Από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και σήμερα επανήλθε το γυμναστήριο στην καθημερινότητά μου. Ο γενικότερος συνδυασμός είναι γυμναστήριο κυρίως κορμό και πάνω μέρος και έντονο περπάτημα/ ελαφρύ τρέξιμο για γενικότερη ευεξία. Σε αυτά τα περίπου 2 χρόνια έχω κάνει κάποια διαλείμματα (μέγιστο 2 μήνες, λόγω πολύ κακής ψυχολογίας και επαγγελματικών υποχρεώσεων). Ο μέσος όρος ημερισίως είναι 7000 βήματα (ταχύτητα γύρω στα 5.5 - 6.5 km/hr). Έχω εφαρμόσει ένα πλάνο 5 προπονήσεων στο γυμναστήριο και 2 ελεύθερα τρεξίματα το ΣΚ.
Από συμπληρώματα χρησιμοποιώ πρωτεΐνη (isolate), κρεατίνη (μονοϋδρική) και καρνιτίνη. Έχω παρατηρήσει ότι η κρεατίνη με βοηθάει περισσότερο μεταπροπονητικά. Συγκεκριμένα, έχω περισσότερο όγκο (λόγω της κατακράτησης που κάνεις εντός των μυών), καλύτερη ξεκούραση τα βράδυα και περισσότερη δύναμη στις προπονήσεις. Η καρνιτίνη με έχει βοηθήσει αρκετά στη λιποδιάλυση, δοθέντος όμως ότι κάνω αρκετό περπάτημα/τρέξιμο. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι με την καρνιτίνη έχω καλύτερες στύσεις (μην κοροϊδέψετε), το οποίο αποδίδω στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Πλέον έχω επανέλθει πλήρως σε αυτή την ρουτίνα, τις τελευταίες 4.5 εβδομάδες. Για κάποιον εργένη, ο οποίος δεν καίγεται για προσωπική ζωή, είναι πλήρως εφικτό. Για τους λοιπούς οικογενειάρχες, δεσμευμένους κτλ προφανώς χρειάζεται προσαρμογή. Στην καθημερινότητά μου, στο γυμναστήριο πρώτα κάνω το πρόγραμμα με τα βάρη και έπειτα ανεβαίνω στο διάδρομο για χαλάρωμα και για να κάψω λίγες παραπάνω θερμίδες.
Διατροφικά, έχω σχεδιάσει ένα πλάνο 12 εβδομάδων με εξαντληντικό θερμιδικό έλλειμμα, μέχρις ότου να πέσει η μπάκα. Νιώθω καλά αυτές τις 4.5 εβδομάδες που ακολουθώ το πρόγραμμα, με εξαίρεση κάποιες λιγούρες που με πιάνουν κυρίως τα βράδυα, αλλά τις έχω περιορίσει (άρα είναι ψευδολιγούρες).
Αρνητικά:
- Η πρωτεΐνη είναι ακριβή ~40 ευρώ το κιλό, αλλά δεν θέλω να αγοράσω κάποια με λιγότερη καθαρότητα
- Η κρεατίνη μέχρι στιγμής δεν μου έχει προκαλέσει κάτι (ούτε στα εσωτερικά όργανα, ούτε στα μαλλιά)
- Δεν έχω καθόλου χρόνο, ειδικά τις καθημερινές, που τελειώνω στις 23:00-23:30 κι έχω μισή με 1 ώρα να κάνω κάτι για μένα
- Πολλά πλυντήρια, λόγω ιδρωμένων ρούχων...Αλλά δεν τα σιδερώνω αφού είναι για το γυμναστήριο (κι ας μοιάζω με ανεπρόκοπο γύφτο)
Σημείωση 1: Έχω ύψος 1.82 και όταν ξεκίνησα το 2023 ήμουν 135-140 κιλά (λόγω στρατού και καραντίνων). Πλέον είμαι κάπου στην περιοχή των 100 κιλών. Δεν μετριέμαι στην ζυγαριά γιατί δεν με νοιάζει να πιάσω κάποιο συγκεκριμένο στόχο, παρά να φτιάξω το κορμί μου και να μου αρέσω στον καθρεύτη. Ηλικιακά είμαι 33-34.
Σημείωση 2: Μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας στην πρόοδό μου στο γυμναστήριο είναι ο φόβος του τραυματισμού. Ωστόσο, το έχω ξεπεράσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και πιέζω κάθε εβδομάδα με περισσότερα κιλά και περισσότερες επαναλήψεις
Υ.Γ.: Επισυνάπτω το ασκησιολόγιό μου, σε περίπτωση που το θέλει κάποιος, ή θέλει να το σχολιάσουμε