Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Παιδιά Καλησπέρα!
Κατ'αρχήν είμαι καινούργιος στο forum αλλά και με το άθλημα δεν είχα ποτέ την καλύτερη σχέση!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση.Μην με πάρετε στην πλάκα για όλο το θέμα,αλλά με απασχολεί αρκετά!
Πρίν από 6 χρόνια,είχα μια επαφή με μια εκδιδόμενη και έσπασε το προφυλακτικό  :headbang: δίχως να τελειώσω μέσα της,αλλά μόλις το πήραμε γραμμή το αλλάξαμε και συνεχίσαμε!
Εξετάσεις έχω κάνει αλλά ποτέ δεν έκανα για Hiv.Μετά από τόσα χρόνια λογικά δεν θα έπρεπε να εμφανίσω κάποιο σύμπτωμα ή κάτι που να σχετίζεται με τον ιό?

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων!

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Παιδιά Καλησπέρα!
Κατ'αρχήν είμαι καινούργιος στο forum αλλά και με το άθλημα δεν είχα ποτέ την καλύτερη σχέση!
Θέλω να κάνω μια ερώτηση.Μην με πάρετε στην πλάκα για όλο το θέμα,αλλά με απασχολεί αρκετά!
Πρίν από 6 χρόνια,είχα μια επαφή με μια εκδιδόμενη και έσπασε το προφυλακτικό  :headbang: δίχως να τελειώσω μέσα της,αλλά μόλις το πήραμε γραμμή το αλλάξαμε και συνεχίσαμε!
Εξετάσεις έχω κάνει αλλά ποτέ δεν έκανα για Hiv.Μετά από τόσα χρόνια λογικά δεν θα έπρεπε να εμφανίσω κάποιο σύμπτωμα ή κάτι που να σχετίζεται με τον ιό?

Οχι δεν ειναι απαραιτητο.Συμβουλη μου ειναι να πας να κανεις εξετασεις,οχι μονο για το hiv αλλα και για ολα τα σμν.Ειναι πολυ δυσκολο να κολησεις απο σπασμενο προφυλακτικο αλλα ο σωστη τακτικη ειναι να πας να εξεταστεις για την δικη σου προστασια και των σεξουαλικων σου συντροφων.

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Γενικά για ΣΜΝ έχω κάνει και κάνω εξετάσεις κάθε χρόνο αλλά ποτέ δεν έκανα για Hiv!
και εγώ έχω διαβάσει πως από σπασμένο προφυλακτικό είναι πολύ δύσκολο να κολλήσεις,αλλά και πάλι έχω τους ενδοιασμούς μου!
Από την άλλη σκέφτομαι πως μετά από τόσα χρόνια όλο και κάτι θα είχε φανεί!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
28.489
Πόντοι
34.538
Γενικά για ΣΜΝ έχω κάνει και κάνω εξετάσεις κάθε χρόνο αλλά ποτέ δεν έκανα για Hiv!
και εγώ έχω διαβάσει πως από σπασμένο προφυλακτικό είναι πολύ δύσκολο να κολλήσεις,αλλά και πάλι έχω τους ενδοιασμούς μου!
Καταρχήν δεν κολλας ΜΟΝΟ αν σπασει το προφυλακτικο,αλλα πρεπει να είναι μολυσμενη η γυναικα.
κατι όχι συνηθισμενο....

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Φυσικά και είναι έτσι πρέπει και η γυναίκα να είναι μολυσμένη!
Απλά λογικά αγχώνομαι και πολύ περισσότερο αγχώνομαι να κάνω το τεστ!

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Εννωεις εκανες εξετασεις για χλαμυδια και τετεια? Να ξερεις οτι τα πιο σοβαρα σμν ειναι αυτα που τα τεσταρουνε απο το αιμα,και οταν κανεις εξετασεις αιματος για σμν να τεσταρεις παντα hiv,ηπατιτηδα β,γ και συφιλη. Πηγαινε σε ενα δημοσιο νοσοκομειο που κανει τετειες εξερασεις και καντα. Μην πας σε ιδιοτικα (μικρα) μικροβιολογικα εργαστηρια γιατι λεφεται οτι δεν εχουν iso και πιστοποιησεις για τετειους ελεγχους και δεν ειναι αξιωπιστα.Παντος μην αγχωνεσαι ειναι αρα πολυ δυσκολο να κολησεις hiv απο σπασμενο προφυλακτικο,πηγαινε ομως να εξεταστεις γιατι οσο δυσκολο και αγχωτικο και να ειναι να περημενεις τα αποτελεσματα δεν ειναι τιποτα μπροστα στο να περνας τις μερες σου φοβουμενος κατι που δεν εχεις.

bull11

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2013
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
6
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
Φυσικά και είναι έτσι πρέπει και η γυναίκα να είναι μολυσμένη!
Απλά λογικά αγχώνομαι και πολύ περισσότερο αγχώνομαι να κάνω το τεστ!
κομπλε εισαι παλικαρι μου,κανε και την εξεταση και ολα ενταξει στανταρ πραγματακια,καλο σου απογευμα καλο καφεδακι ;)

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις σας!
Θα βρώ το κουράγιο και θα πάω να την κάνω την εξέταση!
Όοσ για το παιδί που ρώτησε πιο πάνω ναι κάθε εξάμηνο κάνω για ηπατ.χλαμ. και τα λοιπά!

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Παιδιά Καλησπέρα!

ΡΕ φιλε......6 χρονια μετα; :idiot:

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Εγώ απλά ρώτησα εάν μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχε εκδηλωθεί εάν είχα κολλήσει!
Το ξέρω πως έπρεπε να κάνω το τεστ,αλλά επειδή όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μου πάντα ήτανε καλέ και αθλούμαι σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο σε καθημερινή βάση και γενικά νιώθω σε άριστη φυσική κατάσταση!

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
169
Πόντοι
16
Εγώ απλά ρώτησα εάν μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχε εκδηλωθεί εάν είχα κολλήσει!
Το ξέρω πως έπρεπε να κάνω το τεστ,αλλά επειδή όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μου πάντα ήτανε καλέ και αθλούμαι σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο σε καθημερινή βάση και γενικά νιώθω σε άριστη φυσική κατάσταση!

εννοειται οτι μετα απο 6 χρονια θα το ειχες καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα στην υγεια σου..

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.473
Πόντοι
2.356
Ο μοναδικός τρόπος για να μην έχεις πονοκέφαλο με τέτοια θέματα είναι να κάνεις χρήση προφυλακτικού και δη όταν αλλάζεις συχνά σύντροφο. Φυσικά πάντα είσαι εκτεθειμένος σε κινδύνους αλλά εκεί μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες. Επίσης όπως προείπαν σωστά και άλλοι "συνφορουμίτες" δεν είναι μόνος ο HIV είναι και άλλες ασθένειες και αφροδίσια νοσήματα. Καλό είναι απλώς να παίρνουμε προφυλάξεις.

ac/dc

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2009
Like
2
Πόντοι
0
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά!
Φυσικά και πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούμε προφ.
Να είστε όλοι καλά και πάντα με προσοχή στο άθλημα!
:)

bull11

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2013
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
6
Εγω λεω Εβελινα παπουλια

bull11

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2013
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
6
εμαθε κανεις για ποια προκειται?

john_fystikis

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2013
Κριτικές
9
Like
140
Πόντοι
66
Νίκησε την λευχαιμία με σύμμαχο τον ιό του Aids

http://[URL unfurl="true"]www.newsbeast.gr/files/temp/8B435DD143D9F9B9115D1598A04D71BB.jpg[/img[/URL]]

Ιατρικό «θαύμα» με πρωταγωνιστή έναν 30χρονο στις ΗΠΑ

Ο Μάρσαλ Τζένσεν, από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν μόλις 28 χρονών όταν διαγνώστηκε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στο αίμα το 2012. Δύο χρόνια αργότερα, ο 30χρονος σήμερα άνδρας έχει καταφέρει να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια αυτή με έναν μοναδικό τρόπο: του χορήγησαν τον ιό HIV και σώθηκε από τη λευχαιμία.

Ο Τζένσεν ήταν ένα χρόνο παντρεμένος και είχε μόλις σχεδόν αποκτήσει το μωρό του που ήταν μόνο λίγων μηνών. Όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, άρχισε μαζί με τη σύζυγό του να αναζητούν θεραπεία που θα του επέτρεπε να ζήσει. Και κάπου ανάμεσα στην αναζήτηση, έμαθε για μια εναλλακτική θεραπεία του Penn Medicine, που βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και αυτό που έκανε ήταν να «εμβολιάζει τους ασθενείς με καρκίνο με τον ιό HIV». Η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Πιο αναλυτικά, η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Και ο Τζένσεν είπε το ναι: δέχτηκε να του γίνει μεταμόσχευση του μυελού των οστών, χρησιμοποιώντας μόσχευμα δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το καρκίνωμα, να εξαφανιστεί ο ιός του AIDS και ο Μάρσαλ Τζένσεν να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια.

[URL unfurl="true"]http://www.newsbeast.gr/world/arthro/756881/nikise-tin-leuhaimia-me-summaho-ton-io-tou-aids/[/URL]

θέλω να κολλήσω AIDS :headbang3: :headbang3: :headbang3:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
έχει καταφέρει να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια αυτή με έναν μοναδικό τρόπο: του χορήγησαν τον ιό HIV και σώθηκε από τη λευχαιμία.

ιδιοφυές  :thumbsup:

είναι η πιο απλή σκέψη του κόσμου αλλά παρόλαυτά κανένας δεν το είχε σκεφτεί
εκτός φυσικά απο τον ερευνητή πεν που αναφέρεται

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
με την ίδια λογική αν προκαλέσουμε λευχαιμία στους aidsικους μπορεί να τους θεραπεύσουμε  :)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom