Νέα

Η ξεφτίλα της ατιμωρησίας στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Έστω. Γιατί να είναι έτσι; Δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του νομοταγή πολίτη, ούτε συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία του ύψιστου αγαθού, της ζωής του. Παρεπιπτόντως το θέμα μας δεν είναι η ονομασία ή το στάτους, αλλά το περιεχόμενο καθ' αυτό.
Ειναι ετσι, γιατι εκει κατεληξαν αιωνες κοινωνικης ζυμωσης, διαφωτισμού και εφαρμογής του δικαίου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Να πω και μια ιστοριουλα.
Σε μια μικρη επαρχιακη πολη, ενας αγροτης ακουσε το βραδυ θορυβους μεσα στην αποθηκη του.
Παει εκει με την καραμπίνα, και βρισκει εκει να κοιμαται ενας πακιστανος.
Χωρις να σημαδέψει, ριχνει μια με την καραμπινα προς το μερος του για να τον φοβισει και να τον διωξει.
Την αλλη μερα το πρωι ξαναπαει στην αποθηκη και βλεπει οτι τον εχει σκοτωσει.
Φυσικα ηρθε η αστυνομια και τον πηγε στον εισαγγελεα. Και του ασκησε ποινική διωξη για ανθρωποκτονια απο προθεση.
Να σημειωσω οτι εξω απο το δικαστικο μεγαρο, ειχε μαζευτει κοσμος που τον επευφημούσε και ζητούσε να αφεθεί ελευθερος, επειδή "καλά του εκανε".
Ακούω γνώμες για το ολο σκηνικο, πριν σας πώ τι δικαστική καταληξη ειχε το ζητημα.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Δεν τιθεται θεμα μετριοπαθειας. Εγω δεν λεω την δικη μου αποψη, λεω τι προβλεπει ο νομος.
Ειπαμε.
Αμυνα ειναι η ΑΝΑΓΚΑΙΑ προσβολη του επιτιθεμενου προκειμενου να αποκρουσθεί η ΑΔΙΚΗ δικη του επιθεση.
Το να βρεις απλως καποιον μεσα στο σπιτι σου και να τον πυροβολησεις πισωπλατα, δεν συνιστα καμία αμυνα. Ούτε επιδοκιμαζεται απο το δικαιο.
Προσπαθηστε να αντιληφθειτε οτι δεν λεω δικες μου αποψεις.
Τη μία γράφεις για Αμερική,τώρα ότι "Το να βρεις απλως καποιον μεσα στο σπιτι σου και να τον πυροβολησεις πισωπλατα, δεν συνιστα καμία αμυνα",εκβιάζοντας συμπεράσματα...
Σιγά μην χτυπήσει η γειτόνισσα για ζάχαρη και την μπουμπουνίσουμε με την καραμπίνα.

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και εγώ και οι προλαλήσαντες,αλλά πας την κουβέντα εκεί που θέλεις,φυσικά δίχως αποτέλεσμα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Τη μία γράφεις για Αμερική,τώρα ότι "Το να βρεις απλως καποιον μεσα στο σπιτι σου και να τον πυροβολησεις πισωπλατα, δεν συνιστα καμία αμυνα",εκβιάζοντας συμπεράσματα...
Σιγά μην χτυπήσει η γειτόνισσα για ζάχαρη και την μπουμπουνίσουμε με την καραμπίνα.

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ και εγώ και οι προλαλήσαντες,αλλά πας την κουβέντα εκεί που θέλεις,φυσικά δίχως αποτέλεσμα.
Γιατι να "θελω" να παω την κουβεντα καπου?
Τι συμφέρον εχω δηλαδη?
Ρε πατε καλα?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Σε μια μικρη επαρχιακη πολη, ενας αγροτης ακουσε το βραδυ θορυβους μεσα στην αποθηκη του.
Χωρις να σημαδέψει, ριχνει μια με την καραμπινα προς το μερος του για να τον φοβισει και να τον διωξει.
Φυσικα ηρθε η αστυνομια και τον πηγε στον εισαγγελεα. Και του ασκησε ποινική διωξη για ανθρωποκτονια απο προθεση.
Να σημειωσω οτι εξω απο το δικαστικο μεγαρο, ειχε μαζευτει κοσμος που τον επευφημούσε και ζητούσε να αφεθεί ελευθερος, επειδή "καλά του εκανε".
Ακούω γνώμες για το ολο σκηνικο, πριν σας πώ τι δικαστική καταληξη ειχε το ζητημα.
Μαλακία του αγρότη,χάσαμε τζάμπα έναν επενδυτή.
Έπρεπε να σκεπάσει τον πάκι με κουβερτούλα και να του ετοιμάσει πρωινό.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Η γειτονισσα δεν ξερω, εχεις σκεφθει ομως μηπως καμια μερα την μπουμπουνισεις στην γυναικα σου ή στην κορη σου?
Τετοιες νοοτροπιες ειχε και ο περιφημος Πιστοριους και σκοτωσε τη γυναικα του, και μετα ετρεχε στα δικαστηρια να εξηγει οτι την περασε για διαρρηκτη.

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86

Ο άτυχος πακιστανός μπορεί να ήταν ένας κακόμοιρος άνθρωπος που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι, μπορεί όμως να ήταν και ένας αδίστακτος εγκληματίας που αν ο αγρότης τον ξύπναγε και του ζητούσε να φύγει εκείνος μπορεί να έβγαζε ένα μαχαίρι και να τους σκότωνε όλους. Που να ξέρει ο άλλος τι μέρος του λόγου είναι αυτός; Βλέποντας έναν άγνωστο να έχει εισβάλει στον χώρο σου λογικό είναι να τρομοκρατηθείς. Αν ίσχυε η νομοθεσία της Αμερικής ο πακιστανός πιθανόν να είχε σωθεί, γιατί θα ήξερε ότι έμπαινε σε ξένο χώρο θα είχαν όλο το δικαίωμα να τον πυροβολήσουν κι έτσι δεν θα βρισκόταν στην θέση που βρέθηκε.

awdl0re

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Απρ 2021
Like
5.255
Πόντοι
1.056

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Καλα, το ποσοι θα σκοτωσουν την γυναικα τους αν περασουν τετοιες νομοθεσιες και μετα θα λενε οτι την νομισαν για διαρρηκτη, δεν περιγραφεται.
Ασε το ποσοι θα απειλουν τις γυναικες τους (ή και το αναποδο βεβαια) πανω σε καυγαδες οτι "θα σε καθαρισω και θα πω οτι σε περασα για διαρρηκτη"

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
μετριοπάθεια θα έλεγα ότι έχετε εσείς στους χαρακτηρισμούς σας ('εκνευριστική')
εγώ πιθανόν θα του έλεγα κάτι βαρύτερο :)
Εγω φταιω, που καθομαι και σας εξηγω καποια πραγματα, και τα ακουω κι απο πανω λες και τα εχω θεσμοθετησει εγω. Ρε δεν πατε καλα, καθολου.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Η γειτονισσα δεν ξερω, εχεις σκεφθει ομως μηπως καμια μερα την μπουμπουνισεις στην γυναικα σου ή στην κορη σου?
Τετοιες νοοτροπιες ειχε και ο περιφημος Πιστοριους και σκοτωσε τη γυναικα του, και μετα ετρεχε στα δικαστηρια να εξηγει οτι την περασε για διαρρηκτη.
Εσύ δηλαδή παρακολούθησες την υπόθεση Πιστόριους και κατάλαβες ότι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί την πέρασε για διαρρήκτη;
Tρολάρεις Άλεξ,παραδέξου το

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Εσύ δηλαδή παρακολούθησες την υπόθεση Πιστόριους και κατάλαβες ότι σκότωσε τη γυναίκα του γιατί την πέρασε για διαρρήκτη;
Tρολάρεις Άλεξ,παραδέξου το
Τι εννοεις "καταλαβα οτι την σκοτωσε γιατι την περασε για διαρρηκτη"?
Αυτος ηταν ο ισχυρισμος του στο δικαστηριο.
Τι δεν καταλαβαινεις?
Γιατι τρολλαρω?

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Και ποιος σου ειπε οτι δεν επιτρεπεται να αντιμετωπισεις με οπλο εναν ενοπλο?
Αυτο δεν αντιλαμβανεστε.
Η συζητηση ειναι αν θελουμε να γινουμε Αμερικη, όπου αν βρεις καποιον μεσα στην ιδιοκτησία σου, δικαιουσαι χωρις συνεπειες να τον σκοτωσεις. Χωρις να γινει συζητηση για αμυνα και επιθεση.
Στην Ευρωπη ο νομικος πολιτισμος ειναι άλλος. Και σωστα ειναι.
Κανείς δεν μου είπε κάτι.

Απλά δεν ξέρω και ρωτάω για να μάθω.

Είναι κατανοητό οτι εσύ ερμηνεύεις τον νόμο δεν τον έχεις φτιάξει.

Αν θέλεις όμως την "επι του πρακταίου" άποψη είναι η παρακάτω.

Αν μέσα στη νύχτα ξυπνήσω από κάποιον που μπούκαρε στο σπίτι μου δεν έχω την "πολυτέλεια" να διεξάγω έρευνα σχετικά με το τι όπλο κρατάει η για το αν καν κρατάει όπλο. Αν νοιώσω ότι απειλούμαι εγώ η ακόμα περισσότερο ο γυιός μου απλά θα τον φάω με όποιο τρόπο μπορώ.

Ο νομοθέτης θα έπρεπε σε αυτή τη περίπτωση απλά να με αθωώνει.

Τα περί νομικού πολιτισμού όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση μου ακούγονται ως ο πλήρης ορισμός του θεσμολαγνικού επιφορήματος.

Δεν τα δέχεται κανείς. Ανεξαρτήτου μόρφωσης, καλλιέργειας, η πρότερης εμπειρίας.

Ο νομοθέτης θα έπρεπε αυτό να το λαμβάνει υπ'όψη. Και δυστυχώς απ' ότι φαίνεται δεν το κάνει αν σε "παροτρύνει" να χρησιμοποιήσεις σφεντόνα απέναντι στο μπαζούκας για να σε απαλάξει απο την όποια ευθύνη.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.189
Πόντοι
6.056
Καλα, το ποσοι θα σκοτωσουν την γυναικα τους αν περασουν τετοιες νομοθεσιες και μετα θα λενε οτι την νομισαν για διαρρηκτη, δεν περιγραφεται.
Ασε το ποσοι θα απειλουν τις γυναικες τους (ή και το αναποδο βεβαια) πανω σε καυγαδες οτι "θα σε καθαρισω και θα πω οτι σε περασα για διαρρηκτη"
To ισχυριστηκε εκεινος ο αθλητης με τα τεχνητα ποδια που εφαγε την κοπελα του(Ν.Αφρικη νομιζω).Τι εγινε τελικα μπηκε φυλακη? :confused: :confused: :confused:

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Βεβαια το θυμικο του λαού το τσιγκλισε το γεγονός ότι η κατηγορούμενη ήταν καθαρίστρια... Είναι ο ίδιο; λαός που θα κατηγορεί την δικαιοσύνη επειδή θα αθωώσει για τους ίδιους λόγους και τον διοικητή μιας δεκο που πήρε την θέση με πλαστό πτυχίο και καθάριζε 5 χιλιάρικα τον μήνα... Εκεί ο ίδιος λαός θα θέλει να του πάρουν τα χρήματα και να του κόψουν τα συνταξιμα έτη
Αν και από νομικής άποψης είναι το ίδιο, το πλαστό πτυχίο του Δημοτικού δεν εμπόδιζε την καθαρίστρια να ασκήσει τα καθήκοντά της. Διότι η θέση της δεν απαιτούσε και κανένα ιδιαίτερο χαρτί. Το πλαστό πτυχίο όμως για μια θέση Διοικητού ΔΕΚΟ θα τον εμπόδιζε σίγουρα. Και θα ζημίωνε και τη ΔΕΚΟ. Οπότε το λογικό θα ήταν να επιστρέψει τα πάντα. Χωρίς διάθεση λαϊκισμού αυτό.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Σορρυ αλλα ειναι λιγο αστειο το περιστατικο που περιγραφεις. Απλα δε μπορει να εξελιχθει ετσι. Μπαζει απο παντου.
Ισχυρίζεσαι πως:

ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ οτι ο Πακιστανος κοιμοταν
ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΣΕΙ!!! (ουδεν σχολιο)
ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕ ΠΑΡΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ εφοσον ειδε οτι κοιμοταν
Μετα τον πυροβολισμο, ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ!!! (Δηλαδη δεν βεβαιωθηκε τι απεγινε εκεινη η σφαιρα και ουτε τον ενοιαξε τι θα εκανε ο εισβολεας μετα τον πυροβολισμο)

Σορυ, αλλα αυτα δε γινονταν ουτε στα κομιξ του Μπλεκ και Ομπραξ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Δεν ξερω κυριοι, το νομισμα εχει δυο οψεις.
Θεωρειτε οτι η κοινωνια μας ειναι ετοιμη να αποδεχθει καμποσες δεκαδες νεκρους απο ατυχηματα ή λαθος εκτιμησεις προκειμενου να απωθηθει (ισως) ενας διαρρηκτης?
Θεωρειτε οτι η κοινωνια μας ειναι ετοιμη να αποδεχθει και την πρωτη σφαγη σε σχολείο, που ειναι αναπόδραστη συνεπεια της ελευθερης οπλοκατοχης?
Λυπαμαι αλλά δεν βλεπετε την μεγαλη εικονα.

Κατα κανονα εχουμε παλι τις ιδιες επιπεδες και επιφανειακες αντιδρασεις, οταν γινεται καποιο σοβαρο εγκλημα.
Θανατικη ποινη και οπλοκατοχη.
Οπως οταν γινεται καποιο τροχαιο ατυχημα με νεκρους, αρχιζουμε παλι την ιδια κουραστικη συζητηση "γιατι ειναι πλημμελημα και οχι κακουργημα".
Τύποι, τα θεματα αυτα ειναι λυμενα προ δεκαετιες. Τα εχει λυσει και η κοινωνια και η επιστημη. Ειναι αντιληπτος ο θυμος σας εναντι του εγκληματος αλλά δεν ειναι αυτες οι λυσεις.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Τι εννοεις "καταλαβα οτι την σκοτωσε γιατι την περασε για διαρρηκτη"?
Αυτος ηταν ο ισχυρισμος του στο δικαστηριο.
Τι δεν καταλαβαινεις?
Γιατι τρολλαρω?
Ο ισχυρισμός του ήταν αυτός,το δικαστήριο όμως αποφάνθηκε ότι ήταν ψευδής.
Οπότε δεν τη σκότωσε επειδή την πέρασε για διαρρήκτη,
που σημαίνει ότι το επιχείρημά σου,είναι άτοπο.

Επίσης δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου.
Πως ότι θόρυβο ακούμε στο σπίτι,κατεβαίνουμε με το όπλο,πρώτα πυροβολάμε και μετά ρωτάμε,
με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η οικογένεια από τα πυρά μας;
Έχεις την παραμικρή ιδέα από όπλα;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Σορρυ αλλα ειναι λιγο αστειο το περιστατικο που περιγραφεις. Απλα δε μπορει να εξελιχθει ετσι. Μπαζει απο παντου.
Ισχυρίζεσαι πως:

ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ οτι ο Πακιστανος κοιμοταν
ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΣΕΙ!!! (ουδεν σχολιο)
ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕ ΠΑΡΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ εφοσον ειδε οτι κοιμοταν
Μετα τον πυροβολισμο, ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ!!! (Δηλαδη δεν βεβαιωθηκε τι απεγινε εκεινη η σφαιρα και ουτε τον ενοιαξε τι θα εκανε ο εισβολεας μετα τον πυροβολισμο)

Σορυ, αλλα αυτα δε γινονταν ουτε στα κομιξ του Μπλεκ και Ομπραξ
Εχουν γινει ακριβως ετσι
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ο ισχυρισμός του ήταν αυτός,το δικαστήριο όμως αποφάνθηκε ότι ήταν ψευδής.
Οπότε δεν τη σκότωσε επειδή την πέρασε για διαρρήκτη,
που σημαίνει ότι το επιχείρημά σου,είναι άτοπο.

Επίσης δεν ξέρω πως το έχεις στο μυαλό σου.
Πως ότι θόρυβο ακούμε στο σπίτι,κατεβαίνουμε με το όπλο,πρώτα πυροβολάμε και μετά ρωτάμε,
με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η οικογένεια από τα πυρά μας;
Έχεις την παραμικρή ιδέα από όπλα;
Οχι. Οπως δεν εχουν ιδεα απο οπλα και παρα πολλοι που θα βρεθουν με το κουμπουρι στο χερι. Καταλαβες?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom