Νέα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SpermBob
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 326
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά για την ίδρυση Ιδιωτικών πανεπιστημίων;

• Ναι στο νέο νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση

Ψήφοι: 30 54,5%
  • Όχι, κατάληψη μέχρι του χρόνου μέχρι να απορριφθεί

Ψήφοι: 25 45,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.028
Πόντοι
6.515
Οι 2 - 3 μεγαλο-κλινικαρχες θα φτιάξουν μια ιατρική με 150χιλ το χρόνο
Οι Έλληνες παλι Βουλγαρία Ρουμανία θα πηγαινουν που θα ναι φθηνότερα
Μια τρυπα στο νερο

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.939
Πόντοι
3.656
Δεν ξέρω από αυτά ρε μόρτη . Ψιλικατζίδικα λες είναι ;
Ναι δηλαδή τι?

Έχεις εμπορικές σχέσεις μαζί τους και κάνεις σφραγίσματα στους εργαζομένους τους? παίζεις γκόλφ και τρως κάθε κυριακή με τους τσέους????

έχεις μετοχές τους???? :2funny:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Ναι δηλαδή τι?

Έχεις εμπορικές σχέσεις μαζί τους και κάνεις σφραγίσματα στους εργαζομένους τους? παίζεις γκόλφ και τρως κάθε κυριακή με τους τσέους????

έχεις μετοχές τους???? :2funny:
Οι δήμαρχοι στα κωλοχώρια που τους βάφεις εσύ τα σχολεία και στήνεις χημικές στα πανηγύρια τύπε
μόνο τα κάνουν αυτά. Αριστοκρατία. Μεγάλα ονόματα.
Φοράνε και σνήκερς με λευκή σόλα με σακάκι , γιατί είναι μοδάτοι αφού.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Οι 2 - 3 μεγαλο-κλινικαρχες θα φτιάξουν μια ιατρική με 150χιλ το χρόνο
Οι Έλληνες παλι Βουλγαρία Ρουμανία θα πηγαινουν που θα ναι φθηνότερα
Μια τρυπα στο νερο
Δεν νομίζω ότι αυτός που δίνει για τον κανακάρη 900Κ δίδακτρα θέλει να τον κάνει ιατρό πλέον τύπε.
Δεν αξίζει την επένδυση .

Και 50χιλ το χρόνο να είναι τα δίδακτρα, πάλι είναι αμφίβολο .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.939
Πόντοι
3.656
Οι δήμαρχοι στα κωλοχώρια που τους βάφεις εσύ τα σχολεία και στήνεις χημικές στα πανηγύρια τύπε
μόνο τα κάνουν αυτά. Αριστοκρατία. Μεγάλα ονόματα.
Φοράνε και σνήκερς με λευκή σόλα με σακάκι , γιατί είναι μοδάτοι αφού.
Είπε ο αρχοντοχωριάτης από τα χωράφια της ερυθραίας που γκουγκλάρει εταιρείες για να φλεξάρει :tooth:

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Είπε ο αρχοντοχωριάτης από τα χωράφια της ερυθραίας που γκουγκλάρει εταιρείες για να φλεξάρει :tooth:

Τι να γκουγκλάρω ρε ; Την απλ ;
Είχα απλ , καμιά 20ρια χρόνια πριν ιδρυθεί το γκουγκλ.
Όταν έβγαζε σοβαρά μηχανήματα.

dsc_0027-2-1024x772.jpeg

είχαμε και σούπερ γκέημς τότε με γραφικάρες
lode-runner-legacy-2.png

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
κοινωνικη πληγη ειναι τα κομματοσκυλα που χρωστουσαν 35 μαθηματα τελειωνοντας το τεταρτο ετος:coffee:

.....ΑΛΛΑ τελη πεμπτου ετους διαλεγαν σακακι ή κοστουμι για την ορκωμοσια :tooth::tooth:

... σε συνεργασία με τους καθηγητές που έσπρωχναν τα παιδιά .....

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Εγώ ξέρω....και σου λέω ότι σε όλες αυτές τις βιομηχανίες σε θέσεις με καλά λεφτά....μπαίνουν σχεδόν πάντα βύσματα.

Δεν μιλάω για διευθυντικές θέσεις που μπορεί να αρπάξουν κανένα στέλεχος που θα κυνηγήσουν κτλπ.

Σε μικρότερες θέσεις μπορεί να παίρνουν....αλλά για πήγαινε εργάτης στα ελπε, τη μότορ οιλ, στην ΕΝΑΕ, στη λάρκο και πάει λέγοντας...... να δεις πόσο θα αντέξεις.....

Έχουμε ορυχεία στην περιοχή μας και ξέρω έστω από δεύτερο χέρι. ΟΚ υπάρχει παντού βύσμα δεν διαφωνώ. Αλλά δεν έπιασες το σκεπτικό μου. Δε λέω ότι και οι 10-20 απόφοιτοι θα πάνε για ΤΣΕΟΙ. Αλλά αν υπάρξει μια στοιχειώδη συνεργασία ίσως δουλέψουν για λίγο μετά την αποφοίτηση. Ή έστω κάποια καλοκαίρια αντί για σερβιτόροι σε καφετέριες.

Όταν σπούδαζα αυτό μου έλειψε. Η εμπειρία. Να δω ρε φίλε τι στον πούτσο μαθαίνω. Καλή η θεωρία αλλά στην αγορά εργασίας έχεις άλλα πράγματα να ασχοληθείς. ΟΚ υπάρχουν πράγματα που δεν τα εφαρμόζεις πρακτικά αν δεν εμβαθύνεις. Πχ ανώτερα μαθηματικά με διπλά - επικαμπύλια ολοκληρώματα κτλ. Αλλά ρε φίλε ένα ηλεκτρολογικό σχέδιο πρώτου εξαμήνου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και είναι το πιο απλό που θα σου πω. Αν το δώσεις σε ένα φοιτητή παίζει να πάθει ηλεκτροπληξία συνδέοντας τα καλώδια. Και δε λέω να πάμε να βαράμε κομπρεσέρ. Αλίμονο. Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος όποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο να μπορεί να το κάνει. Έστω και ένα καλοκαίρι να πάει σε μια βιομηχανία ή κάπου τέλος πάντων.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.939
Πόντοι
3.656
Τι να γκουγκλάρω ρε ; Την απλ ;
Είχα απλ , καμιά 20ρια χρόνια πριν ιδρυθεί το γκουγκλ.
Όταν έβγαζε σοβαρά μηχανήματα.

dsc_0027-2-1024x772.jpeg

είχαμε και σούπερ γκέημς τότε με γραφικάρες
lode-runner-legacy-2.png
Ε δε μας είπες ακόμα...είσαι μεγαλομέτοχος σε κάποια από αυτές? :2funny:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Έχουμε ορυχεία στην περιοχή μας και ξέρω έστω από δεύτερο χέρι. ΟΚ υπάρχει παντού βύσμα δεν διαφωνώ. Αλλά δεν έπιασες το σκεπτικό μου. Δε λέω ότι και οι 10-20 απόφοιτοι θα πάνε για ΤΣΕΟΙ. Αλλά αν υπάρξει μια στοιχειώδη συνεργασία ίσως δουλέψουν για λίγο μετά την αποφοίτηση. Ή έστω κάποια καλοκαίρια αντί για σερβιτόροι σε καφετέριες.

Όταν σπούδαζα αυτό μου έλειψε. Η εμπειρία. Να δω ρε φίλε τι στον πούτσο μαθαίνω. Καλή η θεωρία αλλά στην αγορά εργασίας έχεις άλλα πράγματα να ασχοληθείς. ΟΚ υπάρχουν πράγματα που δεν τα εφαρμόζεις πρακτικά αν δεν εμβαθύνεις. Πχ ανώτερα μαθηματικά με διπλά - επικαμπύλια ολοκληρώματα κτλ. Αλλά ρε φίλε ένα ηλεκτρολογικό σχέδιο πρώτου εξαμήνου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και είναι το πιο απλό που θα σου πω. Αν το δώσεις σε ένα φοιτητή παίζει να πάθει ηλεκτροπληξία συνδέοντας τα καλώδια. Και δε λέω να πάμε να βαράμε κομπρεσέρ. Αλίμονο. Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος όποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο να μπορεί να το κάνει. Έστω και ένα καλοκαίρι να πάει σε μια βιομηχανία ή κάπου τέλος πάντων.

Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι υπηρχε πρακτικη για παιδια των ΤΕΙ (πχ σε τραπεζες, κλπ) αλλα οχι για παιδια των ΑΕΙ, πχ αποφοιτους οικονομικων σχολων, κλπ

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Εγω ποτε δεν καταλαβα γιατι υπηρχε πρακτικη για παιδια των ΤΕΙ (πχ σε τραπεζες, κλπ) αλλα οχι για παιδια των ΑΕΙ, πχ αποφοιτους οικονομικων σχολων, κλπ

Νομίζω πως είχε να κάνει με τη διαφορά επιπέδου. Και καλά αυτός από τα ΑΕΙ ήταν καλύτερα προετοιμασμένος για την εργασία.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.939
Πόντοι
3.656

Αν θες να πάρεις απλά εμπειρία πήγαινε στον οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο και πρότεινε του να γίνεις βοηθός του χωρίς αμοιβή. Θα σε παρακαλάνε.

Με πληρωμή κανονική και πρακτική μόλις βγήκες από τη σχολή και σε καραμπινάτη βιομηχανία και χωρίς βύσμα και με προοπτικές μετά να μείνεις εκεί πολλά θες.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.973
Πόντοι
456
Η εργασία , είναι δικαίωμα. Όχι υποχρέωση .
Αν κάποιος δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και δεν έχει προνόμια ΑΣ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ.

Τα σκατά που δούλεψαν 5-15 χρόνια και παίρνουν συντάξεις 2000€ ως 3500€ είναι ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ.
Κακό ψόφο να έχουν όσοι τους υποστηρίζουν .
Η εργασια ειναι υποχρεωση οταν ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια
Δεν τρως;
Δεν εχεις σπιτι;
Δε ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια;
Δεν καταναλωνεις ρευμα νερο ιντερνετ, αγαθα;
Δε μετακινησαι;
Δεν πας στο γιατρο;
Ολα αυτα ποιος τα κανει δηλαδη;
Ανθρωποι που δουλευουν
Με ποιο δικαιωμα να εισαι παρασιτο στην κοινωνια και να δουλευουν ολοι για να ξυνεις εσυ το παπαρι σου;

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Αν θες να πάρεις απλά εμπειρία πήγαινε στον οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο και πρότεινε του να γίνεις βοηθός του χωρίς αμοιβή. Θα σε παρακαλάνε.

Με πληρωμή κανονική και πρακτική μόλις βγήκες από τη σχολή και σε καραμπινάτη βιομηχανία και χωρίς βύσμα και με προοπτικές μετά να μείνεις εκεί πολλά θες.

Μα όμως αυτό γίνεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο εκτός της μπανανίας μας. Οι σχολές είναι σε επαφή με την αγορά εργασίας και ο φοιτητής έχει πριν τελειώσει επαφή με το αντικείμενο. Είτε με εργασία Part time, είτε σαν βοηθός κάποιου καθηγητή. Εδώ φτου κακά. Άσε που οι εταιρίες ψάχνουν συνεχώς τους φοιτητές για άτομα που ξεχωρίζουν.

Και γιατί να μη μείνεις σε βιομηχανία που ουσιαστικά σου έδωσε το πτυχίο σου; Το γράφω πάλι. Δε θα πας για ΤΣΕΟ αλλά οι καλύτεροι του έτους θα έχουν μια εξασφαλισμένη δουλειά για ΑΡΧΗ. Όχι δημόσιο για πάντα. Πχ 1-2 χρόνια να δουν αν κάνεις. Και αν γίνεται σωστή δουλειά εκεί να είσαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι του κλάδου θα διαλέξουν.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Ε δε μας είπες ακόμα...είσαι μεγαλομέτοχος σε κάποια από αυτές? :2funny:
Εγώ δεν έχω να κάνω με εταιρείες τύπε.
Εσύ έβαψες το κτίριο καμίας από αυτές ; ή έστησες τίποτε χημικές για αυτές ;
Τι άλλο κάνετε οι μεγαλοεργολάβοι που έχετε πελάτες νου που δου δου ;;;
Κόβετε δέντρα ; Χτίζετε ;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Η εργασια ειναι υποχρεωση οταν ζεις σε μια οργανωμενη κοινωνια

Με ποιο δικαιωμα να εισαι παρασιτο στην κοινωνια και να δουλευουν ολοι για να ξυνεις εσυ το παπαρι σου;
Μπορείς να έχεις βρεί έτοιμα. Κακό είναι ;
Είσαι υπέρ της ποινικοποίησης της αεργίας και της υποχρεωτικής εργασίας ;
Πρόσεξε τι θα απαντήσεις , γιατί αυτό το είχαν θεσπίσει στο παρελθόν καθεστώτα
τα οποία σε έχουν διδάξει να μην τα υποστηρίζεις.

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.973
Πόντοι
456
Μπορείς να έχεις βρεί έτοιμα. Κακό είναι ;
Είσαι υπέρ της ποινικοποίησης της αεργίας και της υποχρεωτικής εργασίας ;
Πρόσεξε τι θα απαντήσεις , γιατί αυτό το είχαν θεσπίσει στο παρελθόν καθεστώτα
τα οποία σε έχουν διδάξει να μην τα υποστηρίζεις.
Οχι ειμαι υπερ του καπιταλισμου
Αλλα πιστευω και ετοιμα να τα εχεις βρει παλι πρεπει να δουλεψεις οχι απο νομικη υποχρεωση αλλα απο ηθικη
Αλλιως εισαι ρεμαλι και δε θα εχεις καλη καταληξη αλλα μαλλον πρεζακι η αλλο περιθωριακο οπως ολοι οι γονοι που τα ξυνουν

• Like
Αντιδράσεις: foobar

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Οχι ειμαι υπερ του καπιταλισμου
Αλλα πιστευω και ετοιμα να τα εχεις βρει παλι πρεπει να δουλεψεις οχι απο νομικη υποχρεωση αλλα απο ηθικη
Αλλιως εισαι ρεμαλι και δε θα εχεις καλη καταληξη αλλα μαλλον πρεζακι η αλλο περιθωριακο οπως ολοι οι γονοι που τα ξυνουν

Τι μας λες τώρα ; Ότι άεργος σημαίνει αναπόφευκτα πρεζάκιας και περιθωριακός ;
Δεν στέκουν με τίποτε αυτά.
Το ποιά είναι καλή και ποιά κακή κατάληξη , είναι φιλοσοφικό θέμα.
Αν και ο άεργος πιθανότατα ζει καλύτερα από τον κωπηλάτη γαλέρας .

Πλέον δεν πιστεύω σε καμία ηθική και ηθική αξία,
όταν διαβάζω ότι όλοι οι κυβερνώντες , σε 20 χρόνια
αποκτούν περιουσίες που δεν αποκτά ο μέσος βιομήχανος
και κάνουν ζωή σαν αυτή που έκανε ο Ωνάσης.
Το οικόδημα πάσχει και δεν υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί .

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
2.973
Πόντοι
456
Τι μας λες τώρα ; Ότι άεργος σημαίνει αναπόφευκτα πρεζάκιας και περιθωριακός ;
Δεν στέκουν με τίποτε αυτά.
Το ποιά είναι καλή και ποιά κακή κατάληξη , είναι φιλοσοφικό θέμα.
Αν και ο άεργος πιθανότατα ζει καλύτερα από τον κωπηλάτη γαλέρας .

Πλέον δεν πιστεύω σε καμία ηθική και ηθική αξία,
όταν διαβάζω ότι όλοι οι κυβερνώντες , σε 20 χρόνια
αποκτούν περιουσίες που δεν αποκτά ο μέσος βιομήχανος
και κάνουν ζωή σαν αυτή που έκανε ο Ωνάσης.
Το οικόδημα πάσχει και δεν υπάρχει ελπίδα να διορθωθεί .
Εχεις δικιο αλλα ειμαι αναγκασμενος να δουλευω οποτε ψαχνω τροπους να παρηγορω τον εαυτο μου

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.207
Πόντοι
3.656
Εχεις δικιο αλλα ειμαι αναγκασμενος να δουλευω οποτε ψαχνω τροπους να παρηγορω τον εαυτο μου

Το αναγκασμένος, είναι σχετικό .
Κι εγώ είμαι αναγκασμένος να μένω σε αυτή τη χαβούζα , την ελλάδα εννοώ
και να βλέπω παντού γύρω καθίκια, επειδή μεγαλώνω παιδιά.
Μόλις ενηλικιωθούν , ελπίζω ότι θα την αποχαιρετίσω , για πάντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom