Σωστός.
Εγω έχω έλθει αντιμέτωπος με άλλο παράδοξο.
Από 87 κιλά με 13,5% λίπος το 2009 πήγα στα 94 κιλά με 17% λίπος αλλά τώρα δείχνω πολυ καλλίτερος.
Σημείωση: Ισως να παίζει το ότι έχασα μύες σε πόδια που δεν πολυφαίνονται με το μαγιώ και κερδισα σε δικεφάλους - τρικεφάλους - ώμους - πλάτη, κοιλιακούς και στήθος.
αυτο οπως καταλαβαινεις ειναι υποκειμενικο..
αν θες να μαθεις αν εισα πραγματικα καλυτερος κοιτα τα κιλα που κανεις σε βασικες καθε μυικης ομαδας
σε σχεση με τα κιλα που εκανες το 2009..
λ.χ κωπηλατικη με μπαρα 70X8..σημερα κανεις 90Χ8;
Βασικά είμαι υπέρ των μετρήσεων και όχι καθρεπτών ή οπτικών εκτιμήσεων.
Θεωρώ ότι όταν μιλούν οι αριθμοι, όλα τα άλλα πρέπει να σωπαίνουν.
Εχει μια βάση αυτό που λες καθώς οι παλιές μετρήσεις είναι με πανάκριβο και υπερσύγχρονο μηχάνημα και οι πρόσφατες με τη ζυγαριά μου. Διόρθωσα το ποσοστό λίπους κατά την απόκλιση που είχε το μηχάνημα με τη ζυγαριά μου (η δεύτερη με έδειχνε συστηματικά 2-3% παραπάνω από το μηχάνημα της διατροφολογου) και έκανα τους υπολογισμούς. Συνεπώς, λείπει η συνέπεια από τις μετρήσεις αλλά προσπάθησα να την υποκαταστήσω όπως σου είπα.
ναι σωστα ολα αυτα αλλα οι λιπομετρησεις που κανουν οι ζυγαριες ειναι στην πλειοψηφια τους για πεταμα..
το δερματοπτυχομετρο και τα κλασσικα μετρηματα λαιμου-μεσης ειναι αρκτετα πιο κοντα στην πραγματικοτητα..
η πιο σοβαρη μεθοδος ειναι η υποβρυχια ζυγιση,αλλα εχει σοβαρο χρηματικο κοστος.
παντως το να πληρωσει καποιος απλος ασκουμενος για να κανει λιπομετρηση το θεωρω τρισμεγιστη μαλακια..
περα απο τη ματαιοδοξια δε βλεπω να εξυπηρετει κατι αλλο..
ο καθρεπτης και η μεζουρα σου δινει οτι πληροφορια χρειαζεσαι για να προσαρμοσεις την προπονηση/διατροφη σου..