Νέα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SpermBob
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 326
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά για την ίδρυση Ιδιωτικών πανεπιστημίων;

• Ναι στο νέο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση

Ψήφοι: 30 54,5%
  • Όχι, κατάληψη μέχρι του χρόνου μέχρι να απορριφθεί

Ψήφοι: 25 45,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.633
Πόντοι
3.656
Μα όμως αυτό γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο εκτός της μπανανίας μας. Οι σχολές είναι σε επαφή με την αγορά εργασίας και ο φοιτητής έχει πριν τελειώσει επαφή με το αντικείμενο. Είτε με εργασία Part time, είτε σαν βοηθός κάποιου καθηγητή. Εδώ φτου κακά. Άσε που οι εταιρίες ψάχνουν συνεχώς τους φοιτητές για άτομα που ξεχωρίζουν.

Και γιατί να μη μείνεις σε βιομηχανία που ουσιαστικά σου έδωσε το πτυχίο σου; Το γράφω πάλι. Δε θα πας για ΤΣΕΟ αλλά οι καλύτεροι του έτους θα έχουν μια εξασφαλισμένη δουλειά για ΑΡΧΗ. Όχι δημόσιο για πάντα. Πχ 1-2 χρόνια να δουν αν κάνεις. Και αν γίνεται σωστή δουλειά εκεί να είσαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι του κλάδου θα διαλέξουν.
Γιατί στις ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορεί να θέσει το κράτος τα κριτήρια πρόσληψης.

Και γιατί και ο καλύτερος του έτους στην δουλειά δεν έχει καμία διαφορά από τον χειρότερο. Όταν βγαίνεις από τη σχολή δε ξέρεις τίποτα για τίποτα στην πράξη μόνο θεωρεία και αυτή μισή.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.012
Πόντοι
3.656
Γιατί στις ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορεί να θέσει το κράτος τα κριτήρια πρόσληψης.
Τυπάρα .... είσαι μικρός ... και δεν θυμάσαι πολλά από τα 90s ....

Που κομματόσκυλα και βύσματα .... παίρναν θέσεις "ιδιωτικές" .... τέρμα φυτευτοί .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.633
Πόντοι
3.656
Εγώ δεν έχω να κάνω με εταιρείες τύπε.
Εσύ έβαψες το κτίριο καμίας από αυτές ; ή έστησες τίποτε χημικές για αυτές ;
Τι άλλο κάνετε οι μεγαλοεργολάβοι που έχετε πελάτες νου που δου δου ;;;
Κόβετε δέντρα ; Χτίζετε ;
Σου έχει κάτσει στο σβέρκο αυτό με τα ΝΠΔΔ ε? :tooth:

Που να δεις πως γίνεται η ανάθεση πιο διαπλοκή πεθαίνεις να ξέρεις :wanker:
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Που κομματόσκυλα και βύσματα .... παίρναν θέσεις "ιδιωτικές" .... τέρμα φυτευτοί .
Τυπάρα....αυτό γίνεται και σήμερα....παρακολούθα τη συζήτηση με μεγαλύτερη προσοχή...το ίδιο λέω.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.012
Πόντοι
3.656
Τυπάρα....αυτό γίνεται και σήμερα....παρακολούθα τη συζήτηση με μεγαλύτερη προσοχή...το ίδιο λέω.
Γίνεται . Τότε, ήταν πιο χυδαίο . Σήμερα, παίρνουν και εκατό συνεντεύξεις ... για ξεκάρφωμα !

Υπάρχει λύση για όλα αυτά πάντως.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606
Η εργασια ειναι υποχρεωση οταν ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια
Δεν τρως;
Δεν εχεις σπιτι;
Δε ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια;
Δεν καταναλωνεις ρευμα νερο ιντερνετ, αγαθα;
Δε μετακινησαι;
Δεν πας στο γιατρο;
Ολα αυτα ποιος τα κανει δηλαδη;
Ανθρωποι που δουλευουν
Με ποιο δικαιωμα να εισαι παρασιτο στην κοινωνια και να δουλευουν ολοι για να ξυνεις εσυ το παπαρι σου;
Αρχιδια υποχρεωτική είναι αν δεν έχεις ανάγκη και έχεις άλλες πηγές εισοδημάτων....η ορθογραφία πάλι όμως,ειδικά στην εποχή της αυτόματης διόρθωσης, πρέπει να γίνει αυστηρά υποχρεωτική....οι οφθαλμίατροι κοστίζουν....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.633
Πόντοι
3.656
καλύτερα μικροτσέος δε σου ελεγχει και το γάμο η εφορία να σε τρέχουν μετά.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606

Και ακόμα παίρνουν σήμερα....όλοι πλέον στις μεγάλες εταιρείες είναι πωλητικο βύσμα ,αλλιώς πρόσβαση γιοκ!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606
Αν διαβάζει κατά τύχη κάποιος φοιτητής το σαη.... αύριο μεθαύριο ορισμένοι και ορισμένες που τρώτε σήμερα φαπες και χημικά από μπάτσους θα γίνετε γιατροί,δικαστές , στελέχη σε τράπεζες,σε εταιρείες κτλ.....όταν τους ξαναβρείτε από άλλη θέση πλέον εύχομαι μαλακισμένα να μην ξεχάσετε!!!

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.515
Πόντοι
206

Και γιατί και ο καλύτερος του έτους στην δουλειά δεν έχει καμία διαφορά από τον χειρότερο. Όταν βγαίνεις από τη σχολή δε ξέρεις τίποτα για τίποτα στην πράξη μόνο θεωρεία και αυτή μισή.

Βρε αδερφέ ο ιδιώτης που κάνει μια επένδυση θέλει και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Τι να κάνει ο Χ εργολάβος την καλύτερη μπουλντόζα αν δεν έχει χειριστή με @@;

Ο άλλος που θα φτιάξει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο δε θα είναι μπογιατζής που κέρδισε το τζόκερ. Θα είναι κάποια σύμπραξη εταιριών οι οποίες προφανώς θα θελήσουν να έχουν δικούς τους αποφοίτους. Δε θα φτιάξουν τμήμα "Διαστημικής Έρευνας και Αστροναυτών". Σου έγραψα για τη φήμη του ιδιωτικού νοσοκομείου. Τι λες; Ότι θα παράγουν γιατρούς και νοσοκόμους και θα τους πετάνε στον ΟΑΕΔ; Μπορεί να μην τους απορροφήσουν όλους αλλά ένα μέρος σχεδόν σίγουρα έστω και για μερικά χρόνια.

Το ίδιο θεωρώ πως θα συμβαίνει και με άλλες σχολές. Αν ανοίξει μια ιδιωτική νομική σίγουρα ένα μέρος των αποφοίτων θα πάει στους "δικούς" τους συνεργάτες για αρχή.

Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Αν έστω και έχει προσληφθεί την επομένη της αποφοίτησης του από το ιδιωτικό τότε τα δημόσια θα έχουν ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα.

Μαζί σου ότι τα πανεπιστήμια σου προσφέρουν μηδενική εμπειρία. Αλλά στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες διασύνδεσης και δε βρίσκω το λόγο ο εδώ ιδιώτης αν είναι λίγο σοβαρός να μην το εφαρμόσει.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606
Όσο για τους μαλακές αγρότες που μαγκιά κλανιά και θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο στα τρία στα δεκατρία, εύχομαι να μείνετε με ένα βρακί και αυτό τρύπιο παλιολαμογια....εξηντατακατο το ρίξατε μιζοτακη....πάρτε τα αρχιδια σας τώρα και πούλο!

Rockadi-pibousk

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2023
Like
394
Πόντοι
21
Το 65% , μην είσαι υπερβολικός.
Μην ξεχνάμε και αυτόν που επειδή ο πατέρας του ήταν αρχικελευστής, έμπαινε στρατιωτική ιατρική με 13/20
όταν οι πολίτες συμφοιτητές του στην θεσσαλονίκη, έμπαιναν με 18.4/20 .
Αυτό , ισχύει σε κάποιο βαθμό ακόμη.

Εγώ ξέρω βλαχομετανάστες από Γερμανία που τα παιδιά τους μπήκαν ιατρική 10, γιατί έδωσαν ξεχωριστές εξετάσεις εισαγωγής με ειδικό ποσοστό.

Τελείωσαν τη σχολή (με τα χίλια ζόρια) και τώρα το παίζουν μεγαλογιατροί.

Αλίμονο στους ασθενείς τους...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.012
Πόντοι
3.656
Εγώ ξέρω βλαχομετανάστες από Γερμανία που τα παιδιά τους μπήκαν ιατρική 10, γιατί έδωσαν ξεχωριστές εξετάσεις εισαγωγής με ειδικό ποσοστό.
Υπάρχουν κι αυτοί . Πολύ λιγότεροι όμως από τους υπόλοιπους που αναφέραμε.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
20.012
Πόντοι
3.656
καλύτερα μικροτσέος δε σου ελεγχει και το γάμο η εφορία να σε τρέχουν μετά.
Ρε Μπόμπο .... οποιοδήποτε υπάλληλο ... υπάρχει περίπτωση να τον ελέγξει ;;;

Νέος άνθρωπος .... γουστάρεις θέσεις τσέων και τα @@ μου ;;;

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.884
Πόντοι
1.446
Αν διαβάζει κατά τύχη κάποιος φοιτητής το σαη.... αύριο μεθαύριο ορισμένοι και ορισμένες που τρώτε σήμερα φαπες και χημικά από μπάτσους θα γίνετε γιατροί,δικαστές , στελέχη σε τράπεζες,σε εταιρείες κτλ.....όταν τους ξαναβρείτε από άλλη θέση πλέον εύχομαι μαλακισμένα να μην ξεχάσετε!!!
Γιατροί, δικηγόροι, δικαστές, ναι, το καταλαβαίνω... Αλλά σαν στελέχη σε τράπεζες ή στελέχη επιχειρήσεων τι να τους κάνουν;

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.884
Πόντοι
1.446

Τελείωσαν τη σχολή (με τα χίλια ζόρια) και τώρα το παίζουν μεγαλογιατροί.

Αλίμονο στους ασθενείς τους...
Αυτοί είναι πιο λίγοι... Οι πιο πολλοί και χειρότεροι είναι αυτοί που έχουν σπουδάσει Ιταλία και πρώην ανατολικό μπλοκ και τελευταία χρονιά παίρνουν μεταγραφή ή τελειώνουν εκεί και με αδιαφανείς όρους αναγνωρίζεται το πτυχίο τους στο ΔΙΚΑΤΣΑ...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.633
Πόντοι
3.656
Ρε Μπόμπο .... οποιοδήποτε υπάλληλο ... υπάρχει περίπτωση να τον ελέγξει ;;;

Νέος άνθρωπος .... γουστάρεις θέσεις τσέων και τα @@ μου ;;

Είμαι ήδη φάνουντερ ανδ σι ι ο ρε τύπε...δεν έχω τέτοια αποθημένα :rockon:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606
Γιατροί, δικηγόροι, δικαστές, ναι, το καταλαβαίνω... Αλλά σαν στελέχη σε τράπεζες ή στελέχη επιχειρήσεων τι να τους κάνουν;
στεγαστικα δανεια τυπε,αλλοι θελουν ,αλλοι τα χρωστανε,ολο και κατι θα πρεπει να βρισκουν για να τους βγαζουν το λαδι!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.608
Πόντοι
2.606

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom