Νέα

Γυναικες... Ανικανες παντου. Ανικανες ΚΑΙ στη λογοτεχνια!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 807
  • Εμφανίσεις 20K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)
OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ρε παπάρα αμολάς μεγάλες μπαορύφες.

Τρομερή επαγωγική σκέψη, αφού διάβασα ΕΝΑ βιβλίο με μικρές αστυνομικές ιστορίες γραμμένο από Έλληνες συγγραφείς έβγαλες τα τρομερά συμπεράσματα:

1) Οι γυναίκες είναι άσχετες με την αστυνομική λογοτεχνία
2) Οι γυναίκες είναι άσχετες γενικώς.

Το αστείο (ή τραγικό γιατί δείχνει το επίπεδο της Ελληνικής παιδείας) είναι ότι διαλέγεις ένα λογοτεχνικό κλάδο όπου οι γυναίκες έχουν ιδιαίτερες επιδόσεις και διακρίσεις.

Προφανώς αρχίζει κάποιος από την Agatha Christie που είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ελλάδα, έχει πουλήσει και πουλάει πολλά βιβλία σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, πολλά βιβλία της έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αυτή, ας πούμε, είναι η πλέον γνωστή γυναίκα αστυνομική συγγραφέας.

Μαζί της και της εποχής της είναι άλλες τρεις γυναίκες συγγραφείς που αποκαλούνται συλλογικά ως οι "Βασίλισσες της Αστυνομικής Λογοτεχνίας": Dorothy L. Sayers, Ngaio Marsh και Margery Allingham.

Άλλες γνωστές γυναίκες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ήταν: Mary Roberts Rinehart, Anna Katharine Green, Margaret Millar.

Σύγχρονες: Ruth Rendell, Patricia Cornwell, Val McDermid, PD James, Janet Evanovich, Sue Grafton, Sara Paretsky.

Έχω αφήσει για το τέλος αυτή που θεωρώ την καλλίτερη και ως μία από τις καλλίτερες γυναίκες συγγραφείς γενικά.
Φυσικά πρόκειται για την Patricia Highsmith.
Πολλοί την κατάσουν δίπλα σε μεγάλα ονόματα της λογοτεχνίας. Σίγουρα όμως είναι μία συγγραφέας που μας έχει δώσει βαθύτατα ψυχολογικές ιστορίες με πολύπλοκους χαρακτήρες όπως τον Ρίπλεϋ.

Μυθιστορήματα της έχουν μεταφερθεί στον Κινημτογράφο από τον Χίτσκοκ, τον Βέντερς και άλλους. Ως Ρίπλεϋ έχουν εμφανιστεί ο Ματ Ντέϊμον, ο Μάλκοβιτς και βέβαια ο Αλλαίν Ντελόν στο "Γυμνοί στον Ήλιο":

plein-soleil.jpg

Για μένα η καλλίτερη μεταφορά βιβλίου της στην οθόνη είναι "Ο Αμερικάνος φίλος του Βέντερς":

bruno_ganz_1971_10_08.jpg

Τώρα βέβαια εσύ έβγαλες τα συμπεράσματα σου από την εγχώρια αστυνομική λογοτεχνία ένα είδος που γενικότερα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Ελλάδα αν εξαιρέσεις τον Γιάννη Μαρή και τον Μάρκαρη.
Το γιατί είναι άλλη ιστορία.

Ρε βλακα, δεν εκανα "επαγωγη"
Εκανα, ομως, ευθεια συγκριση, διοτι διαβασα 19 ιστοριες που εναλλασσονταν. Τα (κοινα) γυναικεια μειονεκτηματα μπορουσαν να βγουν πολυ πιο ευκολα στην επιφανεια, ερχομενα σε αμεση αντιπαραβολη με αναλογα κειμενα ανδρων.

Οσο γι' αυτες τις συγγραφεις που αναφερεις, εγραψα και παραπανω οτι δεν εχω ασχοληθει επισταμενως με την παρτη τους.
Δεν το παιζω ξερολας - ειμαι 25 και θα ηταν πρακτικα αδυνατο να εχω εξαντλησει τη διεθνη βιβλιογραφια.

Ωστοσο, με την ιδια λογικη που επικαλεισαι θα μπορουσαμε καταληξουμε οτι "οι γυναικες ειναι ισαξιες με τους αντρες, στο σκακι", λογω της Πολγκαρ κι αλλων 2-3.
Αμ δε!

Θελω να πω, ξερεις πολυ καλα τι εννοω, και τι περιγραφω ως "γυναικεια γραφη"
Οποτε, το να μου αναφερεις 5 αντιπαραδειγματα (ολα απο το εξωτερικο, κι απο διαφορες εποχες), δεν ειναι ακριβως η τελεια... τεκμηριωση

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Δηλαδη μεχρι το 90 ολοι οι αντρες δικηγοροι ηταν φαφλαταδες και μετα αλλαξε το καθεστως και εγιναν οι γυναικες.
Λιγο περιεργο μου ακουγεται :huh:

Σου λεει τιποτα η λεξη Κουγιας??

Ενταξει, οι γκομενες μπορουν να γινουν δικαστινες, εισαγγελεις, μπατσινες... αλλα παντα θα καταληγουν να κλαψουριζουν για 100 κωλοευρω, οπως η "αρχιδατη" Θανου, του Αρειου Παγου (που εκβιαζε την κυβερνηση πως θα απεργησει, λογω μιας μειωσης απο τα 6 χιλιαρικα στα 5μισι - σε εποχη οπου οι μισοι Ελληνες ψοφολογουσαν!)

Οι Κουγιες θα ειναι ΠΑΝΤΑ αντρες

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Πας καλά;

Είπα εγώ πουθενά ποιός είναι ο καλλίτερος και ο χειρότερος;

Για να το καταλάβεις θέμα στατιστικής είναι.

Για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους και μπορεί και άλλους οι γυναίκες δεν έπαιζαν σκάκι.
Όσο περισσότερες αρχίζουν να παίζουν τόσο περισσότερες θα βλέπεις στις λίστες των grand masters.

Είναι σαν τους Κινέζους.
Μέχρι τώρα δεν είχαν διακρίσεις στο σκάκι. Κάποια ημέρα είναι σίγουρο ότι θα έχουν παγκόσμιο πρωταθλητή.

Που μπορεί να είναι και γυναίκα:

:jerking:  :jerking:  :jerking:  :jerking:

Πωωωω ρε μαλακα. Αντε και γαμησου.
Εγραψα λιγο πιο πριν για την Πολγκαρ χωρις να εχω, ακομα, διαβασει το δικο σου, σχετικο ποστ (φαντασου ποσο προβλεψιμος εισαι)
και μετα βλεπω να εχει γινει ολοκληρο θεμα κι αυτη (δυστυχως, μπηκα στον πειρασμο να διαβασω σελιδα-σελιδα, διαψευδοντας το Σκιουρο...)

Ρε μαλακα, εισαι σοβαρος?
Εσυ νομιζεις οτι η "στατιστικη" λεει πως με λιγοτερες γυναικες σκακιστριες η λιστα των καλων θα ειναι 1 προς 99?
Κι ενταξει, ας πουμε οτι το λεει η στατιστικη (διοτι οντως, υπαρχει κι αυτο ως θεωρια...)

Εχεις κοιταξει ποτε καμπυλες IQ σε γυναικες - αντρες?
Θεωρειται πλεον σχεδον βεβαιο πως οι γυναικες εχουν λιγοτερες ακραιες τιμες!!!

Και γαμα το IQ, γτ δεν εχει να κανει ευθεως με το σκακι, ουτε με τπτ αλλο στη ζωη - περα απο την υψηλη επιστημη.

Τα παντα ειναι, στην τελικη, θεμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ χαρακτηρα! Και οι γυναικες εκει υστερουν!
Βιολογικα, κοινωνικα, παραδοσιακα... Παντως υστερουν.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
επειδή δε μου λες τίποτα επί του θέματος, απλά χαρακτηρίζεις τα λεγόμενά μου,  δε σε πάω πουθενά. τράβα μόνος σου.

με σένα κάνω διάλογο και διαφώνησα με ένα επιχείρημά σου... τράβα εσύ λοιπόν...

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
με σένα κάνω διάλογο και διαφώνησα με ένα επιχείρημά σου... τράβα εσύ λοιπόν...
δε διαφώνησες επί της ουσίας με κάποιο αντεπιχείρημα όμως. το μόνο που διάβασα μέχρι τώρα σχετικά με ότι έχω γράψει είναι κριτική γενικά ή ακόμα χειρότερα μετάφραση και παραποίηση του νοήματος με κούρεμα της όλης συζήτησης. πάω

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
δε διαφώνησες επί της ουσίας με κάποιο αντεπιχείρημα όμως. το μόνο που διάβασα μέχρι τώρα σχετικά με ότι έχω γράψει είναι κριτική γενικά ή ακόμα χειρότερα μετάφραση και παραποίηση του νοήματος με κούρεμα της όλης συζήτησης. πάω

αν δεν τα διαβάζεις όλα, είναι άλλο θέμα... διαφώνησα με αυτό που είχες γράψει περί στρατού, μπορείς να πας και να δεις τι έχει γραφτεί
αν εσύ τα ερμηνεύεις "κριτική γενικά ή ακόμα χειρότερα μετάφραση και παραποίηση του νοήματος με κούρεμα της όλης συζήτησης" απλά δεν κάνεις καλή ερμηνεία...
καλό δρόμο...

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
αν δεν τα διαβάζεις όλα, είναι άλλο θέμα... διαφώνησα με αυτό που είχες γράψει περί στρατού, μπορείς να πας και να δεις τι έχει γραφτεί
αν εσύ τα ερμηνεύεις "κριτική γενικά ή ακόμα χειρότερα μετάφραση και παραποίηση του νοήματος με κούρεμα της όλης συζήτησης" απλά δεν κάνεις καλή ερμηνεία...
καλό δρόμο...
ναι ευχαριστώ. να παραγγείλω καφέ για όταν έρθεις;

Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
16
Ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του γυναικείου σκακιού.
Παραθέτω από ποστ έλληνα δημοσιογράφου του ειδικού τύπου:

Στο σεμινάριο προπονητών FIDE που έγινε πέρυσι στην Αθήνα (2011), ο Adrian Mikhalchishin είπε δυο λόγια για το θέμα αυτό. Η άποψη του ήταν ότι σίγουρα παίζει ρόλο η συνήθως πιο ανταγωνιστική φύση των αγοριών, συμφώνησε ότι ο διαρκής αγωνιστικός διαχωρισμός μεταξύ ανδρών-γυναικών λειτουργεί ανασταλτικά στην εξέλιξη των γυναικών, αυτό όμως όσον αφορά το υψηλό επίπεδο – και δεν εννοώ το αντικειμενικά υψηλό, αλλά το επίπεδο “πρωταθλητισμού”. Από την άλλη, υποστήριξε σθεναρά ότι, σε επίπεδο συλλόγου, μετά τα πρώτα 1-2 χρόνια βασικής εκμάθησης του σκακιού, θα πρέπει ο προπονητής να δημιουργεί ειδικό τμήμα για τα κορίτσια, και όχι να τα κρατά στο ίδιο με τα αγόρια, γιατί η (συνήθως) ταχύτερη εξέλιξη των αγοριών οδηγεί τα κορίτσια στο να μην είναι ανταγωνιστικά στην τάξη, οπότε μετά αποθαρρύνονται και σταματούν

Τώρα αν αυτό που κοκκίνησα δεν είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ταλέντου τι στον πούτσο είναι;;;
Βέβαια τα ανύπαρκτα πουτανοσπέρματα έχουν διατελέσει και σκακιστές στον ύπνο τους  :jerking:

killing time

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
46
Πόντοι
1
Αυτά που λες ,πολύ απλά αποδεικνύουν ότι δεν ξέρεις τι συμβαίνει
στο χώρο της Κλασικης Μουσικής !  :2funny:
Οι γυναίκες μουσικοί εδώ και 30-40 χρόνια είναι ίδιες περίπου σε αριθμό με τους
άντρες μουσικούς .Που το βρήκες ότι δεν ...δέχονται να έχουν
γυναίκα μαέστρο ;  :2funny: :2funny: :2funny:
Απλά ΔΕΝ υπάρχουν γυναίκες μαέστροι .Διότι δεν πάνε οι γυναίκες να γίνουν
μαέστροι και ούτε έχουν τέτοιου είδους ικανότητες .Εκτός από ελάχιστες .

Σημειωτέον ότι η πιο γνωστη μαέστρος.....είναι Γιαπωνέζα !
Μεγάλη πιανίστρια  και μαέστρος !

Μιτσουκο Ουτσιντα

Εδώ διευθύνει το κονσέρτο για πιάνο του Μοτσαρτ νο. 20 ,ενώ είναι
και ταυτόχρονα και σολιστ .

Ενώ είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ από το χώρο της κλασικής μουσικής ,θες να πεις και
τη γνώμη σου !  :2funny:

ΔΕΝ υπάρχουν γυναικες μαέστροι,παρά ελάχιστες  ,διότι δεν πανε να γίνουν
ούτε έχουν τέτοιες ικανότητες .Ενώ υπάρχουν ονομαστές
σολιστ στο πιανο ,βιολί ,βιολοντσελλο ,φλάουτο κτλ

Τα γελάκια είναι χαρακτηριστικό της δικής σου άγνοιας.
1ον Απέφυγες να απαντήσεις γιατί το 99% των ανδρών μαέστρων είναι λευκοί και Ευρωπαίοι.
Όταν θα το κάνεις τα ξαναλέμε.

Η δική μου ασχετοσύνη προέρχεται από επίσημες αναφορές

"....Through the 20th century, the ranks of major conductors were overwhelmingly white, male and European; but going into the 21st century, that is changing, and conductors are coming from increasingly diverse backgrounds. Women were almost unheard of in the ranks of leading orchestral conductors through most of the 19th and 20th centuries..."
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Conducting[/url]

Οι γυναίκες μουσικοί είναι ίσες με τους άντρες;
Γενικά μπορεί...
Στις ορχήστρες όχι.
α) The Vienna State Opera Orchestra/Vienna Philharmonic (6% women)
The Czech Philharmonic (12%)
the Berlin Philharmonic (14%)

"...3. Women are still massively underrepresented in some instrument groups such as the brass, particularly trumpets, trombones, and tubas where their presence in top orchestras ranges from 1 to 3%..."

Θες και λινκ; Δεν νομίζω, μιας και είσαι σχετικός με το θέμα, θα το γνωρίζεις...
(αυτό, σε περίπτωση που δεν κατάλαβες, καταρρίπτει τα όσα αναφέρεις πως οι γυναίκες ενώ έχουν ίση παρουσία σαν μουσικοί στις ορχήστρες δεν έχουν σαν μαέστροι γιατί τους λείπουν "χαρίσματα")
Τώρα, αν εσύ έχεις άλλα στοιχεία που δείχνουν πως τα νούμερα που παράθεσα δεν ισχύουν, μπορείς να μας τα παρουσιάσεις.

Δεν υπάρχει ρατσισμός στις ορχήστρες;
Από το site του συγγραφέα (περί μουσικής)-νομπελίστα Norman Lebrecht:

"...players in the Vienna Symphony Orchestra voted against retaining Jasmine as their #1 flute.We doubt she will be out of work for long, but it’s sad to see Vienna once again reinforcing historic stereotypes...."

Τώρα φυσικά, εσύ είσαι πιο σοβαρή και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, οπότε πάω πάσο !

β) Η Γιαπωνέζα που αναφέρεις έχει όντως διευθύνει τα τελευταία χρόνια κάποια έργα
Αυτές όμως που έχουν επίσημα σπάσει το άβατο και δουλεύουν full time σαν μαέστροι είναι δυο άλλες.

[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Simone_Young[/url]
[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/Marin_Alsop[/url]

Φυσικά, εσύ είσαι ο σχετικός οπότε για άλλη μια φορά πάω πάσο.

Υ.Γ.
Μην αποφύγεις να απαντήσεις στην ερώτηση μου γιατί το 99% των μαέστρων μέχρι πριν 10 χρόνια ήταν λευκοί και Ευρωπαίοι
Σίγουρα θα ξέρεις
Όχι τίποτα άλλο, να μαθαίνουμε και μεις οι άσχετοι !
Αν δεν απαντήσεις (με στοιχεία όμως που να καταρρίπτουν αυτά που ανάφερα περί εκκλησίας κλπ)
δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω.

Τώρα, όσοι μας διαβάζουν και έχουν κρίση καταλαβαίνουν και βγάζουν τα συμπεράσματα τους.
Την καλημέρα μου

bdsm1988

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Σεπ 2013
Κριτικές
29
Like
1.689
Πόντοι
2.416
καλα εδω το παραχεσαμε
Διδω Σωτηριου ενα απλο μικρο παραδειγμα

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Η αγκαθα κριστι? :think:

Μιας και λεμε για αστυνομικα δηλαδη...

Respect στην αγκαθα, δεν μπορεσα ποτε να βρω τον δολοφονο στα βιβλια της μεχρι το τελευταιο κεφαλαιο. Οχι απλως το ειχε, ηταν master.

Θυμαμαι και το frangestein της selley, απο τις καλυτερες ιστοριες τρομου ever, 25 χρονων και ειχα κλασει μεντες...

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ο μεγαλύτερος προπονητής στην ιστορία του γυναικείου σκακιού.
Παραθέτω από ποστ έλληνα δημοσιογράφου του ειδικού τύπου:

Τώρα αν αυτό που κοκκίνησα δεν είναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ταλέντου τι στον πούτσο είναι;;;
Βέβαια τα ανύπαρκτα πουτανοσπέρματα έχουν διατελέσει και σκακιστές στον ύπνο τους  :jerking:
judit Polgar

iceman1988

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2007
Κριτικές
81
Like
8.241
Πόντοι
7.865
Διαβλέπω μια μισαλλόδοξη φαλλοκρατική διάθεση σε αυτό το νήμα ή είναι η ιδέα μου...;

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
1- Marie Skłodowska-Curie
2- Lise Meitner
3- Ιrène Joliot- Curie
4- maria goeppert mayer
5- rosalind elsie franklin

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.168
Πόντοι
1.686
Υ.Γ.
Μην αποφύγεις να απαντήσεις στην ερώτηση μου γιατί το 99% των μαέστρων μέχρι πριν 10 χρόνια ήταν λευκοί και Ευρωπαίοι
Σίγουρα θα ξέρεις
Όχι τίποτα άλλο, να μαθαίνουμε και μεις οι άσχετοι !
Αν δεν απαντήσεις (με στοιχεία όμως που να καταρρίπτουν αυτά που ανάφερα περί εκκλησίας κλπ)
δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω.

Τώρα, όσοι μας διαβάζουν και έχουν κρίση καταλαβαίνουν και βγάζουν τα συμπεράσματα τους.
Την καλημέρα μου

Εσύ δεν έχεις καταλάβει, ούτε καν ποιο είναι το θέμα της συζήτησης !

Τι σχέση έχει το ζήτημα των διαφορων ΑΝΤΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

με τη διαφορά Ευρωπαίων -Ασιατών - Μαύρων ;

Όταν συζητάς π.χ. τις διαφορές του αρσενικού λιονταριού

images

(σε τι ακριβώς διαφέρει)  από την θηλυκη λέαινα ,

images

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ;    με το θέμα, των  διαφορων   των λιονταριών της Αφρικής

με τα λιοντάρια που ζουν στην Ασία ; ;;  :idiot:

Αλλο το ένα θέμα ,διαφορετικό το άλλο !

Όσον αφορά τα περί κλασικής μουσικής ,το copy-paste από την Wikipedia
δεν φτάνει για να έχεις αποψη !
Τα παπαγαλάκια της Wikipedia δεν μπορούν να διαμορφώσουν άποψη
με την αντιγραφή .

Η πιο γνωστή γυναικα μαέστρος είναι η Γιαπωνέζα Ουτσίντα και οι άλλες που ανέφερες
είναι σχεδόν άγνωστες .Κανένας ρατσισμός δεν υπάρχει ,διότι ο ήχος
δεν έχει χρώμα ,ούτε μυρωδιά .

Όσον αφορά τη κλασική Μουσική ,αν πας μια βόλτα στα Ωδεία ,θα δεις ότι
οι γυναίκες είναι  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από τους άντρες .

Στα ρεσιτάλ οι γυναίκες σολίστ είναι περισσότερες από τους άντρες σολιστ.
Και το " προϊον " που είναι η μουσική ,αποτυπώνεται σε ένα CD και είναι
ανεξάρτητο από το φύλο ,δεν ..."μυρίζει " αντρικό ή γυναικείο σώμα .
Αν το προϊον είναι καλό ,πωλείται ανεξάρτητα από το φύλο.
Ωστόσο οι ΜΑΕΣΤΡΟΙ είναι 99,9 % ΑΝΤΡΕΣ παρότι οι μουσικοί στα Ωδεία είναι
περισσότεροι του γυναικείου φύλου.
Οι γυναίκες δεν πάνε να γίνουν μαέστροι ,ούτε έχουν ικανότητες μαέστρου γενικά
και έτσι οι μαέστροι είναι άντρες .
Ενώ π.χ. υπάρχουν πολλές διάσημες γυναίκες σολίστ ,σχεδόν ανύπαρκτες
είναι οι γυναίκες μαεστροι .

Αν και τώρα δεν κατάλαβες το θέμα , ρώτα κανένα συμφοιτητή σου να στο εξηγήσει .

Ούτε η κοινωνία ,ούτε η Εκκλησία κτλ ...εμποδίζουν τις γυναίκες
να γίνουν ...μαέστροι ,και μάλιστα στα Ωδεία οι κοπέλες είναι
περισσότερες από τους άντρες
,αλλά τελικά οι μαέστροι
είναι > 99 % αντρες .

killing time

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
46
Πόντοι
1
1ον Αναφερες τις ορχήστρες, σου παράθεσα στοιχεία και τώρα μου το πήγες στα ωδεία.

2ον Εσύ κάνεις πως δεν καταλάβάινεις πως το άντρες vs γυναίκες μαέστροι και το λευκοί Ευρωπαίοι vs μαύροι και ασιάτες μαέστροι έχει απόλυτη σχέση, γιατί δείχνει τι συμβαίνει όταν συγκεκριμένες καταστάσεις αποκλείουν αρχικά μια ομάδα από κάπου για τόσο διάστημα ώστε να δημιουργηθούν στερεότυπα.

3ον Αυτές οι δύο που ανάφερα είναι οι μόνες 2 αναγνωρισμένες επίσημα σαν μαέστροι.
Γι αυτό και παρέθεσα τους συνδέσμους όπου αναφέρεται η ιδιότητα τους
(σε αντίθεση με την σπουδαία πράγματι μουσικό που παραθέτεις εσύ και που ακόμη και στην επίσημη σελίδα της δεν αναφέρει πως είναι conductor, απλά πως έχει διευθύνει κάποιες ορχήστρες)
θες να βάλω το link από την επίσημη ιστοσελίδα της ή μήπως γνωρίζεις καλύτερα και από την ίδια;

4ον Εγώ είμαι άσχετος όμως παραθέτω στοιχεία, εσύ είσαι σχετικός και απλά λες την γνώμη σου !
Ακούστηκες και ακούστηκα !
Υ.Γ.
Πρέπει να είναι πολύ εκνευριστικό για τύπους σαν κι εσένα να έχουν καθίσει σε έναν "θρόνο" βασισμένο σε παπαρολογίες με ολίγον από σοβαροφάνεια και να βλέπεις ξαφνικά άσχετους σαν κι εμένα να σε αποκαθηλώνουν στα μάτια των φανταστικών "θαυμαστών" σου...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Κάποιος έγραψε στην αρχή για μερικές γυναίκες συγγραφείς.

Ανέφερε wolf, shelley, mitchell, christie.

Έλεος ρε παιδιά, δηλαδή, την μια που ίσως να αξίζει να αναφερθεί για την γραφή της, την Yourcenar, την άφησες απ' έξω.

Αλλά, συγκρίνονται αυτές με γίγαντες όπως: Mann, Faulkner, Bernhard, Conrad, Ντοστογιεφσκι, Orwell (αυτός όχι τόσο πολύ σε συγγραφικό ταλέντο, αν καλύτερος από οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά σε ατμόσφαιρα και ιδέες),

Και η λίστα γίνεται πολύ πολύ μεγάλη, χωρίς κανένα γυναικείο όνομα εκεί μέσα.

Αλλά πέρα από αυτούς, που είναι γίγαντες, υπάρχει γυναίκα που να φτάσει σε κωμική πρόζα τον P.G. Wodehouse ή σε αφηρημένα αστεία τον Douglas Adams;

Τώρα εντάξει, το δόγμα του σοκ αξίζει να αναφερθεί σαν αστείο μόνο.

Για αστυνομική λογοτεχνία έγραψα.

Έγραφε αστυνομικά η Γιουρσενάρ;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε βλακα, δεν εκανα "επαγωγη"
Εκανα, ομως, ευθεια συγκριση, διοτι διαβασα 19 ιστοριες που εναλλασσονταν. Τα (κοινα) γυναικεια μειονεκτηματα μπορουσαν να βγουν πολυ πιο ευκολα στην επιφανεια, ερχομενα σε αμεση αντιπαραβολη με αναλογα κειμενα ανδρων.

Οσο γι' αυτες τις συγγραφεις που αναφερεις, εγραψα και παραπανω οτι δεν εχω ασχοληθει επισταμενως με την παρτη τους.
Δεν το παιζω ξερολας - ειμαι 25 και θα ηταν πρακτικα αδυνατο να εχω εξαντλησει τη διεθνη βιβλιογραφια.

Ωστοσο, με την ιδια λογικη που επικαλεισαι θα μπορουσαμε καταληξουμε οτι "οι γυναικες ειναι ισαξιες με τους αντρες, στο σκακι", λογω της Πολγκαρ κι αλλων 2-3.
Αμ δε!

Θελω να πω, ξερεις πολυ καλα τι εννοω, και τι περιγραφω ως "γυναικεια γραφη"
Οποτε, το να μου αναφερεις 5 αντιπαραδειγματα (ολα απο το εξωτερικο, κι απο διαφορες εποχες), δεν ειναι ακριβως η τελεια... τεκμηριωση

Το ότι είσαι 25 χρονών δεν σε απαλλάσσει από το να γράφεις ανοησίες.

Και βεβαίως το παίζεις ξερόλας γιατί από ένα βιβλίο (με διηγήματα κιόλας) έβγαλες συμπεράσματα για ένα ολόκληρο λογοτεχνικό είδος.

Και βεβαίως χρησιμοποιήσες επαγωγή χωρίς εισαγωγικά:

Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η λειτουργία εκείνη του ανθρώπινου λογισμού, κατά την οποία οι προτάσεις (εικασίες ή υποθέσεις) ενός επιχειρήματος υποστηρίζουν το συμπέρασμα αλλά δεν το κατοχυρώνουν. Πρόκειται για την απόδοση ιδιοτήτων ή συσχετισμών σε μεταφυσικούς τύπους, με βάση πεπερασμένες παρατηρήσεις ομοίων φαινομένων. Για παράδειγμα, η επαγωγή χρησιμοποιείται ώστε συγκεκριμένη προτάση όπως η ακόλουθη:

Ο πάγος είναι κρύος.

να μετατραπεί σε γενίκευση όπως αυτή:

Ο πάγος είναι πάντοτε κρύος ή δεν υπάρχει πάγος στον ήλιο

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE_(%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom