Θα σας πω σε πολυ λιγες γραμμες τι εχω μαθει απο την 20ετη εμπειρια μου και διαβασμα:
Περα απο -λιγη,καμια σχεση με τις δοσοσολογιες που αναγραφονται- κρεατίνη και τον γνωστο καλο καφε (καφεϊνη),δεν υπαρχει καποιο αλλο νομιμο και μη επικινδυνο συμπληρωμα που μπορει να σας βοηθησει στην αναπτυξη ογκου.
Η πρωτεινη ειναι χρησιμη μονο σε καποιον που υποσιτίζεται,χανει γευματα κτλ,για τους υπολοιπους ειναι χρημα πεταμενο στην τουαλετα.
Τωρα αν ημουνα καποιος απο αυτους που δεν βαζουν βαρος πανω τους με τιποτα (οχι μυες μόνο,βαρος),το πιθανοτερο ειναι οτι θα πειραματιζόμουνα να παρω και λιγο πρωτεινη,αλλα εγω δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια.
Να ειστε παρα πολυ επιφυλακτικοι με το τι σας πλασαρουν οι εταιρειες,εχουν δορυφορικα καναλια,χορηγιες πρωταθλητων,αλυσιδες γυμναστηριων,περιοδικα,ενα τεραστιο δικτυο για να σπρωχνουν τα αχρηστα προιοντα τους που το μονο χρησιμο που εχουν ειναι λιγη καφεϊνη.
Σε οτι αφορα την εκγυμναση,να επιδιωκετε να αλλαζετε αρκετα συχνα προγραμμα και ασκησεις,αλλά να εχετε παντα σε πρωτη προτεραιοτητα την ασφαλεια σας και την αποφυγη θλασεων,ενας τραυματισμος θα σας παει πολυ πιο πισω στον στοχο σας απο οτιδηποτε αλλο,τον στοχο του θα τον πετυχει αυτος που θα καταφερει να ειναι στο γυμναστηριο ολο τον χρονο και οχι αυτος που περναει περισσοτερο χρονο στον ορθοπεδικο.
Πολυ βασικο ομως ειναι επισης να ξεκουραζεστε επαρκως,ενας γενικος κανονας που εχω βγαλει απο το κεφαλι μου ειναι οτι πρεπει απαραιτητως καθε 3 μηνες να παιρνετε μια εβδομαδα off για ξεκουραση,φυσικα αυτο προϋποθέτει οτι τους 3 μηνες γυμναζεστε σκληρά,δεν πατε στο γυμναστηριο εκτελοντας μηχανικα ασκησεις ενω ταυτοχρονα συζητατε για ποδοσφαιρο.