Νέα

Η μεγάλη δημοσκόπηση του bourdela.com

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι θα ψηφίσετε στις 17-6-2012?

• ΝΔ

Ψήφοι: 77 15,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι: 133 26,5%
  • ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι: 14 2,8%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ψήφοι: 33 6,6%
  • ΚΚΕ

Ψήφοι: 22 4,4%
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ψήφοι: 16 3,2%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψήφοι: 92 18,3%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ψήφοι: 3 0,6%
  • ΛΑΟΣ

Ψήφοι: 7 1,4%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ & ΔΡΑΣΗ

Ψήφοι: 50 10,0%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψήφοι: 6 1,2%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ψήφοι: 3 0,6%
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Ψήφοι: 1 0,2%
  • ΕΕΚ - ΤΡΟΤΣΙΣΤΕΣ

Ψήφοι: 0 0,0%
  • ΜΛ ΚΚΕ - ΚΚΕ (λ-μ)

Ψήφοι: 2 0,4%
  • ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

Ψήφοι: 7 1,4%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

Ψήφοι: 2 0,4%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ

Ψήφοι: 16 3,2%
  • ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ

Ψήφοι: 13 2,6%
  • ΛΕΥΚΟ - ΑΚΥΡΟ

Ψήφοι: 5 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    502

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.242
Πόντοι
5.097
πρόχειρα.
εάν ο σύριζας βγει και επαναδιαπραγματευτεί και τελικά μείνουμε στο ευρώ με αλλους όρους παίζει να γίνει το ισοδύναμο του πούτιν....  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:jerking:
ρε παπαρα για το τσιπρα μιλας :uglystupid: το παιδακι ειναι ντιπ για ντιπ ηλιθιο  :uglystupid:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
:jerking:
ρε παπαρα για το τσιπρα μιλας :uglystupid: το παιδακι ειναι ντιπ για ντιπ ηλιθιο  :uglystupid:
γουέλκαμ το γκρις βιόλη......
εδώ κυβέρνησε καριόλα αεροσυνοδός και ο ηλιθιος γιος του γαμιά της .....
εδώ θα κολλήσει ο έλληνας νομίζεις; :rolleyes:

aprosperastos

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιαν 2012
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
1
συριζα ψηφιζω..οχι γιατι παθενω πλακα με τον τσιπρα.. αλα με την ομαδα του

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
πρόχειρα.
εάν ο σύριζας βγει και επαναδιαπραγματευτεί και τελικά μείνουμε στο ευρώ με αλλους όρους παίζει να γίνει το ισοδύναμο του πούτιν....  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
:thumbsup: πουτιν-τσιπρας, μεντβεντεφ-δραγαδακης! ελπιζω να βρουμε και λιγο εστω  φυσικο αεριο :badair:  γιατι αλλιως,  κουμπαρε στην κυπρο τι γινετε με τα κοιτασματα τελικα? ειναι λιγα ειναι πολλα? που εχουμε κωλησει? η noble τελικα τι παιχνιδι επαιξε?

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ποιο από τα 2 ταιριάζει???

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: ή

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
δε διαφωνούμε.
το βραβείο βέβαια του αρχιμαλάκα των δεξιών το παίνρουν τύποι σαν και σένα που θέλουν να μας σώσουν με αρχηγό και ταγό τον προδότη της παράταξής τους και αυτόν που βοήθησε το πασοκ όσο κανείς αλλος την μετά παθανδρέα εποχή να ολοκληρώσει τη διαλυση της χώρας.
ΕΥΓΕ..
το κερδίσατε επάξια.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Πρόλαβες το έπαιξες ? Γιατί εχω την εντύπωση ότι κλειδώθηκε.
οχι φιλε τομυ, ημουν σορτ στο ευρω απλα (απο πριν τις εκλογες) αν και τα κανα λιγο σαλατα, παλι κερδισμενος ειμαι ;) εσυ επαιξες τιποτα? ειχες βρει και το 32% που πηραν οι πασοκονουδουδες θυμαμαι

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
τόμυ για πε ποσοστα;
τι προβλέ;

Ξεκίνησα με 2% μπροστά τον Αντώνη, αλλά έπεσα στο 0,5% με 1,5%.
Θα παίξει τεράστιο ρόλο η αποχή, αν πάει η πιτσιρικαρία για μπάνιο και τα παπούδια για ψήφο, δεν βγαίνει ο αλέξης.
Έχει κεντρικό ρόλο η αποχή σε αυτές τις εκλογές.

εσυ επαιξες τιποτα?

Το έπαιξα εγώ ναι φίλε

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ξεκίνησα με 2% μπροστά τον Αντώνη, αλλά έπεσα στο 0,5% με 1,5%.
Θα παίξει τεράστιο ρόλο η αποχή, αν πάει η πιτσιρικαρία για μπάνιο και τα παπούδια για ψήφο, δεν βγαίνει ο αλέξης.
Έχει κεντρικό ρόλο η αποχή σε αυτές τις εκλογές.
έτσι υπολογίζω. τον ετοιμάζουν το θαθαλεξη για σεπτέμβρη μεριά .......έτσι δείχνει η ρητορική του.  :rolleyes:
βέβαια παίζει να γίνει καμμιά στραβή και να βγει πρώτος χωρίς καν να το θέλει.  :sunglasses:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
το ίδιο ακριβώς εγινε και το 81.... Απ το 77 είχε αρχίσει την άνοδο ο παθανδρέας. Και τότε η ακροδεξιά ήταν ισχυρότατη (για αλλους λόγους βεβάιως).
Ανεξαρτήτως βεβαίως των ιστορικών δεδομένων ο σαμαράς στην καλύτερη να έχει 130 έδρες.
πάμε και πάλι ιστορικά.... Ο Μητσοτάκης σε πολυ καλύτερη περίοδο οικονομικής κατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως πήρε μετά απο ανάλογες επαναληπτικές 152 έδρες. Αφού ξεκινησε κάποιες μεταρρυθμίσεις (δεν έχει σημασία εάν διαφωνείς ή συμφωνείς), το ΠΑΣΟΚ του αντρέα που είχε πάρει 40% στις εκλογές ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και φυλάκιση του Τσοβόλα και το θάνατο του Κουτσόγιωργα ΠΑΡΕΛΥΣΕ τη χώρα.
Επεσαν οι κατάλληλες συμπιλιδικές εξαγορές, έπεσε χρήμα στον Αντωνάκη φτιάχτηκε νέο κόμμα και παπαλα οι μεταρρυθμίσεις. Μετά περάσαμε μια περίοδο Πασοκικής κατάντιας και απολυτης διαστροφής με πρωθυπουργό ......την καριολα αεροσυνοδό που κρατούσε ταριχευμένο τον Αντρέα και αφού το κράτος ήταν πλήρως διαλυμμένο όπως περίπου σήμερα, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ μετά τα ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ του 1996 (οι αναγωγές δικές σας) ο αντρέας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μας άφησε ήσυχους και το ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν όπως και την εξουσία ΟΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ με επικεφαλής τον Σημίτη. Εκτοτε η Ελλάς πέρασε σε μια περίοδο οικονομικής και αναπτυξιακής ευμάρειας και καλοπέρασης που όμοιά της δεν είχε ουδέποτε ζήσει το ελληνικό κράτος τον 20ο αιώνα..........
Το παραπάνω ιστορικό παράδειγμα είναι εύστοχο: το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 90-93 όντως παρέλυσε τη χώρα. Έγινε όντως σκληρή αντιπολίτευση, ήταν οξυμμένα τα πάθη, και ο βασικός μοχλός πίεσης τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν τα συνδικάτα τα οποία ήλεγχε. Ποιος ξεχνά τον Κολλά της εποχής εκείνης; Ποιος ξεχνά τα επεισόδια στο Olympic Catering; Και ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρητικά ήταν ένα βήμα πριν τη διάλυση, βγήκε πρώτο κόμμα θριαμβευτικά στις εκλογές του 1993.
Για να πάμε στο σήμερα: εάν είχε πρόβλημα ο Μητσοτάκης με 47% το 1993, μπορεί να φανταστεί κάποιος ποιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει μία ΝΔ με 27%, και με στήριξη/ανοχή ΠΑΣΟΚ το 12%. Και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως ό,τι θέπει να ψηφίσει η ΝΔ θα το υιοθετεί ακρίτως το ΠΑΣΟΚ: πολύ πιθανόν να το παίξουν κυβερνώσα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και όλοι οι άλλοι στα κάγκελα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το παραπάνω ιστορικό παράδειγμα είναι εύστοχο: το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 90-93 όντως παρέλυσε τη χώρα. Έγινε όντως σκληρή αντιπολίτευση, ήταν οξυμμένα τα πάθη, και ο βασικός μοχλός πίεσης τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν τα συνδικάτα τα οποία ήλεγχε. Ποιος ξεχνά τον Κολλά της εποχής εκείνης; Ποιος ξεχνά τα επεισόδια στο Olympic Catering; Και ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρητικά ήταν ένα βήμα πριν τη διάλυση, βγήκε πρώτο κόμμα θριαμβευτικά στις εκλογές του 1993.
Για να πάμε στο σήμερα: εάν είχε πρόβλημα ο Μητσοτάκης με 47% το 1993, μπορεί να φανταστεί κάποιος ποιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει μία ΝΔ με 27%, και με στήριξη/ανοχή ΠΑΣΟΚ το 12%. Και δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως ό,τι θέπει να ψηφίσει η ΝΔ θα το υιοθετεί ακρίτως το ΠΑΣΟΚ: πολύ πιθανόν να το παίξουν κυβερνώσα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και όλοι οι άλλοι στα κάγκελα...
έχω την εντύπωση ότι εάν οι νουδουληδες θέλουν όντως να κυβερνήσουν μνημονιακά απο τις 17 του μήνα, η τρέχουσα θητεία (όποιος και εάν κυβερνήσει) θα τους εξαφανίσει πολιτικά για τα επόμενα 10 χρόνια.
οι υποσχέσεις για αναπτυξη και λοιπές παπαριές είναι για να κοροιδεύουν την κοινωνία.
και ανάπτυξη να ερθει με μισθούε και συντάξεις στο μισό και κόστος ζωής ίδιο το 50% του σύριζα στις επόμενες θα φαντάζει εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα.... Γιατί με την ρητορική του αλέξις μνημόνιο ή εξαθλίωση, όταν οι αντωνάκηδες θα ανακοινώνουν τα 300άρια σε μισθά και συντάξεις ο σύριζα θα λέει μνημόνιο δε θέλατε;
ΦΑΤΕ τώρα....
και θα λεει μετά ο αντωνάκης μα μείναμε στο ευρώ με τόσο κόπο και οι φάπες θα πέφτουν βροχή.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
έχω την εντύπωση ότι εάν οι νουδουληδες θέλουν όντως να κυβερνήσουν μνημονιακά απο τις 17 του μήνα, η τρέχουσα θητεία (όποιος και εάν κυβερνήσει) θα τους εξαφανίσει πολιτικά για τα επόμενα 10 χρόνια.
οι υποσχέσεις για αναπτυξη και λοιπές παπαριές είναι για να κοροιδεύουν την κοινωνία.
και ανάπτυξη να ερθει με μισθούε και συντάξεις στο μισό και κόστος ζωής ίδιο το 50% του σύριζα στις επόμενες θα φαντάζει εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα.... Γιατί με την ρητορική του αλέξις μνημόνιο ή εξαθλίωση, όταν οι αντωνάκηδες θα ανακοινώνουν τα 300άρια σε μισθά και συντάξεις ο σύριζα θα λέει μνημόνιο δε θέλατε;
ΦΑΤΕ τώρα....
και θα λεει μετά ο αντωνάκης μα μείναμε στο ευρώ με τόσο κόπο και οι φάπες θα πέφτουν βροχή.
Προφανώς θα τους εξαφανίσει πολιτικά και αυτούς, όπως θα καταβαραθρώσει και το ΠΑΣΟΚ (ως τον έτερο της συγκυβέρνησης) ακόμη περισσότερο. Ο Σαμαράς μιλάει για ''ανάπτυξη'' και ''παραμονή στο ευρώ'' ως δύο βασικούς στόχους. Και πες ότι τους πετυχαίνει, με μισθούς Βουλγαρίας και ακρίβεια Βρυξελλών, ποιο θα είναι το όφελος για την πλειοψηφία του λαού; Το να θεωρεί ότι συνέβαλε στην ''ανάπτυξη'' μέσα από τις θυσίες του, ενώ με το αίμα του έμεινε στο ευρώ; καθένας θα κοιτάξει την τσέπη του, τα άλλα θα είναι απλά φληναφήματα και λόγια του αέρα..... Και δικαίως ο Αλέξης θα λέει τα δικά του.....

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
τι να πεις?μου φαινετε μπορουμε να συζηταμε χρονια για τα αυτονοητα...σε μια χωρα που το αυτονοητο ειναι παραλογο

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι να πεις?μου φαινετε μπορουμε να συζηταμε χρονια για τα αυτονοητα...σε μια χωρα που το αυτονοητο ειναι παραλογο
γάματα....

με στοιχεία οκτωβρίου το 1/3 του έλληνα ζει στην απολυτη φτώχεια....
η γενιά των 420 ευρώ έχει πλήρη πρόσβαση σε αξιοπρεπη νοσηλεία και φάρμακα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αδερφέ δεν έχω κανένα κόλλημα πλέον και καμμιά πρεμούρα να αποδοεχθώ οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα βγει στις κάλπες απο εναν λαό που υποφέρει.
εάν θέλει μαστίγιο και πούτσα είμαι διατεθειμένος να ακολουθήσω.
αλλά όταν βλέπω όλες τις ενεργές ηλικίες που κρίνεται το μέλλον τους σε αυτό το χρόνο να είναι έρμαια σε γερόντια και κυράτσες τρελλαίνεται ο εγκέφαλός μου.

δεν ξέρω εάν ο σύριζα καταστρέψει τη χώρα (παραπάνω??????). Αλλά εάν ο λαός αυτό επιλέξει δικαίωμά του. Εγώ θα απέχω απο τις εκλογές αυτές ενσυνείδητα. Απο κει και πέρα δεν είναι τυχαίο ότι ο τόπος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ καθορίζουν τις τύχες τους ενεργού πληθυσμου πλέον.

τι να πω.

Όχι, μην μας το κάνεις αυτό.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306