Δ
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γυναικες... Ανικανες παντου. Ανικανες ΚΑΙ στη λογοτεχνια!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 807
- Εμφανίσεις 20K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Obi-Wan
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Απρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 3.412
- Πόντοι
- 786
'Είναι κρύα τα νερά του Βόλγα
πίνω στην υγειά σας κυρία Όλγα'
Εξαιρετικό λογοτεχνικό πόνημα, με φημολογούμενο σκοπό το καμάκι σε μπαλαρίνα των Μπολσόϊ.
Μά εγώ ξέρω γιά τήν Όλγα πού κρατάει απ' τό Βόλγα.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Ο Kosamf ποιος είναι?Ο Χριστιανόπουλος?
Tυπε ειναι σαν τον σκιουρο και ο kosamf μολις πηδηξουν μια φορα θα τους φυγουν ολα.
Σόρρυ μάγκες. Νομίζω η λύση είναι απλή και υπάρχει ένα μοναδικό πράγμα που δείχνει ότι οι γυναίκες είναι για να πλένουν βρακιά και μάλιστα αφού τους έχει δείξει το πως ένας άντρας. Πείτε μου μία γυναίκα στρατηγό που έχει γράψει ιστορία. Και να χέσω τα βιβλία, τις μαγειρικές, τα ρούχα και κάθε άλλη μαλακία που φτιάχνει ένας άντρας και μία γυναίκα. Ο πόλεμος που είναι ο πρώτος και τελευταίος τρόπος κυριαρχίας σε άλλους, ο τρόπος καταστροφής αλλά και ανοικοδόμησης, το αρχέγονο εκείνο εργαλείο εξέλιξης ή το αντίθετο. Ε λοιπόν καμιά γυναίκα δεν έχει γράψει ιστορία σε κανένα πεδίο μάχης διότι πολύ απλά δε μπορούν.
Τύποι οι γυναίκες για χρόνια ήταν στο παρασκήνιο γιατί το 99,99% των κοινωνιών στην ανθρώπινη ιστορία ήταν πατριαρχικές. Τα τελευταία χρόνια όμως μας έχουν πάρει αμπάριζα. Εγώ μιλάω εκ πείρας λόγω επαγγέλματος (δικηγόρος). Μέχρι και τη δεκαετία του '80 η μεγάλη πλειοψηφία των νομικών ήταν άντρες. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά όμως, στη Νομική μπαίνουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες. Όταν φοιτούσα εγώ κάθε 50 γυναίκες υπήρχε και ένας ψωλαραίος. Όλες αυτές βγαίνοντας γίνονται δικηγορίνες, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί. Σημειώστε το δικαστικοί. Σε καμιά 20αριά χρόνια θα μας δικάζουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες. Και στη Βουλή, και σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα τα ποσοστά γυναικών ανεβαίνουν προοδευτικά. Εγώ το αποδίδω σε 2 παράγοντες: 1) στο ότι διαβάζουν περισσότερο και επιτυγχάνουν στις εξετάσεις και 2) γιατί συνήθως προτιμώνται σε σχέση με έναν άνδρα συνάδελφό τους ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας για διαφόρους λόγους (εμφάνισης, κοινωνικούς κλπ.)
treflejack
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιουλ 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Όσο και να αφιερώνεις κάθε μέρα στο πέος σου, δεν μπορεί να είσαι τόοοοοσο μαλάκας...Σόρρυ μάγκες. Νομίζω η λύση είναι απλή και υπάρχει ένα μοναδικό πράγμα που δείχνει ότι οι γυναίκες είναι για να πλένουν βρακιά και μάλιστα αφού τους έχει δείξει το πως ένας άντρας. Πείτε μου μία γυναίκα στρατηγό που έχει γράψει ιστορία. Και να χέσω τα βιβλία, τις μαγειρικές, τα ρούχα και κάθε άλλη μαλακία που φτιάχνει ένας άντρας και μία γυναίκα. Ο πόλεμος που είναι ο πρώτος και τελευταίος τρόπος κυριαρχίας σε άλλους, ο τρόπος καταστροφής αλλά και ανοικοδόμησης, το αρχέγονο εκείνο εργαλείο εξέλιξης ή το αντίθετο. Ε λοιπόν καμιά γυναίκα δεν έχει γράψει ιστορία σε κανένα πεδίο μάχης διότι πολύ απλά δε μπορούν.
:o :o
Μάλλον πλάκα θα κάνεις....
Επισκέπτης
Tυπε ειναι σαν τον σκιουρο και ο kosamf μολις πηδηξουν μια φορα θα τους φυγουν ολα.
ξύπνησες μανάρι; άντε και σε περιμέναμε με αγωνία
χαρτζιλίκι πήρες σήμερα;
ελπίζω όχι πολύ, ώστε να μη μπορείς να βγεις το βράδυ έξω, ώστε να σε έχουμε εδώ να σε απολαύσουμε...
Επισκέπτης
Τύποι οι γυναίκες για χρόνια ήταν στο παρασκήνιο γιατί το 99,99% των κοινωνιών στην ανθρώπινη ιστορία ήταν πατριαρχικές. Τα τελευταία χρόνια όμως μας έχουν πάρει αμπάριζα. Εγώ μιλάω εκ πείρας λόγω επαγγέλματος (δικηγόρος). Μέχρι και τη δεκαετία του '80 η μεγάλη πλειοψηφία των νομικών ήταν άντρες. Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και μετά όμως, στη Νομική μπαίνουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες. Όταν φοιτούσα εγώ κάθε 50 γυναίκες υπήρχε και ένας ψωλαραίος. Όλες αυτές βγαίνοντας γίνονται δικηγορίνες, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί. Σημειώστε το δικαστικοί. Σε καμιά 20αριά χρόνια θα μας δικάζουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες. Και στη Βουλή, και σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα τα ποσοστά γυναικών ανεβαίνουν προοδευτικά. Εγώ το αποδίδω σε 2 παράγοντες: 1) στο ότι διαβάζουν περισσότερο και επιτυγχάνουν στις εξετάσεις και 2) γιατί συνήθως προτιμώνται σε σχέση με έναν άνδρα συνάδελφό τους ίσης ή και μεγαλύτερης αξίας για διαφόρους λόγους (εμφάνισης, κοινωνικούς κλπ.)
η δικηγορία είναι συνώνημη με τον φαφλατισμό...
Απαιτεί να έχεις την ικανότητα να μιλάς επί μισή ώρα χωρίς να λες ουσιαστικά τίποτα
γι αυτό και διαπρέπουν εκεί οι γυναίκες
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Συγγνωμη, σε περιπτωση που ο τιτλος βγαζει τις συγχρονες σουφραζετες απ' τις πιτζαμες τους, αλλα ετσι ειναι!
Ενταξει, ειναι χαρακτηριστικη η αδυναμια των γυναικων να καινοτομησουν και να διακριθουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. Απλα δεν μπορουν να πανε ενα βημα παραπερα.
Δεν το λεω με ειρωνια, δεν το λεω με κακεντρεχεια, ή με προκαταληψη, απλα περιγραφω μια καταφανη, αδιαμφισβητητη (ουτε ενα αντιπαραδειγμα) πραγματικοτητα.
Εκει που πραγματικα επαθα πλακα ηταν οταν αρχισα να διαβαζω το βιβλιο του Καστανιωτη "Ελληνικα Εγκληματα 4".
Για οσους δεν ξερετε, προκειται για μια συλλογικη δουλεια, 19 συγγραφεων, που ο καθενας απ' αυτους συνεισφερει κι απο μια μικρη αστυνομικη ιστορια...
Ε, λοιπον, σας πληροφορω πως ΟΛΕΣ οι γυναικειες ιστοριες ηταν, οχι απλα κακες, αλλα καπως σαν ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ μπροστα στις καλες αντρικες. Τα, δε, "κουσουρια" τους (πχ αδυναμια επικεντρωσης στην ουσια κι αποφυγης του λιπους), ειναι τοσο πανομοιοτυπα, που δεν μου επιτρεπουν να μην κανω κοινη κατηγοριοποιηση "γυναικεια λογοτεχνια"!
Για την ιστορια, το μοναδικο (αμιγως) γυναικειο εργο που εχω διαβασει ειναι το Εργοστασιο Μολυβιων της Τριανταφυλλου, το οποιο μου αρεσε ως εμπνευση, αλλα και παλι ταλανιζοταν απο αυτα τα ρημαδια τα κουσουρια της "γυναικειας γραφης"/ Και, btw, η ιστοριουλα της Τριανταφυλλου για την εν λογω αστυνομικη εκδοση ηταν by far η χειροτερη...
Ρε παπάρα αμολάς μεγάλες μπαορύφες.
Τρομερή επαγωγική σκέψη, αφού διάβασα ΕΝΑ βιβλίο με μικρές αστυνομικές ιστορίες γραμμένο από Έλληνες συγγραφείς έβγαλες τα τρομερά συμπεράσματα:
1) Οι γυναίκες είναι άσχετες με την αστυνομική λογοτεχνία
2) Οι γυναίκες είναι άσχετες γενικώς.
Το αστείο (ή τραγικό γιατί δείχνει το επίπεδο της Ελληνικής παιδείας) είναι ότι διαλέγεις ένα λογοτεχνικό κλάδο όπου οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις και διακρίσεις.
Προφανώς αρχίζει κάποιος από την Agatha Christie που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα, έχει πουλήσει και πουλάει πολλά βιβλία σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, πολλά βιβλία της έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αυτή, ας πούμε, είναι η πλέον γνωστή γυναίκα αστυνομική συγγραφέας.
Μαζί της και της εποχής της είναι άλλες τρεις γυναίκες συγγραφείς που αποκαλούνται συλλογικά ως οι "Βασίλισσες της Αστυνομικής Λογοτεχνίας": Dorothy L. Sayers, Ngaio Marsh και Margery Allingham.
Άλλες γνωστές γυναίκες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ήταν: Mary Roberts Rinehart, Anna Katharine Green, Margaret Millar.
Σύγχρονες: Ruth Rendell, Patricia Cornwell, Val McDermid, PD James, Janet Evanovich, Sue Grafton, Sara Paretsky.
Έχω αφήσει για το τέλος αυτή που θεωρώ την καλλίτερη και ως μία από τις καλλίτερες γυναίκες συγγραφείς γενικά.
Φυσικά πρόκειται για την Patricia Highsmith.
Πολλοί την κατάσουν δίπλα σε μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας. Σίγουρα όμως είναι μία συγγραφέας που μας έχει δώσει βαθύτατα ψυχολογικές ιστορίες με πολύπλοκους χαρακτήρες όπως τον Ρίπλεϋ.
Μυθιστορήματα της έχουν μεταφερθεί στον Κινημτογράφο από τον Χίτσκοκ, τον Βέντερς και άλλους. Ως Ρίπλεϋ έχουν εμφανιστεί ο Ματ Ντέϊμον, ο Μάλκοβιτς και βέβαια ο Αλλαίν Ντελόν στο "Γυμνοί στον Ήλιο":
Για μένα η καλλίτερη μεταφορά βιβλίου της στην οθόνη είναι "Ο Αμερικάνος φίλος του Βέντερς":
Τώρα βέβαια εσύ έβγαλες τα συμπεράσματα σου από την εγχώρια αστυνομική λογοτεχνία ένα είδος που γενικότερα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα αν εξαιρέσεις τον Γιάννη Μαρή και τον Μάρκαρη.
Το γιατί είναι άλλη ιστορία.
Επισκέπτης
Σόρρυ μάγκες. Νομίζω η λύση είναι απλή και υπάρχει ένα μοναδικό πράγμα που δείχνει ότι οι γυναίκες είναι για να πλένουν βρακιά και μάλιστα αφού τους έχει δείξει το πως ένας άντρας. Πείτε μου μία γυναίκα στρατηγό που έχει γράψει ιστορία. Και να χέσω τα βιβλία, τις μαγειρικές, τα ρούχα και κάθε άλλη μαλακία που φτιάχνει ένας άντρας και μία γυναίκα. Ο πόλεμος που είναι ο πρώτος και τελευταίος τρόπος κυριαρχίας σε άλλους, ο τρόπος καταστροφής αλλά και ανοικοδόμησης, το αρχέγονο εκείνο εργαλείο εξέλιξης ή το αντίθετο. Ε λοιπόν καμιά γυναίκα δεν έχει γράψει ιστορία σε κανένα πεδίο μάχης διότι πολύ απλά δε μπορούν.
Εκεί παίζει η σχέση εξουσίας-υποταγής-σεβασμού και στο στρατό δε μπορεί η γυναίκα να διακριθεί
ευχαριστώ για το επίθετο αλλά μαλάκας δεν είμαι. αντί να μου πεις τι δεν είμαι εάν έχεις αντίλογο στο ποστάρισμα. διαφορετικά ανταποδίδω τη φιλοφρόνηση εις τη νιοστή. τρομπάκο.Όσο και να αφιερώνεις κάθε μέρα στο πέος σου, δεν μπορεί να είσαι τόοοοοσο μαλάκας...
Όσο και να αφιερώνεις κάθε μέρα στο πέος σου, δεν μπορεί να είσαι τόοοοοσο μαλάκας...
ο μαλάκας ο από πάνω απλά λέει μαλάκα εμένα διότι μάλλον γουστάρει γόβα στον κώλο του. αγαπημένο του παιχνίδι να κάνει την αλίκη στο ναυτικό ενδεχομένως.Εκεί παίζει η σχέση εξουσίας-υποταγής-σεβασμού και στο στρατό δε μπορεί η γυναίκα να διακριθεί
Επισκέπτης
Εγώ νομίζω οτι οι άντρες είναι πιο δημιουργικοί και αυτό βγαίνει και στα αντίστοιχα επαγγέλματα....
Οι πιο μεγάλοι καλλιτέχνες είναι άντρες....
Οι πιο μεγάλοι επιστήμονες είναι άντρες....
Οι πιο μεγάλοι σκακιστές είναι άντρες....
Οι πιο μεγάλοι gamers είναι άντρες....
canibal
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2012
- Κριτικές
- 4
- Like
- 26
- Πόντοι
- 66
Ο πόλεμος που είναι ο πρώτος και τελευταίος τρόπος κυριαρχίας σε άλλους, ο τρόπος καταστροφής αλλά και ανοικοδόμησης, το αρχέγονο εκείνο εργαλείο εξέλιξης ή το αντίθετο. Ε λοιπόν καμιά γυναίκα δεν έχει γράψει ιστορία σε κανένα πεδίο μάχης διότι πολύ απλά δε μπορούν.
οι μεγαλύτερες θεές του πολέμου στην αρχαιότητα ήταν γυναίκες και εμμέσως πλην σαφώς κουμαντάρατε και κρίνανε την βούληση των αντρών ..
από την Αθηνά στην ελλάδα, την Μόριγκαν στην ιρλανδία μέχρι και τις Βαλκυρίες στον παγωμένο βορρά
οπότε ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολεμιστές σκλαβάκια γυναικών ήταν έμμεσα..
οι μεγαλύτερες θεές του πολέμου στην αρχαιότητα ήταν γυναίκες και εμμέσως πλην σαφώς κουμαντάρατε και κρίνανε την βούληση των αντρών ..
από την Αθηνά στην ελλάδα, την μόριγκαν στην ιρλανδία μέχρι και τις Βαλκυρίες στον παγωμένο βορρά
Επισκέπτης
Αν οι γυναίκες είναι τόσο έξυπνες, τότε γιατί ακόμα εντυπωσιάζονται από πράγματα που γυαλίζουν?
Σωστό αν και στην εποχή μας τείνει να γίνει χαρακτηριστικό ΚΑΙ των ανδρών
ο θεός άρης λοιπόν ήταν ντυμένη γυναίκα;οι μεγαλύτερες θεές του πολέμου στην αρχαιότητα ήταν γυναίκες και εμμέσως πλην σαφώς κουμαντάρατε και κρίνανε την βούληση των αντρών ..
από την Αθηνά στην ελλάδα, την μόριγκαν στην ιρλανδία μέχρι και τις Βαλκυρίες στον παγωμένο βορρά
voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Αν και με διανοητικά καθυστερημένους δεν έχει κανένα νόημα να συνομιλείς θα το γράψω μήπως και το καταλάβεις.
Οι γυναίκες δεν πάνε στον πόλεμο και δεν γίνονται στρατηγοί για έναν απλό λόγο:
Είναι ΜΗΤΕΡΕΣ.
canibal
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2012
- Κριτικές
- 4
- Like
- 26
- Πόντοι
- 66
ο θεός άρης λοιπόν ήταν ντυμένη γυναίκα;
ναι βρήκες έναν θεό και μπορώ να σου πω άλλες 100 θεές που σχετίζονταν με τον πόλεμο ...
άστο...
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 35
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 139
- Εμφανίσεις
- 8K