Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
μια χαρά στο μαρμάρινο μονοθέσιο σε στέλνει η μαυρούλα για το σιρκουί στρέϊτ.

Μακριάάάάάάάά

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Σιγουρα υπαρχουν πολλα αφροδισια νοσηματα που μεταδιδονται και για το αν θα κολλησει καποιος ή όχι καποια παιζουν ρολο καποιες συνθηκες.Κατ'αρχην(και αυτο το λεω εκ προσωπικης πειρας) δεν θα κανετε ποτε ακαποτο σεξ ή πιπα όταν παίρνετε αντιβίωση.Νομος αυτο!Εχω κολλησει μυκητιαση(οχι τιποτε σοβαρο) απο ακαποτο στοματικο μαλλον και αυτο συνεβη 3 μερες πριν ξεκινησω την αντιβιωση(μετα μου προεκυψε αμυγδαλιτιδα και αναγκαστηκα να παρω αντιβιωση).Επειδη ομως τα συμπτωματα των περισσοτερων αφροδισιων "βγαινουν" στην επιφανεια μετα απο 7-10 μερες σε συνδυασμο με την αντιβιωση που σκοτωνει τα φιλικα προς τον οργανισμο"μικροβια" σκοτωνωντας παραλληλα και τα παθογονα,το ανοσοποιητικο πεφτει τόσο όσο χρειαζεται στους μυκητες π.χ. ή σε καποιο άλλο μικροβιο ή ιο ωστε να δημιουργησει παθογενεση.Οι πιο συχνες μολυνσεις ειναι η βαλανοποσθια και η μυκητιαση που εχει διαφορες μορφες.Και τα 2 αυτά ειναι πολυ ελαφρα και ξεπερνιουνται με καταλληλη θεραπευτικη αγωγη και με ειδικα αντιμυκητιακα αφρολουτρα και κρεμες σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα(μιας εβομαδα περιπου απο την εναρξη της θεραπειας).Υπαρχουν ομως και αλλα που ειναι πιο σοβαρα οπως η βλενορροια,τα χλαμυδια,τα κονδυλωματα,ο ερπης που δημιουργουν απο δυσκολες ως ανυποφορες καταστασεις με συνεχεις θεραπειες(κρυοπηξιες,αντιβιωσεις,λεηζερ κλπ..) που κρατουν μπορει και μηνες.Το χειροτερο ειναι να κολλησει καποιος τον ιο της ηπατιτιδας C οπου προσβαλει το ηπαρ και πολυ δυσκολα θεραπευεται κανεις πληρως.Το κακο ειναι στην τελεταια ειδικα περιπτωση(της ηπατιτιδας δηλ.) οτι τα συμπτωματα μπορει να μη φανουν και ποτε,αλλα μπορει να φανουν και μετα απο αρκετο καιρο(μηνες) με συνεπεια ο φερομενος τον ιο να μην ξερει τιποτε.Οι πιο συχνες ενδειξεις ειναι ο κιτρινισμος του ασπρου μερους των ματιων(υποψια ίκτερου),πονοι στην δεξια πλευρα της κοιλιας οπου ειναι το συκωτι,εξαντληση ευκολα κλπ.. Υπαρχει και η ουρωλοιμωξη η οποια ταλαιπωρει και αυτη με τη σειρα της αρκετα τον ασθενη καθως εχει πονο κατα την ουρηση και δεν μπορει να εχει στυση διοτι ποναει πολυ.Με την καταλληλη φαρμακευτικη αγωγη λυνεται το προβλημα απλα περναει σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα απο τα πρωτα νοσηματα που ανεφερα.Τελος υπαρχει και η μολυσματικη τερμινθος η οποια φευγει μονο με κρυοπηξια σε ινστιτουτο δερματολογιας ή στου συγγρου οπου ο κορμος του πεους "αποκτα" ως παρασημα καποιες μικρες στρογγυλες βλατιδες(στρογγυλα σπυρακια στο χρωμα του δερματους) που ομως δεν επηρρεαζουν σε τιποτα ουτε τη σεξουαλικη λειτουργια ουτε κατι αλλο,απλα αν το ανοσοποιητικο πεσει υπερβολικα απο καποια αλλη αιτια(π.χ.σοβαρη εκφυλιστικη ασθενεια) μπορει να γεμισει ολη η περιοχη με τετοιες μικρες ή μεγαλυτερες βλατιδες.Σε γενικες γραμμες αυτα προς ενημερωση και απο ιδια πειρα και απο ερωτησεις που εχω κανει σε διαφορους αφροδισιολογους που εχω επισκεφτει κατα το παρελθον.Ως γενικη συμβουλη λεω τελειωνοντας οτι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οχι ακαποτη συνουσια με κανενα τροπο οταν παιρνουμε φαρμακευτικη αγωγη και ιδιως αντιβιωση και επισης να κραταμε τον οργανισμο μας οσο μπορουμε πιο υγιη και κυριως το εντερο μας.Οσο πιο υγιες ειναι το εντερο τοσο λιγοτερο κινδυνευουμε απο καθε εχθρικο μικροβιο,ιο,βακτηριο.

σε παραδέχομαι.

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Με λένε Ζωή και είμαι τριάντα έξι ετών (36). Δώδεκα χρόνια στο κόσμο του Αids . Ναι γι’ αυτό θα σας μιλήσω .
Στα είκοσι τέσσερα(24) ,μαθαίνω από τον άνθρωπο που αγάπησα πολύ, πως έπρεπε να κάνω εξετάσεις για τον ιό του Αids.
Η απάντηση του, είχε έρθει μια μέρα μετά όταν του είχα πει πως ένιωθα έτοιμη να κάνω παιδιά μαζί του.
Ήξερε πως μου μετέδιδε ένα ολόκληρο χρόνο του ιό .Τα λόγια έβγαιναν μπερδεμένα από τα χείλη του .
Όλα όμως ήταν ψέματα . Όσα είχα ζήσει μαζί του ως τότε έγιναν στάχτη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ στο BLOG τη συνεχεια  και ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
:o :o :o :o :o :o :o

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
πάντως παιδιά οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ανάγκη από λύπηση... ανάγκη να τους δούμε σαν κανονικούς ανθρώπους έχουν (στο βαθμό που δεν απειλείται η υγεία μας φυσικά)

deker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2008
Like
5
Πόντοι
166
εγω κολλησα περισσοτερο στο οτι πολλα ατομα δεν θελουν να παιρνουν προφυλαξεις.κ αντε αυτοι οι μαλακες αλλα κ οι γυναικες θα πρεπει να ειναι καθετες στο να βαζουν γιατι βαζουν σε κινδυνο κ τη δικη τους ζωη

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
To θέτει πολύ ωραία.
Δεν την λυπάμαι, μου αρέσει που φωνάζει για το δικαίωμα όλων να κάνουν έρωτα, από τη στιγμή που είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Και γι'αυτούς που είναι φορείς, και γι'αυτούς που δε βάζουν προφυλακτικό. Πολύ μεγάλα θέματα και τα δύο.

Η κοπέλα έχει αναλάβει τις ευθύνες της και ενώ κατηγορεί το μαλάκα έχει συνειδητοποιήσει ότι ήταν λάθος που για μια περίοδο της ζωής της δε χρησιμοποιούσε προφυλακτικό. Αυτό που συγκράτησα εγώ είναι το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και απέναντι στον εαυτό μας.

(κοινωνικό μήνυμα-και όχι μόνο προφυλακτικό, και ο στοματικός έρωτας είναι επικίνδυνος  :cheesy: )

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
81
Πόντοι
16
καλυτερα να επερνε ενα οπλο κ να την πυροβολουσε παρα αυτο!
μα καλα τι ανθρωποι υπαρχουν?

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
εγω κολλησα περισσοτερο στο οτι πολλα ατομα δεν θελουν να παιρνουν προφυλαξεις.κ αντε αυτοι οι μαλακες αλλα κ οι γυναικες θα πρεπει να ειναι καθετες στο να βαζουν γιατι βαζουν σε κινδυνο κ τη δικη τους ζωη

ΟΛΟΙ πρέπει να είναι κάθετοι στη χρήση προφυλακτικού και να μη βάζουν το στόμα τους στα πουλιά ή στα μνια άλλων χωρίς προφύλαξη ή χωρίς να ξέρουν ότι είναι εξετασμένοι  >:(

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
εγω συγκλονιστηκα που υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι σαν αυτον που την κολλησε...

αδιανοητο μου φαινεται να δολοφονεις εναν ανθρωπο σιγα σιγα κ να μην σε νοιαζει
επειδη επαθες εσυ κατι τετοιο πρεπει να αρρωστησεις κ αλλους?

οσο για τη κοπελα συμφωνω με τη μπουμπ..

Εγγρ.
23 Σεπ 2008
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
16
Αναίσθητοι και αναίσθητες σκέτες πέτρες(αν και πιστεύω γενικά λιγότερο οι γυναίκες)!!!
Καταστράφηκε η ζωή μου ας καταστρέψω και άλλη σκασίλα μου!!!
Τραγικά λάθος συμπεριφορά φορέων του AIDS και για τον εαυτό τους!!!
Y.Γ.Να αναφέρω οτί από το AIDS μπορεί να μολυνθείς και 2ρη φορά και τότε τα φάρμακα δεν σε κρατάνε στη ζώη έστω και με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν(χημειοθερααποίες κτλ.)!!!

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
Y.Γ.Να αναφέρω οτί από το AIDS μπορεί να μολυνθείς και 2ρη φορά και τότε τα φάρμακα δεν σε κρατάνε στη ζώη έστω και με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν(χημειοθερααποίες κτλ.)!!!

Ναι σωστά, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι μία φορά το κόλλησες και τέλος. Πρέπει να προσέχεις να μη μολυνθείς ξανά, νομίζω ώστε να μην ενισχυθεί ο ιός ή για να μην κολλήσεις κάποιο άλλο κλώνο (παραλλαγή) του ιού.

Πολλοί το βλέπουν ότι μολύνοντας άλλους εκδικούνται την κοινωνία/τη ζωή/τον κόσμο... πολύ λάθος αντιμετώπιση, κατ'αρχάς για τον εαυτό τους. Με το συνεχές μίσος δε βρίσκεις ποτέ ανακούφιση, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κατατρώει την ψυχή σου και να βασανίζεσαι.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να τον κρίνω ηθικά. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που έκανε, όμως έξω από το χορό όλοι μια χαρά τα λέμε. Δεν ξέρω πώς είναι να μαθαίνεις ότι έχεις AIDS, ούτε ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή μου. Ελπίζω αν τύχει να συνεχίσω να είμαι άνθρωπος, να μην κάνω κάτι σαν αυτό που έκανε αυτός.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom