Καλησπέρα παίδες, νέος εδώ! Είχα ξεκινήσει το γυμναστήριο Σεπτέμβριο με Γενάρη εντατικά αλλά...κάπως...το έκοψα! 2 ερωτήσεις έχω για εσάς! Πρώτον, έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα διατροφής που να υπάρχει διαθέσιμο (διαιτολόγιο κλπ) και σετ ασκήσεων; Είμαι 1.80, 83 κιλά και θέλω να χάσω μπυροκοίλι και να "στεγνώσω" αρκετά από λίπος και να σφίξω! Η δεύτερη ερώτηση είναι πιο "αφελής" και χαζή: Πως βρίσκω κίνητρο να μην αθετώ το γυμναστήριο και να βρω την ρουτίνα μου ώστε να αποδώσει και η δουλειά τελικά στο σώμα μου;
Ευχαριστώ πολύ και συγχωρέστε το αφελές των ερωτήσεων μου
Αναλογα με το τι δραστηριοτητες κάνεις θα πρέπει να κινηθεις και στις αναλογες θερμιδες τυπε
με 4 φορές την εβδομάδα γυμναστική 45 λεπτών σε κοβω γυρω στις 2000 θερμιδες για να χάνεις 2 κιλά το μήνα. Στους 2 μηνες θα σταματησεις περιπου τέλος Ιουνιου με αρχες Ιουλιου θα χεις χάσει την μπάκα.
Επιβεβαιωσε αυτο για τις θερμιδες ή αν κανεις πιο σκληρη γυμναστική ανεβασε 100-200 και βλέπεις.
Για να κρατησεις ομως αυτα που ηδη έχεις πρέπει να παιρνεις μια καλη πσοοτητα πρωτεϊνης λενε για 2γρ ανα σωματικού βαρους οποτε εσυ θεωρητικά θα θέλεις 160γρ ημερησιως αλλα εγω προτεινω 1.5-1.7 ανα σωματικο βάρος ειναι αρκετό. Οποτε με 130γρ θα εισαι καλά.
Κοψε εντελως για 1 μηνα οτιδηποτε junk κυκλοφορει ή παγωτο. Θα κάνεις ενα γευμα επιβράβευσης μετα απο 1 μηνα απο σήμερα.
Παράδειγμα μιας ημέρας εγω ας πούμε τι έφαγα σημερα ως τωρα
1ο γευμα εκει γυρω στις 11
100γρ κουάκερ στο οποιο έστιψα 1 πορτοκαλι για να νωπίσει , 50γρ ταχινι , καρυδια , σταφιδες , κανέλα και χαρουπόμελο.
2ο γευμα
1 τοστ με 1 φέτα τυρι χαμηλων λιπαρών και αβοκάντο μέσα ή μαρουλάκι. Το ψωμι ειναι το νέο low carb απο καραμολεγκο αν θυμαμαι καλα που εχει και βρώμη μέσα. Ολα τα άλλα έχουν ζαχαρες ακομα και τα ολικης του φουρνου.
3ο γευμα
(σε λιγο)
100γρ κριθαράκι και 150γρ τονο
4ο γευμα
2 μήλα + 1 φέτα ψωμι με φυστικοβουτυρο (λιγο) και λιγο μέλι.
5ο γευμα πριν τον ύπνο
ασπράδι αυγου παστεριωμενο (το πουλανε και στα σουπερ μάρκετ) ή πρωτεϊνη ροφημα.
Για 4ο γευμα αμα πεινας μπορεις να αντικαταστησεις με λιγο ακομα τονο και λιγο ακομα κριθαράκι. 50γρ κριθαράκι , 50γρ τονο ή μπροκολάκι με κοτοπουλο.
Ολα αυτα ειναι γυρω στις 2000 θερμιδες.