πολλαπλάσια. Το γνωστό «Ιμπέριαλ κόλετζ», λ.χ., προβλέπει δίδακτρα 11.750-16.650 λίρες τον χρόνο.

Γαλλία. Λειτουργούν 80 δημόσια Πανεπιστήμια, 90 τεχνολογικά ινστιτούτα και περίπου 250 «Grandes Ecoles», οι περισσότερες από τις οποίες είναι σχολές υψηλού κύρους και ζήτησης, ιδιωτικές και δημόσιες. Σε πολλές απαιτούνται δίδακτρα από 4.000-15.000 ευρώ ετησίως.

Γερμανία. Με παράδοση στην κρατική εκπαίδευση η Γερμανία, έχει εκτός από τα περίπου 300 Πανεπιστήμια, κάπου 80 μικρότερα ινστιτούτα ιδιωτικού χαρακτήρα, εξειδικευμένα κυρίως σε οικονομικές, ιατρικές και θεολογικές σπουδές. Τα περισσότερα απαιτούν δίδακτρα.

Βέλγιο. Λειτουργούν 17 δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Τα δίδακτρα κυμαίνονται από 125 - 700 ευρώ στα κρατικά ιδρύματα και ξεπερνούν τα 1.000 στα ιδιωτικά.

Ιταλία. Λειτουργούν 75 ιδρύματα - από τα οποία 45 είναι κρατικά. Τα άλλα, τα λεγόμενα Ελεύθερα Πανεπιστήμια, είναι ιδιωτικά και αναγνωρίζονται από την πολιτεία. Στα δημόσια τα δίδακτρα (τέλος εγγραφής) φτάνουν έως τα 1.000 ευρώ.

Τουρκία. Στη γειτονική χώρα υπάρχουν περίπου 75 πανεπιστήμια από τα οποία 15 είναι ιδιωτικά. H «ταρίφα» είναι περίπου 300 δολάρια στα κρατικά, αλλά τουλάχιστον 10.000 δολάρια στα ιδιωτικά.

Ισπανία. Λειτουργούν 51 κρατικά Πανεπιστήμια και 20 ιδιωτικά - ορισμένα από τα οποία ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία. Στα δημόσια καταβάλλεται τέλος εγγραφής 1.200 ευρώ, στα ιδιωτικά τα δίδακτρα κυμαίνονται.

Πορτογαλία. Πλάι στα 14 κρατικά Πανεπιστήμια υπάρχουν 7 ιδιωτικά (μεταξύ των οποίων ένα καθολικό) με δίδακτρα που κυμαίνονται.

Πρώην Ανατολικές Χώρες. H Βουλγαρία έχει 37 κρατικά Πανεπιστήμια και 8 ιδιωτικά. Τα δίδακτρα κυμαίνονται από 3.000 έως 6.000-7.000 δολάρια. Στην Ουγγαρία και την Τσεχία λειτουργούν ορισμένα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με δίδακτρα μεταξύ 4.500 και 10.000-12.000 ευρώ.
ΤΑ ΝΕΑ 4-2-2006

Σημειωση δικη μου: οπου και να θελουμε να αυτοπροσδιοριστουμε σε αυτον τον κοσμο, θα δουμε οτι εχουμε μεινει πισω. Κατι τυποι που θελουν να αυτοαποκαλουνται προοδευτικοι εχουν κολλησει στο τζαμπα. Το κακο το κρεας το τρωνε οι σκυλοι λενε στο χωριο μου και στα ελληνικα πανεπιστημια ερχονται απ' εξω να σπουδασουν κατι μαυροι, αυτοι που πουλανε τα cd μετα το μαθημα στις καφετεριες!!! Καλυτεροι βεβαια απο εσας που δεν φροντιζεται να κανεται τους αγωνες σας μετα απο το μαθημα αλλα κατα την διαρκεια αυτου, ετσι κραταται χαμηλα και αυτους που θα μπορουσαν να εχουν μια καλυτερη μοιρα. Ταμπουρωθειται καταληψιες πισω απο τα κλειδωμενα καγκελα και ετσι θα πατε μπροστα!!!! Χτιστε καφροι τα γραφεια των καθηγητων και ετσι θα αναβαθμισετε την δημοσια παιδεια. Δεν θελω να βαλω χρωμα στην συζητηση αλλα δεν μπορω να το αποφυγω: σας παραμυθιαζουν ηλιθιοι κνιτες τα στελεχοι της ηγεσιας σας και αυτοι στελνουν τα τεκνα τους στο αμερικανικο κολλεγιο, ξεστραβωθειτε, βγαλτε τον στοκο απο το μυαλο και τα ματια σας, μην κρατατε την ελλαδα πισω.
Του χαβαλε ειναι ο αγωνας σας, χαβαλεδες ειστε και εσεις: η νοημοσυνη σας δεν σας επιτρεπει να δειτε: Στο «κατεστημένο» ανήκει, φυσικά, και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας (Γ. Αρσένης, Π. Ευθυμίου, Γ. Παπανδρέου...) δεν εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε καν στην πρωτοβάθμια.
Ο γιος του Γ. Παπανδρέου, ο Αντρίκος, αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης για να σπουδάσει Οικονομικά. Στη συνέχεια, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει σήμερα στο Λονδίνο. Στις ΗΠΑ θα σπουδάσει και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι στην Γ' λυκείου προετοιμάζεται κι εκείνη για το ΙΒ.

Για την Αγγλία έφυγαν και τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη: ο γιος της σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του York και η κόρη της στο Leicester.

Η μεγάλη κόρη του Ν. Κωνσταντόπουλου, η Ζωή, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Σπουδές σε ιδιωτικά ιδρύματα ή απευθείας στο εξωτερικό έκαναν και τα παιδιά των ηγετών της αριστεράς. Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά, ενώ οι δυο κόρες του Αλ. Αλαβάνου προτίμησαν τα βρετανικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν Κοινωνική Ανθρωπολογία και Καλές Τέχνες.

Αυτοι δεν ειναι που σας γεμιζουν το (αδειο) μυαλο με αυτες τις οπισθοδρομικες αποψεις περι τζαμπα δημοσιου πανεπιστημιου; Γιατι και οι δημοσιες τουαλλετες δεν ειναι τζαμπα, κατι ριχνεις μεσα.
Κουραγιο Ελληνες, που θα παει; δεν θα κυβερνουν παντα αυτοι!!!
 

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
822
Like
13
Πόντοι
6
Το θεμα δεν ειναι η υπαρξη καθ'αυτη των ιδιωτικων πανεπιστημιων ανα τον κοσμο.Το προβλημα ειναι οτι η Ελλαδα δεν εχει τις (ηθικες) υποδομες για να δεχθει κατι τετοιο. Δηλαδη, προφανως και θα ηταν προτιμοτερο ολα αυτα τα χρηματα των ελληνικων οικογενειων που καταληγουν στην καθε Αγγλια να μενουν εδω, αλλα με την διαφθορα και την ασυδοσια που επικρατει εδω, φανταζομεστε πιστευω ολοι πως θα καταληξουν να λειτουργουν τα ιδιωτικα ΑΕΙ.Αν υπαρξουν οι απαραιτητες ασφαλιστικες δικλειδες, ο ανταγωνισμος θα φερει μαλλον θετικα αποτελεσματα, γιατι κακα τα ψεμματα, οσοι εχουμε περασει απο τα ελληνικα πανεπιστημια εχουμε δει τον ξεπεσμο τους σε ολο του το μεγαλειο. Βεβαια το πως μπορεις να εφαρμοσεις αυτες τις δικλειδες ειναι κατι το πολυ σχετικο σε μια χωρα που η διαφθορα εχει φτασει μεχρι το κοκκαλο
 

Επισκέπτης
'
* H Ισπανία διαθέτει 50 κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και 19 ιδιωτικά, από τα οποία τα επτά ανήκουν στην Καθολική Εκκλησία. Τα ιδιωτικά αυτά ιδρύματα είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Ναι έχει κάποια ιδιωτικά όπως της Εκκλησίας,αλλά τα δίδακτρα είναι πολύ χαμηλά διότι επιδοτούνται από το κράτος.Δεν είναι  καθαρά ιδιωτικά.Αυτό θέλουμε και στην Ελλάδα;Να επιδοτούνται από το κράτος;Και μην ξεχνάμε ότι η Ισπανία είναι ένα μωσαϊκό εθνών,με ιδιαιτερότητες και 50.000.000 πληθυσμό,περίπου.Βέβαια κάποια ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν παρέχουν ίδιας αξίας πτυχίο με τα κρατικά.Και πολλοί απόφοιτοι τους πρέπει να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα σε κρατικό πανεπιστήμιο αν θέλουν από το κρατικό να πάρουν μεταπτυχιακό.

Η αντιγραφή των άλλων χωρών,χωρίς την προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα,θα αποβεί μοιραία.Αν θέλει η Εκκλησία να κάνει πανεπιστήμιο,για να βγαίνουν οι αρχιμανδρίτες της,ας κάνει.Αλλά όχι να βγάζει γιατρούς-εξαιρούνται οι τύπου Λαλάκη-δικηγόρους κλπ.ʼντε να ελέγξεις την ποιότητα σπουδών..Ιδίως με την Ελληνική νοοτροπία των επιχειρηματιών "θέλω το φθηνό να το πουλήσω ακριβά,στ'αρχίδια μου η ποιότητα"!!!
 

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
3
Πόντοι
1
dstp +100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

για την υπογραφή σου. Ουστ ρε φασιστομουνόπανα...

Λαλάάάάάάάκη, ασε τα αρχίδια του κυρίου παιδί μου...
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
Η αντιγραφή των άλλων χωρών,χωρίς την προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα,θα αποβεί μοιραία.Αν θέλει η Εκκλησία να κάνει πανεπιστήμιο,για να βγαίνουν οι αρχιμανδρίτες της,ας κάνει.Αλλά όχι να βγάζει γιατρούς-εξαιρούνται οι τύπου Λαλάκη-δικηγόρους κλπ.ʼντε να ελέγξεις την ποιότητα σπουδών..Ιδίως με την Ελληνική νοοτροπία των επιχειρηματιών "θέλω το φθηνό να το πουλήσω ακριβά,στ'αρχίδια μου η ποιότητα"!!!
συμφωνω περιπου! θα ηταν ευχης εργο να προσαρμοστει η ελληνικη πραγματικοτητα στην διεθνη πραγματικοτητα! αυτο ειναι το δυσκολοτερο, εχει δει κανεις αν αυτα που συμβαινουν εδω απο τους τραμπουκους με τα μαδερια και τα κοκκινα πανια συμβαινουν και σε αλλα πανεπιστημια;
Οσο για την ποιοτητα δεν θα συμφωνησω, σκεψου το εξης: στην πατριδα μας τεχνη παραγεται απο δυο φορεις: το μεγαρο μουσικης που ειναι ιδιωτικη πρωτοβουλια και την λυρικη σκηνη που δεν εχει στεγη, ετσι δεν ειναι;
Τα κρατικα κτεο που περναει οτι χρεπι υπαρχει στους ελληνικους δρομους και τα ιδιωτικα που δεν περνας αν δεν πρεπει με τιποτα (δουλευει συγγενης μου και γνωριζω).
Νομιζω οτι τα βλεπουμε λιγο αναποδα, η διαφθορα ειναι στο κρατος και η δουλεια του κρατους ειναι να ελεγχει τον επιχειρηματια ιδιωτη. Η λυση ειναι να λειτουργησει το κρατος, οχι να μην ειναι επιχειρηματιας ο ιδιωτης. Αυτα τα πιστευαν καποτε στον κομμουνισμο, τωρα και αυτοι καταλαβαν... Ουτε ο Καστρο δεν επιμενει πια σε αυτα...
 

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Μηνύματα
128
Like
2
Πόντοι
1
Εγω θα περιμενω να πεθανουν οι αναρχικοι πρωτα που τους θυμαμαι απο οταν ημουν 10 χρονων.Λογικα τωρα πρεπει να ειναι 55-60 χρονων; Bρε τους αιωνοβιους ακομα αυτοι χαλανε το σκηνηκο;Οπως ειπε και ο παραπανω οταν δεν υπαρχουν αυτες οι φαμφαρες τοτε θα βρεθει σιγουρα μια ορθη λυση επ'αυτου.μεχρι τοτε καλα τα στατηστηκα αλλα η ενοια της ευροπαικης ενωσης ειαι ,σεβασμος στις ιδιαιτερωτητες του καθε κρατους μελους και οχι ενοιαια ευθηγραμμηση ολων.Οταν σοβαρευτουνε ολοι ακομα και οι μπιζναδοροι,(ποτε)τοτε κατι θα γινει. 
 

Επισκέπτης
συμφωνω περιπου! θα ηταν ευχης εργο να προσαρμοστει η ελληνικη πραγματικοτητα στην διεθνη πραγματικοτητα! αυτο ειναι το δυσκολοτερο, εχει δει κανεις αν αυτα που συμβαινουν εδω απο τους τραμπουκους με τα μαδερια και τα κοκκινα πανια συμβαινουν και σε αλλα πανεπιστημια;
Οσο για την ποιοτητα δεν θα συμφωνησω, σκεψου το εξης: στην πατριδα μας τεχνη παραγεται απο δυο φορεις: το μεγαρο μουσικης που ειναι ιδιωτικη πρωτοβουλια και την λυρικη σκηνη που δεν εχει στεγη, ετσι δεν ειναι;
Τα κρατικα κτεο που περναει οτι χρεπι υπαρχει στους ελληνικους δρομους και τα ιδιωτικα που δεν περνας αν δεν πρεπει με τιποτα (δουλευει συγγενης μου και γνωριζω).
Νομιζω οτι τα βλεπουμε λιγο αναποδα, η διαφθορα ειναι στο κρατος και η δουλεια του κρατους ειναι να ελεγχει τον επιχειρηματια ιδιωτη. Η λυση ειναι να λειτουργησει το κρατος, οχι να μην ειναι επιχειρηματιας ο ιδιωτης. Αυτα τα πιστευαν καποτε στον κομμουνισμο, τωρα και αυτοι καταλαβαν... Ουτε ο Καστρο δεν επιμενει πια σε αυτα...

Το μέγαρο μουσικής είναι ιδιωτικό;Δε νομίζω...Όσο για τη λυρική σκηνή,δεν έχει ακόμα χώρο αλλά θα φτιάξει.Το Εθνικό θέατρο όμως είναι ότι καλύτερο έχει η τέχνη στην Ελλάδα.Όσο για τα ιδιωτικά και δημόσια ΚΤΕΟ είναι άλλο θέμα.Και στα ιδιωτικά αν δώσεις κάτι παραπάνω θα το περάσεις,αρκεί να μην είναι υπό διάλυση.Ούτε και στα δημόσια θα σε περάσουν σε υπό διάλυση.Ο επιχειρηματίας κοιτάζει μόνο το κέρδος του.Θέλει να παίρνει τα περισσότερα και να πληρώνει τα λιγότερα στο κράτος.Στ'αρχίδια του για τις υποχρεώσεις του.Μόνο δικαιώματα θέλει.Μια φίλη μου πριν μερικούς μήνες γένησε σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο,και κάτι δεν πήγε καλά,και αναγκάστηκαν να τη μεταφέρουν σε δημόσιο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί η επιπλοκή.Ο άντρας της αρνήθηκε να τους πληρώσει,και είναι στα δικαστήρια.Είπατε τίποτα;Τόσο μεγάλο μαιευτήριο και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό...Όταν υπηρετούσα,χρειάστηκα να κάνω μια μαγνητική τομογραφία στους χιαστούς.Επειδή στο 401 το μηχάνημα ήταν χαλασμένο,ο υπεύθυνος αξιωματικός γιατρός με έστειλε σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.Από εκεί ζούσε..Από τις παραπομπές των στρατιωτικών νοσοκομείων.Κράταγαν κάποιοι μαλάκες χαλασμένο το μηχάνημα για να παίρνουν τη μίζα τους από τον ιδιώτη.Περαστικά μας...

***Το μέγαρο μουσικής σύμφωνα με όσα γράφει στη σελίδα του είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τα μισά μέλη του τα διορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού και τα υπόλοιπα ο σύλλογος "φίλοι της μουσικής" μη κερδοσκοπικός φορέας.
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
Η ιστορία του Μεγάρου Μουσικής ξεκίνησε το 1961 με οραματιστές όπως η λυρική υψίφωνος Αλεξάνδρα Τριάντη, ο Λάμπρος Ευταξίας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Χρήστος Λαμπράκης. Η δημιουργία του ενισχύθηκε από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 25 χρόνων σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1991. Αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα η συμβολή μεγάλων χορηγών όπως η Εθνική Τράπεζα, η Intracom, η EFG Eurobank Εργασίας, ο  όμιλος Interamerican, η Altec και ο ΔΟΛ, που στήριξαν  σταθερά και για πολλά χρόνια το έργο του Μεγάρου Μουσικής. Πολλές από τις ψηφίδες που συνθέτουν αυτό το πολύπλοκο έργο ανήκουν στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και την ενεργό συμπαράσταση του ελληνικού δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

αυτα απο το web, μηπως θελεις να μιλησουμε για τις υποδομες της Ελλαδας τα τελευταια χρονια; Αττικη οδος; Γεφυρα Ριο-Αντιριο; Διεθνες Αεροδρομιο Αθηνων; Γιατί να ειναι σε χερια ιδιωτη για το υπολοιπο της ζωης μας; μηπως το ελληνικο κρατος δεν ηταν σε θεση να τα κατασκευασει; (προφανως, μην το ψαχνουμε).
Καποτε το ελληνικο κρατος ηταν ισχυρο, εφτιαχνε τις υποδομες του χωρις πακετα Ντελορ, πλαισια στηριξης κλπ. Τωρα το ελληνικο κρατος ειναι κατ' επιφαση κρατος και δεν μπορει να οργανωσει ουτε τα βασικα, το τραβανε απο την μυτη κατι αλητες που καινε το πολυτεχνειο και χτιζουν τα γραφεια των πρυτανεων, εχω παψει να περιμενω απο αυτο το¨"κρατος".
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom