Νέα

Η χούντα της ΔΑΠ & της Αριστεράς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα yrret
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 512
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εάν όντως αυτή είναι η πηγάδα του Μελιγαλά και τη δημοσίευσε τότε μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί κάτι τέτοιο. Και μάλιστα πολύ κακόγουστο.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Γιατί Φυλήςυχε να μη τη δημοσιεύσω;
Δεν είναι κομμάτι της ιστορίας μας; Τι είναι, ταμπού;
Σε προσβάλει;

Εμένα με ρωτάς εάν με προσβάλουν αυτά που λέει ο κάθε λαLakis εδώ μέσα ή τι έχει τραβήξει η οικογενειά μου
και εγώ θα πρέπει να κάθομαι να το βουλώνω;

Έχει πει τα απίστευτα, δικαίωμά του. Δεν τον φίμωσε κανένας και πολύ σωστά.

Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τον αντίλογο που του ταιριάζει ανάλογα με το ύφος του.

Για τα υπόλοιπα www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,59715.msg1112631#msg1112631] εδώ

Επισκέπτης
Εάν όντως αυτή είναι η πηγάδα του Μελιγαλά και τη δημοσίευσε τότε μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί κάτι τέτοιο. Και μάλιστα πολύ κακόγουστο.
Οτι ενοχλει εναν φασιστα σαν τον Λακη δεν μπορει παρα να ειναι καλογουστο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες: Ποια η στάση του κκε απένταντι στον πόλεμο έως την εισβολή των γερμανών στην ΕΣΣΔ;

Μέχρις της εισβολής των Γερμανών στα εδάφη, η ΕΣΣΔ ανεφοδίαζε τα Γερμανικά στρατεύματα. Ο Στάλιν θαύμαζε τον Χίτλερ για την αποτελεσματικότητά του στην εσωτερική πολιτική και εμπνεύστηκε γαι τα γεγονότα του '36. Το ΚΚΕ φερόταν στους Γερμανούς από ουδέτερα εώς συμπορευτή

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Η,λοιπον,εισαι σοβαρος και η εκτελεση των Γερμανοντυμενων προδοτων ΔΕΝ ηταν"ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της συγχρονης Ελληνικης ιστοριας",η,απλα λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ υπερασπιζομενος κανονικοτατα φασιστομουτρα τυπου Λα(λα)κη και τους ιδεολογικους παπουδες του.

Σταμάτα επιτέλους να μιλάς σαν πολιτικός επίτροπος του ερυθρού στρατού ή του δσε...

Και να αρχίζεις τα ξύλινα "ή"...

Ο μελιγαλάς ήταν έγκλημα...Το ότι μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ταγματασφαλίτες δεν το αναιρεί...
Μπορεί εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να ηδονίζεστε στην ιδέα των μαζικών εκτελέσων με συνοπτικές ή χωρίς καν διαδικασίες, της ολοκληρωτικής εξόντωσης κάθε αντιπάλου ή "αντιπάλου", της δικαιολόγησης των πάντων στο όνομα της επαναστατικής βίας...
Ωστόσο, είναι απορίας άξιο τί σας διαφοροποιεί από αυτούς που πολεμάτε...
Διότι με τα ίδια ακριβώς ηδονίζονται και οι φασίστες, παλιοί και νεοι.

Επίτρεψέ μου όλα αυτά να με βρίσκουν αντίθετο...

Μέχρις της εισβολής των Γερμανών στα εδάφη, η ΕΣΣΔ ανεφοδίαζε τα Γερμανικά στρατεύματα. Ο Στάλιν θαύμαζε τον Χίτλερ για την αποτελεσματικότητά του στην εσωτερική πολιτική και εμπνεύστηκε γαι τα γεγονότα του '36. Το ΚΚΕ φερόταν στους Γερμανούς από ουδέτερα εώς συμπορευτή

Λεονόρο, Ντουζ Πουάντς!

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Επισκέπτης
Αυτο ειναι αληθεια,αλλα οχι ΟΛΗ η αληθεια:Ειχε απορριφθει η Σοβιετικη προταση προς τους ΑγγλοΓαλλους για αναβιωση της Entente κατι που ουσιαστικα"εκβιασε"το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ για να κερδηθει χρονος.

Το συμφωνο εξεπληξε τους ΑγγλοΓαλλους γιατι τα ομματα των ναζι ηταν στραμμενα εξ'αρχης προς την Ανατολη:Καταλαβαν οτι οι Γερμανοι σχεδιαζαν πρωτα να καθαρισουν την δουλεια προς την δυση πριν στραφουν προς την ΕΣΣΔ-οπως και εγινε.
Σταμάτα επιτέλους να μιλάς σαν πολιτικός επίτροπος του ερυθρού στρατού ή του δσε...
Και εσυ σταματα να εισαι συνηγορος των Φασιστων,γιατι αυτο ακριβως κανεις.
Ο μελιγαλάς ήταν έγκλημα...Το ότι μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ταγματασφαλίτες δεν το αναιρεί...
Οχι εγκλημα..."ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της συχρονης Ελληνικης ιστοριας".
Και δεν ηταν μεταξυ των εκτελεσθεντων,οι εκτελεσθεντες ΗΤΑΝ ταγματασφαλιτες.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ρε σεις - και οι μεν και δε έκαναν εγκλήματα. Εμφύλιος ήταν - τώρα βέβαια, νομίζω καλύτερα που έχασε τον πόλεμο ο Βαφειάδης & ο Φλωράκης. :rolleyes:

Εννοώ ότι θα ήταν σε καλύτερη θέση η Ελλάδα από την Αλβανία σήμερα? :idiot:

Επισκέπτης
Τεκηριωσε το με link φασιστακι.Μαλακια 1η:O Λακης ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τα ταγματα ασφαλειας με καθε τροπο-κυριως ψευδομενος(βλεπε παραπανω).
Μαλακια 2η:Σε ετερο νημα χαρακτηριζεις την πηγαδα ως ενα απο τα"μεγαλυτερα εγκληματα της συγχρονης Ελληνικης Ιστοριας".Η,λοιπον,εισαι σοβαρος και η εκτελεση των Γερμανοντυμενων προδοτων ΔΕΝ ηταν"ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της συγχρονης Ελληνικης ιστοριας",η,απλα λες ΜΑΛΑΚΙΕΣ υπερασπιζομενος κανονικοτατα φασιστομουτρα τυπου Λα(λα)κη και τους ιδεολογικους παπουδες του.Μην σπρωχνεστε,ολοι θα παρετε.
Αν ο μεταξας ειχε πει "ναι" και νηκουσαν οι γερμανοι στον β' παγκοσμιο πολεμο τοτε εσυ θα εισουν ενας ρωσοντυμενος προδοτης συμφωνα με αυτο που γραφεις
και δεν θα ηταν απο τα μεγαλητερα εγκληματα αν σε κανανε σαπουνι

Επισκέπτης
Αν ο μεταξας ειχε πει "ναι" και νηκουσαν οι γερμανοι στον β' παγκοσμιο πολεμο τοτε εσυ θα εισουν ενας ρωσοντυμενος προδοτης συμφωνα με αυτο που γραφεις
και δεν θα ηταν απο τα μεγαλητερα εγκληματα αν σε κανανε σαπουνι
Πως γινεται να νικουν οι Γερμανοι και οι Ελληνες προδοτες να ειναι Ρωσοντυμενοι?
Δεν ηταν Γερμανοντυμενοι?

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την εκτέλεση κανενός
γιατί οι άνθρωποι δεν είναι κοτόπουλα

Και όμως το δημοσίευσες και μάλιστα έλεγες ότι υπάρχει για όλους (ή κάτι τέτοιο).
Είμαστε στην εποχή της εθνικής συμφιλίωσης. Τί δουλειά είχε αυτό το πράγμα εκεί πέρα και η παραίνεσή σου ότι θα πάρουν όλοι (ή κάτι τέτοιο; )

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Και εσυ σταματα να εισαι συνηγορος των Φασιστων,γιατι αυτο ακριβως κανεις.

Και εσύ σταμάτα να είσαι συνήγορος των Σοβιετικών συμφερόντων, ολίγον απεχόντων από τον ολοκληρωτισμό εκείνη την εποχή. Το ΚΚΕ δυστυχώς λειτουργούσε ως φερέφωνο. Μοιάζει αστεία η υπεράσπιση της πολιτικής της Αγγλίας ή της ΕΣΣΔ και των Ναζί ενώ υπήρχαν σύμφωνα

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1

Και να αρχίζεις τα ξύλινα "ή"...

Μπορεί εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να ηδονίζεστε στην ιδέα των μαζικών εκτελέσων με συνοπτικές ή χωρίς καν διαδικασίες, της ολοκληρωτικής εξόντωσης κάθε αντιπάλου ή "αντιπάλου", της δικαιολόγησης των πάντων στο όνομα της επαναστατικής βίας...
Ωστόσο, είναι απορίας άξιο τί σας διαφοροποιεί από αυτούς που πολεμάτε...
Διότι με τα ίδια ακριβώς ηδονίζονται και οι φασίστες, παλιοί και νεοι.

Επίτρεψέ μου όλα αυτά να με βρίσκουν αντίθετο...

Λεονόρο, Ντουζ Πουάντς!
Δεν συνέβη στον Μελιγαλά τίποτε διαφορετικό από ότι έγινε στο μέτωπο κατα των Γερμανών.
Οι Ελληνες επιτέθηκαν σε μονάδες των ναζί και τους εξόντωσαν.
Μετά τις μεγάλες νίκες των Ελλήνων στο Αλβανικό μέτωπο ,ήταν η μεγαλύτερη νίκη τους κατα των ναζιστικών δυνάμεων.
Απόδειξη το γεγονός ότι και σήμερα τόσες δεκαετίες μετά οι μόνοι που μνημονεύουν αυτή την μεγάλη νίκη των Ελλήνων ,είναι οι νοσταλγοί του Χίτλερ και πολύ καλά κάνουν.
Οτι ήταν η μάχη του Βερολίνου για τους Γερμανούς ναζί ,ήταν ο Μελιγαλάς για τους Ελληνες ναζί.
Η τιμωρία για τα αίσχη τους.
Σε ότι αφορά τώρα τα περι γυναικόπαιδων ο ΕΛΑΣ έδωσε 24ωρη διορία να εκεννωθεί η πόλη από αυτά.Πράγματι η συντριπτική πλειοψηφία εγκατέλειψε την πόλη χωρίς να πειραχτεί ρουθούνι.
Ενας αριθμός γυναικών παρέμεινε στην πόλη με τους Γερμανοντυμένους άντρες τους και κάποιες από αυτές σκοτώθηκαν στην μάχη.
Ανήλικος νεκρός από την μάχη υπήρξε ένας και μοναδικός 16χρονος Γερμανοντυμένος.
Οτιδήποτε άλλο αναφέρουν οι νοσταλγοί του Αδόλφου είναι ψευδές και βασίζεται στην χουντική προπαγάνδα που βάφτισε θύμα της μάχης του Μελιγαλά οποιοδήποτε ανήλικο είχε πεθάνει στην διάρκεια της κατοχής και βρισκόταν θαμμένο στο εκεί νεκροταφείο. Ολοι γνωρίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ο θάνατος ανήλικων από φυσικά αίτια ήταν πολύ συνηθισμένος. Σε ποιά κατάντια άραγε μπορούν να φτάσουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται νεκρά παιδιά για να νομιμοποιήσουν το γεγονός ότι υπερασπίζονται ναζιστές προδότες που ηττήθηκαν στο πεδίο της μάχης από τους Ελληνες αντάρτες?
Μιας μάχης για να κλείσω που ο ΕΛΑΣ έδωσε κατ εντολήν του αρχηγείου Μέσης Ανατολής και που οι νεκροί των ηττημένων καταγράφονται ως απώλειες της Βέρμαχτ στην Ελλάδα.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Και όμως το δημοσίευσες και μάλιστα έλεγες ότι υπάρχει για όλους (ή κάτι τέτοιο).
Είμαστε στην εποχή της εθνικής συμφιλίωσης. Τί δουλειά είχε αυτό το πράγμα εκεί πέρα και η παραίνεσή σου ότι θα πάρουν όλοι (ή κάτι τέτοιο; )

Σε ένα τύπο σαν το λαLaki όταν σου λέει τιμή και δόξα σε ταγματασφαλίτες μόνο χοντροκομμένα μπορείς να απαντήσεις. Δεν υπάρχει διάλογος.

Εμένα με ρωτάς εάν με προσβάλουν αυτά που λέει ο κάθε λαLakis εδώ μέσα ή τι έχει τραβήξει η οικογενειά μου
και εγώ θα πρέπει να κάθομαι να το βουλώνω;

...ο καθένας έχει τον αντίλογο που του ταιριάζει ανάλογα με το ύφος του.

Το ανέκδοτο της Εθνικής Συμφιλίωσης (Μπακογιάννης ?, κάνε μια βόλτα στα νήματα να δεις αν υπάρχει) δεν μπορεί να σβήσει προσωπικές ιστορίες, ιερές για τον καθένα μας.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εγω το επικροτω:Παντα τετοια.

Γιατι,αγαπητε φυληςηχε,καθε υποχωρηση απεναντι σε φασιστες τους ανοιγει την ορεξη.

Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν το εννοείς και το λες για να πικάρεις τους περιέργως απόντες yrret, HotScorpios και Ιπτάμενος, θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τη λύπη μου. Όχι μόνο για τα θύματα, αλλά γενικώς διότι μπήκαμε σε τέτοιο δρόμο και πέσαμε με απίστευτη λύσσα ο ένας πάνω στον άλλο. Και βλέπω ότι μερικοί δεν το έχουν σε τίποτε να το ξανακάνουν

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αυτο ειναι αληθεια,αλλα οχι ΟΛΗ η αληθεια:Ειχε απορριφθει η Σοβιετικη προταση προς τους ΑγγλοΓαλλους για αναβιωση της Entente κατι που ουσιαστικα"εκβιασε"το συμφωνο Ριμπεντροπ-Μολοτωφ για να κερδηθει χρονος.

Το συμφωνο εξεπληξε τους ΑγγλοΓαλλους γιατι τα ομματα των ναζι ηταν στραμμενα εξ'αρχης προς την Ανατολη:Καταλαβαν οτι οι Γερμανοι σχεδιαζαν πρωτα να καθαρισουν την δουλεια προς την δυση πριν στραφουν προς την ΕΣΣΔ-οπως και εγινε.

Λίγο αυθαίρετη ερμηνεία και περιέργως πως, ακριβώς ίδια με αυτήν που δίνουν οι του περισσού όταν τους κολλήσεις στον τοίχο για το σύμφωνο αυτό...
Η τύχη της πολωνίας (το σύμφωνο υπεργράρη μια βδομάδα πριν την εισβολή), η αμυντική συνεργασία ήδη από το 1920 έως τις παραμονές του πολέμου και ο ολοκληρωτικός αιφνιδιασμός των σοβιετικών από την εισβολή το 1941, αναιρούν τα περί χρόνου...

Και εσυ σταματα να εισαι συνηγορος των Φασιστων,γιατι αυτο ακριβως κανεις.Οχι εγκλημα..."ενα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα της συχρονης Ελληνικης ιστοριας".
Και δεν ηταν μεταξυ των εκτελεσθεντων,οι εκτελεσθεντες ΗΤΑΝ ταγματασφαλιτες.

Το πρόβλημα δεν είναι η δήθεν υπεράσπισή μου προς τους φασίστες...
Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι δεν θεωρώ τους "αντιφασίστες" καλύτερους από τους φασίστες και σε αρκετές περιπτώσεις, τους θεωρώ χειρότερους, κυρίως λόγω αφόρητης υποκρισίας...

Είναι συγκινητική η προσπάθεια ορισμενων να πείσουν ότι ήταν καλύτεροι από τους ταγματασφαλίτες...Δεν πείθουν όμως πάντοτε...

Επισκέπτης
Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν το εννοείς και το λες για να πικάρεις τους περιέργως απόντες yrret, HotScorpios και Ιπτάμενος, θα μου επιτρέψεις να εκφράσω τη λύπη μου. Όχι μόνο για τα θύματα, αλλά γενικώς διότι μπήκαμε σε τέτοιο δρόμο και πέσαμε με απίστευτη λύσσα ο ένας πάνω στον άλλο. Και βλέπω ότι μερικοί δεν το έχουν σε τίποτε να το ξανακάνουν
Ξεχασες τον Λακη...τουλαχιστον ειναι εδω o Str8 για να με κατακεραυνωσει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom