Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Like
5
Πόντοι
16
Μη φοβασαι m8,δεν ειμαι ευθικτος, :grin:
απλα δεν εχω υπομονη οταν διαβαζω στερεοτυπα και νοοτροπιες αλλων εποχων που βασιζονται στην αγνοια και στο ΦΟΒΟ.
Παντως σιγουρα η διαδικασια ειναι για ολους το ιδιο και σιγουρα χρειαζεται και λιγο θεατρο σε αυτους που θα απευθυνθεις ιδιως οταν ειναι ενστολοι γιαυτο και η προετοιμασια
ξεκινα απο το στρατο παντα.
Κανενας δε ρισκαρει να υποβαθμισει δημοσιο εγγραφο συναδελφου του και να αναλαβει τις οποιες συνεπειες.
Αλλα και αυτο να μην εχεις,οι περισσοτερες εξουσιες απειλουν με αντιποινα η κυρωσεις βασιζομενοι οτι εσυ δεν γνωριζεις και τα δικαιωματα σου.
Οι περισσοτεροι ενω γνωριζουν σχετικα κατι ψιλα,συνηθως εχουν πιεσεις δικων τους που τους κοβουν καθε σκεψη για απαλλαγη.
Οι καραβαναδες εκτος απο φωνη και μαγκια ειναι κοτες λυρατες.
Ιδιως οταν εχουν αλλοδαπους στο λοχο και επειδη δε τους περνει για "διαταγες" τους "απαλλασουν" ατυπα για να εχουν την ησυχια τους.
πχ.να βαραει σημαια,οι καραβαναδες να βαρανε προσοχh και οι ρωσοποντιοι (λιωμα) να κανουν ΜΠΡΟΣΤΑ τους χιτλερικη χαιρετουρα.

Το οτι επειδη κατι πουστοφλωρακια Ραμπο δεν εχουν βιωσει τετοια περιστατικα ειναι γιατι η ολη τους εμπειρια βασιζεται στα 1-2 στρατοπεδα που εχουν αλλαξει η στις Ραδιοαρβυλες που ακουγαν απο τους αλλους Ραμποσειρες τους.

Αντε να ξεκινησει η βδομαδα τωρα..
μεγαλε εισαι αξιος να γινεις και στρατηγος εσυ.
αντε βρε κολοτρυπιδα που δινεις και συμβουλες.
οι ρωσσοι σε ειχαν για φιλιππενεζο μεγαλε? σε εστελναν να ψωνιζεις?
οσο για τους ρωσσους που τους θεωρεις μαγκες,να ξερεις οτι στο κεντρο που ημουνα εγω εκπαιδευτης,τους γαμουσαμε καλα.αυτες ειναι η κοτες λυρατες που λες,οπως και κατι παιδακια σαν και εσενα που τα γαμησαμε καλα.πολυ θεωρια δεν θελει ο στρατος φιλαρακο να ξερεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
οσο για τους ρωσσους που τους θεωρεις μαγκες,να ξερεις οτι στο κεντρο που ημουνα εγω εκπαιδευτης,τους γαμουσαμε καλα.αυτες ειναι η κοτες λυρατες που λες

δάσκαλε, δεν ξέρω τι έκανες στο στρατόπεδο με τους Ρώσσους, αλλά
ρωτα στο ΥΠΕΘΑ γιατί οι Ρωσσοπόντιοι υπηρετούν 3μηνο...

μετά πόσταρέ μας και την απάντηση αυτούσια.

Netheron

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
0
Σε απαντηση του φιλου που θελει Ι5, γιατι γι'αυτο ανοιχτηκε το thread :

Φιλε μου λορδε, δες το omhroi.gr, εκει θα βρεις αρκετες πλήροφοριες για το Ι5.
Επειδη τα ειχα διαβασει κι εγω καποτε πριν παω στρατο, απο οσο θυμαμαι :
1.ΔΕΝ δικαιουται ο εργοδοτης να σου ζητησει /δει το Ι σου. Ειναι προσωπικο δεδομενο.
Ειτε πας στρατο , ειτε δεν πας, θα παρεις ενα πιστοποιητικο τυπου Β που θα λεει οτι εχεισ εκπληρωσει/δεν εχεις εκπληρωσει τη στρατιωτικη σου θητεια. Αυτο το πιστοποιητικο δεν γραφει πουθενα επανω τον λογο που δεν πηγες στρατο.
2.Απο οσο ξερω και στο δημοσιο διοριζεσαι ανετα (ετσι κι αλλιως οι περισσοτεροι στο δημοσιο ξερουμε πως διοριζονται). Αλλα και χωρις ρουσφετι, διοριζεσαι ανετα. ΔΕΝ θα μπορεις να διοριστεις σε σωματα ασφαλειας .

Αν θες να πας για Ι5 μην το παιξεις θεομουρλος. Προτιμησε να μεινεις σιωπηλος στην επιτροποη που θα σε εξετασει, να πας με συγγενη σου κατα προτιμηση μανα, να δωσει ενα δραματικο τονο και να πει οτι εχεις περασει ερωτικη απογοητευση και εισαι με καταθλιψη. Θα σε εξεταζουν ανα εξαμηνο και θα παρεις την αναβολη χαλαρα γιατι φοβουνται μην αυτοκτονησεις.

Καλη τυχη λοιπον φιλε μου και αν θες την  προσωπικη μου γνωμη να το επιχειρησεις.
Και εξηγω γιατι :
εγω ΔΕΙΛΙΑΣΑ να το κανω και για να μην απογοητευσω τους γονεις μου.
Βυσμα δεν εβαλα, με αποτελεσμα να λιωσω στις σκοπιες , και στην ορθοστασια, κι ας ημουν με πτυχιο και μεγαλος σε ηλικια.
Αυτοι οπυ βριζουν τους ψευτογιωταδες, το 90% φιδιαζει στο στρατο, δεν κανει αγγαρειες, ή κανει γλειψιματα και κονε να μην παιρνει δυσκολα νουμερα στη σκοπια. Επιτελους, πρεπει να καταλαβουν μερικοι οτι ο στρατος ΔΕΝ εξυπηρετει τιποτα. Ουτε αξιομαχοι ειμαστε, ουτε χρησιμοι. Η υπαρξη στρατοπεδων εξυπηρετει μονο τις τοπικες κοινωνιες, τους καραβαναδες και τους υπουργους , ωστε να υποχρεωνουν τους ψηφοφορους.
Μεταλλιο για την τιμιοτητα μου στο στρατο δεν πηρα, παρα το γεγονος οτι μια μερα λιποθυμησα απο τα απανωτα ξενυχτια. Υπηρξαν και παιδια που ηταν στην ιδια μοιρα με μενα, και φυσικα ηταν λιγα και αυτα και μονο αυτα τα παιδια σεβομουν.
Δεν ημουν ηρωας που πηγα στρατο, αντιθετα ημουν βλακας και δειλος . Αυτη ειναι η αποψη μου. Καλο ειναι παντως, αν πας, να μην συμπεριφερθεις οπως μερικα κωλοπαιδα που φιδιαζουν και ουσιαστικα δεν κανουν θητεια. Να βοηθας τους συναδελφους σου.
Ειναι υποκρισια να βριζουν μερικοι απο εδω αυτους που δεν θελουν να κανουν θητεια.

Σωστος...

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Like
5
Πόντοι
16
δάσκαλε, δεν ξέρω τι έκανες στο στρατόπεδο με τους Ρώσσους, αλλά
ρωτα στο ΥΠΕΘΑ γιατί οι Ρωσσοπόντιοι υπηρετούν 3μηνο...

μετά πόσταρέ μας και την απάντηση αυτούσια.
περσονα οταν ημουνα εγω φανταρος οι ρωσσοποντιοι κανανε 18 μηνο.στα μεσα τις θητεια μου βγηκε νομος να κανουνε 6μηνο οπως οι λαζογερμανοι.ειχα παρει μεταθεση τοτε και πηγα στα θερμα(νιγριτα),κεντρο ανεπυθημητων ειναι εκει.μαζι με τους ρωσσοποντιους ειχαν ερθει και κατι ρωσσοι που το επαιζαν ρωσσοποντιοι και αυτοι.περσονα μονο με μπινελικια και χριστοπαναγιες καταλαβαινα τα ζωα.(ειναι μεγαλοι χεστες ολοι τους).οι δε ρωσσοι ομως δεν την επερναν και χαμπαρι πολυ απο την εκπαιδευση,γιατι πολλοι απο αυτους ειχανε υπηρετηση στο ρωσσικο στρατο,και το γαμησι που ειχανε φαει εκει,μπροστα σε αυτα που τους καναμε εμεις ητανε παιχνιδακι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
περσονα οταν ημουνα εγω φανταρος οι ρωσσοποντιοι κανανε 18 μηνο.στα μεσα τις θητεια μου βγηκε νομος να κανουνε 6μηνο οπως οι λαζογερμανοι.ειχα παρει μεταθεση τοτε και πηγα στα θερμα(νιγριτα),κεντρο ανεπυθημητων ειναι εκει.μαζι με τους ρωσσοποντιους ειχαν ερθει και κατι ρωσσοι που το επαιζαν ρωσσοποντιοι και αυτοι.περσονα μονο με μπινελικια και χριστοπαναγιες καταλαβαινα τα ζωα.(ειναι μεγαλοι χεστες ολοι τους).οι δε ρωσσοι ομως δεν την επερναν και χαμπαρι πολυ απο την εκπαιδευση,γιατι πολλοι απο αυτους ειχανε υπηρετηση στο ρωσσικο στρατο,και το γαμησι που ειχανε φαει εκει,μπροστα σε αυτα που τους καναμε εμεις ητανε παιχνιδακι.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Σάββατο 2 Μαρτίου 2002
Ενταση επικράτησε στο ΚΕΠΒ της Θήβας κατά τη διάρκεια κατάταξης νεοσυλλέκτων την περασμένη Τρίτη. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 7 και τέταρτο το απόγευμα. Οπως μεταδίδουν ανταποκριτές της στήλης, περί τα 300-500 άτομα -παλιννοστούντες- κατέλαβαν (!) την πύλη του κέντρου, αρνούμενοι να καταταγούν. Αρχικώς, δεν ήθελαν να ντυθούν στο χακί, ενώ αρκετοί προτίμησαν να καθίσουν στο προαύλιο του στρατοπέδου. Στο κέντρο σήμανε «συναγερμός» και διατάχθηκε να μην αποχωρήσει κανένας αξιωματικός από το στρατόπεδο και να επιστρέψουν όλοι όσοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Η ένταση εκτονώθηκε μισή ώρα αργότερα, αλλά το ίδιο βράδυ δόθηκε και συνέχεια στην πόλη. Γύρω στα 300 άτομα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έφτασαν και κάποιοι δικηγόροι από την Αθήνα, προκειμένου να δοθούν αναβολές. Επιτόπου, μετέβη και ο διευθυντής του όπλου από το ΓΕΣ.

Μακεδονικό Πρακτορείο, Τετάρτη 1 Μαΐου 2002
Διακόσιοι ομογενείς στρατιώτες από την πρώην Σοβιετική Ενωση που υπηρετούν στο στρατόπεδο «Σταύρου Μπαρέτη» στο Λαγκαδά, ξεσηκώθηκαν, καταγγέλλοντας τον διοικητή για ρατσιστική συμπεριφορά, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel. Με πλήρη εξάρτηση και με τα όπλα στα χέρια έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη του στρατοπέδου.

Ο σταθμός μετέδωσε ότι οι στρατιώτες, που κατήγγειλαν ότι ο διοικητής τους εξύβρισε, απείχαν από κάθε δραστηριότητα της μονάδας τους. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ζήτησαν από τον διοικητή να τους δίνει συνεχόμενες μέρες άδειας για να μπορούν να εργαστούν και να βοηθήσουν την οικογένεια τους. Τελικά επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, μετά από τη διαβεβαίωση του διοικητή ότι θα εξετάσει τα αιτήματα τους.

τώρα κατάλαβες γιατί κάνουνε τρίμηνο;  :grin:

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Like
5
Πόντοι
16
εγω καταλαβα,οπως και καταλαβαινω και πολλα αλλα.
αυτα ειναι καλο ομως να τα εξηγησεις και στα μαγκακια που θελουν να εχουν Ι5 αλλα θελουν ειναι γινουν και υπουργοι. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
E ρε πλακιτσα που εχουν οι διαφοροι Ραμπο του πληκτρολογιου.....Ανυπαρκτα και λοβοτομημενα ανθρωπακια που βγαζουν ολη τους την κομπλα σε ατομα που δεν θελουν να πανε στρατο...Δεν θελουν να πανε και να κανουν τους <<Αορατους>> οπως τους συμβουλεουν οι θητευσαντες...Δεν θελουν να <<υπηρετησουν>>(εχουν χασει και οι λεξεις την υποσταση τους σε αυτη τη μπανανια :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:) μια χωρα που τους πηδαει καθε μερα..΅Ε ρε τα κομμαντα του καναπε...
Υ.Γ.Το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο εσας ειναι και φαντασιοπληκτοι...Τη βγαλατε στη λατζα και το παιζετε ηρωες πολεμου..
Υ.Γ.1.Δεν εχω παει ακομα στρατο λογο σπουδων,αλλα θα παω στα ΣΙΓΟΥΡΑ(ειδικες δυναμεις εχω δηλωσει μαλιστα,εφοσον μπορω να ανταπεξελθω και σωματικα)..Ετσι,επειδη γουσταρω να πεταξω 1 χρονο απο τη ζωη μου στα σκουπιδια..Μονο και μονο για να βαζω κατι πουστρακια σαν αυτα που κυκλοφορουν εδω μεσα στη θεση τους....

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
με αυτή τη λογική και τη λούφα του βουλευτή κάποιος άλλος τη φορτώνεται και ένα κάρο άλλες λούφες της ζωής.
το θέμα είναι τι κοσμοθεωρία αντιπροσωπεύει ο καθένας για πάρτη του.
προηγουμένως μου είπες στ αρχίδια μου τι έκανε ο πετρομελίδης.
Οταν θα μελετήσειςτι έκανε (όχι από πλευράς στρατου ή θητείας) αλλά από πλευράς προσωπικής επιλογής το ξανασυζητάμε.
Οσο η ελλάδα και οι νέοι ακολουθούν πρότυπα
Πήγαινε να τελειώνεις,
εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός,
κανείς δε γλιτώνει το στρατό και όλα αυτά τα όμορφα η κοινωνια σου μπουρδέλο θα είναι και θα τη γιομίζεις με ψευτογιωτάδες, λαμόγια, βυσματίες και όλα αυτά τα όμορφα.
Το πήγαινε να τελειώνεις μου ακούγεται σαν βασανιστήριο και όχι υποχρέωση και τιμή που το κάνεις.
το εκεί που αρχίζει ο στρατός τελειώνει η λογική μου θυμίζει διαδικασία ψυχοπαθούς παρά ανθρώπου που εντάσσεται στην κοινωνία.
το κανείς δε γλιτώνει το στρατό μου ακούγεται σαν φυλακή και όχι σαν ιερή υποχρέωση.....

όταν αλλάξεις τους ορισμούς τότε μπορεί και να αλλάξουν οι νέοι.
γι αυτό στο πρώτο πρώτο ποστ σου ζήτησα τους ορισμούς...
Οταν η κοινωνία είναι τόσο γελοία που από τη μια μιλάει για ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και από την άλλη παρουσιάζεται και επιβάλλεται αυτή η υποχρέωση ως ΚΑΤΕΡΓΟ δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ούτε η κοινωνία να πάει μπροστά ούτε η Υποχρέωση να πετύχει το στόχο της.
Τελεία.

στροφάρει δυνατά το μυαλό σου  :thumbsup:

πες τώρα και τι εστι αυτος ο Πετρομελίδης γιατι με έφαγε η περιέργεια  :think:

arcans71

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Like
5
Πόντοι
16
E ρε πλακιτσα που εχουν οι διαφοροι Ραμπο του πληκτρολογιου.....Ανυπαρκτα και λοβοτομημενα ανθρωπακια που βγαζουν ολη τους την κομπλα σε ατομα που δεν θελουν να πανε στρατο...Δεν θελουν να πανε και να κανουν τους <<Αορατους>> οπως τους συμβουλεουν οι θητευσαντες...Δεν θελουν να <<υπηρετησουν>>(εχουν χασει και οι λεξεις την υποσταση τους σε αυτη τη μπανανια :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:) μια χωρα που τους πηδαει καθε μερα..΅Ε ρε τα κομμαντα του καναπε...
Υ.Γ.Το χειροτερο ειναι οτι οι περισσοτεροι απο εσας ειναι και φαντασιοπληκτοι...Τη βγαλατε στη λατζα και το παιζετε ηρωες πολεμου..
Υ.Γ.1.Δεν εχω παει ακομα στρατο λογο σπουδων,αλλα θα παω στα ΣΙΓΟΥΡΑ(ειδικες δυναμεις εχω δηλωσει μαλιστα,εφοσον μπορω να ανταπεξελθω και σωματικα)..Ετσι,επειδη γουσταρω να πεταξω 1 χρονο απο τη ζωη μου στα σκουπιδια..Μονο και μονο για να βαζω κατι πουστρακια σαν αυτα που κυκλοφορουν εδω μεσα στη θεση τους....
οταν θα πας ελα να μας τα ξαναπεις αυτα.

εσενα θα στα βαλω μεσα στο κωλαρακι σου το ξεσκινομενο αυτα.πεταμενο ψολοχυμα του αλβανου που πουλαει λουκουμαδες.

galileos(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Απ οτι καταλαβα εσυ εισαι ηλεκτρονικος νταης... παρε 2-3 αγγουρακια και βαλτα στο κολαρινο σου  :birdman: :birdman: :birdman:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πες τώρα και τι εστι αυτος ο Πετρομελίδης γιατι με έφαγε η περιέργεια  :think:

μπορεί με κάποιον να έχω πλήρη συγκρουση σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά παρόλ αυτά να είναι πιο άντρας και μάγκας από πολλούς μάγκες που εντάσσονται σε ομάδες, φατρίες ή κλίκες...

πρόχειρα και μόνο για την προσήλωση στο στόχο πάρε τι εστί Πετρομελίδης.
Αυτο που για άλλους είναι μια μαλακία και παραχώρηση γι αυτόν είναι στόχος ζωής.
Το εάν αξίζει ή όχι τον κόπο είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.....

Απλά όταν τα μπάσταρδα σε 10 20 χρόνια δε θα σκέφτονται κάν τη θητεία λόγω επαγγεςλματικού στρατού, κάποιοι έχουν με πολύ κόπο και αγώνα καθιερώσει ολόκληρα νομοσχέδια με τις επιλογές τους (όπως αυτό της εναλλακτικής θητείας).

Τεσπα στο  παράρω αφού το ζήτησες. (Οχι πως πιστεύω πως δεν μπορείς να το βρεις ούτε και με νοιάζει γιατί δεν το ξάχνεις μόνος σου). Υπάρχει και συνέχεια αλλά αυτή να την βρεις μόνος σου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το δικαστικό σήριαλ σε βάρος του αντιρρησία συνείδησης Λάζαρου Πετρομελίδη
(όχι, το σενάριο δεν είναι του Κάφκα)

17-03-92 Κλήση στο στρατό, δήλωση αντίρρησης συνείδησης
20-07-92 Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
23-09-93 Κλήση στο στρατό
23-12-96 Κλήση σε απολογία, κατάθεση υπομνήματος
06-02-97 Έκδοση εντάλματος σύλληψης
28-02-97 Βούλευμα για την προφυλάκισή του από το Δικαστικό Συμβούλιο Ναυτοδικείου Πειραιά
27-10-97 Απόπειρα σύλληψης (έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος 2510/97)
29-10-97 Ξανά η αστυνομία στο σπίτι του
31-03-98 Αίτηση για εναλλακτική υπηρεσία
07-05-98 Απόρριψη αίτησης λόγω έλλειψης πιστοποιητικού μη οπλοφορίας από την αστυνομία, στην οποία δεν παρουσιάστηκε λόγω βέβαιης σύλληψης
27-05-98 Σύλληψη και φυλάκιση στην Κόρινθο, έκδοση του πιστοποιητικού και νέα αίτηση για εναλλακτική υπηρεσία
02-06-98 Αποφυλάκιση λόγω της νέας αίτησης
23-11-98 Γίνεται δεκτή η αίτηση για εναλλακτική υπηρεσία, του ζητείται να κάνει 30 μήνες στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς (ενώ αν πήγαινε τότε στρατό θα υπηρετούσε 4 μήνες)
16-01-99 Δεν παρουσιάζεται για εναλλακτική υπηρεσία λόγω της υπέρμετρα τιμωρητικής διάρκειας
10-02-99 Επίσημη έκπτωση από την ιδιότητα του αντιρρησία
20-02-99 Προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) ενάντια στους 30 μήνες εναλλακτικής υπηρεσία και στην έκπτωση
08-03-99 Κλήση στο στρατό
15-04-99 Καταδίκη από Ναυτοδικείο Πειραιά σε 4 χρόνια φυλάκιση
20-05-99 Απόρριψη αίτησης αποφυλάκισης
28-06-99 Αποφυλάκιση υπό όρους μετά από τη διακοπή της εκδίκασης της έφεσης στο Αναθεωρητικό
26-07-99 Νέα κλήση στο στρατό. Μη παρουσίαση σημαίνει νέα μήνυση από το Στρατολογικό Γραφείο Πειραιά και ξεκίνημα νέας διαδικασίας έκδοσης εντάλματος σύλληψης
29-03-00 Κλήση σε απολογία γιατί δεν παρουσιάστηκε για εναλλακτική υπηρεσίας
10-04-00 Έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον ίδιο λόγο
12-05-00 Νέο καταδικαστικό βούλευμα για την προφυλάκισή του από το Ναυτοδικείο Πειραιά
19-09-00 Εκδίκαση προσφυγών στο Σ.τ.Ε.
16-04-02 Αναβάλλεται η εκδίκαση στο Αναθεωρητικό μετά από αίτημα της υπεράσπισης επειδή μόλις είχαν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις από το Σ.τ.Ε.
01-08-02 Νέα κλήση στο στρατό
17-09-02 Νέα αναβολή στο Αναθεωρητικό (για το ’92) λόγω κωλύματος συνηγόρων αλλά σύλληψη (για το Κιλκίς) και φυλάκιση στον Κορυδαλλό
19-09-02 Το Ναυτοδικείο Πειραιά δηλώνει αναρμοδιότητα, παραπέμπει την υπόθεση Κιλκίς στο Ναυτοδικείο Θεσσαλονίκης και τον αποφυλακίζει με περιοριστικούς όρους
07-11-02 Κλήση στο στρατό
12-06-03 Καταδίκη από το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο Αθηνών σε 20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή
03-07-03 Κλήση στο στρατό
06-11-03 Νέα κλήση στο στρατό
18-11-03 Αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης στο Ναυτοδικείο Θεσσαλονίκης λόγω αποχής δικηγόρων
20-11-03 Απόπειρα σύλληψης λόγω νέου εντάλματος αποτέλεσμα συνεχών κλήσεων για στρατιωτική θητεία
22-01-04 Κλήση στο στρατό
19-02-04 Το Ναυτοδικείο Θεσσαλονίκης κρίνει ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση του Κιλκίς και σταματά τη δίωξη αίροντας τους περιοριστικούς όρους
22-03-04 Κλήση για απολογία στο Ναυτοδικείο Πειραιά
13-05-04 Νέα κλήση για απολογία στο Ναυτοδικείο Πειραιά
07-10-04 Κλήση στο στρατό
9ος – 11ος 04 Τέσσερις διαδοχικές απόπειρες σύλληψης – η αστυνομία τον αναζητά συνεχώς στο σπίτι του
07-12-04 Ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αναίρεση κατά της απόφασης του Αναθεωρητικού (για την ανυποταξία του ’92)
16-12-04 Καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών από το Ναυτοδικείο Πειραιά (για ανυποταξίες του ’99 και του ’03) χωρίς αναστολή της εκτέλεσης της ποινής σε περίπτωση έφεσης. Δεύτερη καταδίκη για το ίδιο ουσιαστικά αδίκημα.
03-01-05 Νέα απόπειρά σύλληψής – από λάθος συλλαμβάνεται ο αδελφός του
13-01-05 Νέα κλήση στο στρατό
30/31-03-05 Παρουσίαση της υπόθεσης Πετρομελίδη στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. Έκφραση ανησυχίας της Επιτροπής για την μεταχείριση των αντιρρησιών συνείδησης από την Ελλάδα
04-05-06 Δίκη στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο Αθήνας για την ποινή των 30 μηνών, που είχε επιβληθεί στις 16-12-04

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
εγο ιμε ι5 αλα εβανα βισμα κε εγινα κομαντο

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Απλά όταν τα μπάσταρδα σε 10 20 χρόνια δε θα σκέφτονται κάν τη θητεία λόγω επαγγεςλματικού στρατού, κάποιοι έχουν με πολύ κόπο και αγώνα καθιερώσει ολόκληρα νομοσχέδια με τις επιλογές τους (όπως αυτό της εναλλακτικής θητείας).
...............

Γιατι μπασταρδα τα 12χρονα ??? αυτα τα μπασταρδα θα πληρωνουν την συνταξη ΣΟΥ σε 20-30 χρονια !!!!

Ασε που τι φταινε τα παιδια που ο Πετρομελιδης ταλαπωρηθηκε; - τα 12χρονα το 1996 ηταν αγγενητα!

Παντως οι Ιεχωβαδες εχω την εντυπωση οτι καποτε εμπαιναν στην μπουζου  αλλα δεν ειδα να γραφει καμια φυλλάδα για το δραμα τους !!

ΥΓ Επίσης πριν το 2000 η ανυποταξια ηταν "ποινικο" η τεσπα εκδιδοταν ενταλμα συλληψης

Επισκέπτης
Ο Πετρομελιδης ηταν αντιρισιας συνειδησης, εδω μιλαμε για Ι5. Μη τα μπερδευτε. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Αντιρισιας συνειδησης μπορει να ειναι καποιος για λογους θρησκευτικους ή ιδεολογικους και διωκονται ποινικα. Οι Ι5 ειμαστε απλα "λουφαδοροι" ο καθενας για δικους του λογους. Και για να τελειουνουμε με το θεμα, επειδη εχω απαντησει απειρες φορες εδω μεσα για το Ι5, δεν θεωρω τον εαυτο μου επαναστατη, ουτε μαγκα για το Ι5, απλα εκανα αυτο που ηθελα εκεινη την εποχη και δεν μετανοιωσα ποτε για την επιλογη μου. Ο στρατος για μενα ειναι κατι το αχρηστο που δεν εχει να προσφερει τιποτα στην κοινωνια, ουτε μαγκα σε κανει ουτε αντρα. Αλλωστε ξερω πολλες αδερφες που υπηρετησαν. Εδω μια παρομοια συζητηση που ειχε γινει παλαιοτερα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
  Γιατι μπασταρδα τα 12χρονα ??? αυτα τα μπασταρδα θα πληρωνουν την συνταξη ΣΟΥ σε 20-30 χρονια !!!!

Ασε που τι φταινε τα παιδια που ο Πετρομελιδης ταλαπωρηθηκε; - τα 12χρονα το 1996 ηταν αγγενητα!

Παντως οι Ιεχωβαδες εχω την εντυπωση οτι καποτε εμπαιναν στην μπουζου  αλλα δεν ειδα να γραφει καμια φυλλάδα για το δραμα τους !!
δεν είπα ότι θα φταίνε αυτά..

απλά αυτά θα θεωρούν δεδομένη μια επιλογή που για άλλους ήταν Γολγοθάς.......

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
δεν είπα ότι θα φταίνε αυτά..
απλά αυτά θα θεωρούν δεδομένη μια επιλογή που για άλλους ήταν Γολγοθάς.......

Μπα που ξερεις , σημερα περναμε μια περιοδο ειρηνης και σε 20 χρονια να γινεται της Ποπης και τα 19χρονια να σκοτωνονται πριν ριξουν ενα λουτσο !! και οι  δικοι μας μας μεγαλωσαν με την λογικη οτι θα ζησουμε καλυτερα απο αυτους και καπου κολλησε το συστημα !!!

Αμφιβαλλω αν το περιμενε κανεις το 1935 οτι θα ξεκινησει ο χαμος το 1941 !!!

τεσπα ετσι οπως ειναι τα πραγματα δεν κατηγορω κανεναν που προσπαθει να αποφυγει τον στρατο αφου εξυπηρετει τα κομματα

[URL unfurl="true"]http://diktiospartakos.blogspot.com/ [/url]  και παρολο που ξοδευουμε 3% του ΑΕΠ σε εξοπλισμους πεθαινουν φανταροι απο θeρμοσιφωνες

www.giapraki.com/comment.php?comment.news.5659] ]

Μια βλακεια ειναι η θητεια ετσι και αλλιως αν σκασει κανα μπραφ θα σκοτωθουν οι φανταροι σε 2" !!

Ας ανυσυχουν οι πιτσιρικαδες για το μπραφ -εμεις απολυθηκαμε και απο εφεδροι!!!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
και γαμω τα θρεντ :rockon:
γουσταρω
ετσι τυποι μου να γινεται μπουγιο :rockon:

Nikolas_ta_pinw

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Like
1
Πόντοι
6
Nα πας ρε παληκαράκι, κι αν κωλώσεις ή δεν γουσταρεις φύγε μ' οποιον τροπο θες. Εκ των προτερων σου λέω οτι είναι παντελώς άχρηστη η θητεία περαν του 1ου εξαμήνου απο θεμα εκπαιδευσης. Καντο και μόνο σαν εμπειρία! ανεξάρτητα απο την επαγγελματική σου αποκατάσταση και που ενδεχομένως υπάρχει η περίπτωση να χεις και πρόβλημα υστερα (στα είπαν ήδη-ο καθεις το μακρυ και το κοντο)
Ώρα σου καλή  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom