Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν το φαγητό τους λίγο πιο πικάντικο. Το κόκκινο πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο. Η κυριότερη ιδιότητά του είναι ότι περιέχει την ουσία καψαϊκίνη.
Η καψαϊκίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Σχετίζεται με μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, μειωμένη πιθανότητα θρομβώσεων και γενικότερα καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Παράλληλα, το κόκκινο πιπέρι σε αντίθεση με το τι θεωρεί πολύς κόσμος, είναι ευεργετικό για το έλκος στομάχου! Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια και παράλληλα προάγει την έκκριση συγκεκριμένων προστατευτικών γαστρικών υγρών.
Αντικαταστήστε το αλάτι στα φαγητά με κόκκινο πιπέρι για να δώσετε και γεύση αλλά και ποιότητα στο πιάτο σας.
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι δίνει και το 10 % της βιταμίνης Α που χρειαζόμαστε ημερησίως.
Για καλύτερη απορρόφηση της, προσθέστε το κόκκινο πιπέρι σε φαγητά που έχουν λίγο λίπος ή βάλτε το μαζί με λίγο ελαιόλαδο, καθώς η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και η απορρόφησή της χρειάζεται κάποιο ποσό λιπαρής ύλης.