Νέα

Η ξεφτίλα της ατιμωρησίας στην Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 545
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Δεν ειναι ετσι τυπε,με αυτη την λογικη αν υπαρχουν 10εκ ευρω στην Ελλαδα ο καθενας εχει απο ενα.Στην κρητη πχ παιζει να αναλογουν 2-3 οπλα στον καθενα :confused::confused::confused::hi:
Σωστά είναι μια χοντρική γενίκευση/απλούστευση αυτός ο υπολογισμός. Αλλά δεν βρήκα άλλα στοιχεία. Αν εσύ έχεις τα παραθέτεις.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
22.341
Πόντοι
6.056
Σωστά είναι μια χοντρική γενίκευση/απλούστευση αυτός ο υπολογισμός. Αλλά δεν βρήκα άλλα στοιχεία. Αν εσύ έχεις τα παραθέτεις.
Οχι φυσικα,απλα δεν μου φανηκε σωστο. :confused: :confused: :confused:

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Κανενας νομος δεν σου απαγορευει να αμυνθεις. Το αντιθετο μαλιστα. Δεν ξερω πώς εχει προκυψει αυτη η καραμελα οτι η ελληνικη νομοθεσια σου απαγορευει να αμυνεσαι, ακομη και με οπλο.
Εκτος αν εννοειτε να πυροβολειτε όποιον σας στραβοκοιταξει, αυτο οντως δεν προβλεπεται.
Σοβαρά; Αν μπει ληστής με μαχαίρι και τον πυροβολήσεις, έσβησες, γιατί βάσει κείμενης νομοθεσίας, "υπεραμύνθηκες". Ο νόμος προβλέπει χρήση ισάξιας ισχύος ή μέσου για να προστατέψεις τη ζωή σου την αρτιμέλειά σου την περιουσία σου, με αυτά που φέρει εκείνος που την απειλεί, δυστυχώς. Το σύστημα έχει προβλέψει να κάνει τη ζωή του νομοταγούς πολίτη δύσκολη, στα μέρη μας. Τύπε μου, είσαι στ' αλήθεια νομικός;

Και φυσικά, δεν γίνεται ένας ανήμπορος γεράκος να μεταμορφωθεί ξαφνικά στον Shang Tsung από το Mortal Kombat, όταν ένας νταβραντισμένος νεαρός κακούργος με όπλο κατώτερο του πυροβόλου, κινηθεί απειλητικά στο χώρο του. Ο νομοθέτης ήταν γτπ.

Τελευταία τροποποίηση:
  • Like
Αντιδράσεις: obi1

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Αν κάποιος μπει στον σπίτι σου και εσύ του επιτεθείς και τον τραυματίσεις/σκοτώσεις δεν έχεις κυρώσεις από τον νόμο;

Εχεις αν χρησιμοποίησες όπλο σε αναντιστοιχία με το δικό του.Αν ας πούμε σου επιτεθεί με μαχαίρι και βγάλεις μυδράλιο θα πας φυλακή.Αν όμως σου επιτεθεί με μαχαίρι και τον σκοτώσεις με γιαταγάνι ή ρόπαλο δεν πας φυλακή.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Σοβαρά; Αν μπει ληστής με μαχαίρι και τον πυροβολήσεις, έσβησες, γιατί βάσει κείμενης νομοθεσίας, "υπεραμύνθηκες". Ο νόμος προβλέπει χρήση ισάξιας ισχύος ή μέσου για να προστατέψεις τη ζωή σου την αρτιμέλειά σου την περιουσία σου, με αυτά που φέρει εκείνος που την απειλεί, δυστυχώς. Το σύστημα έχει προβλέψει να κάνει τη ζωή του νομοταγούς πολίτη δύσκολη, στα μέρη μας. Τύπε μου, είσαι στ' αλήθεια νομικός;

Και φυσικά, δεν γίνεται ένας ανήμπορος γεράκος να μεταμορφωθεί ξαφνικά στον Shang Tsung από το Mortal Kombat, όταν ένας νταβραντισμένος νεαρός κακούργος με όπλο κατώτερο του πυροβόλου, κινηθεί απειλητικά στο χώρο του. Ο νομοθέτης ήταν γτπ.
Εισαι νομικος?
Γιατι προσπαθεις να κανεις μαθηματα νομικης σε εναν δικηγορο?
Τιποτα απο αυτα που λες δεν ισχυει.
Γιατι το κανεις αυτο?
Και μου λες κι απο πανω "εισαι στ αληθεια νομικος"?
Συγνωμη ρε φιλε, εισαι εσυ νομικος και ξεστομιζεις κατι τετοιο?
Ποσο ασοβαρος πια? Ειναι δυνατον? Νισαφι πια.

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Εισαι νομικος?
Γιατι προσπαθεις να κανεις μαθηματα νομικης σε εναν δικηγορο?
Τιποτα απο αυτα που λες δεν ισχυει.
Γιατι το κανεις αυτο?
Και μου λες κι απο πανω "εισαι στ αληθεια νομικος"?
Συγνωμη ρε φιλε, εισαι εσυ νομικος και ξεστομιζεις κατι τετοιο?
Ποσο ασοβαρος πια? Ειναι δυνατον? Νισαφι πια.
Δηλαδή εάν "υπεραμυνθείς", δεν θα έχεις επιπλοκές;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Αν κάποιος μπει στον σπίτι σου και εσύ του επιτεθείς και τον τραυματίσεις/σκοτώσεις δεν έχεις κυρώσεις από τον νόμο;
Αμυνα ειναι η αναγκαια προσβολη του επιτιθεμενου για να αποτραπει η επιθεση του. Στην σφεντονα δεν απαντας με μυδράλιο. Τοσο απλο ειναι. Αλλά οπως βλεπεις ολοι νομιζουν οτι ξερουν (δεν το λεω για σενα)
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Δηλαδή εάν "υπεραμυνθείς", δεν θα έχεις επιπλοκές;
Δεν υπαρχει "υπεραμυνα".
Υπαρχει αμυνα και υπερβαση αμυνας.
Βασικες εννοιες απο αιωνες

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Σε ρώτησε και ο φίλος λίγο παραπάνω.

Σε περίπτωση που σκοτώσεις έναν εισβολέα μέσα στο σπίτι σου. Οχι αναγκαστικά με όπλο αλλά φέρνοντας του κάτι στο κεφάλι. Διώκεσαι η όχι ;;
Και στη δίκη τι συνέπειες θα έχεις ;;
Εξαρταται απο τις λοιπες συνθηκες.
Εσεις επιθυμειτε να κανουμε την γνωστη αμερικανιά, να μπορεις να σκοτωνεις όποιον βρισκεται στην ιδιοκτησια σου χωρις συνεπειες.

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Αμυνα ειναι η αναγκαια προσβολη του επιτιθεμενου για να αποτραπει η επιθεση του. Στην σφεντονα δεν απαντας με μυδράλιο. Τοσο απλο ειναι. Αλλά οπως βλεπεις ολοι νομιζουν οτι ξερουν (δεν το λεω για σενα)
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Δεν υπαρχει "υπεραμυνα".
Υπαρχει αμυνα και υπερβαση αμυνας.
Βασικες εννοιες απο αιωνες
Έστω, με υπέρβαση άμυνας, εάν αυτή είναι η επίσημη ονομασία της κατάστασης που θίγω. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που δεν τη βγάζεις καθαρή, εάν δεν κάνεις υπέρβαση άμυνας. Όπως π.χ. όταν είναι πολλοί οι δράστες, ηλικιωμένος ο στόχος, διάφορες άλλες συνθήκες και παράμετροι. Γιατί να καμπανιαστεί ο παππούς που πυροβόλησε τον έφηβο με το μαχαίρι, παράδειγμα; Δεν θα μαλώσουμε στην ονομασία, σημασία έχει η ουσία του πράγματος. Δεν είναι προς συμφέρον του απειλούμενου, μια τέτοια ρύθμιση νόμου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Έστω, με υπέρβαση άμυνας, εάν αυτή είναι η επίσημη ονομασία της κατάστασης που θίγω. Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που δεν τη βγάζεις καθαρή, εάν δεν κάνεις υπέρβαση άμυνας. Όπως π.χ. όταν είναι πολλοί οι δράστες, ηλικιωμένος ο στόχος, διάφορες άλλες καταστάσεις και παράμετροι. Γιατί να καμπανιαστεί ο παππούς που πυροβόλησε τον έφηβο με το μαχαίρι, παράδειγμα; Δεν θα μαλώσουμε στην ονομασία, σημασία έχει η ουσία του πράγματος. Δεν είναι προς συμφέρον του απειλούμενου, μια τέτοια ρύθμιση νόμου.
Δεν ειναι "ρυθμιση νομου".
Ειναι βασικη αρχη του ποινικου δικαιου

Tremere

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
279
Πόντοι
21
Δεν ειναι "ρυθμιση νομου".
Ειναι βασικη αρχη του ποινικου δικαιου
Έστω. Γιατί να είναι έτσι; Δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του νομοταγή πολίτη, ούτε συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία του ύψιστου αγαθού, της ζωής του. Παρεπιπτόντως το θέμα μας δεν είναι η ονομασία ή το στάτους, αλλά το περιεχόμενο καθ' αυτό.

• Like
Αντιδράσεις: obi1
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Εσεις επιθυμειτε να κανουμε την γνωστη αμερικανιά, να μπορεις να σκοτωνεις όποιον βρισκεται στην ιδιοκτησια σου χωρις συνεπειες.
Προσωπικά θα ήθελα ο νόμος να είναι υπερ του νοικοκύρη και οχι υπερ του κλέφτη.

Δεν γίνεται να σε κλέβουν και να κάνεις το κινέζο.

Δεν έχω ποθημένα για να σκοτώσω κανένα. Αλλά αν ο άλλος μπει στο σπίτι μου και ιδίως ένοπλος, τότε ναι θα ήθελα να μπορώ να του την φέξω χωρίς συνέπειες.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
η αμερικη, που ολοι εχουν και απο ενα οπλο, εχει λιγοτερες ληστειες αναλογικα απο αλλα κρατη?
:think:
Νομιζω πως ειναι ατοπη η συγκριση.
Τα οπλα, ως προστασια της κατοικιας, χρησιμευουν κυριως σε μονοκατοικιες, ισογεια, ημιωροφους, και ισως υπογεια. Οι ληστειες σε οροφους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και πανω ειναι δραματικα λιγοτερες για προφανεις λογους, ομως στην Ελλαδα τα μισα διαμερισματα βρισκονται σε τετοιους οροφους, ενω στην Αμερικη η συντριπτικη πλειοψηφια των σπιτιων ειναι μονοκατοικιες, οι περισσοτερες με τεραστιους χωρους τριγυρω, δηλαδη σαν τα σπιτια στα δικα μας τα χωρια.
Ακομη και αν τα στοιχεια μας πουν πως στην Αμερικη παρα την οπλοκατοχη οι ληστειες ειναι περισσοτερες, αυτο δε θα λεει πολλα.
Το πιο σιγουρο στατιστικο ειναι αυτο που θα αφορα ΛΗΣΤΕΙΕΣ/ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
186
Like
48.595
Πόντοι
26.141
Έχω τουφεκισει το 2013 κλέφτες με καραμπίνα αλλά στο γκαζόν κ αν με ρωτουσατε θα σας έλεγα καλύτερα να απουσίαζαν από το σπίτι

Ο νόμος κ η ταλαιπωρία ατελείωτη
Νομίζω η νομοθεσία δεν είναι τέτοια για να σε τιμωρήσει που συνθήκες αλλά τέτοια ώστε να καταλάβει ότι δικαίως πυροβόλησα ή όχι

Είναι δύσκολο να πυροβολήσεις σνθρωπο

• Like
Αντιδράσεις: alex71

ave.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2020
Like
2.837
Πόντοι
456
επιθυμεις συνεπειες?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 206634

Επισκέπτης
ο άλλος τι να κάνει άμα ο άλλος είναι στο σπίτι του να τον κλέψει ? να κάτσει με σταυρωμένα χέρια να περιμένει να πεθάνει ? αλλά είμαστε και εδώ τόσο βλάκες σαν χώρα που την πληρώνει ο πολίτης που βρίσκεται σε αυτοάμυνα. φταίει φυσικά και η αστυνομία που κοιμάται όρθια και ειδικά στην αθήνα συνέχεια πόσες ληστείες σχεδόν κάθε μέρα. καμμία ασφάλεια εδώ και χρόνια

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
H μετριοπάθειά σου και σε αυτό το θέμα είναι εκνευριστική..
Όχι,απλά δε θέλουμε καμία ερμηνεία κατά το δοκούν όσο αφορά τον όρο "υπέρβαση άμυνας".
Δηλαδή αν ο κλέφτης μπει με μαχαίρι,πρέπει εγώ να αφήσω την καραμπίνα παράμερα,να αρπάξω ένα μαχαίρι και να αρχίσω την ξιφομαχία;
Για ποιον γαμημένο λόγο;

Kάποτε πήρε φίλος κυνηγός κατά τις τέσσερις το πρωί τον πατέρα μου,γιατί έβλεπε από μεγάλη απόσταση φώτα σε ένα δικό μας περουσιακό στοιχείο που απείχε μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι μας.
Οπότε αρματωθήκαμε,πήγαμε,αλλά δεν τους προλάβαμε.

Το επόμενο πρωί που ήρθε η αστυνομία για καταγραφή,θυμάμαι ακόμη τον αστυνομικό να λέει:"Aν φάτε κανέναν,μην μας φωνάξετε καν."
Τελικά επρόκειτο για μέλη της ευπαθούς ομάδας των κωλόγυφτων,που πιάστηκαν μετά από λίγες μέρες,έχοντας διαρρήξει όλη την περιοχή.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Προσωπικά θα ήθελα ο νόμος να είναι υπερ του νοικοκύρη και οχι υπερ του κλέφτη.

Δεν γίνεται να σε κλέβουν και να κάνεις το κινέζο.

Δεν έχω ποθημένα για να σκοτώσω κανένα. Αλλά αν ο άλλος μπει στο σπίτι μου και ιδίως ένοπλος, τότε ναι θα ήθελα να μπορώ να του την φέξω χωρίς συνέπειες.
Και ποιος σου ειπε οτι δεν επιτρεπεται να αντιμετωπισεις με οπλο εναν ενοπλο?
Αυτο δεν αντιλαμβανεστε.
Η συζητηση ειναι αν θελουμε να γινουμε Αμερικη, όπου αν βρεις καποιον μεσα στην ιδιοκτησία σου, δικαιουσαι χωρις συνεπειες να τον σκοτωσεις. Χωρις να γινει συζητηση για αμυνα και επιθεση.
Στην Ευρωπη ο νομικος πολιτισμος ειναι άλλος. Και σωστα ειναι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
H μετριοπάθειά σου και σε αυτό το θέμα είναι εκνευριστική..
Όχι,απλά δε θέλουμε καμία ερμηνεία κατά το δοκούν όσο αφορά τον όρο "υπέρβαση άμυνας".
Δηλαδή αν ο κλέφτης μπει με μαχαίρι,πρέπει εγώ να αφήσω την καραμπίνα παράμερα,να αρπάξω ένα μαχαίρι και να αρχίσω την ξιφομαχία;
Για ποιον γαμημένο λόγο;

Kάποτε πήρε φίλος κυνηγός κατά τις τέσσερις το πρωί τον πατέρα μου,γιατί έβλεπε από μεγάλη απόσταση φώτα σε ένα δικό μας περουσιακό στοιχείο που απείχε μερικά χιλιόμετρα από το σπίτι μας.
Οπότε αρματωθήκαμε,πήγαμε,αλλά δεν τους προλάβαμε.

Το επόμενο πρωί που ήρθε η αστυνομία για καταγραφή,θυμάμαι ακόμη τον αστυνομικό να λέει:"Aν φάτε κανέναν,μην μας φωνάξετε καν."
Τελικά επρόκειτο για μέλη της ευπαθούς ομάδας των κωλόγυφτων,που πιάστηκαν μετά από λίγες μέρες,έχοντας διαρρήξει όλη την περιοχή.
Δεν τιθεται θεμα μετριοπαθειας. Εγω δεν λεω την δικη μου αποψη, λεω τι προβλεπει ο νομος.
Ειπαμε.
Αμυνα ειναι η ΑΝΑΓΚΑΙΑ προσβολη του επιτιθεμενου προκειμενου να αποκρουσθεί η ΑΔΙΚΗ δικη του επιθεση.
Το να βρεις απλως καποιον μεσα στο σπιτι σου και να τον πυροβολησεις πισωπλατα, δεν συνιστα καμία αμυνα. Ούτε επιδοκιμαζεται απο το δικαιο.
Προσπαθηστε να αντιληφθειτε οτι δεν λεω δικες μου αποψεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom