Stelio κατ’ αρχάς στο μήνυμα 16346 γράφω τα παρακάτω:
Μα αυτό ακριβώς θέλουμε να αποφύγουμε. Το να μετατρέψει δηλαδή η κορτιζόλη τον μυικό ιστό σε πρωτείνη για να παραχθεί γλυκογόνο...
Πάντως αυτά σε μέσους ασκούμενους είναι θεωρίες. Κανείς μέσος ασκούμενος δεν φτάνει σε τέτοιο σημείο γιατί κουράζεται και σταματάει πολύ πριν ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός. Και δε μιλάω για ανεγκέφαλα άτομα που βλέπεις σε γυμναστήρια να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση μετά από μια άσκηση.
Ρυζογκοφρέτες (ελαφρώς αλατισμένες) δεν κρύβω ότι αγοράζω όχι όμως για «συμπλήρωμα» αλλά για να τις δίνω στις κόρες μου να τρώνε αντί για γαριδάκια, πατατάκια και άλλα παρόμοια. Άσε που μετά από μια-δυο δεν έχουν όρεξη για περισσότερες…
Όσον αφορά τη δεξτρόζη. Δεν είναι κοινή ζάχαρη αλλά ένα συστατικό της. Το άλλο είναι η φρουκτόζη.
Η φρουκτόζη είναι αυτή που περνάει από το συκώτι και συνήθως μετατρέπεται σε λίπος.
Η δεξτρόζη περνάει κατ’ ευθείαν στο αίμα και είναι το πρώτο συστατικό που «καίγεται» για να δώσει ενέργεια σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνουμε. Επίσης είναι το βασικό βοήθημα των διαβητικών για την άμεση ρύθμιση ινσουλίνης.
Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι αν έχει θρεπτικά συστατικά η δεξτρόζη αλλά η ορμόνη (ινσουλίνη) που πρέπει να ανέβει μετά την έντονη άσκηση. Αν θέλεις να μάθεις το λόγο που πρέπει να γίνει αυτό ψάξε. Φυσικά η έκκριση ινσουλίνης όλες τις άλλες ώρες πρέπει να κρατιέται χαμηλά οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνεται χρήση δεξτρόζης. Τώρα για το πόσο κοστίζουν 10 γρ δεξτρόζη την ημέρα τι να σου πώ. 5-6 λεπτά? Χοντρή κονόμα όντως…
Όσον αφορά τα αμινοξέα. Η κουβέντα για τα αμινοξέα έγινε σαν απάντηση στο φίλο πού έγραψε για τη «θαυματουργή» whey. Εγώ υποστηρίζω ότι τα αμινοξέα πριν τη προπόνηση θα τον βοηθήσουν περισσότερο από τη whey μετά. Για το αν είναι ακριβά τα αμινοξέα. Ένα scoop «καλής» whey θα σου δώσει λιγότερα από 5 γραμμάρια αμινοξέα. Κάνε τους υπολογισμούς σου. Προσοχή δεν λέω ότι είναι φτηνά ή ότι πρέπει οποσδήποτε κάποιος να παίρνει bcaa. Απλά προσπαθώ να εξηγήσω ότι όλα τα συμπληρώματα δεν είναι για όλους και ότι οι περισσότερες διαφημίσεις είναι παραπλανητικές. Καλό λοιπόν είναι αν σώνει και καλά θέλουμε να πάρουμε κάποιο συμπλήρωμα να ξέρουμε το λόγο που θα το πάρουμε και τι θα μας προσφέρει.
Για να τελειώνω γιατί μάλλον κούρασα.
Ο καθένας έχει την άποψή του
Εσύ έχεις τη δικιά σου αλλά καλό θα είναι να την υποστηρίζεις με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς όπως συνήθως κάνεις.
Δεν χρειαζεται να ψαξω τιποτα η ινσουλινη πρεπει να παραμενει παντα σταθερη και οχι να ανεβοκατεβαινει,αυτα που λες ειναι θεωριες που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Αν υποθεσουμε οτι ειναι πεσμενα τα επιπεδα της ινσουλινης πρεπει να τα σταθεροποιησεις και οχι να τα ανεβοκατεβαζεις.
Και αυτο φυσικα δεν το λεω εγω το λεει και η ιδια η φυση η οποια δεν εχει φτιαξει τροφιμα τα οποια να ανεβαζουν κατακορυφα την αυξηση της ινσουλινης,αν εξαιρεσω τα συκα και αυτο παλι σηκωνει πολυ συζητηση.
Η κατακορυφη αυξηση της ινσουλινης ειναι καινουργιο φαινομενο της βλακειας του ανθρωπου και σε αυτο οφειλονται η πλειοψηφια
των προβληματων υγειας που εχουν οι ανθρωποι.
Που και που βγαινουν διαφοροι βλαμμενοι με επιστημονικα αρθρα και υποστηριζουν μαλακιες που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα και αυτο ακριβως ειναι και το αρθρο που διαβασες μια αρλουμπα και μιση για ημιμαθης.
Και εχω διαβασει παρομοιες αρλουμπες μπολικες,π.χ οτι ο ιδρυτης της αππλ πεθανε απο τα πολλα φρουτα επειδη περιειχαν πολλη φρουκτοζη,κ.τ.,και ενω ολα λεγονται με επιστημονικο λογο και ειναι σωστα αυτα που λεγονται,ειναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,και για να ξεχωρισεις την αρλουμπα με την πραγματικοτητα δεν αρκει να μπαινεις σε καυμενο σαιτ που μιλαν βαρεμενοι φουσκωτοι και να μαθαινεις παπαγαλιστικα οτι μαλακια διαβαζεις στο ιντερνετ,πρεπει να γνωριζεις κατι ουσιαστικα σε βαθος και να διαβαζεις βιβλια ανθρωπων καταξιωμενοι στο χωρο τους στον τομεα της διατροφης με πραγματικες γνωσεις,οτι κανω εγω δηλαδη
Φρουκτοζη,δεξτροζη,ζαχαρη,μαλτοδεξτρινη ειναι ακρως τοξικα ειτε αποθηκευονται στο συκωτι ειτε πηγαινουν ΔΗΘΕΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ως γλυκογονο,και δεν με νοιαζει η επεξεργασια τους και η συνθεση τους που δηθεν κανει την διαφορα και τετοιες θεωρητικες ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.
Απο αυτα το λιγοτερο τοξικο ειναι η φρουκτοζη η οποια εχει το πλεονεκτημα να μην ανεβαζει κατακορυφα τα επιπεδα της ινσουλινης
Καλο ειναι να ξερει ο κοσμος τι προκαλει αυτο που του προτεινεις να φαει.
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΔΕΞΤΡΟΖΗ καταπιεζει το ανοσοποιητικο για 3 ωρες,διαταρασει τα επιπεδα του ασβεστιου και μαγνησιου με αποτελεσμα για ενα 3ωρο να παιρνει οτι ασβεστιο χρειαζεται ο οργανισμος απο τα κοκκαλα και να κυκλοφορει περισσιο ασβεστιο στο αιμα
Η κατακορυφη αυξηση της ινσουλινης δημιουργει προωρη γηρανση,καρκινο,ρυτιδες,καταστρεφει ολα τα οργανα του ανθρωπου,και δημιουργει ανισσοροπιες στις ορμονες βλεπε τη καινουργια μαστιγα των γυναικων που λεγεται θυρεοειδης.
Τωρα πως ενα χημικο παρασκευασμα που δεν ειναι τροφιμο και καταστρεφει το συκωτι και προκαλει καρκινο σε βοηθα να φτιαξεις καλυτερο σωμα ειναι κατι που εγω με το χαμηλο μου αι κιου μου αδυνατω να το καταλαβω
Ισως ο φυσικος δηθεν παρασκευας
που λεει αυτες τις μαλακιες μπορει να μου το εξηγησει
Το γλυκογονο για να αποθηκευτει χρειαζεται καλιο,μετα την προπονηση εχεις χασει τεραστια αποθεματα καλλιου,αν ειχες και αποθεματα καλιου,να ειχαμε να λεγαμε τωρα,ο αλλος τρωει πιτσα και μακαρονια και νομιζει οτι θα παρει ενεργεια για τους μυς,κατι σπερες και σια
,και εσυ θα φας δεξτροζη που δεν εχει καλιο και θα περιμενεις ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ
ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ Ως ΓΛΥΚΟΓΟΝΟ.
Και ας υποθεσουμε οτι εχεις αποθεματα καλιου,γιατι ο οργανισμος σου να χρησιμοποιησει το καλιο για να αποθηκευσει ενα τοξικο παρασκευασμα ως γλυκογονο,που δεν το αναγνωριζει ως τροφιμο και να μην το κρατησει για αλλες λειτουργιες πιο πολυτιμες?
Ο οργανισμος σου ενδιαφερεται ΚΥΡΙΩΣ πως θα κρατηθει στη ζωη και οχι αν θα κανεις σωμα
Τωρα οσο για το επιχειρημα σου οτι η δεξτροζη ειναι το βασικο βοηθημα των διαβητικων,δεν δεχομαι επιχειρηματα βασισμενα σε ανθρωπους που συστηματικα δολοφονουν κοσμο