Πριν πολύ καιρό παρακολουθούσα μια εκπομπή με τον
Πλεύρη.
Νομίζω πρέπει να ήταν τότε με τον
Πάγκαλο και το
Γιανναρά καλεσμένοι στον
Πρετεντέρη, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Η αντιπαράθεση είχε ανάψει για τα καλά και σε μια στιγμή θυμάμαι τον Πλεύρη να ουρλιάζει σχεδόν προς τους άλλους συμμετέχοντες :
"...ανοίξτε το φάκελο της Κύπρου ! Γιατί δεν ανοίγετε το φάκελο της Κύπρου, για να δει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι προδότες ;;;"
(ή κάπως έτσι τελοσπάντων-αυτό ήταν το πνεύμα των λόγων του, στην περίπτωση που δεν έχω θυμηθεί τα λόγια του κατά λέξη)
Εγώ τότε έμεινα άναυδος !
Μα τι λέει ο άνθρωπος, σκέφτηκα !
Για μένα τότε ήταν ξεκάθαρο ότι την Κύπρο την είχαν χαντακώσει οι
χουντικοί με τις βλακώδεις ενέργειές τους αρχικά (χουντικό πραξικόπημα, απόσυρση της μεραρχίας κτλ)
και με τη μη αντεπίθεση τους όταν ξεκίνησε ο "Αττίλας" στη συνέχεια.
Κι αργότερα όταν έγινε ο Αττίλας 2, ήταν ο
Καραμανλής πια στα πράγματα. Πάλι δεξιός δηλαδή...
Όλοι δηλαδη οι ελληνικοί χειρισμοί που είχαν γίνει την ώρα που σφαγιάζονταν Έλληνες στην Κύπρο (για μένα ο όρος "Ελληνοκύπριοι" είναι λίγο γελοίος...) έγιναν από τους χουντικούς και τον Καραμανλή.
Δηλαδή από ακροδεξιούς και δεξιούς. Δηλαδή από αυτούς που τον πατριωτισμό τον έχουν πάρει αντιπροσωπεία ανά τις δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Δηλαδή από αυτούς που μόνο αυτοί αγαπάνε το ελληνικό έθνος με ένα τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση...κάτι σαν το αλάθητο του Πάπα δηλαδή.
Ενώ όλοι οι άλλοι βαφτίζονταν ελαφρά τη καρδία προδότες, ληστοσυμμορίτες, Εαμοβούλγαροι κτλ κτλ...
Να λοιπόν που σε αυτήν τη ζοφερή στιγμή για την Κύπρο οι χουντο-δεξιοι,
αυτοί οι καθαρόαιμοι απόγονοι του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη έκαναν
ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ και μάλιστα ΔΥΟ (2) ΦΟΡΕΣ !!!
Μα τι λέει ο άνθρωπος ;;;... Ξανασκέφτηκα !
Και ξανασκέφτηκα και ξανασκέφτηκα...Ενόσω περίμενα να σκιστεί το ταβάνι του στούντιο κι ο
Αγγελος της Αποκαλύψεως να κατακεραυνώσει τον Πλεύρη για τα ψεύδη του και τους υπαινιγμούς του.
Περιττό να σας πω ότι κανένα ταβάνι δε σκίστηκε, κανένας άγγελος δεν εφάνη κι ο Πλεύρης έμεινε εκεί αναψοκοκκινισμένος να φωνάζει τα δικά του...
Και οι άλλοι της παρέας,
οι δημοκράτες, ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ κι αυτοί για το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου...
Και μετά θυμήθηκα...Θυμήθηκα ότι όντως, όταν ήρθε αυτός ο ανεκδιήγητος
Αντρέας Παπανδρέου στην εξουσία κανένας φάκελος της Κύπρου δεν άνοιξε !
( τι πιο απλό αν θες να εξοντώσεις πολιτικα τους δεξιούς ,από το να ξεσκεπάσεις την υποτιθέμενη προδοσία τους ...)
Κι η Κύπρος παρέμεινε αφορμή μόνο για
παχιά λόγια κι ισχνά έργα (ενιαίο αμυντικό δόγμα και κουραφέξαλα)και για συναυλίες από Νταλαροειδείς καλλιτέχνες...
Και στην Ελλάδα εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 40-50 χρόνια οι ίδιες ΤΡΕΙΣ (3) πολιτικές οικογένειες - Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη οι οποίες μαζί με τη χουντική παρένθεση της επταετίας ευθύνονται αποκλειστικά για το Ελληνικό κράτος του 2009 (ο Σημίτης ας πούμε ήταν ένα είδος αντιβασιλέα, μέχρι να ωριμάσει (;!) ο Γιωργάκης...)
Και λέω τώρα εγώ:
Μήπως την Κύπρο την ξεπούλησαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αυτοί του πολιτικου κατεστημένου της δεκαετίας του '60 με αντάλλαγμα την διαιωνιση τους και απρόσκοπτη εναλλαγή τους στην εξουσία (Καραμανλήδες, Παπανδρέου και Μητσοτάκηδες...);;;
Την άποψή σας παρακαλώ !
Και με όσα περισσότερα τεκμήρια μπορείτε !