Νέα

Γυμναστήριο (ασκήσεις - συμπληρώματα διατροφής κλπ)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Xartinos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ειναι τριτοδευτερα τα ελλ.Γυμναστηρια;

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    31

Επισκέπτης
Τεχνητές γλυκαντικές ύλες

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες προσδίδουν στα τρόφιμα και τα ποτά γλυκιά γεύση, αντίστοιχη με εκείνη της ζάχαρης, ωστόσο παρέχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα.

Από τις πρώτες ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν, η σακχαρίνη (Ε 954) είναι 300 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και δεν αποδίδει θερμίδες. Εκτενείς μελέτες σε ανθρώπους έχουν υποστηρίξει την ασφάλειά της και είναι εγκεκριμένη σε περισσότερες από 100 χώρες.

Το Ακεσουλφαμικό κάλιο (E950), ουσία 200 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη που δεν προσδίδει θερμίδες, έχει ελεγχθεί από περισσότερες από 50 μελέτες για την ασφαλή χρήση του, και έχει εγκριθεί από την Επιστημονική Επιτροπή για τα Τρόφιμα της ΕΕ και τον FDA των ΗΠΑ.

Η Ασπαρτάμη (E951) της οποίας η ασφάλεια έχει μελετηθεί πιο διεξοδικά από κάθε άλλο πρόσθετο τροφίμων αποδίδει 4 kcal ανά γραμμάριο, όσες δηλαδή η ζάχαρη. Καθώς είναι 200 φορές πιο γλυκιά, χρησιμοποιείται σε ελάχιστη ποσότητα αποδίδοντας μηδαμινές θερμίδες.

Το 2006, μετά από μελέτες του Ιδρύματος Ramazzini που αμφισβήτησαν την ασφάλειά της, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το FDA ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για την αναθεώρηση της ασφάλειας της χρήσης της. Να επισημάνουμε ότι η κατανάλωσή της θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με φαινυλκετονουρία.

Το κυκλαμικό οξύ (Ε 952) είναι 30 φορές γλυκύτερο από τη ζάχαρη, σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν αποδίδει θερμίδες. Η χρήση του έχει θεωρηθεί ασφαλής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, την Κοινή Επιτροπή για τα Πρόσθετα Τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των Η.Π.Α. και κυκλοφορεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Από το 2006 εκκρεμεί η αίτηση επανέγκρισης της χρήσης του στις ΗΠΑ.

Η Σουκραλόζη (Ε 955), της οποίας η χρήση εγκρίθηκε το 2000 από την Ευρωπαϊκή αρμόδια Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, είναι 600 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και η ασφάλειά της έχει πιστοποιηθεί από περισσότερες από 100 επιστημονικές μελέτες την τελευταία εικοσαετία.

ακουο γνομεσ απο τουσ χτιστουσ....διλαδι ισχιι οντοσ ι προτασι που εχο κοκινισι?

Επισκέπτης
το DXA που εκανες ειναι η μετρηση με τη μεγαλυτερη ακριβεια αλλα δεν πρεπει να γινεται συχνα γιατι ειναι ακτινοβολια και σωρρευεται αθροιστικα στο σωμα χωρις να αποβαλεται. το δερματοπτυχομετρο αν ξερει να το χειριζεται σωστα αυτος που το λειτουργει ειναι αρκετα ακριβες στις μετρησεις.

Radiation exposure

The radiation received by the patient during the scan is less than that of an airline flight from California to New York and back.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Radiation exposure

The radiation received by the patient during the scan is less than that of an airline flight from California to New York and back.

να πας να το πεις στους μαλακες τους ακτινολογους που φορανε προστατευτικα οι χαζοι. η ακτινοβολια εξυπνε δεν κανει καλο. επισης η ακτινοβολια εχει διαφορετικη επιβαρυνση αναλογα το σημειο του σωματος π.χ. λιγοτερο στις αρθρωσεις περισσοτερο στο θωρακα περισσοτερο σπονδυλικη στηλη περισσοτερο στο κρανιο. η αξονικη ισουται με εκατο ακτινογραφιες σε ακτινοβολια.
συμφωνα με τα παραπανω λοιπον τραβα εσυ να κανεις λιπομετρηση καθε τρεις και λιγο σκαναροντας ολο σου το κορμι και να φευγεις με χαμογελο στα χειλη.

αν και δε σε αφορα το παραπανω γιατι DXA παντως δεν εκανες.  :uglystupid:

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Εκτόρ, μιας κι ανέφερες την αξονική, για να μην ψάχνω τώρα, η μαγνητική σε τι επίπεδα είναι, αν ξέρεις?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εκτόρ, μιας κι ανέφερες την αξονική, για να μην ψάχνω τώρα, η μαγνητική σε τι επίπεδα είναι, αν ξέρεις?

η μαγνητικη ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι δε λειτουργει με ακτινοβολια αλλα με μαγνητικο πεδιο αρα δεν εχεις επιβαρυνση και ειναι πιο λεπτομερης απο τις αλλες. το μειον ειναι οτι κοστιζει σε σχεση με τις αλλες και οτι θελει πληρη ακινησια για κανα μισαωρο που διαρκει.
εγω θεωρω τη μαγνητικη μονοδρομο, καθενας απο κει και περα κανει τις επιλογες του.

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
η μαγνητικη ειναι η καλυτερη επιλογη γιατι δε λειτουργει με ακτινοβολια αλλα με μαγνητικο πεδιο αρα δεν εχεις επιβαρυνση και ειναι πιο λεπτομερης απο τις αλλες. το μειον ειναι οτι κοστιζει σε σχεση με τις αλλες και οτι θελει πληρη ακινησια για κανα μισαωρο που διαρκει.
εγω θεωρω τη μαγνητικη μονοδρομο, καθενας απο κει και περα κανει τις επιλογες του.

Ναι γαμώτο, πάει γύρω στα 280 συν 63 ένα φάρμακο που σου βάζουν.
Οκ, ευχαριστώ.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Δεν παλεύεται αν είσαι κλειστοφοβία.
Ναι γαμώτο, πάει γύρω στα 280 συν 63 ένα φάρμακο που σου βάζουν.
Οκ, ευχαριστώ.
Δεν γίνεται στο Δημόσιο;;;

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
δευτερα-τεταρτη-παρασκευη ,ποδια-κοιλιακους ,χερια-κοιλιακους, στηθος-πλατη-κοιλιακους

τριτη-πεμπτη-σαββατο τρεξιμο στο σεφ 40 λεπτα

κυριακη τιποτα εννοειται...
κανε και κανεναν κοιλιακο την κυριακη λεω γω..απο τα πιο περιεργα προγραμματα που εχω δει..πλατη στηθος μαζι σε μια μονο μερα την εβδομαδα..ποσα σετ σου βγαινει αυτη η μερα;;;φευγεις ολοκληρος ή σηκωτος;;με το στηθος να ναι μονο σε μια μερα,ωμους δεν παιζεις καθολου..κοιλια τρεις φορες ανευ λογου και αιτιας..και τα χερια μονα τους μπορουσε καποιος να τα πει καψιμο,αλλα οκ..

το 40λεπτο τρεξιμο μερα παρα μερα ασχολιαστο..με τρεις μερες διαθεσιμες για βαρη κανε full body στυλ push-pull-squat και καθαρισες..

**για να παρω μια εικονα,κουαρ ποσες βγαζεις μονοζυγο με ανοιχτη;

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
κανε και κανεναν κοιλιακο την κυριακη λεω γω..απο τα πιο περιεργα προγραμματα που εχω δει..πλατη στηθος μαζι σε μια μονο μερα την εβδομαδα..ποσα σετ σου βγαινει αυτη η μερα;;;φευγεις ολοκληρος ή σηκωτος;;με το στηθος να ναι μονο σε μια μερα,ωμους δεν παιζεις καθολου..κοιλια τρεις φορες ανευ λογου και αιτιας..και τα χερια μονα τους μπορουσε καποιος να τα πει καψιμο,αλλα οκ..

το 40λεπτο τρεξιμο μερα παρα μερα ασχολιαστο..με τρεις μερες διαθεσιμες για βαρη κανε push-pull-squat και καθαρισες..

συνηθως κανω 3-4 σετ για καθε ασκηση...για ολα τα μερη του σωματος...για τους κοιλιακους το εχω μειωσει σε 2 φορες την εβδομαδα το ειπα και πιο πριν...

μια χαρα φευγω καθε φορα,απλως τρωω ολη την ημερα μετα γιατι παω 8μιση το πρωι ...

το τρεξιμο γιατι σε προβληματιζει? δε θελω να γινω φουσκωτος...

Zwrzetos7

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
16
ρε ανθρωπε ΠΟΣΑ ΣΕΤ ΣΥΝΟΛΙΚΑ κανεις για στηθος? 12? 16? και ποσα για πλατη?

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
συνηθως κανω 3-4 σετ για καθε ασκηση...για ολα τα μερη του σωματος...για τους κοιλιακους το εχω μειωσει σε 2 φορες την εβδομαδα το ειπα και πιο πριν...

μια χαρα φευγω καθε φορα,απλως τρωω ολη την ημερα μετα γιατι παω 8μιση το πρωι ...

το τρεξιμο γιατι σε προβληματιζει? δε θελω να γινω φουσκωτος...
ναι,το θεμα ειναι τη μερα στηθος πλατη ποσες ασκησεις κανεις για καθε μυικη ομαδα;;γιατι αν κανεις απο τρεις ας πουμε βγαινει κοντα 20 σετ που ειναι του ματσ..κοιλια και μια φορα να κανες καλυτερα θα ταν..οι βασικες και η διατροφη σου θα δωσουν αποτελεσμα πιστευω..

αν το γουσταρεις το τρεξιμο παω πασο..αλλα αν το κανεις για να κοψεις μιας και καλοκαιριαζει ψαξου και αλλιως..
διατροφη,αεροβια βαρη με προγραμματα σε circuit ή gpp φαση..παντως γενικα να ξερεις πως το να γινεις "φουσκωτος" δεν ειναι ευκολο..αλλοι παλευουν χρονια με πολυ φαι και ιδρωτα και δεν το καταφερνουν..αλλο φουσκωτος,αλλο χοντρος βεβαια..

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
οχι ρε τι να κοψω για το καλοκαιρι...απλως το τρεξιμο  μου αρεσει...

ας πουμε σημερα που ειχα στηθος-πλατη μου βγηκε 15 σετ (για στηθος κανω πιεσεις σε παγκο,πεκ ντεκ και πιεσεις με αλτηρες(flyers),για πλατη κωπηλατικη και μονοζυγο)

quardeen

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2009
Like
4
Πόντοι
66
Δεν κανω ποτε μονοζυγο.
Αλλα για να παρεις μια εικονα κανω κλειστη κωπηλατικη με μπαρα 4 σετ 8-9 επαναληψεις 50 κιλα.
Δεν ξερω αν σε βοηθαει...γιατι ειμαι και γυναικα και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σε μπερδευει αυτο..

quardeen

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2009
Like
4
Πόντοι
66
ποτε μονοζυγο? μεγα λαθος...
Εχω ενα ψιλοτραυματισμο στον ωμο πολλα χρονια και η θεση του μονοζυγου με χτυπαει ακριβως..
Δεν με ενοχλει σχεδον σε καμια αλλη ασκηση.και το μονοζυγο ειναι πολυ ευκολο να το αντικαταστησεις...

Γαμαικανος.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2010
Like
1.407
Πόντοι
266
οχι ρε τι να κοψω για το καλοκαιρι...απλως το τρεξιμο  μου αρεσει...

ας πουμε σημερα που ειχα στηθος-πλατη μου βγηκε 15 σετ (για στηθος κανω πιεσεις σε παγκο,πεκ ντεκ και πιεσεις με αλτηρες(flyers),για πλατη κωπηλατικη και μονοζυγο)
μην κανεις πεκ ντεκ
πεταμενη ασκηση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom